Hayirli olsun. Allah sifa versin. Tez vakitte kavus ins bebegine.Kizlarr bugun saat 1 .18 de oglum dunyaya geldi.ama oglum kuvezde cigerlerinde sivi varmis hayal gibi gordum.anlayamadim.dogumdan korkmayinn Allah evlatlarinizi saglik sihhatli olsun insallah
Allah size bagislasin yavrunuzu tez vakitte kavusursun insallah...darsisi biz bekleyenlerin basina insallahh allahimKizlarr bugun saat 1 .18 de oglum dunyaya geldi.ama oglum kuvezde cigerlerinde sivi varmis hayal gibi gordum.anlayamadim.dogumdan korkmayinn Allah evlatlarinizi saglik sihhatli olsun insallah
Ben ikinci doğumumu yaptım yaşadıklarımı anlatayım fikir verir belki ilkinde ağrısız gidip suni sancıyla doğum yaptığım için anlamamıştım ama bunda tadına vara vara doğurdum :) sabah 7 gibi kalktığımda az lekelenme ve az bi kasılmam vardı kasılmalarım son Günlerde fazlaydı zaten ama lekelenme olunca ve 15 dakikada bir düzenli olunca hastaneye gittik ağrı sıklasınca gel dediler 2 cm açılma vardı akşam 4 gibi kasılmalar 5 dakikaya inince doktoruma gittim açılmamın 4 cm olduğunu suyun her an gelebileceğini söyleyip yatış yaptırdı saat 7 buçuk gibi açılma 7 cm oldu o ana kadar ağrılar idare ederdi 7 cm den sonra şiddetlendi 9 gibi ıkınma hissi bebeğim 9 çeyrekte karnımın üstündeydi Kızımın doğuşuyla yeniden doğdum ne ağrı ne Sancı eğer herşey yolundaysa normal doğum kesinlikle 9 buçukta kızım meme emiyordu çok hızlı bi doğum oldu çok şükür hala bekleyenlere kolaycacık Doğumlar diliyorum korkmayın sadece inanın ve dua edinBebeği dünyaya gelen arkadaşlarım sancılarını ne zaman başladı ve kaç gün sonra doğum yaptınız? Bnm yalancı sancım bile yok.. Sanki hiç sancım olmayacak gibi. Bir anda mı geliyor bu sancı ve kısa sürede artıyor mu? Benim 9 günüm kalmış...
Rabbim sağlık sıhhat versin. Hayırlı olsun analı babalı büyümesini nasip etsin :) inşallah en kisa zamanda sağlığına kavusup evinize geçersiniz.Kizlarr bugun saat 1 .18 de oglum dunyaya geldi.ama oglum kuvezde cigerlerinde sivi varmis hayal gibi gordum.anlayamadim.dogumdan korkmayinn Allah evlatlarinizi saglik sihhatli olsun insallah
Ayy canim ya nasil bi yer orasi nerde??okurken psikolojim bozuldu.ne demk ya dr lar azarladi faln..aklim almiyo yazdiklarini nasil herkesi ayni odaya alirlar.hangi cagdayiz ya kabus gibiSağolun arkadaşlar
Evet zekai tahir burak'ta oldum çok beklememin nedeni yoğunluktu. Hem normal doğum hem sezeryan o kadar çok hasta vardı ki... Bu yzden normal doğum yapacaklarla aynı sancı odasında nat'ye bağlı doğumu bekledik. İnanır mısınız yataklarda iki kşi oturuyordu. acil olanlar yatıyor diğerleri oturarak bekliyor bazıları da kontrol altına alınan yatışı yapılan hastalardı. Benimki randevulu olmadığından o gn karar verdiğimden çok bekledim. Başta herşey iyiydi çok rahattım sonra normal doğum yapacakların bağırış çağırışı kimilerinin ağlaması doktorların onları azarlaması,bazılarının suni sancı alırken inlemeleri vs. Öoralimi altüst etti hiç birşeyim yokken sancım başladı nasıl pişman oldum o gün doğuma karar vergiğime anlatamam.
Neyse bir an önce spinal sezeryanımı olup burdan gitmek istiyorum diye kendime telkinde bulundum. Vardır bunda da bir hayır dedim. Ama kızlar ikinci doğum daha zor oluyormuş. İlkinde ne kadar rahatsam bunda acı, stres,kaygı çok daha fazla oldu. Normal yapın doğumu arkadaşlar sezeryan sonrası çok zordikişlerim acıyor,emdikçe burç ağrısı rahim sancısı oluyor göğüs uçlarım çatladı çok acıyor ama bebek için ne yapalım diyoruz
merhaba canım endişelenme... benim de kızımda öyleydi kilo alımı yavaşladığı zaman doktorum alalım demişti 2.400 gr. doğmuştu kızım... ama önemli olan sağlık bunu unutmaİyi aksamlar kizlr moralimcok bozuk bugun randevu vardi gittik en son 34 haftalikken gittik bebegim 2425gr ve46 cm idi suan 36 haftalik ve 47 cm 2505 giram nerdeyse ayni kalmis testler falan yapildi bisey cikmadi bir hafta sonra randevumuz var yine kilo almasa doktorum beklemenin yersiz oldugunu soyledi alalim dedi boyle bisey basina gelen varsa lutfen yazsin cok ihtiyacim var
aslinda benim ayin 10'u bd tarihim. :) haber ederim mutlaka.senin sancın geldikten 2 gün sonra bnm de sancım gelir herhalde.. bir de benım annem , kardeşim doğum yaptı diye onun yanında. senı takip edeyim bari :) senin sancından snra anneme haber veririrm bnm yanıma gelir artık
Hah aynen bebis yukarida. Yururken de eger biraz tempoluysam hemen yavaslatiyo agri. Ama evde degil. Bel-sirt ayni. Simdi yurumeden geldim belim kopmus vaziyette. Arada vajende elektrik vermisin gibi uyusma oluyo. Ama bunun icin hastane egitiminde kolunuzun ustune yatinca nasil uyusur, bebek de baski yapinca boyle uyusmalar olabilir demislerdi.. Sanciyla ilgisi yok galiba. Sansimiz bol olsun. :)valla yalancı sancı denir mi bilmem. ama pek rahat değilim ben. yürürken sanki bacaklarımın arasına sıkışıyor bebek. tam olarak anlatamayacağım birşey. arada belim, arada kasıklarım ağrıyor. bu arada bebeğim de yukarda. ama kızımda da son anda inmişti. ben son güne kadar yukarda taşıyorum bebeği. son gün sancıyla iniyo. inşaAllah hareketli olmam ve yürüyüşler bu bebeği çabuk indirir bakalım kısmet herşey
Hep oluyor. Gece saga sola donerken unutuyorum cok aciyo. Ac kapa yapiyorum surekli. Hafifliyo o zaman hemencik.Kızlar el ağrılarınız oluyor mu, ya benim artık dayanılır gibideğil, özellikle sabahları
Canım başıma böyle bişey gelmedi ama benimkide ilk zamanlarda bır ıkı hafta gerıden geliyodu. Sonra yememı duzene soktum. Hwr sabah ıkı yumurta bol kaşar. Ve gunde iki koca bardak sut içtim. Ve meyvemi özellikle muzumu hiç aksatmadm. Şuanda bebegım tombiş cok şükür önde bile yani. En azından kontrolüne kadar yeme duzenıne dokkat et. İnş yoluna gırer hersey canm.İyi aksamlar kizlr moralimcok bozuk bugun randevu vardi gittik en son 34 haftalikken gittik bebegim 2425gr ve46 cm idi suan 36 haftalik ve 47 cm 2505 giram nerdeyse ayni kalmis testler falan yapildi bisey cikmadi bir hafta sonra randevumuz var yine kilo almasa doktorum beklemenin yersiz oldugunu soyledi alalim dedi boyle bisey basina gelen varsa lutfen yazsin cok ihtiyacim var
Cok gecmis olsun ve Allah bagislasin, iyi olun cici. En yakin zamanda kavusur bu gunleri hemen unutursunuz dilerim.Kizlarr bugun saat 1 .18 de oglum dunyaya geldi.ama oglum kuvezde cigerlerinde sivi varmis hayal gibi gordum.anlayamadim.dogumdan korkmayinn Allah evlatlarinizi saglik sihhatli olsun insallah
Benim de bebegimin kilosu on gun geriden geliyordu. Doktorum o hafta calosamaz raporu verdi, beslenmene dikkat edip bol bol dinleneceksin dedi. Protein agirlikli beslenmemi onerdi. Her gun iki yumurta, sut, baklagil cogunlukta yemekler, balik ve mumkun oldukca kirmizi et veya kofte onerdi doktorum. Iki hafta kadar bunlara dikkat ettik,cok sukur toparlandi oglumuzun kilosu.İyi aksamlar kizlr moralimcok bozuk bugun randevu vardi gittik en son 34 haftalikken gittik bebegim 2425gr ve46 cm idi suan 36 haftalik ve 47 cm 2505 giram nerdeyse ayni kalmis testler falan yapildi bisey cikmadi bir hafta sonra randevumuz var yine kilo almasa doktorum beklemenin yersiz oldugunu soyledi alalim dedi boyle bisey basina gelen varsa lutfen yazsin cok ihtiyacim var
Hayirli olsun canim Rabbim sifa versin..Kizlarr bugun saat 1 .18 de oglum dunyaya geldi.ama oglum kuvezde cigerlerinde sivi varmis hayal gibi gordum.anlayamadim.dogumdan korkmayinn Allah evlatlarinizi saglik sihhatli olsun insallah
canim etrafimda duyduguma göre sanciyi evde cekmek daha iyiymis, en ufak biseyde gidince hastanede perisan olunuyor diye duydum.senn tecrubene gore 5 dk da bir kasilma olunca hastaneye gtmeniz mantijli.bu arada benm dr bugun de dogurtamadi beniBen ikinci doğumumu yaptım yaşadıklarımı anlatayım fikir verir belki ilkinde ağrısız gidip suni sancıyla doğum yaptığım için anlamamıştım ama bunda tadına vara vara doğurdum :) sabah 7 gibi kalktığımda az lekelenme ve az bi kasılmam vardı kasılmalarım son Günlerde fazlaydı zaten ama lekelenme olunca ve 15 dakikada bir düzenli olunca hastaneye gittik ağrı sıklasınca gel dediler 2 cm açılma vardı akşam 4 gibi kasılmalar 5 dakikaya inince doktoruma gittim açılmamın 4 cm olduğunu suyun her an gelebileceğini söyleyip yatış yaptırdı saat 7 buçuk gibi açılma 7 cm oldu o ana kadar ağrılar idare ederdi 7 cm den sonra şiddetlendi 9 gibi ıkınma hissi bebeğim 9 çeyrekte karnımın üstündeydi Kızımın doğuşuyla yeniden doğdum ne ağrı ne Sancı eğer herşey yolundaysa normal doğum kesinlikle 9 buçukta kızım meme emiyordu çok hızlı bi doğum oldu çok şükür hala bekleyenlere kolaycacık Doğumlar diliyorum korkmayın sadece inanın ve dua edin
kizlar ellriniz şiş diyemi agriyo acaba.benim 2 gündür hic sismemis olan el ve ayaklarim davul gibi abartmiyorun.ve ellrim aciyo o yüzden.bu şişlik dogum havercisiymis, tecrübe eden varmmiHep oluyor. Gece saga sola donerken unutuyorum cok aciyo. Ac kapa yapiyorum surekli. Hafifliyo o zaman hemencik.
A
aslinda benim ayin 10'u bd tarihim. :) haber ederim mutlaka.insallah doktorum bekler tabi 10'unda gelmezse ancak bi kac gun oteleyebilce gibi gorunuyo ama yazarim zaten. Karnim da hala asagi inmedi. Ailedeki kadinlar senin burnun buyumedi daha en az 10 gunun var diyo
Evet normal doğum yapacaklarla sezeryanların ve yatan hastaların takipleri asla aynı odada olmamalı buna ben d çok şaşırdım zaten rahatsız olmamın nedeni bu oldu. Normal doğum yapanların sancılanınca bağırmaları özellikle moralimi bozdu. Sağlıkçılara da bazen hak veriyorum bazıı hastalar çok yaygaracı,cahil, laftan anlamıyor. Yine de doğum sancısı çekene daha şevkatli olunabilir aslında işini sevmeyen kimse sağlıkçı oşmamalı. Hemşire ve doktorlar o mesleği sevmiyorsa yapmamalı bir bankacı,memur sevmeden çalışabilir belkiAyy canim ya nasil bi yer orasi nerde??okurken psikolojim bozuldu.ne demk ya dr lar azarladi faln..aklim almiyo yazdiklarini nasil herkesi ayni odaya alirlar.hangi cagdayiz ya kabus gibi
Neyse saglikla kucagina almissin ya onemli olan bu..
aa bunu geç gördüm canim. tansiyon da olabilir diyosun yanicok elleri, ayakları şişen arkadaşlar tansiyonunuzu kontrol altında tutun. idrar testi yakın zamanda yapılmadıysa yaptırın bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?