2014 Aralık Anneleri

dogum yapanlara hayirli olsun diyorum obur hamislerede ya sabir diliyorum ozellikle benim gibi cok agrisi olupta daha gunu olanlara

bien gecmis olsun canim. benim de kalcam belim genelde arada da kasiklarim agriyor. sanci tarzında değil. geçmeyen agri tarzında. senin de öyle mi? bel fitigim vardi zaten. Allah şifa versin herkese. ve sabir. çünkü daha çok var

19 unda doluyor 40 haftam. hatta geç döllenmeyi hesaba katarsam 24ünde. belli değil yani :)

Allah kolaylık versin inşaAllah. ilki zor muydu sizin? inşaAllah çok kolay olur. ağrı hissetmezsin sonrasında da
Ya aslında kolaydı genel anestezi oldum ve hiç sıkıntı olmadı Dr um çok iyiydi.simdi spinal olucam zaten yapı olarak çok korkak bir insanım hele bugün aralık annelerine biri yazmış doğum Hikayesi bölümüne uyusmadim canlı canlı kestiler diye onu okudum oturdum ağladım ya bende uyusmassam diye dedim ya normalde de korkak biriyim

Ya bende de geçmeyen kasık ağrısı var sabahtan beri kivraniyorum. Ama şu kasılma olayını tam anlayamıyorum. Off Allah'ım sağ salim kurtarsın inşallah sabrim çok azaldı.

Bence de doktorun vicdanına bağlı.tabi doktor saati olmayan bir doğum yerine yirmi dakikada yapacağı planlı sezeryanı tercih ediyor.40 haftadan sonra beklemeyi bile istemiyor oysa devlet hastanelerinde bekleniyor.sırf özellerdeki bu durumdan dolayı devleti mi tercih etsem diyorum.

ben de başta devlete gitme kararı almıştım.tüm testlerimi devlette yaptırdım.ta ki aklıma devlette kontrole gittiğim dr.un beni doğurmasının imkansız olduğu aklıma gelinceye kadar.devleti seçmemin sebebi de normal doğum istediğin zaman seni sezeryana zorlamıyor..

Evet devlette hatta sezeryan istesen bile sakıncalı bir durum yoksa sezeryana almıyorlar diye biliyorum.devlette gittiğiniz doktor niye doğumunuzu yaptıramıyor?

bebegin ve senin hakkinizda nasil hayirlisiysa öyle olsun inşallah. ben de özelde mi devlette mi yapsam doğumu diye kararsiz kaldim
arkadasım bende ozelde takıp edılıyodum cok havalıydım ozel dısında yapmam dıye ama baktım durum hastanenın sezeryana dogru yonlendırıyo hemen devlete gectım ıns devlette yapacam hangı sehırdesn

bugun kontrole gittim. dr daha bakmadan bugun de tersse artık sezeryandan gün verecem dedi. ama baktı bebek baş aşağı dönmüş dedi. ( biliyordum baş aşağı olduğunu başka drla baktığımızda ama söylemedim tabıı ki :) normalde 12sı gibi görünüyor ma geç ters döndüğünden ileriki zamana sarkabilir dedi. 41. haftada olmazsa suni sancıyla normal doğum yaparız dedi. çatı muayenesi de yaptı söylenenin aksine gayet iyiydi. ve farkettım ki daha önce hamileyken açık renkli kan geldiğinde acilde de buna benzer bir şey yapılmıştı .nst de normal çıktı şükür..bundan sonra bebeğin kanala inmesini ve sancının gelmesini bekleyeceğiz. bu kontrol üzerimde bir yüktü.resmen çok rahatladığımı hissettim.artık bebeğim 41. haftayın geçmediği sürece kendi istediği zaman gelecek .. bu bizim için gerçekten mutluluk verici bir haberdi..

Evet devlette hatta sezeryan istesen bile sakıncalı bir durum yoksa sezeryana almıyorlar diye biliyorum.devlette gittiğiniz doktor niye doğumunuzu yaptıramıyor?

devlette nöbetçi olma zamanına denk gelmezse seni doğurtamıyorlar. devlette doğurmak istersen nöbetçi hangi dr. varsa seni o doğurtabilir.sabahta polikliniği bırakıp seni doğurtamıyorlar. ama özel de böyle değil polikliniği bırakıp seni doğurtabılıyorlar.

bence başka bır Dr.a daha görüş. ben dr.ma sinir oluyordum ama bugun baş aşağı olduktan sonra geç döndüğünden dolayı kanala daha girmemiş dedi. 12sine kadar gelmezse 41. hafta suni sancıyla bebeği doğurturuz dedi. bilgin olsun

bebegin ve senin hakkinizda nasil hayirlisiysa öyle olsun inşallah. ben de özelde mi devlette mi yapsam doğumu diye kararsiz kaldim
Amin canim hep hayirlisi diyoruz zaten. Senin için de hayirlisi durumunuz zorlanmayacaksa özelde yap bence en azindan ilgi farklı oluyor ama sevdiğin bi doktor varsa devlette de yapabilirsin. Ben başka ile gidiyorum özele yetisemezsem bulunduğum ilçedeki devlette de yapabilirim yani o kadar önemli değil. En saglikli en hayirli şekilde olsun inşallah herkes için :))

Ewet toplamda 2 saat , ama 12 kiloda aldim biraz zor oluo ama yapmaliyim saglik icin ! Miyomlarda kucuk ewet 4 tane, sezeryanla aliris dio , normal olursa bidaha ameliyat gerek myom icin dedi ! Hayirlisi olsun saglikla sorunsuz kawusalim insalkah

canım benim mümkün değil öyle bişey. ha şöyle birşey var, kaç milyonda bir insanda uyuşma olmayabiliyormuş. ama sen genel anestezi olmuşsun zamanında ve hiçbişey hissetmemişsin. o insanlar genel falan farketmiyo, uyutulsalar da hissettiklerini düşünüyolar diye duydum. anestezinin dozu mu az gelmiş acaba forumda yazan arkadaşa. gerçi o da mümkün değil, iyice uyuştuğundan emin olup öyle başlıyolarmış ameliyata.. ama insan korkar tabi ki Allah yardımcın olsun inşAllah. bi de bi hastalıktan dolayı değil bebeğini kucağına almak için olacak, bunu düşünmek moral olur inşaAllah :)

Aynı kararsızlık bende de var.devleti mi özeli mi tercih etsem bilmiyorum.
burda devlette doğumu ebeler yaptırıyor. acil bi durum olursa nöbetçi doktor geliyormuş. özelde doktor olacak doğumda. doğuma kadar olan süreçte hem devlet, hem özele gidiyorum,güvenemiyorum özeldeki doktora. son anda karar vermek zor ama öyle yapıcam mecbur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…