kızlar sizin temizlik işlerini kim yapıyor?
hakkında hayırlısı olsun canım. bebeğin aşağı inmesi için yürüyüş yapabiliyo musun? hasta oldum heralde çok kötüyüm ben yabugün temizlik yapttım, yorulmuşum
40+2 yim canım bugün itibariyle. Yarın bakicaz neler olacak
kızlar sizin temizlik işlerini kim yapıyor?
Zor degildi canim hiç bir sey hissetmiyorsun ki. Korkma. Ben de spinal oldum. Aşırı heyecandan tansiyonum cikmis galiba. Anestezici cok heyecanlandin farkli bir ilac verdim sana dedi kendime geldigimde. Sonra hatirlamiyorum bebegim nerde falan diyince duygusal olarak aglamaya basladim. Niye hatirlamadim niye gormedim diye. Yoksa acidan falan degil. Bir de ben sulugoz bir insanimdir. Hala bebegime bakip agliyorum. Ondan :)Hadi Güle güle büyüt bebegini. Ameliyat zor muydu neden anladın ben de spinal olucam ama sanırım yavaş yavaş vazgeçiyorum çünkü korkuyorum ama genel uyumak da istemiyorum ne bileyim.
Kızlar yürüyüş dışında açılma olmasını nasıl saglayabilirim. Birde açılma olup olmadıgını doktor nasıl goruyo. Catı muaynesımı yapıyo ultrasondanmı bakıyo.
Ay ne güzel bütün aglamaların sadece bundan olur inşallah. Hemen anne oluyorsun işte aklına ilk gelen bebeğin yazını okuyunca ben de duygulandim o da benim ikinci bebeğim olacak sanki ilk kez anne olacakmış gibi hissediyorum çok heycanliyimZor degildi canim hiç bir sey hissetmiyorsun ki. Korkma. Ben de spinal oldum. Aşırı heyecandan tansiyonum cikmis galiba. Anestezici cok heyecanlandin farkli bir ilac verdim sana dedi kendime geldigimde. Sonra hatirlamiyorum bebegim nerde falan diyince duygusal olarak aglamaya basladim. Niye hatirlamadim niye gormedim diye. Yoksa acidan falan degil. Bir de ben sulugoz bir insanimdir. Hala bebegime bakip agliyorum. Ondan :)
Teyzem geldi teyzemle ben yapıyoruz. Gerçi bitti temizlik faslı. Annemi kaldırmadık hiç..kızlar sizin temizlik işlerini kim yapıyor?
Evett iste benim hikayemm; 1aralik pazartesi gunu ogleden sonra randevumuz kontrolumuz var 37.haftamiz bitti 38e girdik ve artik dogum iznine cikabilecegim evde olmanin hayalleriyle kalktim sabah esimi ise kizimi ojula gonderdim dra gidicem diye girdim bi guzel dus alicam ki bi an bisey akti gitti sanki baktim evt bu idrar degil su ama devami gelmeli sanki sancilar baslamali neyse alelacele dusumu aldim ciktim bekliyorumm randevum var diye acile gitmedim normalde gitmeliyim neyse ogleden sonra oldu ama bende baska bi ilerleme yok esim geldi hastanedeye gittik usgye yatmadan haftada olup bitenleri konusuyoruz once dedim sabah bole bole oldu hemen gectik usgye evt dedi bu haftaya kadar cok iyi olan suyun azalmis muhtemelen dogru bilmissin suyun oldugunu ama emin olmak lazim hem nstye ordan dogumhaneye bi test yapti ama yine emin olamadi yatis verdi tahliller yapilsin sabah konusalim ama eve gonderemem dedi tmm yattik o gece sabah oldu dr geldi elinde sonuclar gelen suyunmus evt ve enfeksiyon baslamis kese yirtildigi icin ciddi duruma gelmeden ya dogurmam lazim yada sezeryanla alinmasi durum boyle once suni sanci deniycez cunku rahim kapali bisey yiyip icmek yok ne olur ne olmaz hicbi gelisme olmazsa aksamustu saat 4gibi sezeryan suan daha sabahin 9u peki dedik gittim dogumhaneye sanciyi alttan bi fitil koyarak verdi serumla vermedi ilk defa gordum ve duydum neyse fitili koydu ve ben odama gectim esim arkadaslara hemen hbr gitti (ailem benimle konusmadigi icin dostlar sagolsun diyorum) oglen oldu herkes yanimda 5kisiyiz sansima odada yatan baska kimse yok ve sanciyi odada cektiriyolar (o kaar laf ettim ozel hastane yok burda devlete gidiyorum mecburiyetten diye ama ozel olsa bu kadar olurmuydu bilmiyorum) sancilar yavastan basladi gibi saat birde ara ara geliyo ama atlatiyrmm muhabbet koyuu odada gulus cumbuss o bicim ebe geliyo serum takmaya oooo diyo gorcem seni ben birazdan gulerek :) neyseki saat oluyo dorrt ara ara nstye gidp gelyrm sancilar artti ama genede muhabbete dvmm saat dordu gecerken ayni kizimdaki gibi bi pat sesi icimde sarsiliyorum suyum patladi akiyoo gidiyoo hemen ebeler kosusuyo tmm diyolar dr geliyo polillinikten cikiyorum catala kendi sancilarin basladi artik diyo ve fitili cikariyo bol bol yurutsunler aciklik 3cm seviniyoruz sezeryana gerek kalmadi acim diyorumtmm abartmadan bisiler ye diyo drum hemen bi tost kantinden kendimi topluyrm guc geliyo gelen gucle asil sancilarla tanisiyorum evet geliyo istee basimi esimin gogsune kapatop elini sikiyorum (ayakta yurumeye calisiyrm serumum arkadasin elinde esim benim kolumda) arkadaslar bagiriyo burnundan al agzindan ver elif nefes all unutma bebis icinn cunku aklima gelmiyo nefes almak onlar surekli komut veriyo her sancida ve ben nefes alip veriyorum ; ohh gitti nefes alıp dinleniyorum iste yine geliyo yine gomuluyrm gitti rahatldm saat besi geciyo ikinmam geliiyo daha mumkun degill diyrm geliyo gel diyolar 7 cm biraz daha vrr cikiyrm odaya ne mumkunn ikincam ben bagiryrm tekrar nstye ama bu sefer dogumhanedekinin yaninda olana giriyrm kimse yok atlatamam sancilari bagiririmm esim gelsin nolurr olmaz diyo ebe hayir dayanamam ama bir sanci geliyo ebenin elini sikyrm neyse buda gecti ama ebe hanim kimse yok olsa tmm nokur gelsin derken esim yanimda sagoksunlar iki sanci daha atlatiyorum cocuk geliyo ikincam dur daha diyolar bidaha soyluym geliyooo tmm gel catala bakalim ee esim disari bu kaari fazla demi :) neyse cikiyrm xatala amman gercekten aciklik tmm heyecan ve telastan on lugunu ters giyiyor ebem evt sanci geldikce ikiniyoruz artik beraber bi ebe daha geliyo malum mesai saati bitti dr gitti yokkbolsun ebelerimde cok iyi ki evet sancim geliyo ikinyrm ama olmuyo denk getiremedim gitti nefes alip veriyorum bekliyorum ikinci geliyo ikinyrm yok nefesim yetmedi bu sefer yarida kesiyorum ucuncu sanviyi bekliyrum catalda evet geliyoo hadi diyor ebeler bu sefer olacak son gatret evet simdi tam son andan yine nefesim bitiyor ama tam kendimdeyim tum dogumu bilincli olarak yaşıyorum cunku sancilarim buna izin veriyo beni dinlendiriyo (kizimda boyle degildi) ebe diyo son sanci olsun hadi elifff var gucunle yaparsin vee dorduncu sancimda nefesim bitsede allahin yardimiyla birakmiyrm bu sefer cikacak derken ogkum karsimda ebe ayaklarindan beri tutmus bana gosteroyo allahim bu nasil guzellik laf atiyorum ogluma konusuyrz ebeyle cunku sancilar bitti iki saat onceki hayatima geri dondum sonra bagi kesiliyo birebir karsimda hersey derken diger ebe aliyo temizlik icin burnunu midesini temizliuo siliyo giydiriyo bu arada hasta bakici kapida bekleyen biricik dostlarima ve esime hbr veriyo kukurtuldular ve siravgeldi plasentayi cikarmaya iste burda biraz aciyor kasiklarima bastiriyo ebe bir iki uc ve oda ayrildi artik bitti sandalye geliyo tekerlekli elleriyle bezleyip giydiriyo ebem sagolsun ve oturyorum sandalyeye bebegim diger ebenin kucagindq cikiyoruz kapi acildi allahim diger arkaslarda gelmisler dogum hanenin oni bi ciglik cumbus kalabalik nasil mutluluk allahim bayram havasi gozlerim dokuyoo odamiza gidiyoruz bebegimiz babaya veriliyo ve yataktayim herkese tebrige geliyo kesiksiz dikissiz cigliksiz harika bi dodogum diyorebe tabi ben bu bilincli olusumu kendimi psikolojik olarak aylardan beri hazirlamama ve sanci cekerken yanimda olanlara borçluyum vee emisme zamani ..derken yeni baslayan bi hayat ve gerisi malumunuz .. allah herkese boyle kolay dodogumlar nasip etsin sancinin kolayi tabiki yok am oda anneligin tuzu biberi ..benden bu kadar kizlarr :)
hikayemi burayada ekliyrm kizlar size moral olsunn :)Daha yazmayi unuttugum yada cok uzadi kisa kessiim diyerek atladgm o kadar ayrinti varkii yine bile abartmism
Harikaymis!hikayemi burayada ekliyrm kizlar size moral olsunn :)
ev supurduğumde belim çok agrıyor. bacağıma vuruyor agrısı ama eşim de pek alışkın değil yardım etmeye. kadın da cagıramam her zaman. yakın akraba, arkadas zaten yok. yani bi arkadaşım hep der ev supurmeye falan cagır diye ama calısıyor, calısmasa da cagırmazdım. ben de kendim yapıyorum ama bi gün supurme, bi gun toz ve vileda seklinde. her güne bi iş. zaten camasir bulasik bitmiyor :) anladığınız üzre dertliyim arkadaşlar :)Ben hala kendim yapıyorum temizliğimi. Çok yorulduğumda dinlenerek yapıyorum.
inşaAllah canım. yürümek her zaman faydalı da, bizim durumumuzda faydasını bebeğin yer çekimiyle aşağı inmesi olarak yaşarız inşaAllah :)düzenli yapamıyorum benım kardeşim de doğum yaptı. bebek sevmeye gidiyorum :) ama inş artık yarım saat sabah yarım saat akşam düzenli yürüyeceğim artık.
kimse girmiyor siteye çok sessizneverthemummy bende doğum yapayım bende girmeyecem :) hamileleik tribimide atarım :)
vay be :) hayırlı evlat olsun oğluşun. darısı başımıza. amin. inşaAllah benim de kesiğim olmazhikayemi burayada ekliyrm kizlar size moral olsunn :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?