Allah kolaylık versin canım. zor ama sakın vazgeçme. inşaAllah kolayca alışır. kızkardeşimin, komşumun bebeğinin alışması da baya sürmüştü. şimdi doya doya anne sütü alıyolar maşaAllahKızlar benim bebegim de dünyaya geldi çok şükür. Dun akşam normal doğum yaptım. Ama bebeğim göğsümü emmemiyor. Beceremedi tutmasını iki uc saatte bir uğraşıyorum. Ne yapıcam bilemedim ya.simdilik sarılık olmasin diye mama iciriyoruz.
belki öyle yapması gerekiyordu. bilemiyorum ki canım. inşaAllah çabucak iyileşirsinizBen hic farketmedim bile baska yerden kestigini, esim gecen dikis yerine bakarken dedi ayni yerden kesmemis altindan kesmis dedi, dr kontrolumde birdaha bir ay sonra ozaman gidince sorucam neden oyle yapmis diye..
Arkadaşlar nasilsiniz doğum yapan var mi bakalim kimler sona kaldi :) bizim isler zor gidiyor oglumla ya emme problemini çözmeye calisiyoruz çok inat ediyor agliyo sonra pes ediyor napicaz bilmiyorum ya kakasini da yapamiyo yavrum sutum tam gelmediği için doymuyo galiba ondan yapmiyo. Bir de psikolojik durumum var ben normal doğumu çok isteyen biriydi burada normal doguranlari okudukca içim acıyo oğlum erken geldi 3 kilo doğdu ama çatı darligindan yapamadim bu kadar mi dar yani 3 kiloluk bir bebeği de mi doguramazdim inanasim gelmiyor kendi doktorun cari muayenesi yapamadan suyum bosaldi acil doğuma gittim iki doktor muayene etti ikisi de zor dedi biri omzu takilir dedi biri vaktinde dogsa normal dogmasi imkânsız gibi birşey dedi kilodan dolayi offf düşünüyorum kafayi yicek gibi oluyorum kendimde eksiklik hissediyorum neden boyle oldu diyorum çünkü hic sanci çekmeden 4-5 cm acikligim vardi yolu yarilamistim dogurabilirdim kandirildim mi acaba diye düşünüyorum bu psikolojiyi nasil atabilirim yardimci olur musunuz bana
Mama veriyormusun mama veriyorsan oda kakasini yapmamasina neden olabilir. Benimkide emiyor ama her emmeden sonra kusuyor ve kaka yapiyor. Gunde 10 dan fazla bez degistiriyorum hepside azda olsa kakali oluyor. Neden her emmeden sonra oyle oluyor anlamadim kendimi usutuyorum cocuga falanmi geciyor acabaa.. bide bizimki surekli uyku halinde gozunu acıp sık emmiyor. Bende uyudugu zamanlar sagma makinesi ile sagip biberonla veriyorum.Arkadaşlar nasilsiniz doğum yapan var mi bakalim kimler sona kaldi :) bizim isler zor gidiyor oglumla ya emme problemini çözmeye calisiyoruz çok inat ediyor agliyo sonra pes ediyor napicaz bilmiyorum ya kakasini da yapamiyo yavrum sutum tam gelmediği için doymuyo galiba ondan yapmiyo. Bir de psikolojik durumum var ben normal doğumu çok isteyen biriydi burada normal doguranlari okudukca içim acıyo oğlum erken geldi 3 kilo doğdu ama çatı darligindan yapamadim bu kadar mi dar yani 3 kiloluk bir bebeği de mi doguramazdim inanasim gelmiyor kendi doktorun cari muayenesi yapamadan suyum bosaldi acil doğuma gittim iki doktor muayene etti ikisi de zor dedi biri omzu takilir dedi biri vaktinde dogsa normal dogmasi imkânsız gibi birşey dedi kilodan dolayi offf düşünüyorum kafayi yicek gibi oluyorum kendimde eksiklik hissediyorum neden boyle oldu diyorum çünkü hic sanci çekmeden 4-5 cm acikligim vardi yolu yarilamistim dogurabilirdim kandirildim mi acaba diye düşünüyorum bu psikolojiyi nasil atabilirim yardimci olur musunuz bana
bende 2 numara almıştım canım 3 kilo doğdu bebeişim ama büyük geldi 1 no olsa iyi olurmuş :)Doğum yapan ablalarım yarın doğuma gidiyoruz artık biz..
Bebek bezini kaç nodan başladınız siz? Bizim bebek en son ultrasonda 3250 çıkmıştıı..
Benimde minyon doğmama (2.400gr) güvenerek 1 numara almıştık bezi.
Şimdi beze bakıyorum allahımm elim kadar birşey. Küçük olmaz değil mi?
Siz ne yaptınız direk 2den mi başladınız oy oy
şimdiden dolmaz canım ilk 3 gün bile tam gelmiyo ama ondan sonraa allah artırsınn :) endişe etme normal bişi ikinci doğumum olmuş olsa bile :)kızlar bu arada gögüslerinz ne durumda.benimkiler yumuş yumuş ya.süt yok heralde hic.ilk gebelik oldugundan dguma 5 gün kala boyle olmasi normal mi nasil.yoksa simdiden süt artirici şeyler yemeye mi başlasam.önerisi ve bilgisi olan var miiiii
kızımda benimde öle olmuştu doğumdan önce gelmişti sütüm ve doğum yaptığım anda sütüm vardıı çok güzel bişi rahat ol :) normal olacaksa doğumun hemen ılık bi duş al minnoşun cuk cuk emsin hemen :)Benimde göğüsleri dolmuş gibi hatta dün birinden süt de geliyordu belki saçma ama bende korktum bu ilk süt bebek için çok faydalı bitmesin diye.acaba süt gelmesine normal mi
bence geçmişi geçmişyte bırak ben biraz kaderci insanım senin alnındas yazılıymış bundan sonrasına odaklan düşündüğün gibi bile olsa artık geri dönüp normal yapamayacağın için gereksiz takılma bence canımm bebişine odaklan artık doğum bitti ve yeni yşam başladı artık :)Arkadaşlar nasilsiniz doğum yapan var mi bakalim kimler sona kaldi :) bizim isler zor gidiyor oglumla ya emme problemini çözmeye calisiyoruz çok inat ediyor agliyo sonra pes ediyor napicaz bilmiyorum ya kakasini da yapamiyo yavrum sutum tam gelmediği için doymuyo galiba ondan yapmiyo. Bir de psikolojik durumum var ben normal doğumu çok isteyen biriydi burada normal doguranlari okudukca içim acıyo oğlum erken geldi 3 kilo doğdu ama çatı darligindan yapamadim bu kadar mi dar yani 3 kiloluk bir bebeği de mi doguramazdim inanasim gelmiyor kendi doktorun cari muayenesi yapamadan suyum bosaldi acil doğuma gittim iki doktor muayene etti ikisi de zor dedi biri omzu takilir dedi biri vaktinde dogsa normal dogmasi imkânsız gibi birşey dedi kilodan dolayi offf düşünüyorum kafayi yicek gibi oluyorum kendimde eksiklik hissediyorum neden boyle oldu diyorum çünkü hic sanci çekmeden 4-5 cm acikligim vardi yolu yarilamistim dogurabilirdim kandirildim mi acaba diye düşünüyorum bu psikolojiyi nasil atabilirim yardimci olur musunuz bana
evet bizde bu konuda muzzdaribizz geçen geceyi anlatayım sizede biraz gülün şimdi altını aldım tmm uyucaz emzirdim daldı usulca gazını alıyorum niyeyse o gaz hem alttan hem üstten çıkıyo tabi alttan çıkarken yalnız gelkmiyoMama veriyormusun mama veriyorsan oda kakasini yapmamasina neden olabilir. Benimkide emiyor ama her emmeden sonra kusuyor ve kaka yapiyor. Gunde 10 dan fazla bez degistiriyorum hepside azda olsa kakali oluyor. Neden her emmeden sonra oyle oluyor anlamadim kendimi usutuyorum cocuga falanmi geciyor acabaa.. bide bizimki surekli uyku halinde gozunu acıp sık emmiyor. Bende uyudugu zamanlar sagma makinesi ile sagip biberonla veriyorum.
hadi inşallah tez zamanda kavuşursunuz canımm ..Annem 9.15de girdi sezeryana hala bekliyoruzzz
hastanede sutum gelmediği için hemşireler mememin üstüne siringayla mama damlatip o şekilde emmeye alismasini sağlamaya calisiyorlardi bizde evimize pazar günü geldik sadece o gün biraz mama verdim sutum hala çok azdi çünkü sagsam da damla damla geliyordu cay klasiğini bile doldurmuyordu yara oldu zaten sagmaktan falan. Ama inat ettim emzirmeye mama falan vermiyorum artik ogluma. Bugün doktora gidicez bakalim ne diyecek tesekkur ederim yardimin için canimMama veriyormusun mama veriyorsan oda kakasini yapmamasina neden olabilir. Benimkide emiyor ama her emmeden sonra kusuyor ve kaka yapiyor. Gunde 10 dan fazla bez degistiriyorum hepside azda olsa kakali oluyor. Neden her emmeden sonra oyle oluyor anlamadim kendimi usutuyorum cocuga falanmi geciyor acabaa.. bide bizimki surekli uyku halinde gozunu acıp sık emmiyor. Bende uyudugu zamanlar sagma makinesi ile sagip biberonla veriyorum.
katiliyorum aslında oldu bitti yapacak birşey yok kandirdiysa da kandirdi bası cikar ama omzu takilir çok dar herkeste boyle değil bu dedi bende korktum tabi omzu takilir deyince kiyamam yavruma o kadar güzel ki maşallah uyuyo simdi yanimda şükürler olsun rabbime bana bu duyguyu tattirdi çok sağol arkadasimcanım öyle düşünme. sezeryanda bir doğum şekli sanki sezeryanla doğum yapınca anne olmamış mı oluyoruz. sezeryanla doğum yapıncada sonrasını kahrını çekiyoruz. herşekilde doğum zor arkadaşım. ikiside anneliğin zorluğu. bunlara takılıpta boşu boşuna üzme kendini. belki de o yüzden sütün az. yazık bebeğine bak sağlıcakla kucağına almışsın buna takılıp belkdie sütünü etkiliyosun bebeişin aç kalıyor. yapma lütfen sağlıcakla bebeğini kucağına aldığına şükret.
canım öyle düşünme. sezeryanda bir doğum şekli sanki sezeryanla doğum yapınca anne olmamış mı oluyoruz. sezeryanla doğum yapıncada sonrasını kahrını çekiyoruz. herşekilde doğum zor arkadaşım. ikiside anneliğin zorluğu. bunlara takılıpta boşu boşuna üzme kendini. belki de o yüzden sütün az. yazık bebeğine bak sağlıcakla kucağına almışsın buna takılıp belkdie sütünü etkiliyosun bebeişin aç kalıyor. yapma lütfen sağlıcakla bebeğini kucağına aldığına şükret.
canim benim de 1 haftaya dgrmam lazim artikin ama bendede hic sanci yokyürüyüslerde kar etmiyomu ne.doktorum hareketleribe cok dikkat et diyo.hareketler iyi ama bekledikce niyeyse korku sariyo normal dgrcam diye tutttdgm icin
Aslinda 2 numara bezde de 3-6 kg yaziyodu. Tuh.. Ben kisa bi sure sonra yikanabilire gecmek istiyorum keske ilkini 1 alsaymisim.
Benimde göğüsleri dolmuş gibi hatta dün birinden süt de geliyordu belki saçma ama bende korktum bu ilk süt bebek için çok faydalı bitmesin diye.acaba süt gelmesine normal mi
canım buradan bi arkadaşta cok guzel yazmış sezeryanda bir dogum şekil .. Ben sadece keyfi olarak Sezeryan isteyen anne ve Dr. Ları anlayamıyorum ve kızıyorum .. Sn zaten keyfi yapmadın sezeryanı ve asla kendini eksik hissetme .. Cok şükür kucağına aldın bebişini Allah aratmadı.. Sütu arttırmak için sağmayı denesen , hastanelerdeki gibi profesyonel süt sağma makınaları medicallerden kıralanıyormuşArkadaşlar nasilsiniz doğum yapan var mi bakalim kimler sona kaldi :) bizim isler zor gidiyor oglumla ya emme problemini çözmeye calisiyoruz çok inat ediyor agliyo sonra pes ediyor napicaz bilmiyorum ya kakasini da yapamiyo yavrum sutum tam gelmediği için doymuyo galiba ondan yapmiyo. Bir de psikolojik durumum var ben normal doğumu çok isteyen biriydi burada normal doguranlari okudukca içim acıyo oğlum erken geldi 3 kilo doğdu ama çatı darligindan yapamadim bu kadar mi dar yani 3 kiloluk bir bebeği de mi doguramazdim inanasim gelmiyor kendi doktorun cari muayenesi yapamadan suyum bosaldi acil doğuma gittim iki doktor muayene etti ikisi de zor dedi biri omzu takilir dedi biri vaktinde dogsa normal dogmasi imkânsız gibi birşey dedi kilodan dolayi offf düşünüyorum kafayi yicek gibi oluyorum kendimde eksiklik hissediyorum neden boyle oldu diyorum çünkü hic sanci çekmeden 4-5 cm acikligim vardi yolu yarilamistim dogurabilirdim kandirildim mi acaba diye düşünüyorum bu psikolojiyi nasil atabilirim yardimci olur musunuz bana
Arkadaşlar nasilsiniz doğum yapan var mi bakalim kimler sona kaldi :) bizim isler zor gidiyor oglumla ya emme problemini çözmeye calisiyoruz çok inat ediyor agliyo sonra pes ediyor napicaz bilmiyorum ya kakasini da yapamiyo yavrum sutum tam gelmediği için doymuyo galiba ondan yapmiyo. Bir de psikolojik durumum var ben normal doğumu çok isteyen biriydi burada normal doguranlari okudukca içim acıyo oğlum erken geldi 3 kilo doğdu ama çatı darligindan yapamadim bu kadar mi dar yani 3 kiloluk bir bebeği de mi doguramazdim inanasim gelmiyor kendi doktorun cari muayenesi yapamadan suyum bosaldi acil doğuma gittim iki doktor muayene etti ikisi de zor dedi biri omzu takilir dedi biri vaktinde dogsa normal dogmasi imkânsız gibi birşey dedi kilodan dolayi offf düşünüyorum kafayi yicek gibi oluyorum kendimde eksiklik hissediyorum neden boyle oldu diyorum çünkü hic sanci çekmeden 4-5 cm acikligim vardi yolu yarilamistim dogurabilirdim kandirildim mi acaba diye düşünüyorum bu psikolojiyi nasil atabilirim yardimci olur musunuz bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?