2014 Aralık Anneleri

kızlar bende bugun kontrolden geldım sancılarım adet sancısı gıbı yavastan basladı 38+1 olduk pasam 3300 gr catı muayenesı yapılmadı normal gozukuyo dogumun bebek cok kılolu olur ters donmesı gıbı bı durum olursa sezeryanı tercıh etcez dedı bendende durumlar bunlar sıızın bebekler kac kıloda acaba cok kılo alırda sezeryana gırermıyım dıye korkum var

Eve gelmişken birkaç şey yazmak istedim inşallah beni yadırgamazsınız.

Annem bugün itibariyle hem normal doğum, hem de sezeryan yapmış birisi...
Aslında sezeryanı kendisi istiyordu benim doğumum zor olduğu için. Ben bebek dönse annemi hemen normal doğum için dolduracaktım ki aklınıda çelerdim eminim. Ama malesef dönmedi bende onun için kararına saygı duydum.
Ameliyattan çıktıktan sonra ki allaha şükür hafif bile geçirdi. Ben yinede sormak istedim normal mi sezeryan mı hangisi kolaydı diye.. Kesinlikle normal dedi bana.

Aslında bende sinirleniyorum kkde bir çok sezeryan yapana ayy niye yapıyorsun normal doğum olmuyor mu dendi ben oturduğum yerden kızdım. Sanane dedim ne biliyim.. Ama aynı şekilde normal doğum yapanlarada sezeryan daha kolay boşver normali diyenide gördüm ve kızdım. Belki haddime belki değil ama bugün annemi o halde gördükten sonra içim cız etti. Aynı şekilde yanda normal doğum yapan bir ablamız ise hem bebeğini hemen kucağına aldı hemde 1 saat sonra ayaklandı.. Bizim bebeğin küveze girme sebeplerin biride sezeryan olup bebeğin bu yeni dünyaya ayak uyduramaması. Bizzat doktorumuz dedi sezeryanların çoğunda küveze girme olayının olduğunu. Ayy çok uzattım çünkü yanlış anlaşılmak istemedim. Eminim beril küveze girmese bile annem ona bakabilcek durumda değildi.

Lütfen çok çok özür diliyorumm zorunluluk, bebeğin dönmemesi vs vs durmlarına saygım var. Ama bugün annemi muhtaç halde görünce... Keyif için yada ne bileyim aslında yaşamadığı duygudan korktuğu için sezeryana yönelenlere artık sadece tercih diye bakıp allah yardımcısı olsun diyorum çünkü çok çok çok çok zor. Bu süreç benim hamilelik rehberim oldu desem eksik bile demiş olabilirim.

saol canım tüyolar için.banyoyla ilgili fileler varya onlar yardimci olmuyo mu rek yikamak icin.üzrrine yatirip yikasak bilemedim yine de tabi
File büyük Kurtarıcı ama bebeği hadi yıkadın ettim hızlı hareket etmen gerek fileden alırken havluya sardım ettim uzun iş. Balık gibi kaygan oluyorlar hele yıkanınca risk alma. Eşin eve gelince yanında olsun yardım etmese de. Bir de akşamları yıka dışarı Çıkarma bir de bebekler çok rahatlıyor banyoyla. Ve hemen emmek istiyorlar acıkıyorlar hemen meme vermen Lazım. Ondan sonra da deliksiz 2-3 saat uyur. Aman Göbek bağını iyi kurula hiç nem bile kalmasın ve sakın sarıp satmalama Göbek bölümünü. Nemli kalırsa Allah korusun iltihaplanır. Kimisi alkol sürme diyor ama ben kullanıcam. Ne olur ne olmaz çabuk düşsün diye. Bir de Bebeğini her yıkacıdıgında sampuanlama bırak kendi yağıyla Kalsın Bebeğin ki cildi nemli olsun kurumasın. Ne kadar bebek şampuanı da olsa kimyasal oluyor içinde. Yine sormak istediğin olursa buralardayım etrafımda çok doğuran var binlerce hikaye deneme yanılma yardımcı olurum elbet

Maşallah annen doğum mı yaptı? Kız kaç yasında annen? Sen değil misin gebe? Ben sen sanıyordum

Bebegine kavusanlarin gözü aydin, Allah sağlıkla güle güle büyütmeyi nasip etsin. :)
Bizim gibi bekleyenleri de sağ salim kurtarsin inşallah.
Beklemek germeye başladi, hayirlisiyla sağ salim kavussak miniklere.

Geçmiş olsun canım inşallah sağ salim bebişine kavuşursun. Kilosu ve boyu iyi dayanıklıdır güzel kızın. Hem onlar sandığımızdan daha güçlü oluyorlar.
Doğum yapan annem, ben abla oldum teşekkür ederim inşallahhh yarına çıkmış olacak küvezden.

Maşallah annen doğum mı yaptı? Kız kaç yasında annen? Sen değil misin gebe? Ben sen sanıyordum
Ayy Yok annem 38, ben 18 yaşındayım gebe olan annemdi :) Abla oldum ama daha göremedim miniğimizi.

Bebegine kavusanlarin gözü aydin, Allah sağlıkla güle güle büyütmeyi nasip etsin. :)
Bizim gibi bekleyenleri de sağ salim kurtarsin inşallah.
Beklemek germeye başladi, hayirlisiyla sağ salim kavussak miniklere.
Sorma benim kısmetse doğum yarın kalbim durmak üzere. Nefes alamıyorum gibi. Her sey birbirine girmiş hissediyorum sürekli Aklım hastane cantalarımızda acaba eksik var mi diye kendimi alamıyorum. Ama boş vermiş durumdayım. Hadi bakalım yarın kısmetse girebilirsem aksam nete yazarım gelişmeleri

Doğum yapan annem, ben abla oldum teşekkür ederim inşallahhh yarına çıkmış olacak küvezden.

Ayy Yok annem 38, ben 18 yaşındayım gebe olan annemdi :) Abla oldum ama daha göremedim miniğimizi.
Nerde bebiş? Hastanede mi? Dilerim sende yaşarsın bu güzelliği doğru zamanda güzel bir anne olursun :)

Nerde bebiş? Hastanede mi? Dilerim sende yaşarsın bu güzelliği doğru zamanda güzel bir anne olursun :)
Bebiş, annem hastanede. Refakatçi olarak teyzem kalacak bu gece. beni güvenlik görevlileri kovaladı git diye
Amin inşallah :)

Rabbim kolaylıklar versin, sağlıkla kurtulun inşallah.
Çantaların ağzı açık bizim de, elimize geçtikçe dolduruyoruz ama evimin temizliğini içime sindiremedim, aniden doğuma gitsek pasaklı evimize doncez
Annemi bekliyorum gelcek de bi elden gecircek diye

iyi akşamlar kızlar,, günüm doldu ve doğamadım hala, yarın yatış yapılacak suni sancı vercek dr artık nasıl doğarım Allah bilir... bana da dua edin :)

41. hafta mı? yürüyüş yaptınız mı? bnm bebek 40tan sonra gelebilirmiş. inş kolay geçer doğumlarımız

Kızlat misafirlikteyim şuanda kızlar aman burda dogurma evine sakla dıyolar. Herkez benden daha tedirgin valla. Haftaya salı son haftamız. Bakalm neolcak.

Benim gebeligim sorunlu cnm. gebelik sekerim var. ayrica tansiyon yukselmesi de.mevcut
zaten bizim icin sinir 39 du. bebek gelisimini tamamladi. suan 3.250 gram. Doktoruma gore erken deil. vucuduma gore de deil demek ki 3 cm acilmam var. sancim yok.

normal doğum olunca şaşırdım.. tabıı 39dan sonra bebek dünyaya gelebilir

Ev temizliği ve kişisel temizlikten bahsedilmiş bi kaç bişey yazayım da gülün hala doğuramayıp da gergin olanlar:) ben izne ayrıldım 24 Kasım'da dedim bi on gün dinleneyim sonrasında hem kişisel hem de ev temizliği yaptırıp hazır olayım dedim amma velakin 26 Kasım Sabahı sancım tutup da hastaneye gidince ve o gün hiç bir şekilde hazırlığım olmayınca hemşirelere yalvarıyorum nolur yatmayayım diye:) doktor sancı sıklaşınca gel diyince doğru ağdacıma kız beni görünce şok oldu ama çok şükür kazasız belasız hallettik:) akşam üstü de kuzu kuzu hastaneye yattık:) sonra da temizliğe gelen ablayı arayıp ertesi gün gelmesini hastanede olduğumu söyledim bi şok da o yaşadı eve çıktığımızda ev de temizlik bitmemişti ama olsun :) erkenden gelirsen aha böyle olur dedim kızıma:)

ne guzel arkadasım masallah bende 35 haftada ayrıldım bugun ıtıbarıyle 3 haftam bıttı ama bızımkınde dogacak hava yok:)

seninki erken gelmiş benımki de rahatına cok düşkün gelmeye niyeti yok..yürüyüş yapmaya başladık günde 40-45 dk..az ama bukış vakti anca o kadar yürüyoruz..

kendi sancısıyla yürüyüş yapanlar doğumdan ne kadar öne düzenli türümeye başladınız ve ne kadar yürüdünüz? ben kıs olduğu için en fazla 45-50 dk yürüyorum.bebek 38. haftanın içinde döndü 40. haftam cumartesi .dr sarkar 41. hafta ya dedi.eğer sancı olmazsa 41. hafta sunı sancı verecek. sunı sancı olması bır dert , daha beteri suni sancı olup açılmaması daha beter bir dert..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…