2014 Aralık Anneleri

Canim bebeğinin Bask kanala girmismiydi. Girmediyse kanala girmiş olabilir. Benimki kanala girdikten sonra yuremem çok zorlandi
kizlar bebegin bası kanala girince, hissediliyomu yani nerden anlayabilitiz.yürümede oturmada veya baska seyde bi degisiklik mi oluyo.tecrubeli olanlar varmiiii

Haklisin cnm bn o zmn zorlana morlana vericem digerini de mecburen.Bu kadar yara olacagini hic tahmin etmemistim

cok mu kucuktu bebeğin? benim kızım ve etrafta duyduklarım daha cok kilo veriyor. doktor abartmıış sanki biraz. bebeğinde de gelişme olmuş dün, hiç üzülme

güvendiğin kremi sürüp diğer emzirmeye kadar üzerini streçle. sonra emzirmede suyla güzelce yıkayıp öyle emzir. bebekler tiksinebiliyo ıslak mendil kokusundan falan

kizlar bebegin bası kanala girince, hissediliyomu yani nerden anlayabilitiz.yürümede oturmada veya baska seyde bi degisiklik mi oluyo.tecrubeli olanlar varmiiii
Valla canm benim ilk tecrüben. Gecen hafta gırmemişti kanala. Dün dedi doktorum gırmiş diye zor yürüyorum. Yayılarak oturamıyorum. Koltugun ucuna oturuyorum sık sık yada uzanıyorum. Bacaklarımı açarken canım acıyo. Oramı çekiştiriyolarmış gibi. Benim hissettıklerin bunlar canım.

kızlar cuma günü son günüme eğer normal doğmazsa sezeryan yapacakta.. aklıma bişey takıldı suni sancı verip beklemesi gerekmiyormu? direk sezeryan demesi şaşırttı beni... bilgisi olan varmı?
son günüm dediğin 40 hafta mı doluyor? ilk doğumunsa suni denemesi lazım ama bi terslik var mı durumunuzda bilmiyorum. başka bi doktora daha görünün bence :/

sibeltanju sen daha doğum yapmamışsın:) kurabiyeleri görünce adı da belliymiş, karıştırdım bi an. Allah bi avazda kurtarsın herkesi. mevzun ve susayacına yardım etsin bugün de. başka var mıydı, herkese işte :)

çooook güzeller. ne zaman dağıttın peki bunları?ilk günler mi?mevlitte mi
Daha dahıtmadm yani dogum yapmadm canm son haftamdaym. Şimdi ailem akrabalm biraz uzak. Ben eve ziyarete gelicek olan arkadaş çevrem için hazrladm bunları hastane sonrası. Azda logusa şerbetı yaptırıcam bu hafta. Bırde lokum alıp süslü lürdanlara batırıcam böyle. Ama hepsi cok az derecede olucak çünkü çevrem uzak cok gelen olmaz diye düşünüyorum. Mevlüt içinde yıne buna benzer bişey yada minik kuranlar düşünüyorum. Ama şanslıyımki bınları yapan bir arkadaşm var.

Evet canım malesef hala doguramadım. Adı aylar öncesinden belliydi.

Merhaba kizlar.
8 Aralık 2014- saat 20.20 - 3220gr - 51 cm çirkin bir kızım oldu.
Öğlen 1 de hastaneye gittim ne sancı ne kasilma. Dr suni sancı vericem demişti sallana sallana gittik eşimle. Ama bir gece öncesinde de camasirim acayip derecede islanmisti. Öğlen nst ye baktılar bir durum yok. Suyun falan da gelmedi di mi zaten dediler muhtemelen gondereceklerdi. Aslına bakarsanız sanki dün geldi gibi ama emin değilim birden akmadi çünkü dedim. Telaslandi lar bi kontrol edelim falan derken catala çıktım. Şu olabilir bir test yapalım eczaneden alın dediler. Sonra benim dr ile görüşülerek yatis yapılmasına karar verdiler. Dr tekrar alttan muayene etti. Biraz da suyu akittı. Çok iyi burasi 3 cm zaten suyu gelince hemen alınır dedi. Yalnız dr un akittigi su yeşil ve kahverengi arası puturlu bir suydu. Evde öyle bir şey aksa benden kafayı yerdim herhalde. Sonra lavman yapıldı. O sırada ayağa kalktım ve istemsiz olarak tekrar suyum boşaldı. Wc ye gittim geldim. Serum bağlandı. Bu arada bende hala sancı falan yok. Dr lar nasılsa ikinci gebelik hemen olur falan diyorlar ben de seviniyorum şimdi 3 cm açıklık varsa birazdan 5 6 cm olur o falan diye. 1 saat sonra tekrar kontrol ettiler açıklık 3.5 cm. ben şok! Yavaş yavaş da sancı gelmeye başladı ama öyle feci değil. Bağıranları duyuyorum. Henüz o kadar olmadı benim diyorum. Bir de burada okuduklarımın da faydasi ile sancı gelince bağırmalar ziyade nefes ile desteklemek faydali oldu. Benim sancılarım böyle az olunca dr artırın dedi ikinci doğumu olacak çok beklemez zirve yapalım. Bir yandan seviniyorum bir yandan zirve derken??? sonra sancılar artmaya başladı. Bir kaç kere duvara vurduğumu hatırlıyorum ve benim de sesim diğerleri gibi yükselmeye başlamıştı. Dr tekrar ultrasona aldı (bu arada açıklığı ultrasonda ölçtü değişik bir şekilde ama benim için daha iyi oldu) açıklık hala 4 olmamıştı ama daha açılma dimi derken ama bebeğin başı inmiş dedi. Catala aldı beni sancı gelince ikinicaksin dedi. Ikınma da kolay değilmiş yani arkadaşlar aklınızda olsun ikinci deyince ben karnimi sıktım ama büyük tuvalet yapar gibi yap dedi. O anda da açıklığı epey artırmış 6 cm falan ve derken suni sancıyı daha da artırdilar. Yarım saat içinde tekrar kontrol ettiler ve tam açılma sağlanmış haydi biraz çalışalım ve doğuma alalım dediler. Sancı odasında biraz ıkınma çalışmalari yapıldı ve haydi doğuma dediler. Doğum odasına çıktık ve haydi sancı gelince ikin dedi dr. Ve ee sancı yok :) ve birden sonra sancı geldi ikinci falan derken doğdu kızım... ayaklarını gördüm yaşıyor mu dedim evet dediler aldılar onu giydirdiler. Benim dikiş işlemlerim falan yapıldı ve odaya cikartildim. Çirkin meleğimi gördüm ve sağlıklı ydi Allaha şükürler olsun. Rabbim herkese hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah.

Kizlar bizim pasa hala ters oldugu icin yarin sezeryan randevumuza gidiyoruz hem heycanliyim hem cok korkuyorum. Dun kabuslar goruordum cocugu iki guk emzirmeyi unutuorum ruyamda sonra doktora gotururken kaybediyorum falan nasil icim sikildi anlatamam bu gecede uyku girmez gozume kesin. Ne olur dua edin benim icinde sag salim kavusayim melegime istiyorum. Bugun onun tekmelerini icerden hissedecegim son gun. Rabbim hicbir anne babaya ewlat acisi gostermesin ins. Banada. Şu karartici dusuncelerden hislerden nasil kurtulurum kuzular dua edin banada ne olur hersey guzel olsun heppimiz icin.

Kuzum şuan serumum kolumda bekliyorum. Doğumum sezeryan olacak kısmetse. Sende bende sağ sağlim kurtulalım hepimiz için gerçi dualarım. Benimde öyle Saçma duygularım oluyor korku Kaygı gibi ama Allah a teslim ol. Ben öyle Yaptım artık yapacak bi şey yok doğumumuzu bekleyeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun habersiz Bırakma buraları doğurunca yaz

Canim ben hissetmiştir. Yerden birşey almak için egilmistim doğrulurken birden sanci girdi kasiklarima hatta daha asagi belimde agridi . ayni sanci 2 dk arayla girdi 5 6 kez oldu bu ve benim sancilar siddetliydi nefesimi kesti yani. Sonrasında asagi doğru hep baski hissettim.

cok mu kucuktu bebeğin? benim kızım ve etrafta duyduklarım daha cok kilo veriyor. doktor abartmıış sanki biraz. bebeğinde de gelişme olmuş dün, hiç üzülme
haftasina gore küçük bir bebek değil aslında 37+2 de 3040 gram olarak doğdu 4 günde 2860 a düşmüş yaklaşık 200 gram vermiş o da sutum tam inmedigi için oldu heralde. Bende artik takmiyorum 1 kilo doğan bebekler nasil gelişiyor bizim doktor gerçekten biraz abartmis gibi geliyor bana da.

Kızlar nerelerdesiniz ya. Bende sıkıla sıkıla yemek yaptım. Of şu yemek olayı buaralar okadar zor geliyoki bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…