Uzmezleeer bu kadar sıkıntı ceken annisler uzulur mu hic Allahin izniyle akilli uslu bebekler olsunlar hepsiAmin inş hepimiz hayırlısıyla kavuşuruz bebişlerimizeYerim o popoyu ben. inş üzmezler annişlerini
Doğru hemşirenin söyledikleri.Ama c şeklinde tutma kısmını bilmiyorum ve ne demek istediğini anlamadım.Göğüsleri yara olan arkadaşlar gogsunuzun kahverengi kismi bebegin agzini doldurcak sekilde emzirin. Ucundan verince yara olurmus 15dk bi gogsunuzu sonra 15 dk digerini verin. Ve sakin C seklinde tutmayin elinizle sütun geldigi damarlari kapatirsiniz. Gogsunuzun tamamini hafifce sıkmadan verin. Nst baglsnirken hemsire anlatmisti. Insallah dogrudur isinize yarar yaralariniz iyilesir. Bide sogan sürün derler ama ne kadar dogrudur arastirmak lazim.
Iki parmagimizla sıkıyoruz ya gogsumuzu sut fiskirsin gibisinden o zaman gogusteki sut damarlarinin tikandigini gosterdi.Doğru hemşirenin söyledikleri.Ama c şeklinde tutma kısmını bilmiyorum ve ne demek istediğini anlamadım.
Bunu da öğrendiğimiz iyi oldu.Iki parmagimizla sıkıyoruz ya gogsumuzu sut fiskirsin gibisinden o zaman gogusteki sut damarlarinin tikandigini gosterdi.
bence de şanslısın canım. maşallah. ben de kızkardeşime yapmıştım. onunkiler cok güzeldi de kendime olmadı. yorulduğumla kaldım :) hayırlısıyla doğar inşaAllah. bende son haftaya giriyorum az kaldı. kısmet artık ne zaman gelirlerse başımızın üstünde yerleri var :)Daha dahıtmadm yani dogum yapmadm canm son haftamdaym. Şimdi ailem akrabalm biraz uzak. Ben eve ziyarete gelicek olan arkadaş çevrem için hazrladm bunları hastane sonrası. Azda logusa şerbetı yaptırıcam bu hafta. Bırde lokum alıp süslü lürdanlara batırıcam böyle. Ama hepsi cok az derecede olucak çünkü çevrem uzak cok gelen olmaz diye düşünüyorum. Mevlüt içinde yıne buna benzer bişey yada minik kuranlar düşünüyorum. Ama şanslıyımki bınları yapan bir arkadaşm var.
Evet hemsire baya biseyler anlatti emzirmeyle ilgili bildigim kadariyla yardimci olurumBunu da öğrendiğimiz iyi oldu.
hayırlı olsun, hayırlı evlat olsun arkadaşım :) maşaAllahMerhaba kizlar.
8 Aralık 2014- saat 20.20 - 3220gr - 51 cm çirkin bir kızım oldu.
Öğlen 1 de hastaneye gittim ne sancı ne kasilma. Dr suni sancı vericem demişti sallana sallana gittik eşimle. Ama bir gece öncesinde de camasirim acayip derecede islanmisti. Öğlen nst ye baktılar bir durum yok. Suyun falan da gelmedi di mi zaten dediler muhtemelen gondereceklerdi. Aslına bakarsanız sanki dün geldi gibi ama emin değilim birden akmadi çünkü dedim. Telaslandi lar bi kontrol edelim falan derken catala çıktım. Şu olabilir bir test yapalım eczaneden alın dediler. Sonra benim dr ile görüşülerek yatis yapılmasına karar verdiler. Dr tekrar alttan muayene etti. Biraz da suyu akittı. Çok iyi burasi 3 cm zaten suyu gelince hemen alınır dedi. Yalnız dr un akittigi su yeşil ve kahverengi arası puturlu bir suydu. Evde öyle bir şey aksa benden kafayı yerdim herhalde. Sonra lavman yapıldı. O sırada ayağa kalktım ve istemsiz olarak tekrar suyum boşaldı. Wc ye gittim geldim. Serum bağlandı. Bu arada bende hala sancı falan yok. Dr lar nasılsa ikinci gebelik hemen olur falan diyorlar ben de seviniyorum şimdi 3 cm açıklık varsa birazdan 5 6 cm olur o falan diye. 1 saat sonra tekrar kontrol ettiler açıklık 3.5 cm.ben şok! Yavaş yavaş da sancı gelmeye başladı ama öyle feci değil. Bağıranları duyuyorum. Henüz o kadar olmadı benim diyorum. Bir de burada okuduklarımın da faydasi ile sancı gelince bağırmalar ziyade nefes ile desteklemek faydali oldu. Benim sancılarım böyle az olunca dr artırın dedi ikinci doğumu olacak çok beklemez zirve yapalım. Bir yandan seviniyorum bir yandan zirve derken??? sonra sancılar artmaya başladı. Bir kaç kere duvara vurduğumu hatırlıyorum ve benim de sesim diğerleri gibi yükselmeye başlamıştı. Dr tekrar ultrasona aldı (bu arada açıklığı ultrasonda ölçtü değişik bir şekilde ama benim için daha iyi oldu) açıklık hala 4 olmamıştı ama daha açılma dimi derken ama bebeğin başı inmiş dedi. Catala aldı beni sancı gelince ikinicaksin dedi. Ikınma da kolay değilmiş yani arkadaşlar aklınızda olsun ikinci deyince ben karnimi sıktım ama büyük tuvalet yapar gibi yap dedi. O anda da açıklığı epey artırmış 6 cm falan ve derken suni sancıyı daha da artırdilar. Yarım saat içinde tekrar kontrol ettiler ve tam açılma sağlanmış haydi biraz çalışalım ve doğuma alalım dediler. Sancı odasında biraz ıkınma çalışmalari yapıldı ve haydi doğuma dediler. Doğum odasına çıktık ve haydi sancı gelince ikin dedi dr. Ve ee sancı yok :) ve birden sonra sancı geldi ikinci falan derken doğdu kızım... ayaklarını gördüm yaşıyor mu dedim evet dediler aldılar onu giydirdiler. Benim dikiş işlemlerim falan yapıldı ve odaya cikartildim. Çirkin meleğimi gördüm ve sağlıklı ydi Allaha şükürler olsun. Rabbim herkese hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah.
canim gözün aydin, ne güzel anlatmisin.sonunda kizina kavuştun darisi başımıza insallaahMerhaba kizlar.
8 Aralık 2014- saat 20.20 - 3220gr - 51 cm çirkin bir kızım oldu.
Öğlen 1 de hastaneye gittim ne sancı ne kasilma. Dr suni sancı vericem demişti sallana sallana gittik eşimle. Ama bir gece öncesinde de camasirim acayip derecede islanmisti. Öğlen nst ye baktılar bir durum yok. Suyun falan da gelmedi di mi zaten dediler muhtemelen gondereceklerdi. Aslına bakarsanız sanki dün geldi gibi ama emin değilim birden akmadi çünkü dedim. Telaslandi lar bi kontrol edelim falan derken catala çıktım. Şu olabilir bir test yapalım eczaneden alın dediler. Sonra benim dr ile görüşülerek yatis yapılmasına karar verdiler. Dr tekrar alttan muayene etti. Biraz da suyu akittı. Çok iyi burasi 3 cm zaten suyu gelince hemen alınır dedi. Yalnız dr un akittigi su yeşil ve kahverengi arası puturlu bir suydu. Evde öyle bir şey aksa benden kafayı yerdim herhalde. Sonra lavman yapıldı. O sırada ayağa kalktım ve istemsiz olarak tekrar suyum boşaldı. Wc ye gittim geldim. Serum bağlandı. Bu arada bende hala sancı falan yok. Dr lar nasılsa ikinci gebelik hemen olur falan diyorlar ben de seviniyorum şimdi 3 cm açıklık varsa birazdan 5 6 cm olur o falan diye. 1 saat sonra tekrar kontrol ettiler açıklık 3.5 cm.ben şok! Yavaş yavaş da sancı gelmeye başladı ama öyle feci değil. Bağıranları duyuyorum. Henüz o kadar olmadı benim diyorum. Bir de burada okuduklarımın da faydasi ile sancı gelince bağırmalar ziyade nefes ile desteklemek faydali oldu. Benim sancılarım böyle az olunca dr artırın dedi ikinci doğumu olacak çok beklemez zirve yapalım. Bir yandan seviniyorum bir yandan zirve derken??? sonra sancılar artmaya başladı. Bir kaç kere duvara vurduğumu hatırlıyorum ve benim de sesim diğerleri gibi yükselmeye başlamıştı. Dr tekrar ultrasona aldı (bu arada açıklığı ultrasonda ölçtü değişik bir şekilde ama benim için daha iyi oldu) açıklık hala 4 olmamıştı ama daha açılma dimi derken ama bebeğin başı inmiş dedi. Catala aldı beni sancı gelince ikinicaksin dedi. Ikınma da kolay değilmiş yani arkadaşlar aklınızda olsun ikinci deyince ben karnimi sıktım ama büyük tuvalet yapar gibi yap dedi. O anda da açıklığı epey artırmış 6 cm falan ve derken suni sancıyı daha da artırdilar. Yarım saat içinde tekrar kontrol ettiler ve tam açılma sağlanmış haydi biraz çalışalım ve doğuma alalım dediler. Sancı odasında biraz ıkınma çalışmalari yapıldı ve haydi doğuma dediler. Doğum odasına çıktık ve haydi sancı gelince ikin dedi dr. Ve ee sancı yok :) ve birden sonra sancı geldi ikinci falan derken doğdu kızım... ayaklarını gördüm yaşıyor mu dedim evet dediler aldılar onu giydirdiler. Benim dikiş işlemlerim falan yapıldı ve odaya cikartildim. Çirkin meleğimi gördüm ve sağlıklı ydi Allaha şükürler olsun. Rabbim herkese hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah.
Malesef ayni sorunu bizde yasiyoruz benim kızımda kardesini cok kiskaniyor sen artik onu seviyosun beni sevmiyorsun diye için için agliyor, kardesini sever gibi yapip sıkıyor. Esimde son derece ilgisiz cocuklara karsi cocukla vakit gecirecegine surekli pc basinda. Bizde surekli sorun yasiyoruz cnm. Bende kızımla ilgilenmeye calisiyorum ama ikisine yetemiyorum sanirim bu durum benide son derece üzüyor malesef
Benim eşim de aynı elinde bir telefon sürekli telefonunu karıştırıyor. Artık sohbet edemez olduk yatarken, yemek yerken, tv karşısında sürekli gözü telefonda saçma sapan oyunlarını oynuyor ya da sosyal ağlarda geziyor. Çocuğa da faydadan çok zararı olunca dayanamıyorum. Şimdilik annem bizde neyseki o gidince ne yapacağım asıl. Allah yardımcımız olsun.Malesef ayni sorunu bizde yasiyoruz benim kızımda kardesini cok kiskaniyor sen artik onu seviyosun beni sevmiyorsun diye için için agliyor, kardesini sever gibi yapip sıkıyor. Esimde son derece ilgisiz cocuklara karsi cocukla vakit gecirecegine surekli pc basinda. Bizde surekli sorun yasiyoruz cnm. Bende kızımla ilgilenmeye calisiyorum ama ikisine yetemiyorum sanirim bu durum benide son derece üzüyor malesef
Bende aynı durumdayım daha doğum yapmadım ama oğlum sürekli bebeğin besiginde zıpliyor oyuncaklarıni fırlatıyor beşiği kaldırın diyo. Bide çevredekiler ogluma hadi bu son günlerin yakında popunun dama atılacak diyorlar. Bana da bu kız kızlar daha sevimli oluyor oğlun kenara itilecek diyorlar gecede diyo kardeşime hastanede kalma ben seni özledim falan benimde canım sıkılıyor sanki ogluma ihanet etmişim gibi hissediyorum.halbuki ben oğlumu bu sene okula bile yollamadim sırf annem beni dışarı atıyor demesin diye.oglum
Aynen kızım beşikte yatacağım, onun nevresim takımı mavi benim niye mavi değil hiç bana mavi almadınız diye hüngür hüngür ağladı bebeğin eve geldiği ilk gece.halbuki herşeyi pembe,mor alır mavi alınınca ben erkek miyim diye bize kızardı.
İyi yapmışsın kreşe yollamamakla ama ikisine birden tek başına bakman çok zor olur. Aile büyüklerinden falan yardım eden olur umarım.
Öğretmeni ile eşin görüştü kendisi de arkadaşlarına söylemiş kardeşi olduğunu. Okulda çok çekingen nir çocuk, okumayı bildiği halde bilmediği sanılıyor mesela.yaşıtlarına karşı kendini hiç savunamıyorCanim benim okuyunca cok uzuldum.senlik bisi yok esinde bitiyo suanda is yardim etmeli.ben ogretmenim.mutlaka kizinin ogretmebiyle iletisim halinde ol
Davranis bozukluguna donusmesin
anlarız o zaman kesin deseneCanim ben hissetmiştir. Yerden birşey almak için egilmistim doğrulurken birden sanci girdi kasiklarima hatta daha asagi belimde agridi . ayni sanci 2 dk arayla girdi 5 6 kez oldu bu ve benim sancilar siddetliydi nefesimi kesti yani. Sonrasında asagi doğru hep baski hissettim.
Aynen canm sabırsızlıkla bekliyoruz artık melekleri. Hayrlısıyla gelseler artıkbence de şanslısın canım. maşallah. ben de kızkardeşime yapmıştım. onunkiler cok güzeldi de kendime olmadı. yorulduğumla kaldım :) hayırlısıyla doğar inşaAllah. bende son haftaya giriyorum az kaldı. kısmet artık ne zaman gelirlerse başımızın üstünde yerleri var :)
canim peki cEvet hemsire baya biseyler anlatti emzirmeyle ilgili bildigim kadariyla yardimci olurum
ay bu telefonları napcaz valla bilmiyorum, ben takmiuorum cok ama bebek olunca eminim eşimden beklentim olcak ve telle ugrasinca dellenicem kesinnnBenim eşim de aynı elinde bir telefon sürekli telefonunu karıştırıyor. Artık sohbet edemez olduk yatarken, yemek yerken, tv karşısında sürekli gözü telefonda saçma sapan oyunlarını oynuyor ya da sosyal ağlarda geziyor. Çocuğa da faydadan çok zararı olunca dayanamıyorum. Şimdilik annem bizde neyseki o gidince ne yapacağım asıl. Allah yardımcımız olsun.
Canim peki c yazmissin baska bise yazmiyo canim :)canim peki c
ay bu telefonları napcaz valla bilmiyorum, ben takmiuorum cok ama bebek olunca eminim eşimden beklentim olcak ve telle ugrasinca dellenicem kesinnn
ay yazamamisim devaminiCanim peki c yazmissin baska bise yazmiyo canim :)
ya bide kizlar ben ayva kompostosu yaptim.5kavanoz.ama şekersiz.ve annem dediki bozulur onlar.güya dogumdan sonra yapamam hazir olsun fiye akillilik ettim.bozulur mu acaba ya.simdiden icmeye baslicam, yazik gunahay yazamamisim devaminidicektimki c şejlinde sikmak kotu ama gelmeyince nasil cikartmaya calisalim.benim arkadasim ilk cok yogun oluyo baya sktim demisti agzina fiskirtmak icin.onu soriim dedim
Canim hemsire sıkmaya gerek yok ilk basta az gelir ama pes edip gelmiyo deyip birakmayin emdikce bebek sut artacak diyo zaten ilk basta az bi sıvı gelirmis asil annenin sutu en sonlara dogruymus o yuzden pes etmeden 15 dk bi gogsunu emzirmek lazimmis daha sonra bebegi alip kuyruk kemiginden dort parmak yukarisini ovup sirtina dogru elimizle masaj yaptigimizda gazi cikarmis gazi cikinca da diger gogsu 15 dk vercekmisiz gazini cikartmadan verince de emmiyomusay yazamamisim devaminidicektimki c şejlinde sikmak kotu ama gelmeyince nasil cikartmaya calisalim.benim arkadasim ilk cok yogun oluyo baya sktim demisti agzina fiskirtmak icin.onu soriim dedim
memeden memeye gecerken de mi cikarmaliyz, saol canim valla ögrendigimiz iyi oldu.gercekten ayrintilar önemli bence.bebişlerimiz rahati icinCanim hemsire sıkmaya gerek yok ilk basta az gelir ama pes edip gelmiyo deyip birakmayin emdikce bebek sut artacak diyo zaten ilk basta az bi sıvı gelirmis asil annenin sutu en sonlara dogruymus o yuzden pes etmeden 15 dk bi gogsunu emzirmek lazimmis daha sonra bebegi alip kuyruk kemiginden dort parmak yukarisini ovup sirtina dogru elimizle masaj yaptigimizda gazi cikarmis gazi cikinca da diger gogsu 15 dk vercekmisiz gazini cikartmadan verince de emmiyomus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?