- 24 Mayıs 2014
- 3.699
- 1.802
- 178
Tesekkür ederim canım. İnş sende hep güzel günler geçirirsin.canim insallah güzel gecer yildonumunüz.ama ben hep böyle bi beklentiye girdigimde üzulmùümdür.hic takmadigimdada tam tersi güzel seyler olurinsallah güzel bi gece geçirirsiniz
canım 101 e gelmiş geçenlerde bel korsesi diye arkası sert çok güzel yerleşiyo insanın karnına ilk onu kullandım ama dar kaldı göbeğimi tam kapatmadı sanki sonra hani bu yün korseler var ya arkası cırt cırt lı geniş sarı renkte oluyo genelde anane korseleri gibi onlardan getirmiş bi arkadaş oda geniş ama çok sıkmıyo pek memnun kalamadı yani ilk doğumumda çarşaf dolamıştım keşke bundada öle yapsaydım ama artık bi hafta oldu faydası olmaz sanırım iki korseyide değitire değiştire takyrm henüz tamamne yok olmadı göbeğim sanki kalacak gibi geliyo bu sefer inş olmaz daha erken sanırımnasıl bi korse kullanıyorsun canım
öncelikle okuduklarıma dayanarak söylüyorum, uzman degilim.Kızlar ya 1 saatten fazla oldu neredeyse bebek sürekli hareketli ve sağ tarafta toplanıp sertleşiyor bir dakika kadar falan, sonra normale dönüyor. ağrım sızım falan yok ama bu kadar uzun süre hareket etmesi neden acaba? Yaşayan var mı?
canım bende de aralıksız o tarz hareketlenme oluyor .. ben onları bebek hareketi diye algılıyorum ama .Kızlar ya 1 saatten fazla oldu neredeyse bebek sürekli hareketli ve sağ tarafta toplanıp sertleşiyor bir dakika kadar falan, sonra normale dönüyor. ağrım sızım falan yok ama bu kadar uzun süre hareket etmesi neden acaba? Yaşayan var mı?
agaydin ay bizimkide öyle bugün hiç yerinde durmadı 3 saattir çok hareketli maşşallah bende korktum hiç durmuyo bi sıkıntımı var diye..
öncelikle okuduklarıma dayanarak söylüyorum, uzman degilim.
Bizimki de zaman zaman top gibi bi yerde toplanı yordu. Araştırdım biraz, dogum yaklaştığında rahim doğuma hazirlaanmak için ara ara kasiliyormus. Rahim kasildiginda küçüldüğü için bebek de bi yerde toplaniyormus. Bi sakıncası olmadığı yazıyordu.
Yine de daha iyi bilen birileri varsa paylasirlar.
canım bende de aralıksız o tarz hareketlenme oluyor .. ben onları bebek hareketi diye algılıyorum ama .
hatta bugun dr sordum ben sancıyı bebek hareketini nasıl anlayacagım . dr merak etme anlarsın kasılma cok uzun surer bebek hareketinden farkını anlarsın dedi ..
zaten ben neyi dr sorsam ee artık normal dıyor :)Evet canım aynen ben de merak ettim, hala devam ediyor. Yarın kontrolümüz var bakalım belli olur ne varsa
Anladım canım teşekkür ederim. Ya böyle sanki düğüm olup açılır gibi oluyor. Daha önce bu kadar uzun süre hissetmemiştim böyle bir şey, dün oldu biraz bir de bugün işte. Hala da sürüyor.
Bende hiç belirti olmadığı için bir belirti arıyorum sanırım :) tecrübesizlikten de neyi neye yoracağımızı bilmiyoruz. Sancı kesinlikle kendini belli edermiş, belden kasığa doğru olurmuş vs, bakalım nasıl olacak :)
Sezeryanda tıbbi olarak bir sınır yok, fakat doktorlar risk almamak adına 3 ten sonrasını olmaz diyor. Bu biraz da kişinin bünyesi ve ameliyatları yapanlardan becerisinile ilgili.Canim Allah anali babali büyütsün inşallah sariliginizda cikmaz :) 4. Sezeryanim demissin 4 kez sezryn oluyor mu 3le kisitli saniyordum ben
Allah analı babalı büyütmek nasip etsin canım. Emzirme konusunda anahtar kelime "sakin ol" bebeğinle konuş, beceremiyorum diye düşünmekten vazgeç. İnş. Kısa zamanda herşey yoluna girer. Topuk kani konusunda bakanlik çok sıkıştiriyormus hastaneleri. Aslında sadece 5-7 gün arazi alinsa yeter ama belki sagliknocagina gitmezler diye doğum yaptigin hastane de cikmadan aliyor. Biz de bugün sağlık ocaginda aldirdik, yavrum ağlayan aglaya bi hal olduAyni gun dogurmusuz canim :) allah anali babali buyutmek nasip etsin. Sen ustasin 4. Bebekmis maşallah. Emme sorunu var bizde beceremiyoruz ikimizde. Kavga dövüş acı ugrasip duruyoruz. Yarin bizim de kontrolumuz var. 24 saat sonra topuk kani alindi yarin yine alinacakmis. Sartmis galiba. Size de soylediler mi bi sey? Cok agliyo cok üzülüyorum
Arkadaşım inş. Saglikla almissindir bebegini kucagina. Rabbim kolay dogumlare nasip etsin tüm hamile arkadaslaraoo bacımmm maşallahhh tombiş oğlunaaa.. gözün aydın bizde durumlar vahim bekliyoz hala tık yokkk... terlemekten hasta olucammm.. aşırı ter mide ağrısı yanması mevcut... allah yardımcın ola sende bize dua et bacım
az önce internette okudum ben de onları paylaşayım:Evet hemsire baya biseyler anlatti emzirmeyle ilgili bildigim kadariyla yardimci olurum
Teşekkür ederim. Sezeryanlarin hepsi ayni yerden kesiyle canim. Mantikli olan da bu senin doktor niye öyle yapmis ki? Aci ve hissizlik normal çabuk. Hatta hissizlik iki uç ay bile sürebiliyor merak etme.Gözünaydin allah anali babali buyutsun cnm, sana birsey sorcam. 4. Sezeryanim demissin hepsini ayni yerdenmi kestiler, benim ikinci sezeryanim ve farkli yerden kesmis simdi altli üstlü iki kesigim vardogumum güzel gecti spinal aneztesi oldu ama nerdeyse 15 gun olcak hala aciyor dikis yerlerim ve bir hissizlik var dr normal ilk zamanlar olmasi zamanla gecicek dedi ama ilkinde hic boyle olmamisti..
doğum zamanın gelmiş yani. 2 hafta kontrole gittiğimde bir kadınla konuşmuştuk. bebeği tersmiş ve sancısı gelmiş . bir kaç kat merdivenleri yürüyerek çıkmış ve kontrol olduğunda ters olan bebek sancı ve hareketın etkisiyle doğum pozisyonu almış. ve hamilelik sürecinde de hareket yapıyormuş.ben genelde ters bebeklerin hareket sayesinde düz bozisyona döndüklerini duydum. biz elimizden geleni yapalım dönmüyorsa da yapacak bir şey yok. her şey de bir hayır vardır kesinlikle..40+1 im bugün yarın kontrol var bakalım ne durumda
Aynen cnm benimde annem evde o olmasa napardim bilmem. İlk cocuga annem bakiyordu, simdi ikinciyede senin annen baksin dedim, annesi ben cocuk falan bakamam demis. Annesine tek laf ettirmiyor doğum yaptim bikere aramadi bile annesi gözünüzaydın diye, onu aramis ona soylemis ya yetermis. Beni iyicene sinir ettiler, bugün sinirlendim şartellerim atti ağzima geleni saydırdım. Malesef sütümde sinirden azaldi bugün
başı kanala girdi mi, girmedi mi bilmiyorum ama bugünlerde karnım biraz aşağı indi gibi. bir de çok yürüdüğümde ya da hızlı hareket ettiğimde bacaklarımı açık tutma ihtiyacı hissediyorum gibi.
Ay olurmu benim annemin 5 yildir cocuga baktiginin gozunde hic degeri yok, bakmasaymis zorlami baktirdik benim annem bakmak zorunda degil diye dik dik cevaplar veriyor. Annem sayesinde bakici derdimiz olmadi gozumuz arkada kalmadi enazindan ama bunu anlayan kim.bence hiç umursama .hatta bu durumu çıkarına kullan. senin annenle onun annesinin farkını çok abartmadan belli et. torununa verdiği değer farkı işte ..
Bilmiyorum cnm birdahaki kontrole gidiste sorucam önceki dr lazerli yapmisti ama bunda dikis vardi ondan olabilirmi acaba bilmiyorum sorup öğrencez artik sagol cvp verdigin icin.Teşekkür ederim. Sezeryanlarin hepsi ayni yerden kesiyle canim. Mantikli olan da bu senin doktor niye öyle yapmis ki? Aci ve hissizlik normal çabuk. Hatta hissizlik iki uç ay bile sürebiliyor merak etme.
Ay olurmu benim annemin 5 yildir cocuga baktiginin gozunde hic degeri yok, bakmasaymis zorlami baktirdik benim annem bakmak zorunda degil diye dik dik cevaplar veriyor. Annem sayesinde bakici derdimiz olmadi gozumuz arkada kalmadi enazindan ama bunu anlayan kim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?