Sen konustunmu cnm doktorunka. O da normal diyo mu? Acaba yediklerimize mi dikkat etmek gerekiyo son haftalarda. Bana doktorum bebek aşağıda oldugu icin bacaklardaki kan damarlarini sikistiriyo dolaşım yavaşlıyor dediBendede var canm. Hatta bütün vücudum şişiyo. Sabah uyandgmda yüzümde şiş oluyo.
Ne güzel bahsetmemesi. İnsan tedirgün oluyor. Valla bn bu gidişle dr ısrar etmese ocak annesi olucam galiba...seninki 40 hafta kaç gün oldu?Hiç bahsetmedi canım beklicez dedi. Bakalm salı günü ne dicek. Ozaman kesinleşir heralde.
Acilma var mi diye gecen hafta bakmisti acilma yoktu pek fazla agrimadi cati muayenesinde ikisinede bakiyo ama bna catiyla ilgili hc bse demiyolar sadece acilma yok dediler bugunde 1cm di bugun bagirdim cok acidi demek ki acilma oldukca kadin elini iyice ileriye götürüyo oda acitiyokızlar Dr.larınız açılma olup olmadığını nasıl anlıyor? alttan muayene mi ediyor yoksa ultrasondan falan mı bakıyor? geçen hafta çatı muayenesi yapıldı. bu muayenede ne kadar açıldığı belli oluyor mu ve her hafta açıldı mı açılmadı mı diye bakılıyor mu? çok soru sordum galiba :)
Arkadaslar bugun 17 45te normal dogumla kizim dogdu biraz minik 2880 gr dogdu. Normalde bugun kontrole gelmistim yarin suni sanci verip baslaticakti.40haftam dolmustu bugun doktor muayenede 4cm aciklik var yatiricam seni dedi hemen yatis islemleri yapildi ve 2bucukta odadaydim.damar yolu acildi lavman yapildi sora suni sanci verildi once hic bi degisiklik yoktu serum dogru verilmemis doktor gelip degistirdi.sora sancilar basladi ben biraz kivraniyordum ebe geldi sancin 80de hissetmiyo musun dedi aci var ama dayanilmicak ya da bagiracak kadar degildi aci esigin yuksek o zaman dedi agri artinca hemen agri kesici verelim bosuna cekme dedi 10dk sora cagirdim ve agri kesici verildi tabi yine sancilari hissediyordum ama rahatti arada ebe gelio kontrol ediyordu 6 7 cm olmus dedi sora doktor geldi suyumu patlatti once biraz fazla sonra yavas yavas akmaya basladi 5te doktor tekrar geldi ve acilman tamam cok iyi dedi biraz sonra alicam dedi dogumhaneye yine epidural verildi 5.bucukta hastabakici geldi ve tekerlekli sandalyede tipis tipis gittim esim arkamdan aglamis neyse catala ciktim sanci gelio ben epiduralden dolqyi pek hissetmiyorum doktor karnima bakiyo evet simdi derin nefes al nefesini tut ve ikinnnn bir iki uc ikiniyorum olmuyo bakti olcak gibi deil ebe bastirmaya basladi ebe bastirinca hic ikinamadim bagiriyomusum sadece doktorum birazcik kizdi bagirma ikin sacini goruyorum hadiii ben iiiiiiii yok olmuyo bakti yapamiyorum son ikinmaya calisirken vakumla cekti bebegi gozumu bi actim bebegim disardasaat 17.45 15 dakikada dogdu yani o temizlenirken seyrettim cok minikti bana benziyotemizleyip giydirip yanima verdiler optum sora goturduler benimle ugrasiyordu doktor plasentam cok buyuktu doktor sasirdi ☺dikislerim yapildi temizlendim 18.20de de ben ciktim esim.cicekle beni bekliyorduodaya geldim emziremiyorum cunku gogsumden kan gelio doktor emzirme yarin genel cerreh baksin dedi sagmaya calistik bise gelmedi mama verdik iki kez biraz sonre tekrar vericem bu gece boyle ins yarin duzelir. Allah herkese kolay dogum nasip etsin bizimki boyle oldu 3saatte dogurdum yani ki ben asla normal yapamam diyip doktoruma sezeryan yap demistim o da hayir cok uygun her sey sezeryan yapmam dedi ben de guvendim kendisine iyiki dinlemisim suan dikis agrim var biraz okadar rahatim herkese iyi geceler
Evet canım benimkide normal dedi.Sen konustunmu cnm doktorunka. O da normal diyo mu? Acaba yediklerimize mi dikkat etmek gerekiyo son haftalarda. Bana doktorum bebek aşağıda oldugu icin bacaklardaki kan damarlarini sikistiriyo dolaşım yavaşlıyor dedi
Hakkına hayırlısı. Bebeğini kucağına alacaksın hayırlısıyla. Beklemek çok daha zor dediğin gibi. Öyle mi olacak böyle mi olacaktan kurtuluyorsun...Bizim dr da artik bebeginiz donmez buyuk ihtimal, sagligini riske atmayalim dedi. 40+3te, yani bu sabah 8de sezaryene girecegim, kizimiza bu sekilde kavusacagiz malesef. Hayirlisi buymus demek ki diyorum.
Sabah ameliyat oncesi son bi ultrasona alacak dondu mu diye ama donmedi bebisim, anlayabiliyorum.
Neyse ki artik yok dondu mu, yok suyu ne oldu vs dusunmeyecagimiz asamaya gecmek, istemedigim sekliyle de olsun su dogum hadisesinden gececek olmak biraz kafami rahatlatiyor.
Darisi kalanlarin basina, istedikleri sekliyle gelir umarim. :)
Tesekkurler. Senin de az kalmis, tez zamanda kavusursunuz umarim. :)Hakkına hayırlısı. Bebeğini kucağına alacaksın hayırlısıyla. Beklemek çok daha zor dediğin gibi. Öyle mi olacak böyle mi olacaktan kurtuluyorsun...
Cevap veren yok muKizlar kahverengi sumuksu bi sivi geldi peceteye ama cok az bugun alttan muayene oldum diye gelmis olan bisemidir yoksa nisan midir yardim edin bana cok heycanlandim kalbim duracak
Canım merak etme nişan değil benden 1 haftadır geliyodu bugün yine alttan Muayene etti yine başladı..Cevap veren yok muyardim edin
Biz de aynı durumdayız. Bebek 3300 gr ama artı eksi 300 gr olma ihtimali de var ki, 3500 veya üzerinde olursa da normal doğum risk taşır dedi doktorumuz. Normal doğum yapamazsın demiyorum, illa ki o bebek bi şekilde çıkar ama çatin çok dar yirtigin dikisin çok olur, bebeği de riske atmış oluruz, değerlendirin siz karar verin dedi.kızlar benim doktorum bugün çatı muayenemi yaptı. bebek iri değil ama çatın dar dedi, travmatik bir doğum olabilir dedi.sezeryanı önerdi ama bu arada kendisi çarşamba günü hastaneden ayrılacak acaba gitmeden sezeryanı aceleye mi getirmek istiyor diye düşünmedim değil. yarın başka bir doktora daha muayene olmak için çabalıyacağım.doktoru böyle deyip te yine de normal doğum yapan var mı acaba içinizde?
Nasil bise geldi canimCanım merak etme nişan değil benden 1 haftadır geliyodu bugün yine alttan Muayene etti yine başladı..
kızlar desenize herkeste doktora bi güvensizlik var.ben bugun krndi drum disinda 2.dr gttm.ama o da čk suratsiz cikti.zaten son hafta gelmisin doguma girmem dedi bi güzelde.ay sanki bedavaya bakiyo mübarek.neyse eşimde sinirlendi kendi dr umuza gidiyoz dedikızlar benim doktorum bugün çatı muayenemi yaptı. bebek iri değil ama çatın dar dedi, travmatik bir doğum olabilir dedi.sezeryanı önerdi ama bu arada kendisi çarşamba günü hastaneden ayrılacak acaba gitmeden sezeryanı aceleye mi getirmek istiyor diye düşünmedim değil. yarın başka bir doktora daha muayene olmak için çabalıyacağım.doktoru böyle deyip te yine de normal doğum yapan var mı acaba içinizde?
Evet, bunu bicok dr / hastane söylüyor, biz de telefonla randevu almak istediğimizde kabul etmediler. Hamilelik takibini yapmadıkları gebeleri doğum için kabul etmek istemiyorlar.zaten son hafta gelmisin doguma girmem dedi bi güzelde.
kızlar benimde gelmişyi muaynede.ama okadar sonrasinda gelmedi.ama gelirse de nornal demisti drNasil bise geldi canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?