2014 Aralık Anneleri

Ben ilk doğumumda suni aldım hiç de korkulacak bişey değil bana göre lütfen bu hassas günlerde bu şekilde konuşup kimseyi sezeryan olma yönünde etkilemeyin herkesin hakkında hayırlısı için dua edelim
Korkumuz da ondan. Bebek henüz Kanala inmemiş. Ya suni sancı işe yaramaz da sezeryan olursam.

Rabbim oglunla sağlıklı uzun ömürler versin size. Hiç bir türlü acısını göstermesin, güzel günlerini göstersin. :)

Canım aynı pamuksu bir şey geliyordu fitil bende kaç kez kullandım tekrar ediyordu sirkeyi burda kızlardan duydum uyguladımmm sonuç süper tavsiye ederim

Aynen bizde sali gidicez.benim gecen hafta suyunda azalma var demisti bende baska doktora gittim oda baska baska seyler soyledi aklim karisti pisman oldum gittigime. Bizimkide inmemis asagi bende kabizlik vardi doktor inmesine engel olur dedi surup vardi.

feryal, aysegül ve karadeniz arkadaslarim. çok geçmiş değil gününüzden. zaten bu tahmini doğum suresi 40. hafta. iki hafta önce 38 de veya 2 hafta sonra 42 de olabiliyor diye biliyorum. ama siz ilk muayenelerinizi ne zaman oldunuz? kacinci haftada? ve ilk gittiğinizde doktor kaç haftalık gorundugunu söyledi. bunlari hatırlamaya calisin. ultrason kagitlariniz duruyorsa oradan bilgi almaya calisin. geç döllenme de olabilir. eğer varsa, onu dikkate almasini sağlayin doktorunuzun. benim hep geç dollenme oluyor mesela. ilk gittiğimde bebegin büyüklüğüne gore 19 martti hamilelik baslangic tarihim.ama SAT a göre bakildiginda 14 mart. simdi.14 mart üzerinden hesaplaniyor. ama ben biliyorum 40 haftam bu ayin 24 unde dolacak. başında da doktoruma soylemistim. 5 gün farketmez, bebek acigi kapatir demişti. boyle son günleri strese sokuyor boyle durumlar bazen

Canım aynı pamuksu bir şey geliyordu fitil bende kaç kez kullandım tekrar ediyordu sirkeyi burda kızlardan duydum uyguladımmm sonuç süper tavsiye ederim
Canım lavabodan cıkmadan sirkeylemi yıkıyoruz. Yoksa azcık pamukla falanmı sürüyoruz.

Karismak vecaklina karistirmak istemem ama suni sanci yerine sezaryen olsun.bikac kisiye sor bi suni alan. )
benim de bir suni sancıyla, bir normal sancıyla olan iki doğum tecrübem var. . suni olan daha hızlı ve kolaydı diye düşünüyorum. araları daha sıktı sancıların belki ama sonuçta daha cabuk oldu. neye dayanarak sezeryan tavsiye ediyorsunuz?

Canım lavabodan cıkmadan sirkeylemi yıkıyoruz. Yoksa azcık pamukla falanmı sürüyoruz.
bende var kaşıntı problemi ve merak ediyorum bu sorunun cevabını. heralde suyla yıkayıp kurulayıp, sonra sirke döküp kurulıcaz. sirkeli su diye bahsetmişti bi arkadaş da ama demekki böyle daha etkili

eşim şehir dışına çıktı bu sabah ve yarın akşam dönecek. kayınvalidem falan yakında oturuyor, bişey olsa giderim yanlarına ama inşaAllah eşim yanımda olur doğumumda. içimde bi burukluk var :s Allah kimseye muhtaç etmesin

maşaAllah oğluna da sana da. ismi de çok güzelmiş. umarım adı gibi halim, selim hayırlı bi evlat olur :)))))

Canim benim sat a gore 16aralik bebege gore 13aralik olarak belirlenmisti dogum tarihi. Doktor cuma yada ctesi dedi. Bende daha fazla beklemek istemem bebegin kakasini yemesini riski falan dusunmek istemiyorum. Insallah normal bi sekilde olur dogumum

Canim benim sat a gore 16aralik bebege gore 13aralik olarak belirlenmisti dogum tarihi. Doktor cuma yada ctesi dedi. Bende daha fazla beklemek istemem bebegin kakasini yemesini riski falan dusunmek istemiyorum. Insallah normal bi sekilde olur dogumum
bebeğe göre hesaplanmış senin ne güzel. daha zaman var gibi duruyor bu durumda ama hayırlısı. . amin inşaAllah

Aynı şekilde benim de ilki suni hiç ağrısız gittim 1 buçuk saat falan ağrı Çekerek doğurdum, bunda da çabuk oldu ama belki taze olduğundan ağrıyı daha çok hissettim sanki suni sancıya göre ilkini unuttum herhalde ama kesinlikle dayanılmayacak gibi değildi hatta bunda bi ara açılma yavaş ilerliyor gibi geldi bana suni verin dedim gerek yok dediler:) bi de kesiden korkmayın arkadaşlar bugün 17 günlük kızım hiç birşey kalmadı ilk günden her işimi kendim yaptım öyle yok üstüne oturamadım yok bilmem ne kulaklarınızı tıkayın dua edin

Izmir buca tinaztepe hastanesi ayşali yilmaz tavsiye ediyorum

Allah razi olsun .evet haklisin inanmayani anlamak zor geliyor hemde cok zorrr bir mucizeee yaaa herseylerii Allahim herkezin evlatlarini saglikla kucaklattirsin.Rabbime meanet olsunlar.hayirli olsunlarr

Canım lavabodan cıkmadkurula keylemi yıkıyoruz. Yoksa azcık pamukla falanmı sürüyoruz.
Canım önce normal temizliğini yap iyice kurula sirkeyle yıka dışını azcık kurula öyle kalsın ben faydasını gördüm ucuz bi elma sirkesi alıp lavaboya koydum aklıma geldikçe yıkıyorum çok faydalı oldu ben üstüme otıramıyordum aşırı yanma vardı şükür iyiyim

13 aralik sabah sekizde canim kizimiz dunyaya geldi. Darisi tum bekleyen, isteyenlerin basina.

Aklimdakileri hizlica geceyim hemen:
-yanimiza 1 penye 1 de pamuklu biraz daha kalin ortu almistik, daha kalini olsaydi iyi olurdu dediler.
- bikac cesit takim koymustum giymesi icin, hemsireler citcitsiz 2 parca patikli zibinli ust alt olan grubu tercih etti.
-baska lazim olmaz diye eldiven 1 cift koymustum 1 i kayboldu gitti saatler sonra ortaya cikti. Keske yedek alsaymisim dedim.
- sapkalardan 2si yere dustu, elde bi tane kaldi, iui ki yedek almisim dedim.
- emzirirken hakikaten cok terleniyor, bence emzirme atletiyle oturmak iyi bi fikir. Ustune de tulbent atip gecilebilir. gecelik de olur tabi..
-spinal sezaryen oldum ve dikis agrim var. Wcye kalkmak, yurumek falan cok is. Ayrica antibiyotik ve agri kesici vs almak zorunda kaldim. İmkaniniz varsa dogala kacin derim. :)
- sezaryen olmaniz gerekirse sonrasinda sut gelmiyor diye korkmayin, inancli ilun, gelecek.
- valize dogum sonrasi icecek ve atistirmalik atabilirsiniz.
- biz tum sevdiklerimize bayram mesaji gibi toplu msj la haber verdik, kimse kusmedi gucenmedi, isteyen ziyarete geldi.
-hastane hasta bezi verdi ve ped kullanmaya gerek kalmadi.
- atilabilir camasir yerine evdeki eski olup gozden cikardigim rahat camasirlarla gelmistim, onlari kullandim.
- gaz cikarabilmek icin yapabiliyorsaniz yuruyus sonraai belinizi sicak tutacak bisiyle sarip yan donun ve dizlerinizi bira kendinize cekin.
- bol foto ve video cekin. Aninda unutmaya basliyorsunuz bile.

Simdilik aklimda bunlar var, hatirladikca eklerim.

anladım canım, illaki zarar veriyodur bebeğe.srnin yengende masallah 42 de ancak dogurmuş gerci ben de yetisicem sanirim şaka bi yana bu 4 güne bebisim kendi gelse ne güzel olurdu.Allahtan ümit kesilmez bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…