- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
1 gün küvezde kaldı ciğerlerinde su kaldığı için ama şimdi iyiyiz çok teşekkür ediyorum
Allah yardımcın olsun kolay olur inş doğumun :)kızlaaar doguruyorum galibaaasabahtan beri baya sancim vardi 15dk bir.10 da kan geldi baya koyu ve çok.bide şmdi.evdeyim sanci geldikçe hizli hizli yüruyom.vebek hareketli oyuzden daha hastaneye gtmedim.dr aradim git hastaneye dedi ama evde daha rahat çekiyorum sanciyi diye bide biraz daha artsin sikligi ozaman gidiyim diyorum.okuyan varsa bi ayetel kursi fatiha Allah rizasi icin.tatli telaş var.Rabbim yardim etsin
Allah yardimcin olsun canim hayrlisiyla kavusursun inşallah dualar seninlekızlaaar doguruyorum galibaaasabahtan beri baya sancim vardi 15dk bir.10 da kan geldi baya koyu ve çok.bide şmdi.evdeyim sanci geldikçe hizli hizli yüruyom.vebek hareketli oyuzden daha hastaneye gtmedim.dr aradim git hastaneye dedi ama evde daha rahat çekiyorum sanciyi diye bide biraz daha artsin sikligi ozaman gidiyim diyorum.okuyan varsa bi ayetel kursi fatiha Allah rizasi icin.tatli telaş var.Rabbim yardim etsin
Hadi cnm sen de kurtuldun darısı başıma...1 gün küvezde kaldı ciğerlerinde su kaldığı için ama şimdi iyiyiz çok teşekkür ediyorum
Allah yardımcın olsun kolay olur inş doğumun :)
Hadi cnm inş sen de kurtulursun. Darısı başıma.. Dua edin arkadaşlar saniye gerek kalmadan doğrayın.kızlaaar doguruyorum galibaaasabahtan beri baya sancim vardi 15dk bir.10 da kan geldi baya koyu ve çok.bide şmdi.evdeyim sanci geldikçe hizli hizli yüruyom.vebek hareketli oyuzden daha hastaneye gtmedim.dr aradim git hastaneye dedi ama evde daha rahat çekiyorum sanciyi diye bide biraz daha artsin sikligi ozaman gidiyim diyorum.okuyan varsa bi ayetel kursi fatiha Allah rizasi icin.tatli telaş var.Rabbim yardim etsin
Pek inanamıyorum dr un söylediklerine artık. Tersten de hiç beklemek istememişti ama bebeğim döndü. Beklemeseydim sezeryan olmuştum. Hasta psikolojisini bozduğunu farkettim.yarınki dr lan konuşayım yoluma yön çizeceğim.aysegulcum sonradan çok değişiyor bebegin büyüklüğü. ama ilk gittiğimiz siralarda, kese yeni oluşurken belli oluyor. adetle uyumlu değil diye değiştirmişlerdi bundan önceki doktorlarim son adet tarihini. feryal 3 cm aciklik çok iyi benim bildiğim. suni sanci verince de acilir. bebekte sıkntı yoksa doktorun izin verdiği ölçüde beklersin zaten. belki kendi sancin gelir. ben suni sanci aldigimda bebek kanala girmiş miydi bilmiyorum.
Kanala girmişti açılmam 1 cm di ama aşağı inmedi doğum sırasında üstten baskı uygulamıştı ebe ilk doğumumda, bunda ise herşey çok doğal ilerledi yine kanaldaydı ama aşağı inmemişti doğumda ıkınmayla indi hatta doktor suyumu patlattı 9 cm de iken ağırdan aldı biraz daha sürecek diye vizite çıkacaktı çıkamadan benim kız çıkmaya karar verdi:)suni sancı aldığınızda bebek kanala girmiş miydi?
Bn de yarın alacağım ve içmeye başlayacağımböğürtlen cayını hep içiyorum. devam edeyim bari :)
ayyy ınsallah gelırler ya cok kotuymus beklemek arada agrılarım oluyo her dk doguma gıtcekmıs gıbı hazırım ama tık yok:)anladım canım, illaki zarar veriyodur bebeğe.srnin yengende masallah 42 de ancak dogurmuşgerci ben de yetisicem sanirim şaka bi yana bu 4 güne bebisim kendi gelse ne güzel olurdu.Allahtan ümit kesilmez bakalim
Kanala hizmetin açışmayla ilgisi yok o zaman.Kanala girmişti açılmam 1 cm di ama aşağı inmedi doğum sırasında üstten baskı uygulamıştı ebe ilk doğumumda, bunda ise herşey çok doğal ilerledi yine kanaldaydı ama aşağı inmemişti doğumda ıkınmayla indi hatta doktor suyumu patlattı 9 cm de iken ağırdan aldı biraz daha sürecek diye vizite çıkacaktı çıkamadan benim kız çıkmaya karar verdi:)
O kadar sevindim ki gozun aydin umut oluyosun bizede umarim benimde sancilarim baslar ve bu duyguyu yasarim. Allahim saglikla buyudugunu gostersin insallah tekrar hayirli olsuncanlarımmmm, çok şukur dogurdum.normal dogumla ve 3.600 sıpam.kafamiz biraz büyükmüs bana göre yani.ama azimle ıkındım anlatamamve ıkınma hissi geliyo gercekten, inanin rahatliyosunuz ve sanci gidiyo.ve çok kolay oldu.agrilarim siddetlebdkten nerdeyse yarim saat sonra dgdu.şuan emzirdim ve yatiyo bebeğim.çok garip bi duygu.Allahım bitti mi diyorum şaka gibi hepinize dua ettim.Allah yar ve yardimciniz olsun kizlar.Allaha bin şukurrrr
Mezun sen ayin 11 inde mi doğum yaptın. Ben 11 inde acil sezeryan la kavustum bebegime sanki ö gün seninde diye aklımda kalmış. Bende dikislerin çok acıyor kalkarken yatarken batıyor sanki gögüslerim de yara ama inanin gözüm görmüyor. Çünkü hastaneye ilk gittim bebeğin kalp atimlarini alamıyor ebe Rabbim o ne büyük korku anlayamıyorum kilitlendim kucağıma alamayacak miydim yavrumu herkes ziyarete gelecekti ben kollarım boş hersey geçti içimden. Neyse sonra ebe çok derinlerden ses geliyo panik olma dedi ama kendi de panik o sıra nst de herzaman duyduğum sesi duydum ama çok derinlerden geliyo gibi hakikaten herzamanki gibi gümbür gümbür değil apar topar ameliyata girdim burdaki bilir ameliyattan çok korkuyorum günüm belliydi nasıl bekleyeceğim çok paniğim diyordum ama ameliyata girerken tüm korkuları geçti çünkü tek istediğim biran önce bebegim in sağlıkla kollarında olmasıydı. 3 hafta erken doğdu biraz minik ama yanımda ya bu herseye tüm savcılara bedelMrb hazır bebeğim uyurken aklıma gelen birkaç şeyi yazayım dedim. öncelikle sezeryandan mı normal mi derseniz kesinlikle normal derim. evet öncesinde ağrınız acınız fazla olabilir ama ortada henüz size muhtaç olan bi canlı olmadığı için bu acıyı çekmek daha kolay. sezeryanda doğum sonrası aynı acıları çekiyosunuz ve bu sefer sizden ilginizi bekleyen küçücük dünyalar tatlısı bi bebek oluyo. ayrıca göbeğin kalması da cabası. gerçekten emzirmek, gazını çıkarmak, uyutmak, ağlamalarına sabretmek(çünkü insana büyük acılar çekiyo gibi geliyo ve çok üzülüyo) gece uyuyamamak hiç kolay şeyler değil. normal doğum olsa en azından bir de kendi derdinizde olmayacaksınız. ilk iki gün kesinlikle anne olduğumu anlayamadım. cesaret edemeyen arkadaşlar lütfen tekrar düşünün bebeğiniz için normal doğum isteyin derim.
gecelik almamıştım ben ki sezeryanda çok da gerekli olmadı. ilk ameliyattan çıkınca gerekiyo sadece o zaman da pijamanın tek üstün giydirdiler zaten ayağa kalkamadığınız için problem olmuyo. sonda takılıyo idrar için. sondayı çıkarınca hasta bezi takıp pijamamı giydim gelip giden de olunca insan daha rahat ediyo. emzirirken şekilden şekle giriyosun çünkü. yalnız pijamanızın altı bi hayli bol olsun. indirip kaldırmak hasta beziyle zor oluyo.
hastanede emzirme sütyeni kullanamadım ben çünkü sürekli emmek istiyo süt az olunca. sütyenle zor oluyo iş. yeni yeni giyiyorum. göğüsler acaip yara ilk verirken çok acıyo ama sonra geçiyo. krem kullanayım dedim silinmeyenlerden kızım tadından hiç hoşlanmadı sürsem de sonra silerek veriyorum mememi. pek etkili de olmadı zaten krem.
bebeğime 0-3 ay aldığım kıyafetler kesinle çok büyük geliyo. bebeğinizin kilosu azsa yenidoğanı biraz fazla alın. çünkü çok terliyolar ve altlarını çok pislettikleri için değiştirmek zorunda kalıyosunuz.
şimdilik bu kadar bebeğim uyandı sonra aklıma geldikçe yazacağım.
Hayirli olsun canim Allah anali babali buyutsun insallah cok sevindim kolay olduguna bizimde oyle olur insallahcanlarımmmm, çok şukur dogurdum.normal dogumla ve 3.600 sıpam.kafamiz biraz büyükmüs bana göre yani.ama azimle ıkındım anlatamamve ıkınma hissi geliyo gercekten, inanin rahatliyosunuz ve sanci gidiyo.ve çok kolay oldu.agrilarim siddetlebdkten nerdeyse yarim saat sonra dgdu.şuan emzirdim ve yatiyo bebeğim.çok garip bi duygu.Allahım bitti mi diyorum şaka gibi hepinize dua ettim.Allah yar ve yardimciniz olsun kizlar.Allaha bin şukurrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?