Olmaz insallah oyle durumlar canim onlari aklina getirmemeye calis herseyi akisina birakalim Rabbim yol veriyor bi sekilde oylede olsa yavrularimizin bizim canimiz sagolsun tek saglikli olsunlar gerisi teferruat insallah..Aynı cnm seninle tahmini bebeğin doğum günü.ben de son ana kadar beklemek istiyorum normal doğum için.açılma ve sancı yok şimdilik.Ama cnm biz ne kadar normal doğum istesek de bazı durumlar var işte demin yazdım buraya doğum normal doğum diye başlayıp sezeryana gidiyor.özellikle de bebeğin kalp atısları zayıflayınca.acaba neden öyle oluyor bebek kaldıramıyor mu? İnşallah biz bunlarla karşılaşmayız. Stres de dediğin gibi bizi etkiliyor doğumu geciktiyor galiba.Beklemeye devam edicez bakalım bizim bebekler ne zaman gelmek istiycek?
böğürtlen cayını hep içiyorum. devam edeyim bari :)
Bi yerde kusburnu cayini icipte doguma gideni okumustum bugun 3.cu bardagi iciyorum su an psikolojik mi bilmiyorum ama kasilma var karnimda ince incede sanci geliyo sanki.. amaann olmasa da tatli anilar olarak kalcak en azindan soyle yapmistim boyle yapmistim diye..
Ic canim ic bulursan ada cayida ic o tam kasilma yapiyomus bide ahududu yu eskiden gunu gecen kadinlara ebeler icmesini soyluyomusbugün böğürtlen ve papatya çayı için aktara gittim. böğürtlen çayı yok 2 aktarda da .. evde kuşburnu çayı da var papatya ile karıştırıp içeyim bari ben de :)
Burda okumustum arkadaşlardan çatı muayenesinden sonra kanama olabileceğini.ama bazen muayene de doğumu hızlılastırabiliyor galiba.bir arkadasım doktor bakti bir gün sonra suyum geldi doğum basladı demişti.insallah sizin de tez zamanda doğum olur.on güne kadar beklenebilir demesi de iyi doktorun.Normal sancıniz olmazsa bile belki suni sanciyla da açılmanız olur doğum gerçeklesir.acilmaniz biraz vardı galiba.acaba hic açılma olmayınca suni sancıyla acilma olabiliyor mu bebek kanala yerlesebiliyor mu? Çok yürüyüş yap demiş doktorunuz. Çok yürüyüş yaparsak kendimizi yorarsak belki de bebeklerimiz daha çabuk gelir..gözün aydın .dilerim biz de aynı şekilde kurtuluruz. bugun dediğim yeni Dr.a gittim. çok memnun kaldım. önceki dr. um suni sancıyla kanaloa girer mi dediğimde '' sancıyla kanala girenler de oluyor '' şeklinde net olmayan bir cvp vermişti. sezeryanınn önünü mü açmaya mı çalışıyordu anlamadım. aynı soruyu bu Dr.a sorduğumda çatın iyi olduğunda tabiiki normal doğum olur diye kesin bir cvp verdi. ve ilk cuma gunu muhakkak suni sancı alman gerekir dedi. ben de geç gebelik durumunu söyledim bilgilerime bakınca en fazla pazartesi olabilir dedi ve çok yürümen gerekir dedi. 1 hafta az bir zaman değil. doğum yapmam gereken zamandan 10 gün sonra. ama bir şey soracağım arkadaşlar. bebeğin kanaşla girip girmemiş olduğunu alttan baktı biraz uzak dedi. ve o andan sonra azar azar kanamalarım oluyor. hafif kahverengi . normal mi sizce? aynı şeyi yaşayan başka arkadaşlar var mı?
valla kuşburnu papatya adaçayı ve ıhlamuru karıştırıp şeker niyetine de kuşburnu pekmezini koydu eşim şimdi içiyoruz :) valla tadı da güzel olmuş :)Ic canim ic bulursan ada cayida ic o tam kasilma yapiyomus bide ahududu yu eskiden gunu gecen kadinlara ebeler icmesini soyluyomus
inşallah kendi sancım haftaya pazartesiye kadar başlar.normalde doğum 12-13 gibiydi. yeni dr.um sağolsun haftaya pazartesi aralık 22ye kadar bekleyecek sıkıntı olmazsa. valla geldiğimden beri alttan muayeneden dolayı kendimi çok yorgun hissediyorum kendime hala gelemedim. daha önceki dr.un çatı muayenesinde bu kadar cnm yanmamıştı.Bu
Burda okumustum arkadaşlardan çatı muayenesinden sonra kanama olabileceğini.ama bazen muayene de doğumu hızlılastırabiliyor galiba.bir arkadasım doktor bakti bir gün sonra suyum geldi doğum basladı demişti.insallah sizin de tez zamanda doğum olur.on güne kadar beklenebilir demesi de iyi doktorun.Normal sancıniz olmazsa bile belki suni sanciyla da açılmanız olur doğum gerçeklesir.acilmaniz biraz vardı galiba.acaba hic açılma olmayınca suni sancıyla acilma olabiliyor mu bebek kanala yerlesebiliyor mu? Çok yürüyüş yap demiş doktorunuz. Çok yürüyüş yaparsak kendimizi yorarsak belki de bebeklerimiz daha çabuk gelir..
gözün aydın .dilerim biz de aynı şekilde kurtuluruz. bugun dediğim yeni Dr.a gittim. çok memnun kaldım. önceki dr. um suni sancıyla kanaloa girer mi dediğimde '' sancıyla kanala girenler de oluyor '' şeklinde net olmayan bir cvp vermişti. sezeryanınn önünü mü açmaya mı çalışıyordu anlamadım. aynı soruyu bu Dr.a sorduğumda çatın iyi olduğunda tabiiki normal doğum olur diye kesin bir cvp verdi. ve ilk cuma gunu muhakkak suni sancı alman gerekir dedi. ben de geç gebelik durumunu söyledim bilgilerime bakınca en fazla pazartesi olabilir dedi ve çok yürümen gerekir dedi. 1 hafta az bir zaman değil. doğum yapmam gereken zamandan 10 gün sonra. ama bir şey soracağım arkadaşlar. bebeğin kanaşla girip girmemiş olduğunu alttan baktı biraz uzak dedi. ve o andan sonra azar azar kanamalarım oluyor. hafif kahverengi . normal mi sizce? aynı şeyi yaşayan başka arkadaşlar var mı?
Bana dr um çatı muayenesinden sonra "normal doğum bekleyebilirsin ama normal doğum bekleyenlerin dörtte 1 i sezaryenle sonuçlanır" dedi. Bebeğin kafasının gelişi, yeterli açılma olup olmaması, bebeğin iriliği gibi etkenler süreci etkilermiş.
Ben de doğumun normal şekilde başlamasını bekliyorum ama sonrası nasıl gelişeceğine bağlı. Yani sezaryenle de sonuçlanabilir.
Bir de bazı arkadaşlar çatı muayenesinden sonra açılma hızlanıyor galiba demişler. 3 haftadır çatı muayenesi oluyorum ilk kez bugün açılmam olduğu söylendi ve nst de sancım çıktı :) umarım hepimiz hayırlısıyla, sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz.
Ben yürüyüş yapmaya çalışıyorum ama 2 gündür eğilip kalkıp ufak işler yaptım, açılmayı hangisi tetikledi bilemiyorum :)evet bende de bugun nstde hafif düzeyde ilk kez sancılar çıktı. bebek çok iri değil şimdilik, çatımda iyiymiş. açılmam da varmış. olur büyük ihtimalle dedi dr. 1 haftaya kadar kendi sancımla doğururum ya da en kötü ihtimalle umarım suni sancı işe yarar. çok yürümek gerekiyor bu yüzden de 45 dk bir yürüyeym de geleyim :)
Benim de iki kere catı muayenesi oldu ama acilma olmadı.arkadaşim ben de olmustu demişti ama ondan dolayı değildir bence de.. normal doğum sürecindeyken sezeryana geçilmek zorunda kalıniyor maalesef. kadınlar kulübündeki doğum hikayelerinde de cok rastladim..hayırlısı olsun diyorum artık.bir ay sonra da bebek emmiyor gazı var falan diycez burda bu tatlı telaşlar başliycakBana dr um çatı muayenesinden sonra "normal doğum bekleyebilirsin ama normal doğum bekleyenlerin dörtte 1 i sezaryenle sonuçlanır" dedi. Bebeğin kafasının gelişi, yeterli açılma olup olmaması, bebeğin iriliği gibi etkenler süreci etkilermiş.
Ben de doğumun normal şekilde başlamasını bekliyorum ama sonrası nasıl gelişeceğine bağlı. Yani sezaryenle de sonuçlanabilir.
Bir de bazı arkadaşlar çatı muayenesinden sonra açılma hızlanıyor galiba demişler. 3 haftadır çatı muayenesi oluyorum ilk kez bugün açılmam olduğu söylendi ve nst de sancım çıktı :) umarım hepimiz hayırlısıyla, sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz.
evet bende de bugun nstde hafif düzeyde ilk kez sancılar çıktı. bebek çok iri değil şimdilik, çatımda iyiymiş. açılmam da varmış. olur büyük ihtimalle dedi dr. 1 haftaya kadar kendi sancımla doğururum ya da en kötü ihtimalle umarım suni sancı işe yarar. çok yürümek gerekiyor bu yüzden de 45 dk bir yürüyeym de geleyim :)
Benim de iki kere catı muayenesi oldu ama acilma olmadı.arkadaşim ben de olmustu demişti ama ondan dolayı değildir bence de.. normal doğum sürecindeyken sezeryana geçilmek zorunda kalıniyor maalesef. kadınlar kulübündeki doğum hikayelerinde de cok rastladim..hayırlısı olsun diyorum artık.bir ay sonra da bebek emmiyor gazı var falan diycez burda bu tatlı telaşlar başliycak
Benim bugün 3-4 tane 40 ın, 2 tane de 60 ın üzerinde sancım çıktı. Doktor sancın var, çok güzel dediHafif duzeyde sanci dediginiz kaclik sancilar oluyor kizlar? Benim gecen haftaki nst mde 2 tane 40 lik sanci cikmis digerleri 10 duzeyinde. Benim sancim var mi sayilir simdi? Doktor cok normal dedi bakip sancin var falan demedi
Sizinle günümüz aynıymış. Adet sancısı gibi ağrı bende yaklaşık 1 haftadır oluyor. Kasılmalar da dediğiniz gibi sıklaştı. Allah hepimize kolaylıklar versin.Off yaa kizlar okudum simfi gecmisi benim de acilma falan yoktu gecen hafta 3kez cati muayenedi oldum ustelik hep yururum ve hsla ev isi yapiyorum.catimda da bi kemik basik.normal bekliyelim diuo dr um ana olmicak mi yaaabugun agdami da yaptirdim olsun bitsin artikkkkk
Sadece hafif hafif adet sancisi gibi sancilar ve sik sik kasilmalar oluyo baska belurti yokkk(
Cok az kisi kaldikkk
Benim bugün 3-4 tane 40 ın, 2 tane de 60 ın üzerinde sancım çıktı. Doktor sancın var, çok güzel dedidemek ki iyi bişey deyip panik yapmadım
Evde böyle beklemek de çok geriyor. En ufak bi ağrıda acaba mı diyorum, uykularım kaçıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?