2014 Aralık Anneleri

Olmaz insallah oyle durumlar canim onlari aklina getirmemeye calis herseyi akisina birakalim Rabbim yol veriyor bi sekilde oylede olsa yavrularimizin bizim canimiz sagolsun tek saglikli olsunlar gerisi teferruat insallah..

Bi yerde kusburnu cayini icipte doguma gideni okumustum bugun 3.cu bardagi iciyorum su an psikolojik mi bilmiyorum ama kasilma var karnimda ince incede sanci geliyo sanki.. amaann olmasa da tatli anilar olarak kalcak en azindan soyle yapmistim boyle yapmistim diye..

bugün böğürtlen ve papatya çayı için aktara gittim. böğürtlen çayı yok 2 aktarda da .. evde kuşburnu çayı da var papatya ile karıştırıp içeyim bari ben de :)

bugün böğürtlen ve papatya çayı için aktara gittim. böğürtlen çayı yok 2 aktarda da .. evde kuşburnu çayı da var papatya ile karıştırıp içeyim bari ben de :)
Ic canim ic bulursan ada cayida ic o tam kasilma yapiyomus bide ahududu yu eskiden gunu gecen kadinlara ebeler icmesini soyluyomus

Bu
Burda okumustum arkadaşlardan çatı muayenesinden sonra kanama olabileceğini.ama bazen muayene de doğumu hızlılastırabiliyor galiba.bir arkadasım doktor bakti bir gün sonra suyum geldi doğum basladı demişti.insallah sizin de tez zamanda doğum olur.on güne kadar beklenebilir demesi de iyi doktorun.Normal sancıniz olmazsa bile belki suni sanciyla da açılmanız olur doğum gerçeklesir.acilmaniz biraz vardı galiba.acaba hic açılma olmayınca suni sancıyla acilma olabiliyor mu bebek kanala yerlesebiliyor mu? Çok yürüyüş yap demiş doktorunuz. Çok yürüyüş yaparsak kendimizi yorarsak belki de bebeklerimiz daha çabuk gelir..

Ic canim ic bulursan ada cayida ic o tam kasilma yapiyomus bide ahududu yu eskiden gunu gecen kadinlara ebeler icmesini soyluyomus
valla kuşburnu papatya adaçayı ve ıhlamuru karıştırıp şeker niyetine de kuşburnu pekmezini koydu eşim şimdi içiyoruz :) valla tadı da güzel olmuş :)

inşallah kendi sancım haftaya pazartesiye kadar başlar.normalde doğum 12-13 gibiydi. yeni dr.um sağolsun haftaya pazartesi aralık 22ye kadar bekleyecek sıkıntı olmazsa. valla geldiğimden beri alttan muayeneden dolayı kendimi çok yorgun hissediyorum kendime hala gelemedim. daha önceki dr.un çatı muayenesinde bu kadar cnm yanmamıştı.

Bana dr um çatı muayenesinden sonra "normal doğum bekleyebilirsin ama normal doğum bekleyenlerin dörtte 1 i sezaryenle sonuçlanır" dedi. Bebeğin kafasının gelişi, yeterli açılma olup olmaması, bebeğin iriliği gibi etkenler süreci etkilermiş.
Ben de doğumun normal şekilde başlamasını bekliyorum ama sonrası nasıl gelişeceğine bağlı. Yani sezaryenle de sonuçlanabilir.
Bir de bazı arkadaşlar çatı muayenesinden sonra açılma hızlanıyor galiba demişler. 3 haftadır çatı muayenesi oluyorum ilk kez bugün açılmam olduğu söylendi ve nst de sancım çıktı :) umarım hepimiz hayırlısıyla, sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz.

evet bende de bugun nstde hafif düzeyde ilk kez sancılar çıktı. bebek çok iri değil şimdilik, çatımda iyiymiş. açılmam da varmış. olur büyük ihtimalle dedi dr. 1 haftaya kadar kendi sancımla doğururum ya da en kötü ihtimalle umarım suni sancı işe yarar. çok yürümek gerekiyor bu yüzden de 45 dk bir yürüyeym de geleyim :)

Ben yürüyüş yapmaya çalışıyorum ama 2 gündür eğilip kalkıp ufak işler yaptım, açılmayı hangisi tetikledi bilemiyorum :)

Açılmanın hızlanması için ebe bi hareket önerdi hastanede ama anlatabilir miyim bilmiyorum ayaktayken bi sandalyeye ellerinizle dayanın ayaklarınız omuz genişliğinde açık ayaklarınız içe basıyormuş gibi ayak uçları birbirine bakacak yani bu şekildeyken poponuzu iyice dışa doğru çıkarıp sağa sola hareket ettireceksiniz umarım işe yarar

Benim de iki kere catı muayenesi oldu ama acilma olmadı.arkadaşim ben de olmustu demişti ama ondan dolayı değildir bence de.. normal doğum sürecindeyken sezeryana geçilmek zorunda kalıniyor maalesef. kadınlar kulübündeki doğum hikayelerinde de cok rastladim..hayırlısı olsun diyorum artık.bir ay sonra da bebek emmiyor gazı var falan diycez burda bu tatlı telaşlar başliycak

Hafif duzeyde sanci dediginiz kaclik sancilar oluyor kizlar? Benim gecen haftaki nst mde 2 tane 40 lik sanci cikmis digerleri 10 duzeyinde. Benim sancim var mi sayilir simdi? Doktor cok normal dedi bakip sancin var falan demedi

Evet kesinlikle emzirme konusunda da okuduğum bir kitapta güzel bir benzetme yapılmış. Emzirme arz-talep meselesidir diye açıklanmış. Örneğin bir fabrikaya sipariş gelirse üretim yapılır, talep olmazsa üretim de olmaz demiş yazar.
Bu yüzden ilk günler bebek emmiyor deyip pes etmeyin, 2 saatte bir emzirin demiş. Bebek emdikçe süt üretilirmiş. Zaten ilk günler bebeğin mide hacmi de çok küçüktür. Bebek aç kaldı diye paniğe kapılıp hemen mama vermeyin demiş.
Eğer bunları o telaşla unutmazsam uygulamak istiyorum

Off yaa kizlar okudum simfi gecmisi benim de acilma falan yoktu gecen hafta 3kez cati muayenedi oldum ustelik hep yururum ve hsla ev isi yapiyorum.catimda da bi kemik basik.normal bekliyelim diuo dr um ana olmicak mi yaaa bugun agdami da yaptirdim olsun bitsin artikkkkk
Sadece hafif hafif adet sancisi gibi sancilar ve sik sik kasilmalar oluyo baska belurti yokkk(
Cok az kisi kaldikkk

Hafif duzeyde sanci dediginiz kaclik sancilar oluyor kizlar? Benim gecen haftaki nst mde 2 tane 40 lik sanci cikmis digerleri 10 duzeyinde. Benim sancim var mi sayilir simdi? Doktor cok normal dedi bakip sancin var falan demedi
Benim bugün 3-4 tane 40 ın, 2 tane de 60 ın üzerinde sancım çıktı. Doktor sancın var, çok güzel dedi demek ki iyi bişey deyip panik yapmadım
Evde böyle beklemek de çok geriyor. En ufak bi ağrıda acaba mı diyorum, uykularım kaçıyor.

Sizinle günümüz aynıymış. Adet sancısı gibi ağrı bende yaklaşık 1 haftadır oluyor. Kasılmalar da dediğiniz gibi sıklaştı. Allah hepimize kolaylıklar versin.
Bugün, günü bugün dolan bir arkadaşımın haberini aldım. Kontrole gittiğinde sancı çıkmış. Dr yatış yaptırmış. Sabaha kadar bebeğin gelmesi bekleniyormuş. 8 gün görünüyor ama hamilelikte 1 gün bile çok önemli. Stres yapmamak lazım fakat elde değil

Senin sancilarin cok guzek cikmis masallah. Benim günüm daha fazla senden belki benimkide normaldir 2 tane 40 lik sanci. Bide dogum yaklasinca tuvalete daha sık gidiliyormus. Ben zaten sık gidiyorum sanki. Gece en az 2 defa kalkiyorum ben. Daha ne kadar sık olabilirki bide kızlar bugun duydum bi tanidik 2 doğum yapti hep kolay oldu dedi. Açılması olmuş hep hastaneye gittiğinde. Evde hep gırgır yapiyomus. Hemsire söylemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…