Ben 36.haftada ayrildim calisirken kramplarim oluyodu alerjik bi sebepten dolayi bebek erken alinabilir konulari oldu erken dogumda hazirlikliydim ama gunumuz doldu baksana :)) hersey nasip kizim saglikli olsun onemli olan o. Bizde oldugumuz yere yeni tayin olduk pek cevremiz yok mevlutude kendi memleketimde yapmaya niyetim var bakalim zaman neler gosterecekCnm yürümekle de çok ilgisi yok belkide ben çok yürümedim diye vicdan azabı çekiyorum.kafamda hep temizlikçi gelcek halılarımı temizletmeye vercem kuaföre gitcem bebek icin eksikliklerini tamamlıycam falan vardı buyüzden kafa olarak da bebeğin erken geleceğine kendimi hazırlamadim buyüzden de bebek gelmedi belki deson üç haftaya kadar çalıştım buyüzden bazı şeyler hep sona kaldı.bebek şekeri ve kapı süsünü bile alamadım.devlette doğum yaparsam zaten odam olmayacak. hastaneye burada akrabam cok olmadığı için kimse gelmiycek ama evimin dış kapısına kapı süsü asmak istiyorum mevlütte bebek şekeri dağıtmak istiyorum iş arkadaslarim evime gelir onlara da vermek istiyorum.bakalım doğumdan sonra bunları bebekten fırsat bulup yapabilecek miyim? Bi de cnm ben doğum öyküleri okurken şu dikkatimi çekiyor.normal doğum için işte açılmaları oluyor beş santim altı santim ama sonradan birden bebeğin kalp atışları kötüleşiyor hemen sezeryana alıyorlar ya da açılma çok zor ilerlediği için bebek çok yoruldu diyorlar ve sezeryana alıyorlar.ya da anne ıkınamıyor yani her türlü normal doğuma giderken sezeryan olabiliriz.doğum öykülerinde çok okudum bunları bu yüzden her türlü şeye kendimizi hazırlamalıyız aslında sonradan üzülmemek icin.Allah en hayırlısını versin inşallah hepimize.
Aramız fazlaymış. Geçen hafta benim de sancım çıkmadı nst'de. En yüksek sadece bugün çıktı kasılmalarla birlikte. Seninki de normaldir mutlaka.Senin sancilarin cok guzek cikmis masallah. Benim günüm daha fazla senden belki benimkide normaldir 2 tane 40 lik sanci. Bide dogum yaklasinca tuvalete daha sık gidiliyormus. Ben zaten sık gidiyorum sanki. Gece en az 2 defa kalkiyorum ben. Daha ne kadar sık olabilirkibide kızlar bugun duydum bi tanidik 2 doğum yapti hep kolay oldu dedi. Açılması olmuş hep hastaneye gittiğinde. Evde hep gırgır yapiyomus. Hemsire söylemiş.
Aramız fazlaymış. Geçen hafta benim de sancım çıkmadı nst'de. En yüksek sadece bugün çıktı kasılmalarla birlikte. Seninki de normaldir mutlaka.
Ben de 37.haftaya kadar çalıştım.ben de eşim de memuruz ama eşimin tayini olmadı başka bir şehre günlük gidip geliyor.buyüzden pek çevremiz yok izmirde.erken doğum olabilir diye ben de birara düşünmüştüm aman 37 hafta dolsun diyordum çalışırken ama şimdi 39 haftayı geçiyor bizim bebişin gelmeye niyeti yok.yarın kuaföre gidicem sonra kendimi bir güzel yorucam bakalım ne olucakBen 36.haftada ayrildim calisirken kramplarim oluyodu alerjik bi sebepten dolayi bebek erken alinabilir konulari oldu erken dogumda hazirlikliydim ama gunumuz doldu baksana :)) hersey nasip kizim saglikli olsun onemli olan o. Bizde oldugumuz yere yeni tayin olduk pek cevremiz yok mevlutude kendi memleketimde yapmaya niyetim var bakalim zaman neler gosterecek
Evet, kasılma o. Yalancı doğum sancısı diye de biliniyor yanlış bilmiyorsam. Doğuma yakın kasılmalara ağrı da eşlik edecekmiş. Netten okuyorum. Öyle yazıyorKasilma dediginiz karin birden tas gibi oluyo bi kac saniye sürüyor sonra gevsiyor. bu dimibu bende bi kac gündür sık sık oluyo
Bn de bilmiyorum açıkçası. Hafiften kasıklarımda bir ağrı vardı. Ama dr.un muayenesinden sonra ağrı arttı.1 haftaya kadar belkide suniye inş ihtiyaç duymam..Hafif duzeyde sanci dediginiz kaclik sancilar oluyor kizlar? Benim gecen haftaki nst mde 2 tane 40 lik sanci cikmis digerleri 10 duzeyinde. Benim sancim var mi sayilir simdi? Doktor cok normal dedi bakip sancin var falan demedi
Hep aynı şeyleri yaşamışız senle.İdrarda iltihap vardı, yok olmazsa erken doğum olur demişti drBen 36.haftada ayrildim calisirken kramplarim oluyodu alerjik bi sebepten dolayi bebek erken alinabilir konulari oldu erken dogumda hazirlikliydim ama gunumuz doldu baksana :)) hersey nasip kizim saglikli olsun onemli olan o. Bizde oldugumuz yere yeni tayin olduk pek cevremiz yok mevlutude kendi memleketimde yapmaya niyetim var bakalim zaman neler gosterecek
Evet, kasılma o. Yalancı doğum sancısı diye de biliniyor yanlış bilmiyorsam. Doğuma yakın kasılmalara ağrı da eşlik edecekmiş. Netten okuyorum. Öyle yazıyor
İnşallah 1 hafta içinde etkisini gösterir herhalde :-SBunun üstüne dogum haberi gelir inşallah :)
Dr bana da yüksek ihtimalle bu hafta içinde olur, haftaya kalmayabilir dedi. Zaten haftaya kalırsa bebek iri diye sezaryen olabilirim. Bugün 3700 gr olarak ölçüldü bebeğim. Bir de bundan korkuyorum çünkü ölçümlerin altında da üstünde de doğabilir. Sınırda olup normale yönelirsem, bebek iri olursa ne olur diye korkmuyor değilim.Kasilmalarim agrili olmadi hic benim. Aslinda benim gunume daha var gibi ama benim bebis 28. Haftada dondu ve 2 3 haftadir nerdeyse kanals cok yakin. O yuzden doktor bugun yarin bile olabilir dedi. Ama miadinida doldurabilir dedi. O yuzden tetiktw bekliyorum bende
Uzulme hangi zaman ne sekilde hayirliysa oyle gelsin insallah tek saglikla gelsin kokusunu duyup sarilmayi nasip etsinde Rabbimİnşallah 1 hafta içinde etkisini gösterir herhalde :-S
Aa evet canim gunumuz ayni.bakalim kimin once gelcekkSizinle günümüz aynıymış. Adet sancısı gibi ağrı bende yaklaşık 1 haftadır oluyor. Kasılmalar da dediğiniz gibi sıklaştı. Allah hepimize kolaylıklar versin.
Bugün, günü bugün dolan bir arkadaşımın haberini aldım. Kontrole gittiğinde sancı çıkmış. Dr yatış yaptırmış. Sabaha kadar bebeğin gelmesi bekleniyormuş. 8 gün görünüyor ama hamilelikte 1 gün bile çok önemli. Stres yapmamak lazım fakat elde değil
Uzulme hangi zaman ne sekilde hayirliysa oyle gelsin insallah tek saglikla gelsin kokusunu duyup sarilmayi nasip etsinde Rabbim
Evet boyle bi doktora denk gelmek güzel insallah hakkimizda hayirlisi neyse oyle olur canimArtık üzülmüyorum.daha doğrusu önceki dr.a bir güvensizlik vardı. Kesin konuşmuyordu.suni sancıyla kanala girer mi dediğimde girenler de oluyor gibi net olmayan cevaplar veriyordu. Ama bu dr çatı bebeğin kilosu müsait farklı bir durum olmazsa normal doğum yaparsın dedi. Perşembe tekrar randevu var.her şey netleşecek.nasıl hayırlıysa öyle olsun.
evet 11'inde. Hayırlı olsun bebeğin. sana biraz korku yaşatmış ama tüm sıkıntılarına değer. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin bebeğini. zamanla kilo alırlar. benimkide minik aldığım 0-3 ay kıyafetler hiç olmuyo. yenidoğan kıyafetleri bile biraz büyükMezun sen ayin 11 inde mi doğum yaptın. Ben 11 inde acil sezeryan la kavustum bebegime sanki ö gün seninde diye aklımda kalmış. Bende dikislerin çok acıyor kalkarken yatarken batıyor sanki gögüslerim de yara ama inanin gözüm görmüyor. Çünkü hastaneye ilk gittim bebeğin kalp atimlarini alamıyor ebe Rabbim o ne büyük korku anlayamıyorum kilitlendim kucağıma alamayacak miydim yavrumu herkes ziyarete gelecekti ben kollarım boş hersey geçti içimden. Neyse sonra ebe çok derinlerden ses geliyo panik olma dedi ama kendi de panik o sıra nst de herzaman duyduğum sesi duydum ama çok derinlerden geliyo gibi hakikaten herzamanki gibi gümbür gümbür değil apar topar ameliyata girdim burdaki bilir ameliyattan çok korkuyorum günüm belliydi nasıl bekleyeceğim çok paniğim diyordum ama ameliyata girerken tüm korkuları geçti çünkü tek istediğim biran önce bebegim in sağlıkla kollarında olmasıydı. 3 hafta erken doğdu biraz minik ama yanımda ya bu herseye tüm savcılara bedel
Bu hafta doğum olmazsa pazartesi kontrole çağırdı dr. Haberleşelim canım sen de yarın hayırlı haberler alırsın inşallah.E esperanzaz canim masallah bebidin kilosu cok iyi benim 10gun once 3kiloudu.dr bu hafta garanti veriyorum olmaz ama haftaya bisey diyenem dedi.bakalim carsamba belji belli olur.durumunu yaz canim sen de haberleselim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?