- 1 Temmuz 2014
- 494
- 154
- 133
ıns canım cok zormus annem dıyokı hanı nasılmıs anne olmak bıde evlendıgınde hemen dusunuyodun cok zormus demı dıyo valla oyleymıs kendımı dogdum dogalı hamıle gıbı hıssedyorum bulantılardan 8 kez falan hastanede yattım cıktım ama a kaldı dıyorum ınsBenimdr mide yanmam var cok fena tansiyonumda hep düşük gececek insallah canim sabir
Günaydın arkadaşlar. Bacak aram acayip agrıyo. Adım atamıyorum resmen. Çatı muayneside oldum dün ondanmı acaba. İlkinde bukadar agrımamıştı. Yatakta dönemedim bile kımıldatamadm kalçamı. Pazartesıye kadar açılmam olsun neolur dua edin sizde. Of cok korkuyorum olmazsa dıye sezeryan olmak istemıyorum. Sırf açılma olmadı diye.
benimde korkum o fazla bekleyip tehlikeye atmak ama benim doktor pek benim lafımla hareket edecek biri değil. titiz biraz istersen bunu yapalım istersen bekleyelim demez asla. ne düşüncesi varsa bunu yapıcaz der. bakalım çatı mauyenesinden sonra bişey olucak mı?
yani haftaya salı-çarşamba 40 hafta doluyor. 1 hafta daha bekler .yürümeye calıs en azından sunı bıle olsa açıklık artar ve sıkıntıyı az yasarsın ben en az 1 saat yürüyorumo zaman 12 gun garantı yanı:)
ıns yuruyum esımı alıyımda hava sogukya hıc cıkası gelmıyo ınsanınyani haftaya salı-çarşamba 40 hafta doluyor. 1 hafta daha bekler .yürümeye calıs en azından sunı bıle olsa açıklık artar ve sıkıntıyı az yasarsın ben en az 1 saat yürüyorum
Aynen annemde geldi memleketten oda bana oyle diyo :) az kaldi canim sabirıns canım cok zormus annem dıyokı hanı nasılmıs anne olmak bıde evlendıgınde hemen dusunuyodun cok zormus demı dıyo valla oyleymıs kendımı dogdum dogalı hamıle gıbı hıssedyorum bulantılardan 8 kez falan hastanede yattım cıktım ama a kaldı dıyorum ıns
merhaba güzel annelerr
bende doğum hıkayemı sızınle paylaşmak istedim.4 aralık abahı normal doğum la oğlumu kucagıma aldım çok şükür.38 haftadaydım ama bı an once olsun istiyodum bu yuzden ehrgun 1saat yurudm ve bol hurma yedımişede yaradı heralde öğlen vaktı tuvalette nişan geldiğini farkettim hemen doktorumu aradım gel bakalım deedı.gittik ama bende sancı namına bişey yok bebk çantasını bile alsammı diye tereddüt ettim ne olur olmaz dıye aldım.gititğimd enstye baglandı sancım cıktı rahimde açılma yoktu.en korktugum şeyde bu el muanesıydı ama okadarda kotu değilmiş dedim.doktorum sancım cıktııg ııcın yatıs verdi.ben istemedim sancım yok diye cunku bahsetmıstım medıcalparkta doumhanede beklıosun açılmayı orda mıllet doğurck bagırcak dıye strese gırıcektım.zaten muane sırasındada hep doğumlar oluyodu mıllet sancı cekıodu ama doktor ısrar ettı gece sancın başlar dedi mecburen yattık allahtan dogumhanede kımse kalmamıstı oyle sanc ceken yoktu.aksam ustu 4 gibi yattım am sancı hıssetmıodum.hafıf hafıf bişeyler hissetmeye başladım hafıf kuvvetlenınce başka bı ebe kontrol edelım dedı.amaaa kadın oyle bı baktıkı resmen kolu nu soktu berbattı zaten ama korkutmıyayım sızı ebeden ebeye değişio öğlen bakan hıc bukadar acıtmammıstı.kadın malın tekıymış.zaten baktıktan sonra kananmam başladı sancılar artmaya ve suyum da geldı.doktorumun dedği gibi gece kuvvetlndi .allahtan annem eşim fln ynıma gelebiliyordu.ama ben yapayamıcagımı düşnüodum bu sancıların dayanılmaz noktaya gelecegını duusnuodum sureklı yapamıcam dıyodum ama rabbım oyle boyle dayanma gucu verdı.bu arada ebe gelıp kontrol edıyım dıyıp duruo bende hayır daha açılamıltır dıorum korkudan zaten oda sen bu sancıyla daha yarın doğuruurusn fln dıyıp açılmadıgına inanırdı.arrtık dayanamdıgım noktoda ebeye gel bak açılma yoksa benı sezeryana alın dedim 4cm bıle açılmadıgını dusunuyorum cunku epıdurl ıstıodum.kadın baktıkı oo sen nerdeyse burda doğurcaksın 7 cm acılmıs demezmı ben soka gırdım.hemen epıdral vurun dıorum olmaz artı gectı dıyor.sen buyuk sancıyı cekmıssın zaten ıkınma sancıların bslıck artık dedı.öylede oldu sancı gırıyor en sonunda ıkınma hıssı oluyo artık yuru dedı 1 saat fln sonra doğumhaneye gırdım doktoru cagırdılar orda hepten guclu ıkınmalar geldı oyle bı bağrıyorumkı ortlalık yıkılıyor.eşimde gırdı doguma ıyıkı yanımdaydı ondan cok guc aaldım cunku artık bılıncde gıdıyor ağrıdan saçma sapan şeyler soyluodum doktora fln 2-3 güçlü ıkınmadan sonra bebişim doğdu o sesı duyduktan sonra hereşy bitiyor ben bile kendıme ınanmadım naısl yaptım dıyorum eşimde öyle diyor çokk zorrr bişey yaşamayan bilemez ama tarıfıde yokdoğumuda yaşamak lazım ben normal doğumu onerıyorum bıtınce herşey geçiyor.insan bıdaha asla yapmam dıyor ama zaman geçtikçe bidaha da yapıır dıyebiliosun farklı bi duygu.
benım hıkayem boyle gerı kalanlara hayırlı kolay doğumlarrr
Emzirme minderlerinin belden bagli duz zeminli olanina dua ediyorum gunlerdir arkadaslar. Memeucu yaralari icin de ayva cekirdegi, lansinoh, zytinyagi deniyorum. Daha hizli iyilestiren bisi biliyo musunuz?
gündüz 40 dk akşam da eşimle 40 dk yürüyorum. eşimin de işine yarıyor hep işte otoruyorum zorunluluk olmayınca yürüyemiyoruz diyor :)ıns yuruyum esımı alıyımda hava sogukya hıc cıkası gelmıyo ınsanın
ben başka bır krem kullanıyordum bitince ben de bundan alayım bari. teşekkürler arkadaşım iyi oldu bu bilgi hepimiz içinarkadaşıma hastanede hemşirler sudocrem sürdürmüşler yara olunca canım. pişik kremi varya bebekler içinde kullanılıyor. tahriş kremi aslında o. hemen geçirdi yarayı dedi bende aldım hazır bulunsun diye. zaten bebeklerin pişiğinede hep onu önerdiler bebişide onu kullanıcam.
ben başka bır krem kullanıyordum bitince ben de bundan alayım bari. teşekkürler arkadaşım iyi oldu bu bilgi hepimiz için
Sordum canım başı baya aşaya inmiş ondan dedı. Ama ilk catı muaynesinde bukadar agrı olmamıştı. Bu sefer muayneyle açılma olmuştur inş diye kendimi teselli edıyorum valls. Pztesıye kadar acılmam olursa dogurucam inş. Olmazsa zor valla. Kabuslar goruyorum gece uyyamıyorum düşünmekten.benimde bacak aramda çok acım var canım ya. ben hiç çatı muayenesi olmadım yarın olucam. belki açılma olmuştur ondandır diyodum hep o acıyı ama sende yokmuş açılma. ümidim kırıldı şimdi. adım atınca birde ayağa ilk kalktığımda sanki orama vida ile oyuyolar o derece ağrı oluyo bendede. aynı dediğin gibi yatakta dönerkende oluyo. sorayım yarın doktora ben neden oluyo acaba. sen sordun mu?
çok sağol gerçekten ben lierac kullanıyordum ama emme durumu olmayınca işe yarar mı bilmiyorum. ikisini de karşılaştırayım kardeşime de söyleyim o bebek her emişinde canı yanıyor.ne demek cnm.. 2 arkadaşım arka arkaya doğum yaptı ikiside bu kremi yanında götürdü hastaneye çok iyi geldi dediler. hafif sızlamaya başlayınca sürmüler hastanede hemen çok iyi geldi dedi ikiside. zaten çok yoğun bi krem uzun süre gidiyor. bebişede kullanırsınız. hastane çantanıza atın bence. facedermo sitesinde indirimde oluyor genelde bu kremler falan piyasa fiyatının altında. ben ordan almıştım.
çok sağol gerçekten ben lansinohu kullanıyordum ama emme durumu olmayınca işe yarar mı bilmiyorum. ikisini de karşılaştırayım kardeşime de söyleyim o bebek her emişinde canı yanıyor.
benimde bacak aramda çok acım var canım ya. ben hiç çatı muayenesi olmadım yarın olucam. belki açılma olmuştur ondandır diyodum hep o acıyı ama sende yokmuş açılma. ümidim kırıldı şimdi. adım atınca birde ayağa ilk kalktığımda sanki orama vida ile oyuyolar o derece ağrı oluyo bendede. aynı dediğin gibi yatakta dönerkende oluyo. sorayım yarın doktora ben neden oluyo acaba. sen sordun mu?
çok sağol gerçekten ben lansinoh kullanıyordum ama emme durumu olmayınca işe yarar mı bilmiyorum. ikisini de karşılaştırayım kardeşime de söyleyim o bebek her emişinde canı yanıyor.ne demek cnm.. 2 arkadaşım arka arkaya doğum yaptı ikiside bu kremi yanında götürdü hastaneye çok iyi geldi dediler. hafif sızlamaya başlayınca sürmüler hastanede hemen çok iyi geldi dedi ikiside. zaten çok yoğun bi krem uzun süre gidiyor. bebişede kullanırsınız. hastane çantanıza atın bence. facedermo sitesinde indirimde oluyor genelde bu kremler falan piyasa fiyatının altında. ben ordan almıştım.
Sordum canım başı baya aşaya inmiş ondan dedı. Ama ilk catı muaynesinde bukadar agrı olmamıştı. Bu sefer muayneyle açılma olmuştur inş diye kendimi teselli edıyorum valls. Pztesıye kadar acılmam olursa dogurucam inş. Olmazsa zor valla. Kabuslar goruyorum gece uyyamıyorum düşünmekten.
Canım benzer ağrılardan bende de oluyor. Oturup yattıktan sonra ilk kez ayağa kalkınca hele çok acıyor. Adım atmak çok zor geliyor. Bende 1,5 aydır filan oluyor.
Dr a ilk zaman sorduğumda normal artık baskı artıyor demişti. Açılmayla ilgisi var mıdır bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?