Canim vajinal muayeneden hic korkma ben hic bisey hissetmedim bile. Jel suruyo zaten doktor eline anlamiyosun. Birde ilişkinin zor olmasıyla normal dogumun cok alakası yokmuş. Benimde zor oluyodu hep hemde 2 sene sonra hamile kaldım yinede zorlanıyordum. Cati muayenesini hissetmedim bile düşün. Sancin gelince acilman oluyo rahim yumusuyo. Yani iliski anindaki rahim olmuyo o zaman. Hic düşünme onu cnm. Rahat ol.merhabalar güzel annişler. Doğum yapan annelere bebeklerini sağlıcakla büyütmelerini, doğumu bekleyenlere de kolay ve mutlu bir şekilde bebeklerine kavuşmalarını diliyorum. benim sizlere bir sorum olacak. henüz yeni evliyken. daha doğru dürüst eşimle ilişkiye giremeden hamile kaldım. ilişki esnasında kendimi kilitlediğim için normal bir ilişkiyi hiç yaşamadan hamile kaldım. şimdi doğumuma çok az kaldı. vajinal muayaneden çok korkuyorum. normal doğum istiyorum ama bu şartlarda biraz zor gibi. aranızda benim gibi bir durum yaşayan ve normal doğum yapabilen var mı. paylaşımlarınızı heyecanla bekliyorum
Doktorumdan o kadar memnundum ki şu son 1 aya kadar ama artık hiç ilgilenmiyor. Çok kararsızım eşim de daha var belki kendi gelir bebiş takma kafana o gün muayene olursun diyor. Bu fikirde mantıklı geliyorIşte bu dun benim doktorun dediğine geliyo. Kontrol etmeden veriyolar suniyi saatlerce cektirip sezeryana aliyolar dedi. Cocukta strese giriyo kakasini yapabiliyo annede bosu bosuna iki aciyida cekiyo diyo. Napicaksin peki ne karar verdin alicak misin suni? Acilmada olabilir tabi insan denemektw istiyo ama keske doktorun güven verseydi cnm yaa.
Benimde ayın 28i günün doluyo 29u pazartesi günü gel suni sancıyla Doğumu başlatıcaz dedi doktor bugün yine gittim nstde çok bi Sancı çıkmadı 3cm açılmam vardı en son kolay doğum yaparsın dedi doktor ayın 1ini beklesek dedim doktora ama benim Ayrıntılı ult Bebeğin kalbinde Açıklık görülmüştü günü doluyo kalptede açıklık vardı benim önerim pazartesi alınması yönünde dedi doktoryok cnm ya herkes aynı durumda. bende dün doktora gittim hemşire kimse kendi sancıyla gelmiyo artık 40-41 doluyo suni deniyoruz yada sezeryana alıyoruz dedi. artık hep böyle dedi. yediklerimiz içtiklermizden mi anlamadım gitti. hareketsizlikten desem ben 38. haftama kadar çalıştım. izne ayrıldım evde hiç durmadım hergün iş yapıyorum hareketsiz kalmayayım diye. vakit buldukça yürüyorum ama olmayınca olmuyo işte. hiç sancımda çıkmıyo nst de ben ümidimi kestim artık. günüm dolduktan sonra 4-5 gün daha üstüne bekleriz dedi sonra suni yada sezeryan. hayırlısı bakalım.
Canım artık doktorlarada güven olmuyor bugün doktora bikaç soru sordum çok garantili sorular soruyosun 30yıllık birikimimi bi anda önüne seremem ben garanti vererek iş yapmam garantili bi doktor bulabiliyosan ona git dedi çıkıştı acayip moralim bozuldu sonuçta biz her ihtimali düşünüp sormak zorundayız Aklımda soru işareti Kalsın istemiyorumDoktorumdan o kadar memnundum ki şu son 1 aya kadar ama artık hiç ilgilenmiyor. Çok kararsızım eşim de daha var belki kendi gelir bebiş takma kafana o gün muayene olursun diyor. Bu fikirde mantıklı geliyor
Bende soruyorum herşeyi böyle tepki veriyor ama bende tecrübesizim sonuçta daha ilk bebeğim ve artık nerdeyse gğnğ dolmak üzere inanılmaz bi stres içindeyim. Hiç anlayışlı davranmıyorlar insanaCanım artık doktorlarada güven olmuyor bugün doktora bikaç soru sordum çok garantili sorular soruyosun 30yıllık birikimimi bi anda önüne seremem ben garanti vererek iş yapmam garantili bi doktor bulabiliyosan ona git dedi çıkıştı acayip moralim bozuldu sonuçta biz her ihtimali düşünüp sormak zorundayız Aklımda soru işareti Kalsın istemiyorum
Bi de gğya özel hastaneHep soruyordum böyle tepki vermiyordu bugün baya üstüne gittim galiba suni sancıda açılma olmazsa rahim inceliği müsaitmi açılma olmazsa sezeryan oluyo çünkü dedim zaten 3cm açılman var sende sorun olmaz dedi epidural alırsam ıkınmada sorun yaşarmıyım bebek gelmezse ıkınamayınca vakumla çekiyorlarmış dedim epidural ıkınmaya engel olmaz bebek gelmezse nadiren vakumu bizde kullanıyoruz dedi ama Zararlı beyni için falan deyince garantiyle iş yapmam sen bidaha düşün başka hastane doktor bak istersen 30yıllık birikimimi bi anda anlatamam bilmem ne demeye başladı ağlayacaktım zaten en hassas dönemlerdeyiz doktorlar bile böyle yaparsa halimiz ne olur ben herseyi sorucam bilgi edinicem tabi
Bende soruyorum herşeyi böyle tepki veriyor ama bende tecrübesizim sonuçta daha ilk bebeğim ve artık nerdeyse gğnğ dolmak üzere inanılmaz bi stres içindeyim. Hiç anlayışlı davranmıyorlar insana
Diğer doktor iyiyse güveniyorsan ona git canım muanede böyle yapan doktorlar doğumda iyice strese sokar insanıBi de gğya özel hastaneo kadar para almayı biliyorlar zaten bi daha sancım kanamam falan olmazsa ayın 1ine kadar gitmeyi düşünmüyorum gidersem de başka bi doktor var aynı hastanede ona gideceğim
ay canim ben de sinir oldum burdan ya.srn yalniz mi gitmistin dra.sen hassassin savunamazsin suan kendini belki ama eşin falan bi noluyo deseydi keske.git baska bi dr bul ne demek ya.sen devlettemisin özeldemi.yani artik devlette de özenli davraniliyo diyolar ama keşke sikayet etseydin, başhekim cagirinca bak sorularina nasil cevap veriyo.ister özel ister devlet kimsenn böyle davranmaya hakki yok.sıkma canini sen.doğumuna odaklanmaya çalis.Allahtan en hayi4lisini iste.öylede olcaktir emin ol bundanHep soruyordum böyle tepki vermiyordu bugün baya üstüne gittim galiba suni sancıda açılma olmazsa rahim inceliği müsaitmi açılma olmazsa sezeryan oluyo çünkü dedim zaten 3cm açılman var sende sorun olmaz dedi epidural alırsam ıkınmada sorun yaşarmıyım bebek gelmezse ıkınamayınca vakumla çekiyorlarmış dedim epidural ıkınmaya engel olmaz bebek gelmezse nadiren vakumu bizde kullanıyoruz dedi ama Zararlı beyni için falan deyince garantiyle iş yapmam sen bidaha düşün başka hastane doktor bak istersen 30yıllık birikimimi bi anda anlatamam bilmem ne demeye başladı ağlayacaktım zaten en hassas dönemlerdeyiz doktorlar bile böyle yaparsa halimiz ne olur ben herseyi sorucam bilgi edinicem tabi
Doktora 2 kere muayene olmuştum mecburiyetten ama memnun kalmıştım bi de onun fikrini almayı düşünüyorumDiğer doktor iyiyse güveniyorsan ona git canım muanede böyle yapan doktorlar doğumda iyice strese sokar insanı
Benim kızımda başta öyleydi ayaklarını gidikliyordum altını açıyorum ama gögüslerim taş gibi ise bu bebeğin göğsünü boşaltmadigi anlamına geliyor emzirirken eşim de yanımda burnunu falan sıkıyor ayarlarıyla elleriyle oynuyor bana uyandırma diyorlardı gelenler ama ben uyandırdım çünkü şeker düşmesine oluyor bebeklerde 1 damla bile icse fayda.kardesim Dr o da sıringaya sütümu sagdı bebek göğsüme almaya çalışırken ağzına onuda damlası küçük oldukları için 1 çekişme yoruluyor larKızlar bız dört günlüğüz daha. Emmede bazen proplem yaşıyoruz. Malesef bikere mama verdim. Birde arada sagıp biberonla içiriyorum sütü. Gıguslerım taş gbi sertleşiyo çünkü. Dikişlerden cok zorlanıyorum biyandan. Doktor iki saatte bir emzirin diyo. Bizim kızı uykudan uyandıramıyorum naparsam. Yanlış yaptgm nevar kızlar yardm edın neolur
Maşallah kuzuna kocaman olmuş, biz anca 3600 olmuşuz 2750 doğmuştuk hadi 100 gr gitse 1 ayda 1 kilo buna şükür:) bugün acillik olduk kusmuğunu boğazına kaçırdı ve 5 dakika falan zor nefes aldı gittiğimizde düzelmişti ama ciğerlerine falan kaçtıysa dedik çok şükür bişey yokmuş, (yani biz de bolca kusuyoruz ama bugün ki yoğun bi kusmuktu atamadı yavrum burnundan aspire etmek zorunda kaldım) gitmişken doktor sarılığına ve kan değerlerine bakalım dedi bilurubin 12 çıktı normal değerlerde dedi anne sütü sarılığıymış 3 ay bile sürebilir korkulacak bişey yok emzirmeye devam kesinlikle mama yok dedi ordan kendi doktorumuza gittik o da aynı şeyi söyleyince rahatladım çok şükür ama baya bi atraksiyonlu gündü...Canim ben gittim bugun ilk aşımızi vurulduk kilo ve boya bakti massalah bizim tosuncuk 5 kg olmus. Beslenmesi gayet iyi demekki gelisimi gayet güzel dedi, soydu ve vücuduna bakti. vücudunda baya azalma var dedi, bende gozlerini sordum, gozlerinin ici cok sari dedim sariilik vücutta asagidan yukariya gecmeye baslar endise etcek bisey yok testede gerek yok bir ay sonra kalca cikigi testine gelin dedi baskada bisey demedi. Mama vermiyorum ben veriyimmi diye sordum kesinlikle hayir sutun yeter dedi. Bu arada bizimde her bezimiz kakali gunde 10.dan fazla bez degistiorum. Bide emdigini kusuyor gunde bes altı postada üst baş degistiriyoruz malesef sizinkilerde kusuyormu gaz cikaramama gibi problemimiz var dr gazini cikartmassa kusar normal dedi.
Bizde öyleyz arada sagdıgımı biberonla verıyorum napim. Hiç emmiyo degıl uyyakalıyo gogsumde hemen ikî çekişte.Benim kızımda başta öyleydi ayaklarını gidikliyordum altını açıyorum ama gögüslerim taş gibi ise bu bebeğin göğsünü boşaltmadigi anlamına geliyor emzirirken eşim de yanımda burnunu falan sıkıyor ayarlarıyla elleriyle oynuyor bana uyandırma diyorlardı gelenler ama ben uyandırdım çünkü şeker düşmesine oluyor bebeklerde 1 damla bile icse fayda.kardesim Dr o da sıringaya sütümu sagdı bebek göğsüme almaya çalışırken ağzına onuda damlası küçük oldukları için 1 çekişme yoruluyor lar
Özeldeyim canım devlette bile böyle davranmazlar insana... eşim işteydi annemle gitmiştim doktor o tepkiyi verince şok oldum ben size güveniyorum sadece aklımda soru işareti kalmasın diye sordum dedim ama baktım devam ediyor çıktım odadan acayip soğudum doktordanay canim ben de sinir oldum burdan ya.srn yalniz mi gitmistin dra.sen hassassin savunamazsin suan kendini belki ama eşin falan bi noluyo deseydi keske.git baska bi dr bul ne demek ya.sen devlettemisin özeldemi.yani artik devlette de özenli davraniliyo diyolar ama keşke sikayet etseydin, başhekim cagirinca bak sorularina nasil cevap veriyo.ister özel ister devlet kimsenn böyle davranmaya hakki yok.sıkma canini sen.doğumuna odaklanmaya çalis.Allahtan en hayi4lisini iste.öylede olcaktir emin ol bundan
Kac gunluk çocuk opulur mu canim o ya. Gunah valla mikrop kapar.. opmeyin de cnm söyle ben daha şimdiden herkese soyledim opturmem cocugumu diye. Insan kendi kiyamiyo. Koklanacak cocuk o daha yaa kiyamamAllahim cocuğumu severkenki insanların çıkardigi seslere tahammül edemiyorum yaaaaaa.bide öpmelerine ben bile öpmüyorum surati isilik gibi oldu kücuk kücük.bise de denmiyo.Allahim sabırrrr
Bazi doktorlar dogum yaklasinca isi bitmiş gibi düşünüyor cok ilgilenmiyorlar. Benim ablamin doktoruda oyle yapti dogum haftasi geldi ilgisiz davranmaya başladı. Ters ters konusuyordu. Ebelere yaptiriyodu kontrolü. Ablamda kizdi dpgumu baska doktorda yapti. Dogum yapiyosun 2 can dusunuyorsun ve hassasin. Sorup ogrenmek hakkin tabi. O doktorunda gorevi anlatmak. Cahil olalim bisey bilmeden ne derlerse kabul edelim istiyolarDoktorumdan o kadar memnundum ki şu son 1 aya kadar ama artık hiç ilgilenmiyor. Çok kararsızım eşim de daha var belki kendi gelir bebiş takma kafana o gün muayene olursun diyor. Bu fikirde mantıklı geliyor
Benimde bel ağrılarım basladi ama azar azar geliyo gidiyo. Sanci olsa durmaz artarak devam eder. Yalanci sanci bence bunlar. En azindan benimki oyle cnmBenimde ayın 28i günün doluyo 29u pazartesi günü gel suni sancıyla Doğumu başlatıcaz dedi doktor bugün yine gittim nstde çok bi Sancı çıkmadı 3cm açılmam vardı en son kolay doğum yaparsın dedi doktor ayın 1ini beklesek dedim doktora ama benim Ayrıntılı ult Bebeğin kalbinde Açıklık görülmüştü günü doluyo kalptede açıklık vardı benim önerim pazartesi alınması yönünde dedi doktorinşaallah pazara kadar kendisi gelir bebeğim 3gündür bel ağrım aradada adet Sancısı gibi sancım oluyo ama devamı yok
Evet canım 4-5 gün en fazla ondan sonra bi daha görmeyecek ya ondan böyle davranıyorlarBazi doktorlar dogum yaklasinca isi bitmiş gibi düşünüyor cok ilgilenmiyorlar. Benim ablamin doktoruda oyle yapti dogum haftasi geldi ilgisiz davranmaya başladı. Ters ters konusuyordu. Ebelere yaptiriyodu kontrolü. Ablamda kizdi dpgumu baska doktorda yapti. Dogum yapiyosun 2 can dusunuyorsun ve hassasin. Sorup ogrenmek hakkin tabi. O doktorunda gorevi anlatmak. Cahil olalim bisey bilmeden ne derlerse kabul edelim istiyolar
bide özeldeki dr.yani insanlar ilgi icin zaten özele gidiyo tabiki de istedigini sorcaksin.ama sanirim senn dr a son ay gttgn icin öyle garip triplerde.bende son haftada çooook övülen bi dr a gttm, anam bi suratli bi suratli sanki bana o para öduyo.gene gttk kendi drumuza.saolsun benmki karnimdaki jeli bile siliyoduÖzeldeyim canım devlette bile böyle davranmazlar insana... eşim işteydi annemle gitmiştim doktor o tepkiyi verince şok oldum ben size güveniyorum sadece aklımda soru işareti kalmasın diye sordum dedim ama baktım devam ediyor çıktım odadan acayip soğudum doktordanaralığın 1indrn beri 4kere gelmişsin diyo sanki keyfimden gittim her hafta kendisi çağırıyor ben sadece bugün kendiliğimden gittim doğum öncesi tekrar Konuşmak için acayip sinir oldum annemde doktor ne dese bi kulp buldun bunalttın hem epidural istiyorum dedin doktor yapıyoruz deyince epiduralde şu riskler varmış diyosun dedi iyice sinir oldum ben sormak Öğrenmek zorundayım bilgisizmi kalıyım 1 aydır annemde kalıyorum Heran doğum gelirse diye ve 1aydır bu doktora gidiyorum en çok övülen tercih edilen doktor bu şimdi doktor değiştirmek sadece doğuma girecek doktoru belirlemede etkili olacak bilmediğim bi doktorunda doğuma girmesi ne kadar doğru bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?