2014 Aralık Anneleri

canım benım kızımdada coktu oglumda olmucak yanı sadece yetecek sanıyordum ama sımdı on bır gunluk olduk kıyafetlerımı ıslatmaya basladı sukurler olsun tavsyem cocgunuzla konusun onu cok svdıgınızı anlatn bol su zaten ıcıyosunzdr dus alın rahat olun süt yetıyomu yetmıyo mu dıye dusunmeyn ben kızımda cok yerdım ama bunda yemıyorum yne sut var galıba bıraz sut salgılama hormonunun kısılerde cokluguyla alakalı beslenmenıze dıkkat edın
Canim benim bebegim her emzirmeden sonra kusuyo.reflu mu yani simdii?????
canım bu gecıcı bısey yenıdogan reflusu derler doktora gorumeynce bılemeyz ama zaten doktorun yapacagı bısey yok zamanla gececek bebısın mıdesı buyuyunce emzırınce yatırrlen sarsmamaya calıs

canım gobegı hem gec dusmus hemde bısey akmıs dedın bı goster doktora bırde bebegın soyulması normal kılo alıyor yag kullansanda kılo alınca dokuluyor ben kullanyrm saf zeytn yag derısı dokulunce cok mutlu oluyorum kılo alıyor dıye:)

Cnm gobek dustukten sonra hafif kan gelmesi normal. Benimkininde soyuldu eller ayaklar falan biz banyodan sonra yagladik duzeldi. Doktor yaglayin masaj yapin vucuduna dedi. Neden yag surmeyesinki. Sen sür bisey olmaz.

Elektrikli kisa surede sagiyor. Acima konusuna gelince gercekten cok aciyo. Ayagimi yere vurarak sagdim kac kere. Bi yerden sonra alismaya basliyo ama. Benim kizim sagdigim sutleri icmedi. Oyuzden sutum artinca sagmayi biraktim. Bir de arkadaslar da soylemis sut icin uyku cok onemli. Tabi uyutursa bu bicirlar bizi. Benimki gece 3'e kadar uyumuyo malesef.

kızlar selamlar
ben de aralık annesiymişim
artık buradan bilgi alışverişinde bulunurum inşallah sizinle
bu arada bebek sezaryenle doğdu, birkaç gün süt alamadı
hastanede mama verdiler
eve çıktık, süte başladık derken bebek sarılık oldu ve değerler yüksek çıktığından hastaneye yatırdılar
dr iyi beslenmesi lazım diyor
benzer durum yaşayan var mı

Kullanınca yaz bana. Merak ediyorum acaba bana mı yaramadı. Dereotu bi tık arttırır gibi oldu bugün ama yine aynı bir bağ yedim bol su içtim üzerine. Bende aç kalırsam ve uykusuzsam süt olmuyor onu fark ettim. Meyve bir tek elma ve armut yiyorum diğerleri bebeğime gaz yapıyor. Bir de o derdimiz var bol gazlıyız. Umarım artırabilirim ha bi de tahin yiyorum helva Havuç

cnm bu gerilik sadece beden olarakmi yoksa Allah korusun bi anomali varmi bebekte ? 37 haftalık bi bebek genel olarak gelişimini tamamlar ama seninkinde gelişim geriligi oldugu için şimdi dogum yapsan bebegin brz kuvezte kalır ama toparlar Allahın izniyle sıkma canini daha erkn doguranlar var 37 e kdr gelmişin anne karnında gelişemiyosa alınmalı doktoruna guvenmelisin.

aç kalınca sut olmuyor bnde kndimden tecrube ettim iki saatte bir bişeyler yenmeli . Marul bulgur pilavi yas hurma tahin sutu arttırır . Bide sıcak banyo damarların açilmasını saglar . Sık sıkta emzirmkte sutu arttırır .

tamm canim yazarim dere otunun iyi gelmesine sevindim.uyku da valla siz söyleyince farkettim, cidden sisiyo gögüsler o siradaoğluşumda simdik uyuyo, bende uyusam iyi olur ama niyeyse direniyorum okani izliyoruum acaba ondan mi.bide normal dogum yapanlar dikisleriniz noldu kizlar ya.ben yine tam totomun üstüne oturamasamda az kaldi o aşamaya, ama zorlarsam sızliyo.suanda oldugu gibi20günlügüz.ay zaman ne cabuk gecmis, yazinca farkettim

Bende 12 aralikta normal doğumla kizimi kucagima aldim ve kizim sarilik oldu. 1 gece hastanede yattık ışın tedavisi gördü. Sonra değerleri düştü çok şükür ama iyi beslenmesi ac kalmamasi onemli. Hastanede saat basi besleyip not aliyorlardi kac cc icti diye. Bende evde hala not aliyorum, sutum yetmedigi için mama da veriyorum ve sütümü sagıyorum, sonrada saatiyle birlikte yazıyorum. Sizin degerleriniz kac cikti? Birde sütün yeterli mi?

Aksamlari 8 de 9 da basliyoruz sabah 7 ye kadar gazi cikmiyo agliyo surekli ayakta tutunca susuyo yatirinca kivraniyo ama bi kere bile gazi cikmiyo.. sabah olunca da kendiliginden altli ustlu gaz cikariyo ben dokunmadan sonra da uyuyo ben anlamadim bu isten bise bebegin geceyi gunduzu henuz bilmedigini soyluyo hemsirelerde.. bizimle ayni sorunu yasayan var mi acaba.. gece uykusuz kalip gunduzde uyuyamiyorum artik basim catlamak uzere cok agriyor.. sutumde azaliyo böyle olunca..

Bizimki de gazini cikardigi halde uykuya dalamiyo geceleri. Her gece 3'u beklerdik bu gece 5 oldu. Iyiye gidecegine kotuye gidiyo malesef. Ben de gunduz uyuyamayanlardanim. Gozlerimin alti mos mor oldu uykusuzluktan. Yedigimiz ictigimiz hersey hormon. Ona bagliyorum artik bebekletin bu halini. Bebekler gunde 18 saat uyurmus resmen hikaye.

Aynen gunde 8 saat uyusa sukretcem valla Allahim hayirlisiyla su bi kac ayi atlatsaydik belki duzelirdi uykusuz kaldikca hem basim agriyo hem sersemlesiyorum sutumde az geliyo boyle giderse bebegime yetmiycem diye korkuyorum

Kızlar gunaydin aklima taklidi Dr a sormadan size sorayim dedim:) benim oğlum ilk iki hafta her bezine kaka yapıyordu ama su son bi haftadır günde bi kere yapar oldu her bezini kirletmesi lazim falan diyorlar siz ne durumdasiniz?? Bir de ben günde 1 ya da iki defa mama veriyorum emzirdikten sonra hepsini de içmiyor biraz zayif belki daha cabuk toparlar diyorum..

Canım bebişi hep aynı yerde uyut. Gunduz normar ortamda. Akşam loş sessız ortamda uyumasını sagla. Hemşire bana bınu demiştı. Gunduz salonda gece beşikte yatırıyodum hiç uyumuyodu beşiginde. Şimdi hep beşikte uyutuyorum. Daha rahat uyyo şükür

elektrikli ben kullandım, aventinkini.. tecrübem şöyle: pompa sadece meme ucunu uyararak çektiğinden dolayı muhtemelen bebek daha çok süt çeker. tabi ki elektrikli daha pratik, elin yorulmuyor, bi taraftan sağarken bi taraftan bebekle ilgileniyorsun mesela. can acıttığını söyleyemem, hatta o çok yara olan dönemde arasıra sağmak rahatlattı bile beni. ama şimdiki aklım olsaydı ikisini aynı anda sağabileceğim bi makina alırdım, ya da kiralardım, bazı hastaneler kiralıyomuş. hem hastane tipi olanlar daha iyi süt çekiyo, bebiş sarılık olduğunda evde de sağıp götürdüm hastanede de sağdım, hastanedeki daha çok çıkıyodu. pompayla süt sağarken bebeğinize bakarak sağın
ya da fotosuna. gerçekten akışı hızlandırıyor annelik içgüdüsü. ve fazla kafaya takmamaya çalışın çıkan miktarı. ben ilk bir ay mecburen süt+mama gittim, kaç cc çıkıyo diye aklım hep sağmaktaydı. 3 haftadır sadece süt veriyorum ve sağmıyorum bile. haftalık kilo takibi yaptık, süt yetiyo. mamayla 1000 gram alacağına sütle 800 gram alsın, daha sağlıklı her açıdan. bu arada sütü artırıyor dedikleri ne varsa yedim içtim, bariz bi fark göremedim. şu an en çok su içmeye önem veriyorum, arada incir kaynatıyorum arada boza.. kafaya takmamaya başlayınca her şey düzelmeye başladı. cc'lere takılmayın, bebek 2-3 haftalıkken doktora 30 cc çıkıyo ikisinden toplam dedim, çok az dedi, mamaya devam ettirdi. 1 aylıkken sağlıkocağındaki doktora 40 çıkıyo, çok az dedim, neden az olsun yeter ona dedi, sık emzir dedi. hakikaten de kilo alımı gayet normal gitti şükür, en son sağdığımda tek göğüsten 60 falan çıkıyodu, 1 2 haftadır sağmıyorum.. cc'si önemsiz, bebiş kilo alsın da..

Kizlar bizde 19 gunluk olduk mama ve anne sutu destekli gidiyoruz. gunlerimiz uakin olanlar bi ogunde kac cc icmesi gerek bilen var mi. ac mi tok mu surekli duunuyoeun. bide bebegim hep araniyor. 2 saate bir emiyoruz ve 60 cc mama iciyoruz. sutumde cok deil. 30-40 cc anca cikiyordur. siz nasil veriosunuz. mamayi cok mu veriyorum die tereddutteyim.

kızlar sizde kendimi gördüm, bütün gece 1 dakika bile uyumaz, gazdan çığlık çığlığa bağırırdı bebigom, geçen haftaya kadar... geçen bahsettiğim şeyi denediniz mi? ben artık bu gaz sancılarının, koliğin, uykusuzluğun psikolojik olduğunu düşünüyorum. gülmeyin, hakikaten öyle.. şöyle ki Karppın da dediği gibi bebekler aslında 3 ay erken doğuyorlar, yani anne karnındaki ortama bir süre daha ihtiyaç duyuyorlar, doğdukları gibi bu dünyaya adapte olamıyorlar.. zaten bilim çevreleri de bebeklerin ilk üç ayını hamileliğin dördüncü trimesteri olarak görüyorlar. kısacası bebeklerimizin ihtiyacı olan tek şey ona karnımızdaki gibi güven duygusu verebilmemiz. benim bebeğim de çok gazlı ve bütün gün boyunca birkaç saatçik uyuyan bi bebekti. ama ben bu anlattıklarımı öğrendiğimden beri ona hep benimle olduğunu hissettiriyorum, nasıl mı? bi kere evi, işi gücü, kendimi ikinci plana attım. bebeğim hep kucağımda, hep benim sıcaklığımı hissediyor. geçen anlattığım gibi ben uzanıyorum, üstüme de yüzükoyun onu yatırıyorum, kalbimin sesini duyuyo, üstümüze battaniye örtüyorum, anne karnındaki gibi sıcacık bi ortamı oluyo, kendi kendine midesindeki gazı çıkarıyo, göğsümü açık bırakıyorum, vık dedikçe yardımımla ağzına alıp emmeye başlıyo, sıcaktan bağırsaktaki gazı da biraz ıkına ıkına çıkarıyo, tam o ıkınma esnasında emmeye başlatıyorum ağlamıyo böylece, az az sürekli emdiği için kusmaları da çok azaldı, sürekli ona dokunuyorum, konuşuyorum, poposunun az üstüne patpat yapıyorum ve mükemmel uyuyo gece gündüz maşallah.. yalnıııııızz bunları yaparken ben de yatağa hapsolmuş oluyorum, üstümde sürekli 5 kilo ağırlık olduğundan aynı hamilelikteki gibi belim ağrıyo ama yine de sürekli bağıran ve uyumayan bi bebekten iyidir. azcık büyüyene kadar böyle, napalım onu büyütmekten daha önemli işim mi var...

Canim Bende oyle yapiyorum keske oyle ortam yuzunden olsa hemen cozulur ama geceleri acayip gaz sancisi cekiyo kivraniyo boyle kucakta dik tutunca susuyo bitek koyinca baski yapiyo heralde aglamaya basliyo (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…