2014 Aralık Anneleri

Kuzum bebeğinle uyuma sakın sakın Allah korusun bebek ölümlerinin %70 Oranı anne ile yatarken gerçekleşen kazalar. Ben üzerime Düşen uyarıyı yapayım da aman dikkatli ol bi kaç hikaye biliyorum bununla ilgili bizzat yakınlarımdan. Ben gece uyku sersemi emzirirken bile kocamı uyandırıyorum koltuğa geçiyorum uyuyup kalırım bi de öyle diye. Eşim gözetliyor bizi ki o halde uyuduğum oluyor. Ya da annem kolluyor beni dikkatli olunmalı her zaman

sürekli kontrole gidip geldik, arabadan inip binene kadar almış olabilir soğuğu
ya da evde kıyafet dengesini ayarlayamadım
sağol dileklerin için, dualara ihtiyacımız var hepimizin
odada kalorifere asılı su kabı var ama başka ne yapabilirim nem için

Teşekkür ederim arkadaşım bu dediklerini yapıcam bu akşam koynumda uyudu saatlerce okdr rahatı ki boynum kopsada hiç istifini bozmadım kuzum yeterki rahat etsin die çok şükür bu akşam iyiyiz

canım, annemde uyarmisti ama bisey olmayinca onemsemedim sanirim boyle bi tehlikeyi.bide hic duymadim kötu bisey, rahatlk ordan heralde.Allah korusun tabiki, korktum simdik.çok saol uyarin,düsüncen için, Allah razi olsun tatlımmm

canim geçmiş olsun ya, nasil oldunuz daha iiyimisinz.minikler hassas oldukarindan etkilenmistir en ufak degisimlerden.Allah şifa versin tez zamanda.nem icin bende petege su astim.yetmez diyerek her odaya koycaktm da 1 tane bile nemi dengeler dediler (etrafimdafmdaki bilir kisiler :))öyle kaldi yani.ama oğlumda bi sorun görmedim, işe yariyo demkki

Benim evin ısısı 22-25 derece arası Kıyafet ise kendim ne giyiyorsam bir kat fazlası ona giydiriyorum mesela ben t shirt le geziyorum evde ona bi zıbın ve tulum bende Çorap yok onda bi tane var. Battaniyemize hep sarılıyız özellikle uyurken. Dışarı çıkarkende mutlaka yüzünü Gözünü örtüp çıkarıyorum ki burnundan alır bebekler soğuğu. Ben kaloriferin üzerine nemli ya da Islak havlu seriyorum ama bizim burası cok nemli gerek kalmıyor çok. sadece akşamları baktım bebeğimin dudakları kuru bir damla ılık su ile ıslatıyorum hafifçe Islak serçe parmağımı ağzına sürüyorum. Sen ilaçlarınızı ihmal etme gerekirse hastaneye yatmayı talep et. Önlem önlemdir diye. Yelek giydir mutlaka ciğerleri sıcak dursun. Sen bol bol vitamin al sıcak içecekler iç. Elbet atlatır kendi Sütünden içirmeye çalış. Bizi habersiz Bırakma Allah ım acısın sabimize. Melekleri korusun kollasın bir an önce sağlığına kavuşsun. Benim annemin bi lafı var bebek ya ayağından üşütür ya burnundan ikisine şe dıkkat et. Kendinde üşütmesin hiç.

Teşekkür ederim arkadaşım bu dediklerini yapıcam bu akşam koynumda uyudu saatlerce okdr rahatı ki boynum kopsada hiç istifini bozmadım kuzum yeterki rahat etsin die çok şükür bu akşam iyiyiz
Benim bebeğim en cok yan yatırıp Sırtını ovalarım mı mest oluyor bi dene istersen koltuğa yan koyuyorum başlıyorum Sırtını okşamaya bi bakıyorum pırt pırt alttan üstten çıkıyor gazlar. Bir de karnına masajı seviyor. Tabii yatarak çömelme hareketleri de cok faydalı. Ohhh yavrunla koyun koyuna uyumuşsun ne mutlu sana kokunla huzurlu uyumustur

kizlar hayirli sabhlar hepinize, yine bir sorum daha olucak size bebislerinize D vit veriyomusunuz?? bu arada wrap sling aldm, bugun gelicek muhtemelen.hayatimi kolaylastrcak diye ümit ediyorum, baaya araştirdim, bakalim nolcak.simdilik öperim hepinizi

Allah yasatmasin benimde bi arkadasim bebegiyle uyumus uzerine kapanmis nefes alamamis ölmüs yavrum kiz kafayi yemisti dikkatli olalim bende yatakta emzirirken boyle uyusun diyorum bazen yerine koyar koymaz agliyo ama yinede mecbur koymak zorundayim günlerdir uykusuz uyur kalirsam Allah korusun

Kizlar bende dogum hikayemi paylasayim.25aralik gecesi uyuduktan yarim saat sonra suyum geldi sok oldum.esim uyuyodu dusumu aldim esimi kaldirdim esim nie giyiniosun dio eli ayagina dolasti.doktoru aradik hastaneye gidin dedi.hastaneye girdik beni tekerlekli sandalyeyle goturulerken esime bi baktim agliodu cok kotu oldum ama aglamadim kimseyede haber verdirmedim.gittik dogumhaneye 1 cm acilma olmus.damaryolu actilar.gece 2den sabah 9 a kadar bekledim sadece 2 cm acilma oldu.doktor geldi suni sanci baslatalim dedi.sabirli olcaksin aksama kadar olur dedi.sancilar bi basladi ben artik dayanamiodum.hemsirelere yalvariodum yuruyum diodum am nst ye bagladiklari icin yurutmuolardi.tuvaletim geldi deyip yuruyodum.yuruyunce sancilarla basetmek daha kolay oluodu.sonra 2bicuk civarinda acilmam 4 cm oldu.epidural istedim doktorumdan.epidural vuruldum o kadar rahatladim ki artik cok az sANCI hissediodum.saat 6 civarinda 10 cm e yaklasti.hemsirelerle ikinma provasi yapmaya basladik.saolsunlar cok yardimci oldu hemsireler.catala goturduler doktirum geldi.sohbet ede ede bir dogum oldu.7 de oglum dunyaya geldi o an hersey bitti.aglamktan kendimi durduramadim onun teni tenime deyiince hersey bitti.ocak annelerine epidurali kesinlikle tavsiye ediyorum.sadece ikinmayi bilceksiniz.buyuk tuvaletini yapar gibi ikincaksin.benim dogum hikayem bole.

çok teşekkür ederim Allah razı olsun
inşallah Allah korusun hepsini
tamam yelek giydirmeye ve burnunu korumaya dikkat edeceğim inşallah
iyi olur inşallah

bugün dr ye gideceğiz inşallah sağlığına kavuşur bebeğim
hala aynı, öksürüyor, hapşırıyor, burnu tıkalı, dünde çok kustu
kusmak iyi geldi ama insan görünce üzülüyor
Allah başka dert vermesin
tüm bunlar yüzünden kendimi suçluyorum
çok sağol ilgilendiğin için canım

Bazen babasından oluyor başlıyor ağlamaya susturamıyor babası gidiyorum ben alıyorum kucağıma koynuma bastırıyorum sesi kesiyo tabi ben mest oluyorum bu duruma eşim bozulsada. 9 ay biz taşıdık olcak okdr dimi ama.şimdi de yüz üstü yatırdım bekliyorum yanında kuzumun ama sürekli bi mıkıldama hallerinde arada mideside bulanıyor öğürüyor anlamadım gitti.

O kadar olur annesi mıkırdasın kussun yeter ki sonunda rahatlasın. Bebeklerimiz başka iletişim kuramıyor her şeye ağlamaları illa dertleri olduğundan değil bazen şefkat isterken de ağlıyorlar. Bende yaşayarak öğreniyorum benimki de fena halde beni emzik olarak kullanıyor neler yapsam da yutturamıyorum yoksa uykuya da dalamıyor. Şu an uykusuzluk başıma vurmuş durumda annem bakıyor şimdi öyle biraz uzandım.

Tesekkur ederim canim içimi rahatlattin ya sut sorunu için göğüs pompasi almayi dusunuyorum boylece sut de artar belki de hangi marka akşam elektrikli mi manuel mi onu düşünüyorum avent iyi sanki sen kullanıyor musun?

Selam kızlar,
Hepimiz bebeklerimizi kucağımıza aldık tecrübe edinmeye başladık. Size bir kaç şey danışacağım. 12 günlük olduk bugün. Bebeğim uyurken hep sancıyla uyanıyor. Kıpkırmızı kesiliyor, kıvranıyor 1 dk kadar sonra geçiyor. Besledikten sonra gazını çıkarıyorum, günde en az 3 sefer de kaka yapıyor ama bu sancı neyin nesi anlamıyorum

Bir de hep memede uyuyor kulağıyla oynuyorum çenesini burnunu uyarıyorum zar zor 7-8 dakika emiyor. Bu kadar kısa sürede doyması mümkün mü sizce?

Bir de kaç günde bir yıkıyorsunuz? Göbeğimiz ctesi düştü yıkadık ama sancı üşüttüğünden olabilir diye bikaç gün yıksmak istemiyorum. İyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum

Canım doktoru gün aşırı yıka gobegı düşünce bir kaç gün daha bakımını yap dedi.
Benimkide cogunlukla memede uyyo aynı sure emıyo ama yarım saat sonra tekrar bı okadar daha emıyo az ama sık emiyo eskıye gorw. Ilk haftalarda 4 saat memede kaldıgı oluyodu.
Benmkide dunden berı kakasını zor yapıyo karnına sıcak havlu koydum belini falan sıcak tuttm karnıns masajlae yaptm azda olsa rahatladı. Ara ara masaj yap ve sıcak rut

kızlar tv8deki sağlık programını izlediniz mi bugün? ateş konusu işlendi, 2 yaşına kadar civalı ateşölçerle koltuk altından ateş ölçmeyin dedi doktor, en pratik ve doğru sonuç veren kulaktanmış, ben de almıştım zaten braunun kulaktan ateşölçerini. yalnız ölçerken eski öğretmenlerin yaptığı gibi kulağı biraz yukarı doğru çekip ölçmek lazımmış bebeklerde. ailede ateşli havale hikayesi olanlar daha dikkat etsinler dedi, benim eşim geçirmiş havale, Allah korusun bebeğimi.. bizim 2. ay aşımız bu çarşamba, o yüzden ateş konusunu can kulağıyla dinledim. ben de güya aralıkta doğum yapcaktım, 11 kasımda yaptım, hangi topiğe yazacağımı sapıttım, Aralık annelerini daha çok tanıyorum ama bebeğim Kasım annelerinin bebeklerine yakın olduğu için sorunlar daha çok benziyo. iki topiğe de yazıyorum bazen aynı mesajı, bunda olduğu gibi :)

bence o sürede doyar 12 günlük bebek,midesi ne kadarcık ki. hem zaten çok çabuk yorulur kuzucuk. aç olan bebek ortalığı inletiyo ağlamaktan, mışıl mışıl uyumuyo korkma :) ilk birkaç gün sütüm gelmedi de çocuk hiç susmamıştı.
gaz sancılarınız erken başlamış, bizim 3 haftadan sonra başlamıştı. doktorunuza söyle, muhtemelen gaz için damla verir.
2 günde 1 yıkansa iyi olacak ama ben de korkuyorum mevsimden dolayı, bazen 3 gün yıkamadığım oluyo, hatta 1 keresinde 1 hafta yıkamadım ama sonra dedim ki büyük insan bile rahatsız olur bu kadar süre yıkanmasa. şimdi düzen oturtmaya çalışıyorum, günaşırı akşam 8-9 gibi yıkayarak.

Benim kizim da bazen 7-8 dk emiyo bazen 10-15 dk bazense yarim saat emiyo ben de onun keyfine biraktim ne kadar istiyosa o kadar emsin.
Ben gun asiri yikiyorum. Ilk basta hergun yikiyodum. Havalar soguyunca 2 gunde 1'e dusurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…