Canım ben sezeryan oldum. Şükür iyiyim baya Dikiş var mı ? Ben ilk hafta cok çektim Dikişlerden şükür Geçmek üzere ağrılartamm canim yazarimdere otunun iyi gelmesine sevindim.uyku da valla siz söyleyince farkettim, cidden sisiyo gögüsler o sirada oğluşumda simdik uyuyo, bende uyusam iyi olur ama niyeyse direniyorum okani izliyoruum acaba ondan mi.bide normal dogum yapanlar dikisleriniz noldu kizlar ya.ben yine tam totomun üstüne oturamasamda az kaldi o aşamaya, ama zorlarsam sızliyo.suanda oldugu gibi 20günlügüz.ay zaman ne cabuk gecmis, yazinca farkettim
Ne guzel yazmissin dediklerini yapmayi cok isterdim ama ne durumum ne de ortam musait ben kv gille birlikte yasiyorum bebegim biraz fazla kucagimda tutunca kucaga alistiriyon soyle yapiyon boyle yapiyon diyolar simdilik annem yanimda ve bebegimle ilgileniyorum iyi kotu ama annem gidince ev is yemek hersey bana bakcak annem herseyle ilgilenmesine ragmen daha iyilesmedimi ciksin odasindan diyolar anlaycagin yasam tarzi yuzunden bebegimle dedigin gibi bi iletisim kuramiycam hic bi zamankızlar sizde kendimi gördüm, bütün gece 1 dakika bile uyumaz, gazdan çığlık çığlığa bağırırdı bebigom, geçen haftaya kadar... geçen bahsettiğim şeyi denediniz mi? ben artık bu gaz sancılarının, koliğin, uykusuzluğun psikolojik olduğunu düşünüyorum. gülmeyin, hakikaten öyle.. şöyle ki Karppın da dediği gibi bebekler aslında 3 ay erken doğuyorlar, yani anne karnındaki ortama bir süre daha ihtiyaç duyuyorlar, doğdukları gibi bu dünyaya adapte olamıyorlar.. zaten bilim çevreleri de bebeklerin ilk üç ayını hamileliğin dördüncü trimesteri olarak görüyorlar. kısacası bebeklerimizin ihtiyacı olan tek şey ona karnımızdaki gibi güven duygusu verebilmemiz. benim bebeğim de çok gazlı ve bütün gün boyunca birkaç saatçik uyuyan bi bebekti. ama ben bu anlattıklarımı öğrendiğimden beri ona hep benimle olduğunu hissettiriyorum, nasıl mı? bi kere evi, işi gücü, kendimi ikinci plana attım. bebeğim hep kucağımda, hep benim sıcaklığımı hissediyor. geçen anlattığım gibi ben uzanıyorum, üstüme de yüzükoyun onu yatırıyorum, kalbimin sesini duyuyo, üstümüze battaniye örtüyorum, anne karnındaki gibi sıcacık bi ortamı oluyo, kendi kendine midesindeki gazı çıkarıyo, göğsümü açık bırakıyorum, vık dedikçe yardımımla ağzına alıp emmeye başlıyo, sıcaktan bağırsaktaki gazı da biraz ıkına ıkına çıkarıyo, tam o ıkınma esnasında emmeye başlatıyorum ağlamıyo böylece, az az sürekli emdiği için kusmaları da çok azaldı, sürekli ona dokunuyorum, konuşuyorum, poposunun az üstüne patpat yapıyorum ve mükemmel uyuyo gece gündüz maşallah.. yalnıııııızz bunları yaparken ben de yatağa hapsolmuş oluyorum, üstümde sürekli 5 kilo ağırlık olduğundan aynı hamilelikteki gibi belim ağrıyo ama yine de sürekli bağıran ve uyumayan bi bebekten iyidir. azcık büyüyene kadar böyle, napalım onu büyütmekten daha önemli işim mi var...
Günde 1-2 kaka yapması en ideali fazlası barsak florasını bozar ama kimi bebekte 4-5 normal. Ama benim kızım iki gün yapmıyor sonra en az 3-4 kez yapıyor yani toplu yapıyoruz kimi bebek 3 günde bir yapıyor hepsi normal Vücudunun çalışmasına bağlı. Bende bir iki mama verenlerdenim sütüm bazen yetmiyor mecbur veriyorum. Bir de 20. Günden itibaren iç organları büyümeye Başlıyor değişikliğin asıl sebebi de bu.Kızlar gunaydin aklima taklidi Dr a sormadan size sorayim dedim:) benim oğlum ilk iki hafta her bezine kaka yapıyordu ama su son bi haftadır günde bi kere yapar oldu her bezini kirletmesi lazim falan diyorlar siz ne durumdasiniz?? Bir de ben günde 1 ya da iki defa mama veriyorum emzirdikten sonra hepsini de içmiyor biraz zayif belki daha cabuk toparlar diyorum..
Benim bebeğim de kusuyor çok canım sıkılıyor bu duruma hatta bazen mide si de bulanıyor öğürüyor resmen uyurken acayip sesler çıkarıyo hiç rahatı yok gibi akşamda çok gaz sancısı çekti kuzum nekdr zormuş o ağladık ça ciğerimden parça kopuyor sanki.canım benım kızımdada coktu oglumda olmucak yanı sadece yetecek sanıyordum ama sımdı on bır gunluk olduk kıyafetlerımı ıslatmaya basladı sukurler olsun tavsyem cocgunuzla konusun onu cok svdıgınızı anlatn bol su zaten ıcıyosunzdr dus alın rahat olun süt yetıyomu yetmıyo mu dıye dusunmeyn ben kızımda cok yerdım ama bunda yemıyorum yne sut var galıba bıraz sut salgılama hormonunun kısılerde cokluguyla alakalı beslenmenıze dıkkat edın
canım bu gecıcı bısey yenıdogan reflusu derler doktora gorumeynce bılemeyz ama zaten doktorun yapacagı bısey yok zamanla gececek bebısın mıdesı buyuyunce emzırınce yatırrlen sarsmamaya calıs
Benim kızımda da oluyo soyulma yağlama konusunda bende tereddütteyim zeytin yağı kullanan varmı bebeklerinde ben bikaç anneden duydum sadece zeytin yağıyla yağlıyorlarmış bebeklerini pamuk gibi oluyormuş ciltleri ama dolma gibi kokmazmı kuzucuklarSlm kızlar. 12 gunluguz bugun gobegımız düştü. Şimdi baktım minnacık birşey akmış. Normalmı acaba. Cok az bişey akmış tulumuna. Birde kızımın derılerı soyuluyo ince ince. Banyodan sonra daha cok oluyo. Doktor yag kullanmayn bebegın cildine dedı napsamki acaba
Olmaz mı her anım dediğin tarzda hele ilk gün ler okdr saçmaladımki şimdi kızıyorum kendime Rabbin dediği olur o canı bize emanet verdi elden hiçbirşey gelmez teslimiyet ine inandıkça daha kolay olmaya başladı herşey Rabbim acılarını yaşatmasın 24 günlüğü z şuan herkes dağıldı baş başa kaldık bebeğimle yıkama haricinde herşeyi yapabiliyorum ilk zman alt ını bile açamıyor dumBi de ben de dogumdan beri bi evham var. Annelik hüznü denen durum mu ne bilmiyorum. Devamlı bebeğim rahat mi, karni tok mu, hasta mi diye dusunmekten icim icimi yiyor. Devamli aglak haller... Bi de ben bu buyuk sorumlulugu nasil aldim gibi dusunceler var. Sizde de oldu mu? Gecer insallah zamanla.
Canim benim oglumunda oldu iki gun once. Anne sütü sıktım. Bir gece boyunca sari sari akinti oldu battaniyesine üstüne falan. Ama hemen gecti. Iyice icine girecek gibi sık sütünü. Bekle biraz gozunu acsin kapatsin iyice girsin. Sonra akinti cogalabilir korkma. Tulbent ile sil. 2 güne kalmaz geçecek.Ya kızlar yavrumun sol gozu sulanıyo capak oluyo hep. Nemli pamukla sildım temizledim uyudu şimdi. İnş olmaz bidaha.
Canım masaj yap bebeğine ılık banyo yaptır özellikle ayaklarını karnına çek bırak bunu bi seferde 25 kere yap karnını saat yönümde ovala Sırtını ovala elma Yağı Göbek deliğine deydirmeden sür kasıklarına da sür. Pışpışla göğüsüne yatır önce sen sakin ol. Bebeğinde sakinleşir. Doktorun damla ilaç verdiyse aksatmadan hergün saatinde kullan. Ben böyle yapıyorum. Çocuğum rahatlıyor. Kimisi rezene az içiriyor ben zinco yap veriyorum extradan bi kaç damlamız da var gaz için. Şükür hafif atlatır olduk krizleri. Havlu ütüle karnına koy aman yakmadan yavrunu. Cok zor ama eminim atlatacaksınBenim bebeğim de kusuyor çok canım sıkılıyor bu duruma hatta bazen mide si de bulanıyor öğürüyor resmen uyurken acayip sesler çıkarıyo hiç rahatı yok gibi akşamda çok gaz sancısı çekti kuzum nekdr zormuş o ağladık ça ciğerimden parça kopuyor sanki.
Aynen ya sitelerde yazior yenodoganlar uyur hep die bizimki neden hep agliyor ozamanBizimki de gazini cikardigi halde uykuya dalamiyo geceleri. Her gece 3'u beklerdik bu gece 5 oldu. Iyiye gidecegine kotuye gidiyo malesef. Ben de gunduz uyuyamayanlardanim. Gozlerimin alti mos mor oldu uykusuzluktan. Yedigimiz ictigimiz hersey hormon. Ona bagliyorum artik bebekletin bu halini. Bebekler gunde 18 saat uyurmus resmen hikaye.
e canım sagmiyosan sertleşme olmuyomu.goguslerim şiskinlikten ve pompadan acıyo.bu arada bugun eşim sayesinde deliksiz rahat bi uyku cektim.ay baygin gibiydm,çok tatliydii vallaaaElektrikli kisa surede sagiyor. Acima konusuna gelince gercekten cok aciyo. Ayagimi yere vurarak sagdim kac kere. Bi yerden sonra alismaya basliyo ama. Benim kizim sagdigim sutleri icmedi. Oyuzden sutum artinca sagmayi biraktim. Bir de arkadaslar da soylemis sut icin uyku cok onemli. Tabi uyutursa bu bicirlar bizi. Benimki gece 3'e kadar uyumuyo malesef.
Benimde oldu dr goturdum dr temiz ellrrinle goz pinarlarina aklina geldikce masaj yap dedi. Gecti sukur. Anne sutu sikma dedi ama bir arkadas yazmis iyi geliyor diye.sezeryanla dogan bebeklerde olur genelde dediYa kızlar yavrumun sol gozu sulanıyo capak oluyo hep. Nemli pamukla sildım temizledim uyudu şimdi. İnş olmaz bidaha.
dedigin dogruncanim ya, ben mesela sütumun gelmeme ihtimalini bile hic düsünmemistim dogumda ve sonrasinda.öylede devam ediyo şükür.hatta etrafimda olumsz okadar cok sey olmasina ragmen bebegimle psikolojiyi düzeltip toparliyorum heraldeki süte yansimadi oyuzdenelektrikli ben kullandım, aventinkini.. tecrübem şöyle: pompa sadece meme ucunu uyararak çektiğinden dolayı muhtemelen bebek daha çok süt çeker. tabi ki elektrikli daha pratik, elin yorulmuyor, bi taraftan sağarken bi taraftan bebekle ilgileniyorsun mesela. can acıttığını söyleyemem, hatta o çok yara olan dönemde arasıra sağmak rahatlattı bile beni. ama şimdiki aklım olsaydı ikisini aynı anda sağabileceğim bi makina alırdım, ya da kiralardım, bazı hastaneler kiralıyomuş. hem hastane tipi olanlar daha iyi süt çekiyo, bebiş sarılık olduğunda evde de sağıp götürdüm hastanede de sağdım, hastanedeki daha çok çıkıyodu. pompayla süt sağarken bebeğinize bakarak sağın
ya da fotosuna. gerçekten akışı hızlandırıyor annelik içgüdüsü. ve fazla kafaya takmamaya çalışın çıkan miktarı. ben ilk bir ay mecburen süt+mama gittim, kaç cc çıkıyo diye aklım hep sağmaktaydı. 3 haftadır sadece süt veriyorum ve sağmıyorum bile. haftalık kilo takibi yaptık, süt yetiyo. mamayla 1000 gram alacağına sütle 800 gram alsın, daha sağlıklı her açıdan. bu arada sütü artırıyor dedikleri ne varsa yedim içtim, bariz bi fark göremedim. şu an en çok su içmeye önem veriyorum, arada incir kaynatıyorum arada boza.. kafaya takmamaya başlayınca her şey düzelmeye başladı. cc'lere takılmayın, bebek 2-3 haftalıkken doktora 30 cc çıkıyo ikisinden toplam dedim, çok az dedi, mamaya devam ettirdi. 1 aylıkken sağlıkocağındaki doktora 40 çıkıyo, çok az dedim, neden az olsun yeter ona dedi, sık emzir dedi. hakikaten de kilo alımı gayet normal gitti şükür, en son sağdığımda tek göğüsten 60 falan çıkıyodu, 1 2 haftadır sağmıyorum.. cc'si önemsiz, bebiş kilo alsın da..
canim benimkinin yattgi yer belli diil hicCanım bebişi hep aynı yerde uyut. Gunduz normar ortamda. Akşam loş sessız ortamda uyumasını sagla. Hemşire bana bınu demiştı. Gunduz salonda gece beşikte yatırıyodum hiç uyumuyodu beşiginde. Şimdi hep beşikte uyutuyorum. Daha rahat uyyo şükür
benim baya dikis var heralde canim ki ancak iste duzeliyorum.ama sukur her isimi yapiyorum.az kaldi tamamen iylesmeme insallah.sez daha gec iyilesir derler bideCanım ben sezeryan oldum. Şükür iyiyim baya Dikiş var mı ? Ben ilk hafta cok çektim Dikişlerden şükür Geçmek üzere ağrılar
Evet bazen sertlesiyo. Az sertlesince hemen o gogsumu veriyorum daha fazla sertlesmesin diye. Zaten uzun sure uyumadigi icin bizimki sık sık emiyo. Benim de goguslerim sizliyodu resmen. Yara degil ama sizi. Simdi gogus kalkani kullanmaya basladim baya iyilesmeye basladi. Daha rahat emziriyorum artike canım sagmiyosan sertleşme olmuyomu.goguslerim şiskinlikten ve pompadan acıyo.bu arada bugun eşim sayesinde deliksiz rahat bi uyku cektim.ay baygin gibiydm,çok tatliydii vallaaa
21 ile hastaneye yatırdılar, iki gece kaldıBende 12 aralikta normal doğumla kizimi kucagima aldim ve kizim sarilik oldu. 1 gece hastanede yattık ışın tedavisi gördü. Sonra değerleri düştü çok şükür ama iyi beslenmesi ac kalmamasi onemli. Hastanede saat basi besleyip not aliyorlardi kac cc icti diye. Bende evde hala not aliyorum, sutum yetmedigi için mama da veriyorum ve sütümü sagıyorum, sonrada saatiyle birlikte yazıyorum. Sizin degerleriniz kac cikti? Birde sütün yeterli mi?
Sen Bebeğini iki ayrı Dr a göster ve ilaç verilirse kullan çünkü bebeğinin Bağışıklık sistemi yok mazallah ufak bi mikrop büyük sorunlara yol açar destek almalı dışarıdan sende emziriyorsan bol bol Ihlamur iç bulunduğu odanın biraz nemli Olmasını sağla ki boğazı yumuşasın yavrumun. Kıyamam içim sızladı şuan resmen soğukta mı kaldı neden oldu böyle? Acaba sen üşüdün de Sütünden mi geçti? Rabbim bi anönce şifa versin sakın direnme ilaçsız iyileştirmek için Dr ne diyorsa onu yap ama iki ayrı dr a göster bencekızlar bebeğin burnu tıkalı ve öksürüyor
boğazında da balgam var
ilaç tedavisi bir yaştan önce zararlı diyor uzman tv de
aynı sorunu yaşayan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?