2014 Aralık Anneleri

Bu arada bebeklerin burnunu neyle aciyorsunuz benimki hep tıkanık hiç açamıyorum Dr da götürdüm grip falanda değil kalorifer de sürekli havlu var ıslak yine de tıkanıklığı gecmiyor

Ya kıZlar bebegım ishal olduya. Karnı agrıyo yavrumun îçim gidiyo. İki gundur cok halsız sankı. Yarın doktoru bi arıcam. Tavsıyesı olan varmı 15 gunluguz buarada.

Kizlar bu sezeryanin dikis yerleri ne zaman geçiyor. 4 gun oldu sezeryan olali oturup kalkarken zorlaniyorum. Sizliyo resmen dikis yerlerim. Normal mi acaba. Sinirlerim bozuluyo. Yatarken falan hic acim yok sadece hareketlerde. Birde bir sorum daha var. Ben hastaneden eve bi geldim kilom 3 4 kilo falan dusmus. Sok oldum resmen. Bazilarinin böyle oluyomus ama hep 8 kilo 9 kilo dustu eve geldigimde diyenler duydum sanki. Sizde nasil oldu. Zamanla mi gitti kilolar ?

Canım dikiş yerlerının acıması normal. Ben 15 gunlugum çok rahatm ama gazım olunca içerden acıyo az ara ara. Bırde ben dogumdan bır hafta sonra tartındm 11 kilo vermiştim. Bol şu iç. Birde benmkinin çogu ödemdi oyuzden gttı dogumdan sonra boyle.

Bir hafta sonra tartildim 9 kilo gitmisti ama hala 9 fazlam duruyo

Bu arada bebeklerin burnunu neyle aciyorsunuz benimki hep tıkanık hiç açamıyorum Dr da götürdüm grip falanda değil kalorifer de sürekli havlu var ıslak yine de tıkanıklığı gecmiyor
Serum fizyoloji damlat ara ara bi kaç damla aman fazla damlatma nefes alamıyor o zaman iyice kötü olur. Ayşe Öner in Yazısı var sırf bu konuda. Düzenli temizlemek gerekiyormuş ara arada bu dediğimi yapmak. Bizimki de tıkanıyor ben tülbent ya da mendille çıkarıyorum sümüğü. Aspretörle çıkmıyor ve cok ağlıyor. Bu yöntemle ağlamıyorda peçeteyi az ıslatıp az sivrice katlayıp dalıyorum içeri. Kimi anne sütü sıkıyormuş. Ben denemedim korkarım da istersen araştır. Ama sakın hemen deneme iyice öğrenmeden

Ben 25 gün oldu sezeryan olalı 10 kilo almıştım 6 kilo gitmiş henüz zaten kiloluyum moralimde bozuluyor cunku bende kilo aldiran seyler sut yapiyor tahin helvasi salep tarzi seyler yiyince sut fiskiriyor resmen bu nedenle yememi de azaltamiyorum ama bazen vücuttan ödem atılması rahim toparlanma 6 ayı bulabiliyor.

kizlaaar bu d vitaminini vermemiz gereken bi saat var mi.benm aklima gelnce veriyom.birde cörek otu yagini kyllaniyoruz gaz icin eşim almis, veriyorum ama ishal olmasin bide.kullanan duyan bilen var miii
Bnde aklima gelince veriyorum canim.. annemde bana almis corek otu yagi ama ben guvenipte veremiyorum bi turlu

Ben medela kullaniyorum. Gerci cok fazla sagmadim. Benimki icmedi sagma sutu. Taze taze istiyo:) sut arttirmak icin kullandim biraz. Iyi sagiyo diyebilirim ama canimi acaip yakiyo. Tabi kisiden kisiye degisir aci durumu
Piyasanın en iyi diye biliyorum medelayı. Ben eşimi yolladım aldırdım o da avent bulabilmiş iyi sağmıyor hep süt kalıyor göğüsümde. Tam bitirene kadar çıkarsın sütü istiyorum. Ama olmuyor. Belki pompa alacaklara yazacaklarımız yardımcı olur.

serum fizyolojik al canım, benim bebeğimin de burnu çok tıkalı oluyo, 3-4 saatte bir yap dedi doktor. sıcak buharın olumlu bir etkisi yokmuş aslında, o havlular gereksiz yani. alabiliyorsanız soğuk buhar makinasını tavsiye ediyo bizim doktorumuz, ben de almadım gerçi. serum fizyolojik önemli ama, burnun iç kısmını, arka tarafı da yıkayıp tozdan mikroptan arındırmış oluyomuşuz. tonimer bizimkinin adı

Ya kıZlar bebegım ishal olduya. Karnı agrıyo yavrumun îçim gidiyo. İki gundur cok halsız sankı. Yarın doktoru bi arıcam. Tavsıyesı olan varmı 15 gunluguz buarada.

anne sütüyle beslenen bu kadar küçük bi bebek kolay kolay ishal olmaz aslında, günde 8-9 kere kakasını yapıyosa, kakasının rengi ve kokusu değiştiyse, karın ağrısından ağlıyorsa o zaman olabilir. onu da ihmal etmemek gerekir, bebeklerde ishal ciddi bi konu.

Cnm gecmis olsun gozun aydin bu arada. 4 hun cok erken dikis yerlerin icin acele etme bol dinlen sureklide yatma. Yuru firsatin oldukca evin icinde. Kilo olayinida takma. Gunden gune atarsin. Zaten farkettiyse surekli çişin gelir. Odemi atiyosun bol bol. 1 2 haftaya farkeder. Herkezde farkli oluyo.

sedeff çok acelecisin :) benim normal doğumdaki 3-4 dikişim bile 10 günde anca iyileşti, sezeryan dikişinin iyileşmesi de bi o kadar alır. normaldir yani. kilo konusunda da ben doğumda 6 kilo verdim, 3 küsürü zaten bebek, plasentası suyu falan gerisi.. 57 gün geçti şimdi 2 kilo daha gitti. 10 kilo duruyo daha, gerçi süt olsun diye yediklerimiz hep çok kalorili, her ne kadar sütü yapan şeyin sadece su olduğunu bilsek de insan her şeyden medet umuyor, tahin helvasıymış, pekmezmiş, bozaymış, ne varsa yiyorum, kilo verememem normal şu an. emzirme döneminde ilk 6 ay çok önemli, sonra kiloları da veririz inşallah.

kızlar bugün 2. ay kontrolümüz vardı.. 5250 gram olmuş bebikto, boyu da 56,5 cm. bir sürü şey konuştuk doktorla, faydası olur belki yazayım size de.. öncelikle uyku eğitimi için çok küçük dedi, sadece kucağımda uyuyo dedim, eğer çok sabırlı olabileceksen dene ama biraz daha bekleyebilirsin dedi. günde 1-2 kere mama alan çocuk mamayla besleniyo sayılmaz, aç olduğunu hissedersen vermekten çekinme hemen memeyi bırakmaz dedi, rota aşısını sordum bağırsak düğümlenmesi yapıyomuş diye, yaptığına ben hiç şahit olmadım tedirgin olma dedi, erkek bebeklerde çiş yapınca pipinin derisini çekerek temizleme dedi, günde 30 mlye kadar rezene çayı, papatya çayı, anason çayı içirilebilirmiş. sıçramalar, titremeler, korkmuş gibi refleksleri gayet normalmiş. gaz sancılarını bitiren bir ilaç yokmuş.. Aşılarımızı olduk, rotavirüs aşısını da olduk, 4 aşı birden.. kıyamam kuzuma, geldiğimizden beri uyuyo, inşallah ateşi çıkmaz bebeğimin.. tetikteyim bu gece.. Allahım yardım etsin yawruma, hepimizin yawrusuna. bu arada benim bebiş hareket eden nesneleri gözleriyle bi yandan diğer yana takip edebiliyo artık, kafasını yana çeviriyo takip etmeye devam için, gülümsüyo net bi şekilde biz onla konuşurken, ve agulamaya başladı gerçi agu demiyo da giiııı diyo, bi de bııııww diyo :)

Ya yavrum kendıne gelmedı hala. Cok halsız bitkin karnı agrıyo gibi. Doktorunu aradm çıkmış. Yıkadm emzirdım çok şiddetlı kustu. Dun gecede mama verdım yıne fena kustu. Sabah vitamınıne ve gaz ilacına başladık ondanmı oldu acaba. Onları vermeden daha iyiydı yavrum. Emzırıyorum aç ama emmeye hali yok hissedıyorum bunu. Napıcamı şsşırdm içim gidiyoya. İshalıde cok yogun degıl ama devam edıyo hala.

Canım ishal olduğunu nasıl anladın benimki günde 10 12 kez sulu kaka yapıyor Dr normal dedi hani sadece anne sütü alıyorsa ishal mikrobunu nerden alacak ki yavru. Kusma da eğer gazını çıkarmazsa kusuyordu onu çıkaran kadar. Hatta burnundan bile geliyor

Toner bende de varım deniz suyu serum fizyolojik değil bir de bugun tonimeri nazal Aspiratör almış eşim bu iyi açtı şükür hatta açtım çocuk rahatladı uykuya daldi

Birde bugun basladk vitamıne gaz damlasına ondanmı acaba kustu. Midesıne farklı bişey gırdı sonuctaNormalde süt emdıgınde kusmuyo yavrum böyle yogun. Resmen fışkırrtı agzından. Mama ıkı kere verdım 15 gunde ıkısındede kustu daha vermıyorum.

canim benim dgmda 5 6kilo civari gtti, simdide 25 gunluguz ve eski halime döndüm bile.hatta ilk 2 haftada gitti.toplamda 11kilo gtti
canım maşallah siz baya yol katetmisiniz yaa :) baya bi soru aormuusn dr a.iyki yazmisin.rota aşısini duymamia5im acikcasi.ne icin oluyo.bende oglum bize gülsun diye 4 gozle bekliyorum, simdilik gazlarla bogusuyoz:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…