Süt içiyorsan içme. İshal yapıcı şeyler yemeYa kıZlar bebegım ishal olduya. Karnı agrıyo yavrumun îçim gidiyo. İki gundur cok halsız sankı. Yarın doktoru bi arıcam. Tavsıyesı olan varmı 15 gunluguz buarada.
Bn 5-6 gün sonra tartıldım 7-8 kilo gitmişti. Sezeryanken gayet normal 4_5 gün sonra oturup kalkarken canının yanması.zamanla geçiyor.Kizlar bu sezeryanin dikis yerleri ne zaman geçiyor. 4 gun oldu sezeryan olali oturup kalkarken zorlaniyorum. Sizliyo resmen dikis yerlerim. Normal mi acaba. Sinirlerim bozuluyo. Yatarken falan hic acim yok sadece hareketlerde. Birde bir sorum daha var. Ben hastaneden eve bi geldim kilom 3 4 kilo falan dusmus. Sok oldum resmen. Bazilarinin böyle oluyomus ama hep 8 kilo 9 kilo dustu eve geldigimde diyenler duydum sanki. Sizde nasil oldu. Zamanla mi gitti kilolar ?
Bizde ani sıçrama ve titremelerinden korkuyorduk. Bnm bebeğim 20 günlük. İmkanı olsa kafasını kaldırıp yürüyecek nerdeyse.kızlar bugün 2. ay kontrolümüz vardı.. 5250 gram olmuş bebikto, boyu da 56,5 cm. bir sürü şey konuştuk doktorla, faydası olur belki yazayım size de.. öncelikle uyku eğitimi için çok küçük dedi, sadece kucağımda uyuyo dedim, eğer çok sabırlı olabileceksen dene ama biraz daha bekleyebilirsin dedi. günde 1-2 kere mama alan çocuk mamayla besleniyo sayılmaz, aç olduğunu hissedersen vermekten çekinme hemen memeyi bırakmaz dedi, rota aşısını sordum bağırsak düğümlenmesi yapıyomuş diye, yaptığına ben hiç şahit olmadım tedirgin olma dedi, erkek bebeklerde çiş yapınca pipinin derisini çekerek temizleme dedi, günde 30 mlye kadar rezene çayı, papatya çayı, anason çayı içirilebilirmiş. sıçramalar, titremeler, korkmuş gibi refleksleri gayet normalmiş. gaz sancılarını bitiren bir ilaç yokmuş.. Aşılarımızı olduk, rotavirüs aşısını da olduk, 4 aşı birden.. kıyamam kuzuma, geldiğimizden beri uyuyo, inşallah ateşi çıkmaz bebeğimin.. tetikteyim bu gece.. Allahım yardım etsin yawruma, hepimizin yawrusuna. bu arada benim bebiş hareket eden nesneleri gözleriyle bi yandan diğer yana takip edebiliyo artık, kafasını yana çeviriyo takip etmeye devam için, gülümsüyo net bi şekilde biz onla konuşurken, ve agulamaya başladı gerçi agu demiyo da giiııı diyo, bi de bııııww diyo :)
Cnm ya sorma kalkip bebegimi kendim alamiyorum diye sinir oluyorum. Özellikle sag tarafim hareket edince yaraya tuz basar gibi oluyo. Biran once gecer ins. Ya cnm kilo konusundada hep cevremde dogumdan geldim 10 kilo gitmistu 9 kilo git m isti diye şeyler duyuyorum bu halimle bile sinir oluyorum. Diyorum bu kilolari kendime mi aldim ben yoksasedeff çok acelecisin :) benim normal doğumdaki 3-4 dikişim bile 10 günde anca iyileşti, sezeryan dikişinin iyileşmesi de bi o kadar alır. normaldir yani. kilo konusunda da ben doğumda 6 kilo verdim, 3 küsürü zaten bebek, plasentası suyu falan gerisi.. 57 gün geçti şimdi 2 kilo daha gitti. 10 kilo duruyo daha, gerçi süt olsun diye yediklerimiz hep çok kalorili, her ne kadar sütü yapan şeyin sadece su olduğunu bilsek de insan her şeyden medet umuyor, tahin helvasıymış, pekmezmiş, bozaymış, ne varsa yiyorum, kilo verememem normal şu an. emzirme döneminde ilk 6 ay çok önemli, sonra kiloları da veririz inşallah.
Saol cnm. Dikisimin sag tarafi aciyor sadece bide. Biraz arastirdim dikisin bitis yeri agrirmis. Birde kızlar brnim ayaklarim balon gibi şişti. Daha hastanede doktor nornal oraya odem akiyo karnindan ordanda idrarla atilacak dedi. Sizde olan varmi boyle biseyCnm gecmis olsun gozun aydin bu arada. 4 hun cok erken dikis yerlerin icin acele etme bol dinlen sureklide yatma. Yuru firsatin oldukca evin icinde. Kilo olayinida takma. Gunden gune atarsin. Zaten farkettiyse surekli çişin gelir. Odemi atiyosun bol bol. 1 2 haftaya farkeder. Herkezde farkli oluyo.
Sedef benimde bir tarafım dikiş bitimi çok kötüydü basamiyordum ayağım tanıdık bir Dr gelmişti baktı enfeksiyon almış kizarik ve iltihap akiyor dedi 3 günlük dum bende antibiyotik li krem verdi gecti esin bi baksın diğer yerlere göre kızarıklık iltihap ve sıcaklık fazla mi orda diyeCnm ya sorma kalkip bebegimi kendim alamiyorum diye sinir oluyorum. Özellikle sag tarafim hareket edince yaraya tuz basar gibi oluyo. Biran once gecer ins. Ya cnm kilo konusundada hep cevremde dogumdan geldim 10 kilo gitmistu 9 kilo git m isti diye şeyler duyuyorum bu halimle bile sinir oluyorum. Diyorum bu kilolari kendime mi aldim ben yoksa
Canm sen dogum yapalı nekadar olmuştu. Benm en gec bır haftada gectı şişkikler. Ayaklarımın ustune basınca löp löp sallanıyodı şişlikten. Ama evet çişle ve bol su içerek atıyosun o şişlikleriSaol cnm. Dikisimin sag tarafi aciyor sadece bide. Biraz arastirdim dikisin bitis yeri agrirmis. Birde kızlar brnim ayaklarim balon gibi şişti. Daha hastanede doktor nornal oraya odem akiyo karnindan ordanda idrarla atilacak dedi. Sizde olan varmi boyle bisey
Saol cnm. Dikisimin sag tarafi aciyor sadece bide. Biraz arastirdim dikisin bitis yeri agrirmis. Birde kızlar brnim ayaklarim balon gibi şişti. Daha hastanede doktor nornal oraya odem akiyo karnindan ordanda idrarla atilacak dedi. Sizde olan varmi boyle bisey
Selam kızlar uzun zamandır siteye giriş yapamadım aralık ayı annesi olmayı beklerken iç kanama geçirerek 30 kasım günü 36 haftalıkken oğlumu dünyaya getirdim eğer 10 dk geç kalmış olsaydık oğlumda bende şuan hayatta olmayacaktık oğlum 10 gün yoğun bakımda kaldı ve şükürler olsunki şuan yanımda uyuyor :) ancak taburcu oelduğumuz günden buyana fazlaca şikayetlerimiz var bebeğim yediğini sürekli kusuyo toplamda bir günde en fazla 3 4 saat uyuyor gece hiç uykumuz yok sürekli huzursuz inlemeleri oluyor netten baktığımda bebek reflüsü belirtileriymiş aynı durumu yaşayan var mı aranızda allah tüm bebeklerimizi korusun
Cok güzel haberler bunlar canım cok sevindim bizde 4 gün sonra ilk aşımızı olucaz doktorumuz aşılardan önce fitil verdi ateş çıkmasın diye inşallah bizde rahat atlatırız. Benim bebek doğduğundan beri kafasını çeviriyor kaldırıyor hatta yataktan düşüyordu Dönüyor. Doktorumuzun gözü önünde oldu şaşırtıyor bizi. Bende süt olsun diye kilo bile aldım aşırı kalorili besleniyorum ilk başlarda yağsız seyler yiyordum bebeğim Meğerse yağ alamıyormuş açlığı ondanmış. Yağlı ve karbonhidrat yedikçe dikkat ediyorum acıkma süresi uzuyor bebeğimin. Ama sulu Şeyler yer geçiştirirsem öğünlerimi bir saat demeden sürekli meme istiyor. Ve tabii bol su. Bu yöntemle maşallah iki gündür doyuruyprum. Bir de geceleri bazen mama veriyorum cok üzülüyordum mama verdiğim için ama senin Dr un söyledikleri cok rahatlattı beni. Bir de benim bebiş günde 3-4 kere kuru kuru öksürüyor yani balgam falan yok ama acaba boğazımı kuruyor diyorum seninkinde var mı?kızlar bugün 2. ay kontrolümüz vardı.. 5250 gram olmuş bebikto, boyu da 56,5 cm. bir sürü şey konuştuk doktorla, faydası olur belki yazayım size de.. öncelikle uyku eğitimi için çok küçük dedi, sadece kucağımda uyuyo dedim, eğer çok sabırlı olabileceksen dene ama biraz daha bekleyebilirsin dedi. günde 1-2 kere mama alan çocuk mamayla besleniyo sayılmaz, aç olduğunu hissedersen vermekten çekinme hemen memeyi bırakmaz dedi, rota aşısını sordum bağırsak düğümlenmesi yapıyomuş diye, yaptığına ben hiç şahit olmadım tedirgin olma dedi, erkek bebeklerde çiş yapınca pipinin derisini çekerek temizleme dedi, günde 30 mlye kadar rezene çayı, papatya çayı, anason çayı içirilebilirmiş. sıçramalar, titremeler, korkmuş gibi refleksleri gayet normalmiş. gaz sancılarını bitiren bir ilaç yokmuş.. Aşılarımızı olduk, rotavirüs aşısını da olduk, 4 aşı birden.. kıyamam kuzuma, geldiğimizden beri uyuyo, inşallah ateşi çıkmaz bebeğimin.. tetikteyim bu gece.. Allahım yardım etsin yawruma, hepimizin yawrusuna. bu arada benim bebiş hareket eden nesneleri gözleriyle bi yandan diğer yana takip edebiliyo artık, kafasını yana çeviriyo takip etmeye devam için, gülümsüyo net bi şekilde biz onla konuşurken, ve agulamaya başladı gerçi agu demiyo da giiııı diyo, bi de bııııww diyo :)
canım nasil denk geldi valla, benim damlanin ktusunun üstünde 3 damla yaziyo.bugun tv de gördüm canan karatay a 1kadin sordu 3 damla ceriyorum diye, dr şok oldu ve 20 damla ancak karsilar dedi.bende anlamadim.netten baktim kimisi 3 damla diyo kisin artilitomus.kontrole 1 hafta var, anck ozamn dra sorabilirim.bide demir veriyliyo,ama bana vermedi dr.siz kullaniyonusuzKızlar vitamınle gaz ikacını üst üstemi verıyosuz. Buarada doktor vıtamın 20 damla dedı cok geldı gıbı
canim bende almadim ilk ama gögüsündr süt kalinca sertlesiyo ya, emerken cok agri yapiyo, ve anneye de ates yapiyomus hatta önemli bi mevzu.sen de süt üretimine göre karar veririsin.zaten rahatsiz olursun yani.ben kuzenimden alicam.bu zamana kadar pompayla sagdim, ama her dk sagmiyorum, gögsum cok sis olunca, o yuzden elektrkli almaya gerek grmedim.ama pompada acittigi icin ve uzun sürdugu icin, kuzenim saolsun o vericek iste.böyle yaniKızlar bu göğüs pompasını almak şart mı ya ben hiç almayı düşünmemiştim ama burda yazıları okuyunca baktım ki herkeste var. Çok ihtiyaç duyulan bişey mi bi yardımcı olun taze anneye :)
Arada çok sertleşiyor göğsüm ama çok acı çekmiyorum. Madem biraz daha geçsin ona göre karar vereyim. Alabileceğim kimse de yok benim mecbur satın alacağız :)canim bende almadim ilk ama gögüsündr süt kalinca sertlesiyo ya, emerken cok agri yapiyo, ve anneye de ates yapiyomus hatta önemli bi mevzu.sen de süt üretimine göre karar veririsin.zaten rahatsiz olursun yani.ben kuzenimden alicam.bu zamana kadar pompayla sagdim, ama her dk sagmiyorum, gögsum cok sis olunca, o yuzden elektrkli almaya gerek grmedim.ama pompada acittigi icin ve uzun sürdugu icin, kuzenim saolsun o vericek iste.böyle yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?