DaSaol cnm. Dikisimin sag tarafi aciyor sadece bide. Biraz arastirdim dikisin bitis yeri agrirmis. Birde kızlar brnim ayaklarim balon gibi şişti. Daha hastanede doktor nornal oraya odem akiyo karnindan ordanda idrarla atilacak dedi. Sizde olan varmi boyle bisey
Bendede aynı yer acıyo cnm. Krem verdı doktorum ordakı bantı alnca. Sabh akşam suruyrm. Ama bebişi kucagıma sık almaya başladgmda olduKizlar benim de gobek deligiyle dikis arasinda kalan bolgem agriyo. Basta bu kadar hissetmiyordum yine oyle abartili bi agri degil ama simdi daha cok agriyo sanki ve uyusuk gibi orasi. 27 gun oldu bu arada ameliyat olali. Bebegimi cok kucagima aliyorum oyuzden mi gecmiyo acaba. Sizin de agriyo mu normal mi.
Yarn arayp sorcam. Bizm bir ay var kontrole. Biz vitamn ve gaz ilacı kulllanyrz okadarcanım nasil denk geldi valla, benim damlanin ktusunun üstünde 3 damla yaziyo.bugun tv de gördüm canan karatay a 1kadin sordu 3 damla ceriyorum diye, dr şok oldu ve 20 damla ancak karsilar dedi.bende anlamadim.netten baktim kimisi 3 damla diyo kisin artilitomus.kontrole 1 hafta var, anck ozamn dra sorabilirim.bide demir veriyliyo,ama bana vermedi dr.siz kullaniyonusuz
Alma zorunluluğu göğüslerinde şişlik ağırlık hissediyorsan muhakkak al derim. Ama göğsünü boşalttıktan sonra süt yeniden geliyor. Bu durumda alırsan iyi olur bnce..Kızlar bu göğüs pompasını almak şart mı ya ben hiç almayı düşünmemiştim ama burda yazıları okuyunca baktım ki herkeste var. Çok ihtiyaç duyulan bişey mi bi yardımcı olun taze anneye :)
Cok güzel haberler bunlar canım cok sevindim bizde 4 gün sonra ilk aşımızı olucaz doktorumuz aşılardan önce fitil verdi ateş çıkmasın diye inşallah bizde rahat atlatırız. Benim bebek doğduğundan beri kafasını çeviriyor kaldırıyor hatta yataktan düşüyordu Dönüyor. Doktorumuzun gözü önünde oldu şaşırtıyor bizi. Bende süt olsun diye kilo bile aldım aşırı kalorili besleniyorum ilk başlarda yağsız seyler yiyordum bebeğim Meğerse yağ alamıyormuş açlığı ondanmış. Yağlı ve karbonhidrat yedikçe dikkat ediyorum acıkma süresi uzuyor bebeğimin. Ama sulu Şeyler yer geçiştirirsem öğünlerimi bir saat demeden sürekli meme istiyor. Ve tabii bol su. Bu yöntemle maşallah iki gündür doyuruyprum. Bir de geceleri bazen mama veriyorum cok üzülüyordum mama verdiğim için ama senin Dr un söyledikleri cok rahatlattı beni. Bir de benim bebiş günde 3-4 kere kuru kuru öksürüyor yani balgam falan yok ama acaba boğazımı kuruyor diyorum seninkinde var mı?
Bana krem falan vermediler. Demekki normal bu agri. Normal dogumda bile agriyodu diyo yengem de.Bendede aynı yer acıyo cnm. Krem verdı doktorum ordakı bantı alnca. Sabh akşam suruyrm. Ama bebişi kucagıma sık almaya başladgmda oldu
Çok Sağol paylaştığın bilgiler için. Ne sorucam ben mama verince genelde gece veriyorum uzun uyuyo en az 4 saat kalkmıyor teeee sabaha doğru emiyor. Sanırım bu sakıncalı dediğine göre. Offflamayayım diyorum ama ben napcam böyle ya bu süt neden artmıyor artık 4 litreye çıkardım suyu. Biraz arttı ama tam yetmediğini hissediyorum. Doktor da beni korkuttu mama verme bi kere bile verme birden seni bırakır dedi. Bi de kalp damar hastalıklarının temeli mama dediinşallah sorunsuz geçer aşınız, ilkinde hiçbi şey olmamıştı da 4 aşı birden olunca çocukta bi farklılık var bugün, keyifsiz gibi.. ateşi 37.5 olursa fitilin yarısını ver demişti, verdik.. şimdi 37.3 bakalım, çıkarsa gece tekrar vercez, 6 saat sonra tekrar verilebiliyomuş. maşallah senin bebiş şimdiden hareketli desene, çok dikkat et koltukta yatakta bırakıp gitme, düşüverir. annem diyo ki bezi alayım diye arkanı bi dönersin o arada düşer, anlamazsın bile diyo..bebiş besleniyomuş ne güzel, hiç üzülme mama yüzünden ama mamayı yiyip bütün gece seni emmezse o kötü, gece emmeleri çok önemli çünkü, ona dikkat et sadece. doktorumuz gayet iyi biri yaa, çok ilgili, sorduğum her şeye tek tek cevap veriyo sıkılmadan.. memnunuz bakalım. öksürüğe gelince, bahsettiğin tarzda öksürük bence normal, bizde de oluyo, öksürük hıçkırık hapşırık bunlar normal.. hapşurması üşüdüğü anlamına gelmiyo illa, burun kılları yeni oluştuğu için en ufak tozdan hapşuruyolarmış, eve gelen bebek hemşiresi söylemişti..
Canım sabırlı ol. Daha gecesi Gündüzü belli değil bebişlerin bende farklı Değilim geceleri hep ayaktayızBenim bebegim en cok uykuya ihtiyac duydugum 9 ve 3 arasi uyumuyo. Bazen de 5'i buluyo uyumasi bugunku gibi. Suan kucagimda uykuya dalmaya calisiyo hala dalamadi. Ne yapacagimi sasirdim. 1 aydir dogru duzgun uyku yok. Kafayi yicem
Gözün Aydın canım. Mutlaka doktora git canım reflü olabilir ya da kolik de. Allah yardımcın olsun. Biz de de uyku cok az gazı varsa inliyor hatta anırıyor diyebilirim. Bizim süt sorunumuz var yetemiyorum gibi. Kusmayı ihmal etme acaba cok mu emiyor ya da gaz mı birikiyor da kusuyor bi öğrenSelam kızlar uzun zamandır siteye giriş yapamadım aralık ayı annesi olmayı beklerken iç kanama geçirerek 30 kasım günü 36 haftalıkken oğlumu dünyaya getirdim eğer 10 dk geç kalmış olsaydık oğlumda bende şuan hayatta olmayacaktık oğlum 10 gün yoğun bakımda kaldı ve şükürler olsunki şuan yanımda uyuyor :) ancak taburcu oelduğumuz günden buyana fazlaca şikayetlerimiz var bebeğim yediğini sürekli kusuyo toplamda bir günde en fazla 3 4 saat uyuyor gece hiç uykumuz yok sürekli huzursuz inlemeleri oluyor netten baktığımda bebek reflüsü belirtileriymiş aynı durumu yaşayan var mı aranızda allah tüm bebeklerimizi korusun
Benim bebeğim de çok inliyor sürekli uyanık gibi bende uyuyamiyorum bozuluyor zannediyorum inleyince bugün sabah 5 de uyudu ondan sonra deliksiz uyudu sandım meğer uyanmış eşim beni bitkin görünce başka odaya götürmüş yine de çok şükür rabbimeUYKUSUZ HER GECEEE ya bebeğim ancak 1 saat deliksiz uyuyor, kendimi çok bitkin hissediyorum. Uyurken inliyor, yutkunma sorunu yaşıyor sanırım uyanıyor yavrum. Doktorlara göre de her şey normal, ne yapacağız bilmiyorumdoğumdan beri 2 saatten fazla uyuduğum olmadı hiç, bi süre daha böyle olacak sanırım yenidoğan 18 saat uyur diyorlar ama bizimki resmen 18 saat uyanık.
Kiloyu konuşmuşsunuz kızlar, ben hastaneden geldiğimde 4 kilo vermiştim, şuan 8-9 kilo civarı gitmiş. Ödemler gittikçe kilolar da gidiyor
Allahim hepimize kolayliklar versin. 2. Cocuga nadil cesaret ederim bilmem artik. Sanirim kardessiz kalacak kizimCanım sabırlı ol. Daha gecesi Gündüzü belli değil bebişlerin bende farklı Değilim geceleri hep ayaktayız
Çok Sağol paylaştığın bilgiler için. Ne sorucam ben mama verince genelde gece veriyorum uzun uyuyo en az 4 saat kalkmıyor teeee sabaha doğru emiyor. Sanırım bu sakıncalı dediğine göre. Offflamayayım diyorum ama ben napcam böyle ya bu süt neden artmıyor artık 4 litreye çıkardım suyu. Biraz arttı ama tam yetmediğini hissediyorum. Doktor da beni korkuttu mama verme bi kere bile verme birden seni bırakır dedi. Bi de kalp damar hastalıklarının temeli mama dediçok üzüldüm ÇOĞU zaman resmen kavga dövüş emziriyorum. Damla damla gelince emmek istemiyor. Bi keresinde az daha koltuktan düşüyordu havada yakaladı annem çocuğu. Cok hareketli o Yüzden cok beslenmek istiyor. Kuru öksürdükçe Korkutuyordu beni ama içim rahatladı dediklerinle. Senin bıdık nasıl oldu? Indi mi Ateş'i?
Bizide 16.8 le yatırmışlardı hastaneye. Şimdi nasıl oldu sarılığı? İnşaallah daha iyidir.21 ile hastaneye yatırdılar, iki gece kaldı
dr sürekli soruyor: sütün yetiyor mu diye
ben de diyorum ki yetip yetmediğini ben nereden bileyim
ben öyle deyince de adam taburcu etmek istemiyor
hastanede hiç ne kadar içtiğinin ölçümünü falan yapıp not tutmadılar
doğumu araştırma hastanesinde yapmıştım, orada her iki üç saatte 30 cc mama alsın diyorlardı
ama bebek o kadar içmiyor
biraz pahali galiba o elektrikliler.insallah hic soruArada çok sertleşiyor göğsüm ama çok acı çekmiyorum. Madem biraz daha geçsin ona göre karar vereyim. Alabileceğim kimse de yok benim mecbur satın alacağız :)
sabah olur... uykunu tam alamamışsındır.. zaten hepi topu kaç saat uyudun ki! karnının da acıktığını fark edersin. kahvaltı yapayım diye düşünürsün. tam bu esnada senin minik mızıklamaya başlar. sonra...
bebeğimin altını değiştireyim de kahvaltıyı sonra yaparım,
bebeğimin karnı da acıkmıştır, emzireyim de sonra kahvaltı yaparım,
karnı doydu ama gazını çıkarayım rahatsız olmasın yavrucak, ben sonra kahvaltı yaparım,
gazı çıkınca uyuklamaya başladı minik kuş, dur şunu uyutayım da sonra kahvaltı yaparım...
bir bakarsın saatler geçmiş... senden daha önemli biri varmış artık hayatında. uyumasan da, yemesen de, dinlenemesen de, kendine vakit ayıramasan da şikayet etmezsin bundan. en son ortaokulda falan bu kadar bakımsızdın ama olsun, yavrun birazcık büyüsün de yine çok güzel olursun. şu an hayatını ona endeksledin, uykuyu bile dinlenmek için değil yavruma sütüm olsun diye istiyorsun. yediklerin, içtiklerin bile onun için, aman süt yapsın aman gaz olmasın. bir gün kakasını yapmayınca eyvah kabız mı oluyor diye endişeleniyorsun, ertesi gün iki kez kaka yapınca ishal oldu diye panikliyorsun. hava soğuk, üşür yavrucak diye biraz sıkı giydiriyorsun, yoksa çok mu giydirdim terleyip hasta olmasın diye evhamlanıyorsun. "bu çocuk uyumuyor, birazcık uyusun da ben de dinleneyim" diyorsun, azıcık fazla uyuduğunda "neden uyuyor, yoksa hasta mı" diye düşünüyorsun.
böyle hissediyorsun değil mi? annelik mesleğine hoşgeldin. hiçbir zaman bitmeyecek, bitmesin diye dualar edeceğimiz yeni mesleğimiz... çok şükür ki anneyiz, ya olamasaydık?
susadım galiba, gidip bi şeyler içeyim... ama kucağımda tostosum uyuyor. neyse birazcık uykusunu alsın da ben sonra içerim.
Benim bebeğim de çok inliyor sürekli uyanık gibi bende uyuyamiyorum bozuluyor zannediyorum inleyince bugün sabah 5 de uyudu ondan sonra deliksiz uyudu sandım meğer uyanmış eşim beni bitkin görünce başka odaya götürmüş yine de çok şükür rabbime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?