2014 Aralık Anneleri

Bnm de sol tarafım ağrıyordu..
Da

Bendede aynı yer acıyo cnm. Krem verdı doktorum ordakı bantı alnca. Sabh akşam suruyrm. Ama bebişi kucagıma sık almaya başladgmda oldu

Yarn arayp sorcam. Bizm bir ay var kontrole. Biz vitamn ve gaz ilacı kulllanyrz okadar

Alma zorunluluğu göğüslerinde şişlik ağırlık hissediyorsan muhakkak al derim. Ama göğsünü boşalttıktan sonra süt yeniden geliyor. Bu durumda alırsan iyi olur bnce..

inşallah sorunsuz geçer aşınız, ilkinde hiçbi şey olmamıştı da 4 aşı birden olunca çocukta bi farklılık var bugün, keyifsiz gibi.. ateşi 37.5 olursa fitilin yarısını ver demişti, verdik.. şimdi 37.3 bakalım, çıkarsa gece tekrar vercez, 6 saat sonra tekrar verilebiliyomuş. maşallah senin bebiş şimdiden hareketli desene, çok dikkat et koltukta yatakta bırakıp gitme, düşüverir. annem diyo ki bezi alayım diye arkanı bi dönersin o arada düşer, anlamazsın bile diyo..bebiş besleniyomuş ne güzel, hiç üzülme mama yüzünden ama mamayı yiyip bütün gece seni emmezse o kötü, gece emmeleri çok önemli çünkü, ona dikkat et sadece. doktorumuz gayet iyi biri yaa, çok ilgili, sorduğum her şeye tek tek cevap veriyo sıkılmadan.. memnunuz bakalım. öksürüğe gelince, bahsettiğin tarzda öksürük bence normal, bizde de oluyo, öksürük hıçkırık hapşırık bunlar normal.. hapşurması üşüdüğü anlamına gelmiyo illa, burun kılları yeni oluştuğu için en ufak tozdan hapşuruyolarmış, eve gelen bebek hemşiresi söylemişti..

Benim bebegim en cok uykuya ihtiyac duydugum 9 ve 3 arasi uyumuyo. Bazen de 5'i buluyo uyumasi bugunku gibi. Suan kucagimda uykuya dalmaya calisiyo hala dalamadi. Ne yapacagimi sasirdim. 1 aydir dogru duzgun uyku yok. Kafayi yicem

Çok Sağol paylaştığın bilgiler için. Ne sorucam ben mama verince genelde gece veriyorum uzun uyuyo en az 4 saat kalkmıyor teeee sabaha doğru emiyor. Sanırım bu sakıncalı dediğine göre. Offflamayayım diyorum ama ben napcam böyle ya bu süt neden artmıyor artık 4 litreye çıkardım suyu. Biraz arttı ama tam yetmediğini hissediyorum. Doktor da beni korkuttu mama verme bi kere bile verme birden seni bırakır dedi. Bi de kalp damar hastalıklarının temeli mama dedi çok üzüldüm ÇOĞU zaman resmen kavga dövüş emziriyorum. Damla damla gelince emmek istemiyor. Bi keresinde az daha koltuktan düşüyordu havada yakaladı annem çocuğu. Cok hareketli o Yüzden cok beslenmek istiyor. Kuru öksürdükçe Korkutuyordu beni ama içim rahatladı dediklerinle. Senin bıdık nasıl oldu? Indi mi Ateş'i?

Benim bebegim en cok uykuya ihtiyac duydugum 9 ve 3 arasi uyumuyo. Bazen de 5'i buluyo uyumasi bugunku gibi. Suan kucagimda uykuya dalmaya calisiyo hala dalamadi. Ne yapacagimi sasirdim. 1 aydir dogru duzgun uyku yok. Kafayi yicem
Canım sabırlı ol. Daha gecesi Gündüzü belli değil bebişlerin bende farklı Değilim geceleri hep ayaktayız

Gözün Aydın canım. Mutlaka doktora git canım reflü olabilir ya da kolik de. Allah yardımcın olsun. Biz de de uyku cok az gazı varsa inliyor hatta anırıyor diyebilirim. Bizim süt sorunumuz var yetemiyorum gibi. Kusmayı ihmal etme acaba cok mu emiyor ya da gaz mı birikiyor da kusuyor bi öğren

Gunaydn kızlar. Dun yıne kustu benegm. Bu sefer anladmkı faz ilacndan kusuyo yavrum. Emzrdm guzelce yatrdm ıkınıyodu ilacı verdm. Ikı dk sınra çesme gbı kustu yavrum. Acili aradm bazı bebeklern bünyesı bu ılacı istemeyebilir dedı. Kendı gazını cıkartıyosa mıdesını bulandırıyodur dedı. Daha asla vermem. Vıtamınıde kullanmaya korkuyorum kusar dıyeya

UYKUSUZ HER GECEEE ya bebeğim ancak 1 saat deliksiz uyuyor, kendimi çok bitkin hissediyorum. Uyurken inliyor, yutkunma sorunu yaşıyor sanırım uyanıyor yavrum. Doktorlara göre de her şey normal, ne yapacağız bilmiyorum doğumdan beri 2 saatten fazla uyuduğum olmadı hiç, bi süre daha böyle olacak sanırım yenidoğan 18 saat uyur diyorlar ama bizimki resmen 18 saat uyanık.

Kiloyu konuşmuşsunuz kızlar, ben hastaneden geldiğimde 4 kilo vermiştim, şuan 8-9 kilo civarı gitmiş. Ödemler gittikçe kilolar da gidiyor

Benim bebeğim de çok inliyor sürekli uyanık gibi bende uyuyamiyorum bozuluyor zannediyorum inleyince bugün sabah 5 de uyudu ondan sonra deliksiz uyudu sandım meğer uyanmış eşim beni bitkin görünce başka odaya götürmüş yine de çok şükür rabbime

Biri süt yapan yiyecekleri sormuştu kimdi bulamadım. Bu haftaya kadar sürüm azdı bu hafta kiloyu unutup herseyi denemeye başladım. Mısır gevreği ve süt gece yatmadan yiyorum gece sütum fiskirir gibi akıyor gece. Bir de helva çok artırdı bende
şekerli yiyecekler sütü tatl andırıyor sanırım bebek de daha iştahlı ediyor sütü. Soğanlı aromalı şeyler giyinme çocuk sütü istemiyor bunlar benim tecrubelerim

sabah olur... uykunu tam alamamışsındır.. zaten hepi topu kaç saat uyudun ki! karnının da acıktığını fark edersin. kahvaltı yapayım diye düşünürsün. tam bu esnada senin minik mızıklamaya başlar. sonra...

bebeğimin altını değiştireyim de kahvaltıyı sonra yaparım,
bebeğimin karnı da acıkmıştır, emzireyim de sonra kahvaltı yaparım,
karnı doydu ama gazını çıkarayım rahatsız olmasın yavrucak, ben sonra kahvaltı yaparım,
gazı çıkınca uyuklamaya başladı minik kuş, dur şunu uyutayım da sonra kahvaltı yaparım...

bir bakarsın saatler geçmiş... senden daha önemli biri varmış artık hayatında. uyumasan da, yemesen de, dinlenemesen de, kendine vakit ayıramasan da şikayet etmezsin bundan. en son ortaokulda falan bu kadar bakımsızdın ama olsun, yavrun birazcık büyüsün de yine çok güzel olursun. şu an hayatını ona endeksledin, uykuyu bile dinlenmek için değil yavruma sütüm olsun diye istiyorsun. yediklerin, içtiklerin bile onun için, aman süt yapsın aman gaz olmasın. bir gün kakasını yapmayınca eyvah kabız mı oluyor diye endişeleniyorsun, ertesi gün iki kez kaka yapınca ishal oldu diye panikliyorsun. hava soğuk, üşür yavrucak diye biraz sıkı giydiriyorsun, yoksa çok mu giydirdim terleyip hasta olmasın diye evhamlanıyorsun. "bu çocuk uyumuyor, birazcık uyusun da ben de dinleneyim" diyorsun, azıcık fazla uyuduğunda "neden uyuyor, yoksa hasta mı" diye düşünüyorsun.

böyle hissediyorsun değil mi? annelik mesleğine hoşgeldin. hiçbir zaman bitmeyecek, bitmesin diye dualar edeceğimiz yeni mesleğimiz... çok şükür ki anneyiz, ya olamasaydık?

susadım galiba, gidip bi şeyler içeyim... ama kucağımda tostosum uyuyor. neyse birazcık uykusunu alsın da ben sonra içerim.

Son düzenleme:

benim doğumuma giren çocuk doktoru "günde en az 1 kere 3-4 saat deliksiz uyusun" demişti. gün içerisinde o kadar uzun başka uykusu yoksa mamayı gece ver derim ama uyku sorunu yoksa 1 öğünlük mamayı şöyle vermeni tavsiye ediyorum: 1 ölçek gibi gece ver, 30-40 cc mesela.. nasıl olsa acıkıp seni emmek isteyecek 2 saate kadar. 1 ölçek gibi de gün içinde ver. emme isteğini etkilemeden doyur bence bebeği. benim şahsi düşüncem tabi bu, swen bilirsin yine de. öyle negatif doktorlara sinir oluyorum hee, aç mı kalsın yavru? benim bıdık iyi, ateşi düştü de, ben onu kucağıma yatırıp gazını öyle çıkarıyordum, anlatmıştım daha önce, dünden beri yapmadım ateşi benim sıcaklığımdan dolayı yükselmesin diye, o yüzden çok gazı var şu an, uyumak istiyor, dalamıyor. tam kendine de gelemedi daha, halsiz gibi.. yarına bi şeyi kalmaz inşallah.

Bizide 16.8 le yatırmışlardı hastaneye. Şimdi nasıl oldu sarılığı? İnşaallah daha iyidir.

Arada çok sertleşiyor göğsüm ama çok acı çekmiyorum. Madem biraz daha geçsin ona göre karar vereyim. Alabileceğim kimse de yok benim mecbur satın alacağız :)
biraz pahali galiba o elektrikliler.insallah hic soru
çok güzel anlatmisin canim ya, duygularimizi ve şu günlerde yasadiklarimizi.iyki anneyiz şükürr Allah nasip etmis

Çok şükür tabi, sağlıkla aldık kucağımıza Allah'a şükür. Gündüz nasıl canım bebeğinin uykusu, bizimki gündüz de uyumuyor. Süt mü yetmiyor diyeceğim ama geliyor sütüm çok şükür. Anlamadım bir türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…