Bende oglumda aynısını diyordum ama geçiyor bitiyor. 4 sene sonra farkettim ki bebek kokusu özlemişim ve ikincinin zamanı dedim. Bugün bir yerde okudum çok duygulandim bebeğim seni emzirmek en güzeliydi sen doydun ben doymadim o anlara diyeAllahim hepimize kolayliklar versin. 2. Cocuga nadil cesaret ederim bilmem artik. Sanirim kardessiz kalacak kizim
Belli olmuyor geceden uykusuzluğun göre mi bugün iyi uyuyor ama bazen tam uyudu diyorum yatağa bırakıyorum bakıyorum gözler cin gibi. Ne bileyim güvensiz bebekler böyle oluyomus kucağına alın kucakta uyutun gezdirin kucak huzur yeridir korkmayin alissin kucaga sonra uyku problemi azalir diyo bi blog da okudum bugun birde onu deneyeceğim ama zaten sürekli emme gaz kucağımda belimde ağrımaya başladı bir de oğlum varÇok şükür tabi, sağlıkla aldık kucağımıza Allah'a şükür. Gündüz nasıl canım bebeğinin uykusu, bizimki gündüz de uyumuyor. Süt mü yetmiyor diyeceğim ama geliyor sütüm çok şükür. Anlamadım bir türlü
Çok geçmiş olsun canım yaa,Rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah, umarım bize iyi haberlerini de verirsin en kısa zamandaKizlar moralim cok bozuk istanbula gelmistik gecen hafta kırkımız cıkınca ailemin yanına, cocukda dogdugundan beri bir hırıltı vardi ama ankaradaki dr normal demisti. İki gundur burnu tikali, surekli hiriltisi ve kuru öksürügü var bugun dr a gittik. Rsv virusu cikti ve bronsit baslangıcı dedi, arastirma hastanesine sevk etti, yrn sabah tekrar gidicez of bebeğim cok kötü bogulurcasina öksürüyor ve fıskirtarak kusuyor napcağımı şaşırdım, bugünkü dr hastaneye yatirabilirler dedi
Baska sekilde nasil tarif edilirdi bilmiyorum eline saglik herseyiyle mukemmel yazmissin canim..sabah olur... uykunu tam alamamışsındır.. zaten hepi topu kaç saat uyudun ki! karnının da acıktığını fark edersin. kahvaltı yapayım diye düşünürsün. tam bu esnada senin minik mızıklamaya başlar. sonra...
bebeğimin altını değiştireyim de kahvaltıyı sonra yaparım,
bebeğimin karnı da acıkmıştır, emzireyim de sonra kahvaltı yaparım,
karnı doydu ama gazını çıkarayım rahatsız olmasın yavrucak, ben sonra kahvaltı yaparım,
gazı çıkınca uyuklamaya başladı minik kuş, dur şunu uyutayım da sonra kahvaltı yaparım...
bir bakarsın saatler geçmiş... senden daha önemli biri varmış artık hayatında. uyumasan da, yemesen de, dinlenemesen de, kendine vakit ayıramasan da şikayet etmezsin bundan. en son ortaokulda falan bu kadar bakımsızdın ama olsun, yavrun birazcık büyüsün de yine çok güzel olursun. şu an hayatını ona endeksledin, uykuyu bile dinlenmek için değil yavruma sütüm olsun diye istiyorsun. yediklerin, içtiklerin bile onun için, aman süt yapsın aman gaz olmasın. bir gün kakasını yapmayınca eyvah kabız mı oluyor diye endişeleniyorsun, ertesi gün iki kez kaka yapınca ishal oldu diye panikliyorsun. hava soğuk, üşür yavrucak diye biraz sıkı giydiriyorsun, yoksa çok mu giydirdim terleyip hasta olmasın diye evhamlanıyorsun. "bu çocuk uyumuyor, birazcık uyusun da ben de dinleneyim" diyorsun, azıcık fazla uyuduğunda "neden uyuyor, yoksa hasta mı" diye düşünüyorsun.
böyle hissediyorsun değil mi? annelik mesleğine hoşgeldin. hiçbir zaman bitmeyecek, bitmesin diye dualar edeceğimiz yeni mesleğimiz... çok şükür ki anneyiz, ya olamasaydık?
susadım galiba, gidip bi şeyler içeyim... ama kucağımda tostosum uyuyor. neyse birazcık uykusunu alsın da ben sonra içerim.
Şimdi Dr dan geldik. Demiştim ya kuru bi öksürüğümüz var diye. Üşütmüş yavrum. Dr az üşütmüş ama dikkat ister dedi. Peditus isimli bi şurup yazdı 5 gün kullanıcaz. Içinde parabende varmış. Valla bu havalar inşallah düzelir. Çünkü Dr siz dışarı çıkmasanızda dışarıdan gelen biri üşütür çocuğu dedi.benim doğumuma giren çocuk doktoru "günde en az 1 kere 3-4 saat deliksiz uyusun" demişti. gün içerisinde o kadar uzun başka uykusu yoksa mamayı gece ver derim ama uyku sorunu yoksa 1 öğünlük mamayı şöyle vermeni tavsiye ediyorum: 1 ölçek gibi gece ver, 30-40 cc mesela.. nasıl olsa acıkıp seni emmek isteyecek 2 saate kadar. 1 ölçek gibi de gün içinde ver. emme isteğini etkilemeden doyur bence bebeği. benim şahsi düşüncem tabi bu, swen bilirsin yine de. öyle negatif doktorlara sinir oluyorum hee, aç mı kalsın yavru? benim bıdık iyi, ateşi düştü de, ben onu kucağıma yatırıp gazını öyle çıkarıyordum, anlatmıştım daha önce, dünden beri yapmadım ateşi benim sıcaklığımdan dolayı yükselmesin diye, o yüzden çok gazı var şu an, uyumak istiyor, dalamıyor. tam kendine de gelemedi daha, halsiz gibi.. yarına bi şeyi kalmaz inşallah.
Çok geçmiş olsun canım biZde üşütmüşüz kuru kuru öksürüyor halbuki o kadar cok dikkat ediyorum ki cok canım sıkıldı. İnşallah carcabuk atlatırız. Allah ım şifa versin yavruna. Böyle içlerim gidiyor bebekler hastalanıncaKizlar moralim cok bozuk istanbula gelmistik gecen hafta kırkımız cıkınca ailemin yanına, cocukda dogdugundan beri bir hırıltı vardi ama ankaradaki dr normal demisti. İki gundur burnu tikali, surekli hiriltisi ve kuru öksürügü var bugun dr a gittik. Rsv virusu cikti ve bronsit baslangıcı dedi, arastirma hastanesine sevk etti, yrn sabah tekrar gidicez of bebeğim cok kötü bogulurcasina öksürüyor ve fıskirtarak kusuyor napcağımı şaşırdım, bugünkü dr hastaneye yatirabilirler dedi
Şimdi Dr dan geldik. Demiştim ya kuru bi öksürüğümüz var diye. Üşütmüş yavrum. Dr az üşütmüş ama dikkat ister dedi. Peditus isimli bi şurup yazdı 5 gün kullanıcaz. Içinde parabende varmış. Valla bu havalar inşallah düzelir. Çünkü Dr siz dışarı çıkmasanızda dışarıdan gelen biri üşütür çocuğu dedi.
Canim cok gecmis olsun. Bozma moralini. Çocuk bu mecbur hastalanacak. Iyilesecek... sen güçlü olmalisin iyi olmalisin ki bebegine iyi bakasin. Bir an once tedaviye baslamak en guzeli. Rabbim bir an önce şifa versin. Duamdasin canim.Kizlar moralim cok bozuk istanbula gelmistik gecen hafta kırkımız cıkınca ailemin yanına, cocukda dogdugundan beri bir hırıltı vardi ama ankaradaki dr normal demisti. İki gundur burnu tikali, surekli hiriltisi ve kuru öksürügü var bugun dr a gittik. Rsv virusu cikti ve bronsit baslangıcı dedi, arastirma hastanesine sevk etti, yrn sabah tekrar gidicez of bebeğim cok kötü bogulurcasina öksürüyor ve fıskirtarak kusuyor napcağımı şaşırdım, bugünkü dr hastaneye yatirabilirler dedi
Ay zikkim bu soguklar nerden cikti? Hasta etti miniklerimizi. Rabbim sifa versin canim bir an önce.Şimdi Dr dan geldik. Demiştim ya kuru bi öksürüğümüz var diye. Üşütmüş yavrum. Dr az üşütmüş ama dikkat ister dedi. Peditus isimli bi şurup yazdı 5 gün kullanıcaz. Içinde parabende varmış. Valla bu havalar inşallah düzelir. Çünkü Dr siz dışarı çıkmasanızda dışarıdan gelen biri üşütür çocuğu dedi.
Canim ben de cok caresiz kaliyorum bazen ve ayagimda salliyorum. Napiyim karni tok alti temiz gazi cikmis uyumuyor. Uykusu var belli. Salliyorum ayagimda 5 dk da uyuyor koyuyorum yerine. Sen de dene istersen.Benim bebegim en cok uykuya ihtiyac duydugum 9 ve 3 arasi uyumuyo. Bazen de 5'i buluyo uyumasi bugunku gibi. Suan kucagimda uykuya dalmaya calisiyo hala dalamadi. Ne yapacagimi sasirdim. 1 aydir dogru duzgun uyku yok. Kafayi yicem
Cok sağolasın. Her şeyimiz cok standart evin ısısı sabit ama gelen gidenim o kadar cok ki bi de dokunmak istiyorlar gıcık oluyorum. Bir de k.validem tutturuyor akşamları bende yemek yiyin diye aynı bahçede evimiz ama onun evine geçerken kaptı sanırım çocuğum ki nasıl sarıp sarmaladım hep. Dediğin gibi uyurken bir de emerken cok terliyor yataktan kalkınca hemen yelek giydiriyorum ama üstü zaten ince çünkü evin ısısı ideal. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Cok karışanım da var. Tepeme çöktüler zaten nasıl hasta ettim diye.Ayyyyy kıyamam miniğe, nasıl üşütmüş yaa.. daha dikkat edersin eminim, demek ki benim bebetonun öksürüğünden farklıymış seninki. iyi ki danışmışsın doktora. kuzum evin içinde de bi sıcak bi soğuk durumu olmasın çocukta, mesela uykuda sıcaklıyolar kalkınca bi kat bi şey giydir istersen. emerken ve uyurken yelek varsa terledikleri için sonra üşüyolarmış. geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum bebiktona. bizim de bugün tekrar ateşi 37.4 oldu, yarım fitili verdim yine. Allahım yaa aşı yaptırmak da bi dert..
Müthişş yazmışsın çok güzel yaa :)sabah olur... uykunu tam alamamışsındır.. zaten hepi topu kaç saat uyudun ki! karnının da acıktığını fark edersin. kahvaltı yapayım diye düşünürsün. tam bu esnada senin minik mızıklamaya başlar. sonra...
bebeğimin altını değiştireyim de kahvaltıyı sonra yaparım,
bebeğimin karnı da acıkmıştır, emzireyim de sonra kahvaltı yaparım,
karnı doydu ama gazını çıkarayım rahatsız olmasın yavrucak, ben sonra kahvaltı yaparım,
gazı çıkınca uyuklamaya başladı minik kuş, dur şunu uyutayım da sonra kahvaltı yaparım...
bir bakarsın saatler geçmiş... senden daha önemli biri varmış artık hayatında. uyumasan da, yemesen de, dinlenemesen de, kendine vakit ayıramasan da şikayet etmezsin bundan. en son ortaokulda falan bu kadar bakımsızdın ama olsun, yavrun birazcık büyüsün de yine çok güzel olursun. şu an hayatını ona endeksledin, uykuyu bile dinlenmek için değil yavruma sütüm olsun diye istiyorsun. yediklerin, içtiklerin bile onun için, aman süt yapsın aman gaz olmasın. bir gün kakasını yapmayınca eyvah kabız mı oluyor diye endişeleniyorsun, ertesi gün iki kez kaka yapınca ishal oldu diye panikliyorsun. hava soğuk, üşür yavrucak diye biraz sıkı giydiriyorsun, yoksa çok mu giydirdim terleyip hasta olmasın diye evhamlanıyorsun. "bu çocuk uyumuyor, birazcık uyusun da ben de dinleneyim" diyorsun, azıcık fazla uyuduğunda "neden uyuyor, yoksa hasta mı" diye düşünüyorsun.
böyle hissediyorsun değil mi? annelik mesleğine hoşgeldin. hiçbir zaman bitmeyecek, bitmesin diye dualar edeceğimiz yeni mesleğimiz... çok şükür ki anneyiz, ya olamasaydık?
susadım galiba, gidip bi şeyler içeyim... ama kucağımda tostosum uyuyor. neyse birazcık uykusunu alsın da ben sonra içerim.
Kizlar moralim cok bozuk istanbula gelmistik gecen hafta kırkımız cıkınca ailemin yanına, cocukda dogdugundan beri bir hırıltı vardi ama ankaradaki dr normal demisti. İki gundur burnu tikali, surekli hiriltisi ve kuru öksürügü var bugun dr a gittik. Rsv virusu cikti ve bronsit baslangıcı dedi, arastirma hastanesine sevk etti, yrn sabah tekrar gidicez of bebeğim cok kötü bogulurcasina öksürüyor ve fıskirtarak kusuyor napcağımı şaşırdım, bugünkü dr hastaneye yatirabilirler dedi
Kızım bugunde ıkı kere yogun kustı dayanamadm acile gotrdum. Şimdi geldk. Sadece gazı varmş mide sıkıstgı için kusuyomuş. Cok şükür hiçbişeyi yok yavrumun. Yenı gaz ilacı verdı dr. Şimdi verdm onu iyi gbi şükür. Rabbim yavrularımıza şifa versin inş
Ben sana yazmıştım önceden görmedin sanırım benim kızımda gazı olunca kusuyordu. Geçmiş olsun canimKızım bugunde ıkı kere yogun kustı dayanamadm acile gotrdum. Şimdi geldk. Sadece gazı varmş mide sıkıstgı için kusuyomuş. Cok şükür hiçbişeyi yok yavrumun. Yenı gaz ilacı verdı dr. Şimdi verdm onu iyi gbi şükür. Rabbim yavrularımıza şifa versin inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?