Benim bebeğimin de doğduğundan beri çapak oluyor gözlerinde ve hırıltı var gibiydi. Dün gece burnu tıkandı nefes alamicak diye çok korktum.hiç uyuyamadı ağlamaktan. Tonimer diye bi damla kullanıyorum burnuna . Ara ara aspiratorle çekiyorum burnunu. Tel toka nin arkasıyla acitmadan kuruyan sümük varsa alıyorum. Biraz rahatlatıyor.Kizlar moralim cok bozuk istanbula gelmistik gecen hafta kırkımız cıkınca ailemin yanına, cocukda dogdugundan beri bir hırıltı vardi ama ankaradaki dr normal demisti. İki gundur burnu tikali, surekli hiriltisi ve kuru öksürügü var bugun dr a gittik. Rsv virusu cikti ve bronsit baslangıcı dedi, arastirma hastanesine sevk etti, yrn sabah tekrar gidicez of bebeğim cok kötü bogulurcasina öksürüyor ve fıskirtarak kusuyor napcağımı şaşırdım, bugünkü dr hastaneye yatirabilirler dedi
Ayakta, kucakta, anakucaginda sallamsdigimiz yer kalmadi. Dalamiyo bi turlu. Dr.da yok biseyi diyo. Anlamadim ben. Emzir alt degistir gaz cikar uyusun diye igras uyumasin. Hoop yine basa don. Nesi varda dalamiyo anlasam onu yapacagim. Uykusu basina vuruyo. Aglamaktan deliriyo bu sefer. Onun uykusuzluktan kizaran gozlerine, aglamalarina mi yanayim kendi yorgunlugumami bilmiyorum artik..Canim ben de cok caresiz kaliyorum bazen ve ayagimda salliyorum. Napiyim karni tok alti temiz gazi cikmis uyumuyor. Uykusu var belli. Salliyorum ayagimda 5 dk da uyuyor koyuyorum yerine. Sen de dene istersen.
Biz sabahı bekleyemedik hastaneye geldik dr hemen yatiş yapti, surekli burnunu temizliyolar, oksijen veriyolar, simdide serum bağladılar. Evde gripli birimi vardi dedi ablası gripliydi ondan gecmis rsv denen virüs sanırım
Biz sabahı bekleyemedik hastaneye geldik dr hemen yatiş yapti, surekli burnunu temizliyolar, oksijen veriyolar, simdide serum bağladılar. Evde gripli birimi vardi dedi ablası gripliydi ondan gecmis rsv denen virüs sanırım
Geçmiş olsun canımın. Benim oğlum da krup olmuştu bebeklerde çok tehlikeli oluyormuş Dr yaklaştırmayin kardeşini dedi çocuk iyileşene kadar o hafta zehir oldu banaBiz sabahı bekleyemedik hastaneye geldik dr hemen yatiş yapti, surekli burnunu temizliyolar, oksijen veriyolar, simdide serum bağladılar. Evde gripli birimi vardi dedi ablası gripliydi ondan gecmis rsv denen virüs sanırım
Kızlar ya dün süt sağıp dolaba koymuştum gece bebeğe vermek için. Akşam biraz uyuyayım demiştim, kayınvalidem bana iyilik olsun diye sütü dolaptan alıp ısıtıp bebeğe vermiş ama bebek çok az içmiş, tekrar dolaba koymuş sütü. O sütü tekrar ısıtıp kullanmak mümkün değil, değil mi?
allahım sana geliyorum neyseki yalnız değilim yoksa benim bebeğimde mi sorun var diyordumsabah olur... uykunu tam alamamışsındır.. zaten hepi topu kaç saat uyudun ki! karnının da acıktığını fark edersin. kahvaltı yapayım diye düşünürsün. tam bu esnada senin minik mızıklamaya başlar. sonra...
bebeğimin altını değiştireyim de kahvaltıyı sonra yaparım,
bebeğimin karnı da acıkmıştır, emzireyim de sonra kahvaltı yaparım,
karnı doydu ama gazını çıkarayım rahatsız olmasın yavrucak, ben sonra kahvaltı yaparım,
gazı çıkınca uyuklamaya başladı minik kuş, dur şunu uyutayım da sonra kahvaltı yaparım...
bir bakarsın saatler geçmiş... senden daha önemli biri varmış artık hayatında. uyumasan da, yemesen de, dinlenemesen de, kendine vakit ayıramasan da şikayet etmezsin bundan. en son ortaokulda falan bu kadar bakımsızdın ama olsun, yavrun birazcık büyüsün de yine çok güzel olursun. şu an hayatını ona endeksledin, uykuyu bile dinlenmek için değil yavruma sütüm olsun diye istiyorsun. yediklerin, içtiklerin bile onun için, aman süt yapsın aman gaz olmasın. bir gün kakasını yapmayınca eyvah kabız mı oluyor diye endişeleniyorsun, ertesi gün iki kez kaka yapınca ishal oldu diye panikliyorsun. hava soğuk, üşür yavrucak diye biraz sıkı giydiriyorsun, yoksa çok mu giydirdim terleyip hasta olmasın diye evhamlanıyorsun. "bu çocuk uyumuyor, birazcık uyusun da ben de dinleneyim" diyorsun, azıcık fazla uyuduğunda "neden uyuyor, yoksa hasta mı" diye düşünüyorsun.
böyle hissediyorsun değil mi? annelik mesleğine hoşgeldin. hiçbir zaman bitmeyecek, bitmesin diye dualar edeceğimiz yeni mesleğimiz... çok şükür ki anneyiz, ya olamasaydık?
susadım galiba, gidip bi şeyler içeyim... ama kucağımda tostosum uyuyor. neyse birazcık uykusunu alsın da ben sonra içerim.
Çıkartmazmym cnm. Gun içindede gayet iyi çıkartıyodu gazını. Neolduda birikti bukadar bilmiyrmkı. Doktor bana bir ton yenmicek şeyin listesini çıkardı zaten.Cok gecmis olsun canim. Insallah bu damla ii gelir. Bacaklarini kaldirip gazini cikarmiyomusun arada?
Yok canm gormemişim. Olsun goturdum hastaneye içim rahatladı enazından. İlaçtan sonra baya rahatladı kuzum şükürBen sana yazmıştım önceden görmedin sanırım benim kızımda gazı olunca kusuyordu. Geçmiş olsun canim
Iki ay boyunca iliski yasak. Sauna hamam sicak banyo yasak dedi.Sezaryenle dogum yapmis anneler, doktorunuz esinizle yakinlasma zamaniyla ilgili ne dedi?
Bebisleri hasta annelere de acil sifalar dilerim..
Ah canim benim yaaaBiz sabahı bekleyemedik hastaneye geldik dr hemen yatiş yapti, surekli burnunu temizliyolar, oksijen veriyolar, simdide serum bağladılar. Evde gripli birimi vardi dedi ablası gripliydi ondan gecmis rsv denen virüs sanırım
Idare ediyoruz canim bir gun iyi bir gun kotu 1 ayi devirdik cok şükür. Sütün yetmedigini nasil anladin canım? Yetiyordur belki öyle düşünme. Moral cok onemli süt artmasi icin. Bir de ben yesillik yemenin cok faydasını gördüm. Her aksam bir tabak salata yiyorum. Sabahlari da dere otu ve tere. Aralarda da badem atiyorum ağzıma. Rezene cayi iciyorum gaz için. Sanirim bana faydali olan seyler bunlar. Bir de sarimsak süt yapiyo dediler ama bize hic yaramadi. Ne zaman yesem oğlum gazdan mahvoldu. Aglamaktan helak oldu. Kötü bir sekilde tecrübe edindim asla yemem artik.Kizlar nasil gidiyor annelik? benimde ilk baslarda sütüm iyiydi ama artik azaldi yetmiyor bebegime günde 1 kere hipp mama veriyorum. onun disinda sürekli emzirip sagmaya calisiyorum artmasi icin. bugün kusburnu cayina basladim insallah etkisi olur ama hamilelikte günde 4lt su icen ben artik 2 lt bile icemiyorum canim istemiyor. bide şu süt arttirici humana cay varmis disari cikinca ondan alicam belki faydasi olur. bide arada yesil kaka problemimiz oldu onun icin antibiyotik kullandik şükür ki geçti cumartesi kontrole gdiicez bakalım.
Of ya bazi cocuk öyle oluyormus. Bir arkadaşım da care bulamadi. Doktor doktor gezdi. Gayet saglikli demek ki uykusuz bir cocuk yapacak bişey yok demis en sonunda bir doktor. Inşallah sizin oyle degildir. Bir muddet sonra geçer.Ayakta, kucakta, anakucaginda sallamsdigimiz yer kalmadi. Dalamiyo bi turlu. Dr.da yok biseyi diyo. Anlamadim ben. Emzir alt degistir gaz cikar uyusun diye igras uyumasin. Hoop yine basa don. Nesi varda dalamiyo anlasam onu yapacagim. Uykusu basina vuruyo. Aglamaktan deliriyo bu sefer. Onun uykusuzluktan kizaran gozlerine, aglamalarina mi yanayim kendi yorgunlugumami bilmiyorum artik..
Hic bir fikrim yok canim. Gaz icin rezene cayi veriyorum ben ogluma 3-4 kasik kadar. Rahatlatiyor. Bizde de ara sıra minik sivilceler cikiyor yuzumuzde ama ben hic bir sey yapmiyorum kendiliginden geçiyor.Kizlar benim bebegimde 15 gunluk gunduzleri iyi uyuyor.ama gece ayni sekilde bi turlu dalamiyor.uykusu var ama yok dalamiyor.gazindan dolayi surekli ayaklarini kasiyor.aci elma yagi sutuyorum birde omnivit herb baby die bitkisel bi ilac kullaniyorz.bu ilaci kullsnan varmi.birde boynunun altinda minik kizarikliklar olustu.pamukla silip sudocream suruyorum bisi olurmu kizlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?