2014 Aralık Anneleri

Of ya bazi cocuk öyle oluyormus. Bir arkadaşım da care bulamadi. Doktor doktor gezdi. Gayet saglikli demek ki uykusuz bir cocuk yapacak bişey yok demis en sonunda bir doktor. Inşallah sizin oyle degildir. Bir muddet sonra geçer.
Ins gecer. Ben co duzenli uyuyan biriyim ama baba tarafinin hepsinin uyku sorunu vsr. Ceke ceke onlars cekti heralde bu konuda

Hic bir fikrim yok canim. Gaz icin rezene cayi veriyorum ben ogluma 3-4 kasik kadar. Rahatlatiyor. Bizde de ara sıra minik sivilceler cikiyor yuzumuzde ama ben hic bir sey yapmiyorum kendiliginden geçiyor.
Benimkinin yuzu de hep sivilce dolu. Biri geciyo biri cikiyo. kafasi da oyle olmustu. Sspka kullanmiyorum artik gecti baya.

Kızlar bebişimde gaz olmasn dıye benm içmem gereken cay falan varmı. Tavsiye edebilcegınız. Bırde gazını cıkartıyoagzndan rahat ama kakasını yaparken baya zorlanıyo

Benimkinin yuzu de hep sivilce dolu. Biri geciyo biri cikiyo. kafasi da oyle olmustu. Sspka kullanmiyorum artik gecti baya.
Kızlar doktora sordum ben dun benimkindede cıkıyodu. Ya cok sarıp sarmalıyosan sıcakladıgından yada senın yedıklernden dedı. Yumurtayı bırak bi ara ondan sonra gecmezse domates salcayı bırak. Sonra sut urunlerını azalt öyle deneyerek gıt hangısınden oldugunu anlarsn dedı. Bn yumurtayı bıraktm şimdilik.

Sezaryenle dogum yapmis anneler, doktorunuz esinizle yakinlasma zamaniyla ilgili ne dedi?

Bebisleri hasta annelere de acil sifalar dilerim..
40 gun yasak canim. Dinen de oyle zaten. 40 gun sonunda temizlenip namaz kilmaya da baslarsin hatta. Kanaman devam ederse 40 gun sonunda biraz daha bekle tabi. Cunku kadin bu donemde mikroplara cok acik enfeksiyon kaparsin. Normal dogumda agri da cok oluyomus 40 gun oncesinde.

Anneler bi sorum var, bebeginizi kac dk emziriyorsunuz, benimki 5 gunluk ve 5dk emip uyuyakaliyor, ne yapsam uyandiramiyorum 1 saat sonra yine meme ariyor. Sizin bebekler nasil?
canim seninki normal hemen uyuykalmasi şuan.en az 2 saatte 1 emzirmeye çaliş mutlaka.cok sürmez bu uyuyakalması zaten, nirmale döner yani.uyandirmasi biraz zor oluyo iste

Biz sabahı bekleyemedik hastaneye geldik dr hemen yatiş yapti, surekli burnunu temizliyolar, oksijen veriyolar, simdide serum bağladılar. Evde gripli birimi vardi dedi ablası gripliydi ondan gecmis rsv denen virüs sanırım
canim cok gecmis olsun ya, Allah yardimciniz olsunn.seninki ne kadarlikti, kiyamam ya.iyilesirsinz bi an once inaallah

yok canim verilmez.hatta dolaptan cikinca direk isitmak da olmuyormus, sicak suyun icinde baska kapta isitilmaliymis.netten iyice bi arastir istersen ayrintisini

Ya kızlar cocugun gazını cıkarmk için napıyosunuz Anlatn bırde onları denim. İlaçta kullanyrm bişeye yaramıyoya. Gaz ilacı işe yarayan varsa ne kullanıyosumuz

Kızlar bebişimde gaz olmasn dıye benm içmem gereken cay falan varmı. Tavsiye edebilcegınız. Bırde gazını cıkartıyoagzndan rahat ama kakasını yaparken baya zorlanıyo
Rezene cayi ic canim sabah aksam bir bardak.
Hatta bebegine de ver bir zarari yok. Ben öyle yapiyorum.

Ya kızlar cocugun gazını cıkarmk için napıyosunuz Anlatn bırde onları denim. İlaçta kullanyrm bişeye yaramıyoya. Gaz ilacı işe yarayan varsa ne kullanıyosumuz
Canım ben 25 dk falan kucağımda gaz çıkarıyorum gazdan sonrada yine göğsümde sırtını ovaliyorum int den araştırdım Çocuğun midesi ısındigi için kolay sindiriyormus sütü. 1 haftadır falan Külotlu Çorap giydirme olum iyice yukarı çekiyorum sırf midesi işinsin diye birde kimi diyor gazlı yiyecek diye bişey yok ama bence var mercimek nohut yediysem karnı gurul Gurul ağlıyor .ama midesini sıcak tutma ise yarıyor gibi. Gaz damlası oglumda kullandım hiç fayda görmedim bunda almadan bu yüzden. Şu da bir gerçek ki gaz olayı 3 ay sürüyor bebek hareketlene kadar. bir de ayaklarını sürekli karnına ittirmece un çekiyorum falan

Merhaba hanımlar bayadır giremiyorum ben de 30 aralıkta doğum yaptım. O günden beri soğukla başımız dertte önce ben karın ağrılarıyla kıvrandım doktora gittik dikişlerde sıkıntı yok dedi sanırım üşğttüm tuvalete falan çıkamadım bi süre. Neyse onu atlattık şimdi de bebeğim kıvranıyo iki gündür doğru düzgün uyumadı tam dalıyo beş dk sonra birden ağlıyo ıkınıyo sürekli.evde tek odada mahsur kaldım Ufo yanıyo sürekli ama hala herkes üşütüyosunuz diyo siz ne yaptınız ilk günler böyle sorunlarınız oldu mu nolur bi fikir verin

Bende pek başaralı değilim bu konuda ama bebiş doğduğundan beri kv yanımda. O bebişin karnına zeytinyağı sürüyor sonra elini karnına koyup güzelce battaniyeye sarıyor bikaç kat öyle çıkarttığını söylüyor.

canim Allah sabir versin önceliklehicbiseyi yok niye uyumuyo diyosun.okudugum kadarriyla psikolojk olabilir.bebislerimiz cok korkuyomus, ruyayi gercegi hayal edemedginden ne goruyolarsa artik korkulari daha da artabiliyomzs.o yuzden sirf uyku egitimi olsun diye her aglamada hemen almayin kucaginiza düsuncesi bebeklerin psikolojisini daha kötu etkiliyomus, eger farkettiysenz üzerini degistirrken,banyoda kollarini sarilcakmis gbi aciyo, bu da korkma belirtisiymis, benim nacizane 25gunluk tecrubem, bebigim anne sicakligi ariyo gercekten ve yarı yapisik geziyoz biz, arada ayriliuoz tabiki:)) gayet de mutlu saniyorum, ve gaz icin de benim şoyle bi çözümüm oldu, sıcak tutmak, zaten karinlarimiz birbirine yapisik oldgndan hem gazi olmuyo, hem kakasini rahat yapiyo, hem cok guzel uyuyo, he ben illaki yoruluyorum, ama ona da çözüm eski usul.bagliyom kendime, ben çözümü boyle.buldum, herkesin bebegi illaki farklidir..o yüzden çozümlerde farkli olabilir tabiki.insallah herkes kendine iyi gelicek biseyler bulr

Evet aynı şeyleri tecrübe etmisiz bende hep kucağıma yapışık haldeyiz

Sap simplex ten memnunum bir de Bio galia ikisi beraber işe yarıyor. Bebeğim cok aglıyordu cok direndim vermemek için ama onu öyle acı çekerken görmek daha kötü. Doktor da aynısını dedi simplex doğal ve cok iyi geliyor.

Sakın üşütme ne sen ne Bebeğin cok dikkat et doktora vereceğin parayı ısınmaya harca bana doktorum bunu dedi. Gerçekten de öyle. Içlik giydir bebeğine sar sarmala. Sende üşütme Sütünden geçmesin. Benim bebeğim üşüttü. Şu an neler çekiyorum anlatamam. Şuruplar ilaçlar havada uçuyor ki cok dikkat ediyordum. Burnunu sürekli temizle tıkanmasın yoksa boğazı şişiyor bu kez ateş yapıyor aman aman diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…