2014 Aralık Anneleri

Herkese merhaba,ben de aralik annesi yim hamileliğin suresince sessizce takip ettim burayi ve sonunda bende katildi araniza.benim oğlum da 20 günlük.gündüzleri yapişik yasiyoruz.emiyo uyuyo ama beşiğine yatirinca basliyo ağlamaya.kucagimdayken uykuda sorun yok.tek baş ima bakiyorum ve yemek bile zor yiyorum.ev isi zaten mümkün değil,yeyemek olay ini da bu hafta pratik şeylerle atlattik ama sut olma si için iyi beslenmek lazim,nazil yapiçam ben de bilmiyorum.internetten okuduklarim hep ilk ay bebegin anneye ihtiyaihtiyaç var kucaginiza almaktan korkmayin diyo ama tecrübe liler pek de öyle demiyo gibi.
Size sormak istedigim bikac sey var.bebeğimin burnu tikanik sanisanirim,emerken ve uyurken hihirildiyo ddr.serum fizyolojik vermişti ancak gün içinde ne kadar siklik la kullanmaliyim bilen var mi.ben 2-3 damla damlattim 2gundur pek değişiklik yok sanki
Bi de sirtina vurarak gaz cikartma işlemini ne kadar sure yapiyosunuz hanimlar?benim bebiş 2-3 dakika yi geçince basliyo mikirdanmaya o kadar zamanda da gazi cikmiyor tabi dizilme yatirip biraz da öyle demiyorum ondan da cabuk sikiliyo.sabit im ben bu gaz cikarma olay ini beceremiyorum.oneriniz var mi bu konuyla ilgili
Hepinize gaxsiz saglikli günler diliyorum:)))

öncelikle hoşgeldin. serum fizyolojikten korkma, bizim dr 3-4 saatte bir yapabilirsin dedi. gaz çıkarma önemli, şu an fark etmiyo olabilirsin çünkü ilk 20-25 gün gaz sorunu pek olmuyo. Bazen 10 15 dakika bile uğraştığım oldu benim. dik tut bebişi, belinin oralara vur, çok yukarıya vurmana gerek yok. belinin biraz altı biraz üstü gibi. ve besledikten sonra oyalanma, ne kadar çabuk başlarsan o kadar çabuk çıkar

Arkadaşım ben burun işini otri bebe ile çözdüm nazal Aspiratör ile

kakasını 5 günde bir yapıyor ama cıvık şekilde ve sancı çekmiyor o süre boyunca sütünü içiyo uyuyo. haftada bi kaç kez gazı oluyo. doktor sadece anne sütü içen bebek 10 güne kadar hiç yapmasa da kabız değildir dedi. normal kabul ediliyomuş. 10 günü hiç geçmedi tabi ama aklıma takılıo keşke her gün bir kere yapsa. Bazı bebeklerin bağırsakları böyle falan dedi.Bir arkadaş da sütüm yağlı olduğu için 5,6 günde bir yapıodu diodu öle bi durum mu var bilemiyorum.

Neeeey 100cc süt MÜ sağıyorsun maşallah benden bi sağmada 40-60 Cc zor çıkıyor her şeyi deniyprum arttırmak için siz ne yapıyorsunuz?
maşallah diyelim önce :)) vallayaptığım özel birşey yok amaemzirdikçe vesağdıkçaçoğalıyoonubiliyorum.sıcak duşiyi geliyor göğüslere,dereotunu tek geçerim,bi detecrübe ile sabittir gerçekten debulgur vb.arttırıyor.benim genelde yaptıklarım bunlar.allah arttırsın hepimizin sütlerini ..

gecmis olsun canim tekrardan, neyseki zatureye cevirmeden tedaviye baslandi,sabirli ol insallah gecicektir.Allah şifa versin yavruna

canım hoşgeldiinnn:) benim burun icin bi tecrubem yoj ama gaz icin sunu öneririm, emzirirken karninin seninkine degmesine özen goster, sicak olsun.emdimten sinra yavasca omzuna koy.hafif vur sirtina.benimji memede uyuyakaliyo, dikiyorum gaz icin 5dk da cikiuo hemen.ama yinede dik tutmaya devam ediyorum biraz sindirsin sütü diye, kusmasin diye yani.sonra da misil misil uyuyove bi yöntem buldum, yüzustü yatmaktan asrii hkslaniyolar, yüzü yana dönük tabiki.bebek yastiginin üzerine yatiriyorum hafif egimli sekilde koltuga koyuyorum.bi nevi anne kuxagini taklid ettiriyom.deneyin derim

Maşallah canım. Darısı tüm Sütü az olanlara. Bende dediklerinden yapıyorum hatta fazlasını ama saklamak için sağarsam çocuk aç kalıyor sağmazsam bebeğime ucu ucuna yetiyor öyle yanı dilerim artar sütüm çünkü canla başla uğraşıyorum. Şükür ilk zamanlara göre yine iyiyim

Dun gece apar topar acile gittik. Bebegimin kusarken agzindan kan geldi. Nasil korktugumu anlatamam. Benzer durum yasayan olursa panik yapmasin diye anlatiyorum. Gogsumde yara bile denilemeyecek kadar kucucuk bi yara var. Ben ihtimal vermedim tabi ordan o kadar kan gelecegine. Butun tahlilleri normal cikti. Dr. Da sen sikinca kan gelmeyebilir ama onlar cok vakumlu cekiyo, gogsunden olmus dedi. Bakti baska hic biseyi yok cunku. Allahim bebeklerimizi korusun hastaneye giderken nerdeyse kendimden gececektim

kızlar size bi tarifim var.. bi çok şeye faydası var, öncelikle sütünüzü arttırmaya yardımcı olacak, tuvalete çıkışınızı düzenleyecek, malum doğum sonrası kabızlık ve hemoroid baş belası, gazınızı azaltacak, bebeğin de kaka ve gaz olayında yardımcı olacak. Tamamen her şeyi halledecek demiyorum ama yardım edecek.

3-4 kuru incir
3-4 kuru kayısı
10 çekirdeksiz kuru üzüm
10 çekirdekli siyah kuru üzüm
(eklemek isterseniz meyve kuruları)

Bunları akşamdan 3 bardak suya koyun. Sabah kaynatıp altını kapatın. İçine sallama rezene çayı koyun, ya da humananınkini falan içiyosanız 1 ölçek ekleyin. Bu karışımı rondo ya da blender ne kullanıyosanız çekin. Boza gibi bi kıvamı oluyo.. İçin afiyetle. Sadece suyu içmeyin yani.. böylesi daha iyi.

Şifa olsun inşallah

Aynısı bizede olduu annem demese göğsümden geldi o diye bende aşırı panikliyordum neyse geçmiş olsun :)

Anladım canım ama aynen korktum bende senin adına. Peki kilo alımı nasıl, sık sık sağlık olacağına falan götürüp kontrol ettirsen. Eğer normalse olabiliyormuş demek Ki boyle, takma kafana

Arkadaslar sut tikanikligi (mastit) sorunu yasayan var mi? Varsa ne yaptiniz gecmesi icin. Gogsumu sagdim baya, sicak kompres falan yaptim ama pek rahatlamadi. Atesim cikti miden bulaniyo gogsum semsert ve kizarmis durumda agrisini da sormayin

Canım her bebeğin tarzı farklı, kimi hemen çıkarıyor, kimi uzun sürede. Mümkün olduğunca cikArmaya çalış sen. Wrap sling diye.bisey araştırıyorum ben de su sıralar, kendime bağlayıp işlerimi de hallederim, hemde bebek sıcaklıkla rahatlar diye. Çocuk 9 ay annesiyle yaşamaya alışmış olarak doğuyor. Ayrılması da yavaş yavaş olmali. Ne kadar kucağımıza alsak, ona güven versek o kadar iyi

Bizide 16.8 le yatırmışlardı hastaneye. Şimdi nasıl oldu sarılığı? İnşaallah daha iyidir.
sarılığı geçti çok şükür
ama hastanelere gide gele üşüttü
5 gün hastanede yattık, siteye giremedim
eve bugün izinli olarak geldik
yarın inşallah kontrolde hayırlı haberler alırız

canım kendini niye sucluyosun,illaki üzülüyosun ama bebek bakimi cok basit bisey degil ki, hassaslar narinler.uzme kendini.daha dur bakalim geceleri başinda beklicegimiz günler cok olucak.naptiniz bu arada.dr ne dediii
tekrar yatış verdi canım 5 gün kaldık üşüttü diye
yarın kontrol var
inşallah iyi olur

Bende tohum seklinde olan rezeneden vardi kendime demliyordum cok aglayinca verdim 2 cay kaşığı. Dogal biseynsonucta bisey olmaz. Bir de icme suyu yani hazir sudan kaynattim verdim klorsuz olsun diye. Sonra milupanin rezenesini aldirdim ondan vermeye basladim. Bayagi rahatlatti benim oglani.

Ya kızlar goguslerım yumuşacık iki gundur dolmuyo sankı. Sıkınca süt geliyo ama. Süt olsn diye ne yersem etkı eder Nette araştryrm. Bıyerde yararlı olan şeyler baska sayfada zararlı dıyo şaşırdım ne yıyıp içicemiya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…