2014 Aralık Anneleri

Tahin helvası yiyebilirsin canım üstünede bol su içeceksin. Ve kesinlikle uyku çok önemli. Bebeğin uyurken muhakkak 1 saat bile olsa uyu gündüzleri. Ben tahin helvasını çok sevmediğim için zorla yedim ama yediğim gün faydasını da gördüm.

Yıyorum cnm. Sag gogsum sola gore daha ıyı durumda sol bomboş resmen. Halbukı eşit emzırıyrm ıkı tarafıda.

Arkadaslar sut tikanikligi (mastit) sorunu yasayan var mi? Varsa ne yaptiniz gecmesi icin. Gogsumu sagdim baya, sicak kompres falan yaptim ama pek rahatlamadi. Atesim cikti miden bulaniyo gogsum semsert ve kizarmis durumda agrisini da sormayin

Sikinca sut gelmiyo mu
Geliyosa bizim hemsire once sicak suyla masaj, sonra yagla masaj, sonra yagi yikamak, sonra elle sagmak ve sonra emzirmek onermisti. Bikac kerede toparlamisti meme.

Cok gecmis olsun.

Arkadaslar sut tikanikligi (mastit) sorunu yasayan var mi? Varsa ne yaptiniz gecmesi icin. Gogsumu sagdim baya, sicak kompres falan yaptim ama pek rahatlamadi. Atesim cikti miden bulaniyo gogsum semsert ve kizarmis durumda agrisini da sormayin

Ne kadar sağsanda emzirmeden geçmiyor. Bende oldum sıtma gibi titreme üşüme oldu. Sıcak duş sağma denedim geçmedi acısından emziremiyodum ams dayandım bir kaç kez emzirmeden sonra geçti

Sende gördüm araştırdım mantıklı geldi wrap sling siparis bile verdim umarım kullanabilirim çünkü canı sağolsun yavrumunda hepimiz gibi çok masraf ettim hala da ediyorum boşa 100 tl vermiş olmayayım

Doktoru aradim canim metsil verdi gaz ilaci baya bi rahatlatti.rezene humananinkini aldim kimyonlu bebeklere de veriliomus.ama doktor kendin ic verme dedi.cok zorda kalirsam ondan da vereyim.erkek cocuklari gercekten cok gazli.bi kendin ne yiyorsun.internetten bakiyorum hersey gaz yapio.bizr yicek hicbisi kalmio.ne yicemi sasirdim

Ne kadar sağsanda emzirmeden geçmiyor. Bende oldum sıtma gibi titreme üşüme oldu. Sıcak duş sağma denedim geçmedi acısından emziremiyodum ams dayandım bir kaç kez emzirmeden sonra geçti
Ikk once emzirme iltihaplidir dediler. Ilk sagdigim gercekten sarimsiydi. Sonra birkac kez daha sagdim rengi duzeldi. Emzirdim de. Nerden baksan dunden beri 125 ml sut atmak zorunda kaldim. Icim gitti. Bebegimin rizkini dokuyorum diye. Denemedigim sey kalmadi. Ins benimki de duzelir

herkese merhaba bebeklerınız hayırlı olsun arkadaslar.benım bır rıcam olacak.epıdural anestezyle sezryan olan arkadaslar neler yaptılar sıze.amelıyathaneye gırdıgınız ılk andan ıtıbaren neler yapıldı.belınızden yapılan ıgne acıdımı.sıkıntı oluyormu peki.dogum olurken bısey hıssettınızmı cevaplarınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler

Canim ameliyat haneye girince seni oturuyorlar birinin omuzlarından tutuyorsun kimildamaman için ve igneni yapıyorlar korkutmak istemem ama ben kendimi çok kasmistim canim çok yandi o yüzden ama sakin olursan sorun yok tek zor yani iğne emin ol gerisi çok rahat ve heyecanlı hele de bebeğinin sesini duyma kismi hayatimin en guzel aniydi.. Bir de bana sondayi odada taktilar o da çok fenaydi rica et uyusturduktan sonra ameliyathane de taksinlar o aciyi çekme bosa.. Beni bebegin durumu riskli diye acil sezaryene aldilar ama uzulmedim hic gerçekten sezaryen in korkunç bi yani yok en geç bi haftaya da toparlanirsin zaten

Sende gördüm araştırdım mantıklı geldi wrap sling siparis bile verdim umarım kullanabilirim çünkü canı sağolsun yavrumunda hepimiz gibi çok masraf ettim hala da ediyorum boşa 100 tl vermiş olmayayım
Hangi siteden aldın canım? Bana da çok mantıklı geliyor ama birazda pahalı geliyor. Bilmiyorum alsam mi, kendi kendilerine uyusalar ne güzel olcak dimi

Adına bakıp da bir şey sanmayın; serum fizyolojik 1 litre saf suda 9 gram sodyum klorür yani bildiğimiz sofra tuzu bulunan bir çözeltiden başka bir şey değildir.
Her birinde 5 ml serum fizyolojik bulunan 12 flakonun fiyatı tam 20 lira.
Evet, yanlış okumadınız, 60 mililitre su ve yarım gram tuzun fiyatı 20 lira, yazı ile ‘yirmi lira’.
Yani litresi yaklaşık 350 tl ye geliyor.
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın da hastalarına yazdığı 1 litresi 2-3 lira olan ve üstelik de damara zerk edilebilecek kadar ‘steril’ olan serumlardan alın ; bütün aile aylarca kullanın.
Bizim doktorda öncesinde fahiş fiyatlı olanı tavsıye etti ve bizde bilmediğimizden uzunca bir süre kullandık(kazıklandık-dolandırıldık).
Daha sonra Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın konuyla ilgili yazdıklarını okudum.
Sonuç olarak eczaneden 3,5 Tl ye yarım litrelik (500 ml) Poliforma marka PF %0,9 İZOTONİK SODYUM KLORÜR İ.V İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ adlı ürünü kullanıyoruz artık. Bırde şırınga almanız gerekiyor 50 kuruşa.
Doktorumuza tekrar konuyu açtığımızda iyi yapmışşınız dedı.(neden en başta bizi bu sekılde yonlendırmediği ayrı bir soru işareti tabiki)
Şırıngaya yaklaşık 6-10 ml serumu çekin. burun deliklerine 3-5 er ml sıkın. Her serum sıkışından sonra ters cevirip sırtına hafifçe vurarak burnunun temizlenmesini sağlayın.

Canim ben epidural normal oldum.igne hic acitmadi korkma.sonra da uyusuo bisey hissetmiosun.zaten eline buton verio herhangi agri hissedersen butona basiosun ilac gelio o igneden.igne takili duruo.hic korkma o kisimlar cok kolay

Canim ben epidural normal oldum.igne hic acitmadi korkma.sonra da uyusuo bisey hissetmiosun.zaten eline buton verio herhangi agri hissedersen butona basiosun ilac gelio o igneden.igne takili duruo.hic korkma o kisimlar cok kolay
nasıl oldu peki dogum.yani sancı falan cekmeden oluyor degılmı.zormuydu önerırmısınız bana peki

masallah cok guzel olmus.bbekde cok tatlı allah bagıslasın.normal dogum oldu sanırım.agrısızmı yoksa sancılımı yaptınız nasıl gectı dogum

teşekkürler, Amin. normal doğum ağrısız canım, epidural.. şiddetle tavsiye ederim, çok kolay.. eğer 4-5 santim açılana kadar bekleyebilirsen epiduralden sonrası zaten çok basit. epidural de hiç acıtmıyo gerçekten. 10-15 dakikada etkisini gösteriyo. ama işte ilk açılma önemli, bazısı saatlerce sancı çekiyo 1 2 santim açılsın diye. benim zaten hastaneye gittiğimde 3 santim açıktı. 4 saatte falan 3 santim daha açıldı, o zamana kadar şiddetli bi sancı yoktu zaten, dayanılmıcak bi şey deildi. 6 cm olduğunda epidural istedim, yaklaşık 3 saat sonra tam açılma oldu. yarım saatte de bebik doğdu. ıkınmayı falan etkilemedi.. gayet kolaydı. doğum sonrası dikişler 10 günde tamamen iyileşti, zaten 3 4 dikiş vardı.

Kızlar sızın bebeklernzde cok geriniyomu. Ya gerınmekten bi hal oluyo benım cimcimik. Kucakta bile gerınemeynce aglıyo Ayaklarını ve kafasını orttürmüyo. Agladgnda altını açınca mest oluyo resmen. Bacakları acık olunca bezı olmaynca oyle rahatkı. Gıydırınce kıyamet kopartıyoki kaln asla gydrmıyrm yani.

canimno gerinmeler kakasini yapmaya calismaktan ben hemen gaz ve kaka operasyonna basliyorum, ayaklarini tempolu sekilde karnina getr gotur vs.altini acinca da o ayaklarini kaldiriyoz ya, gaza yardimci oluyo, hatta her seferinde acikken kakasini yapiyo bizimki en azindan öyle

Hangi siteden aldın canım? Bana da çok mantıklı geliyor ama birazda pahalı geliyor. Bilmiyorum alsam mi, kendi kendilerine uyusalar ne güzel olcak dimi
kizlar babysling sitesinde 60 tl,kardoyla 67 ye geliyo.sling icinde kendinden gecmiscesine uyuyo valla, bebegi sadece cikarirken biraz zorlanabilirsinz. ergo baby cikarmasi takmasi cok daha basit ama fiyati 270tl.bilginize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…