- 24 Mayıs 2014
- 3.699
- 1.802
- 178
benim dr epidural normali önermedi, doğum uzuyor, bebek riske giriyor dedinasıl oldu peki dogum.yani sancı falan cekmeden oluyor degılmı.zormuydu önerırmısınız bana peki
Ben turniko dan aldım 95 tl oluyo kargoyla daha ucuz siteler vardı fakat araştırdım bunun boyası kanserojen mad içermez yazıyor bu nedenle bunu aldimHangi siteden aldın canım? Bana da çok mantıklı geliyor ama birazda pahalı geliyor. Bilmiyorum alsam mi, kendi kendilerine uyusalar ne güzel olcak dimi
Ya suan sinir oldum hem eczacı hem Dr flakon al deyip durdular cocugun tıkanıklığı zor geçti 100 tl ye yakın para ödedim bunlara bir de eczacı tanıdık olacak gözlerini para büyümüş resmebAdına bakıp da bir şey sanmayın; serum fizyolojik 1 litre saf suda 9 gram sodyum klorür yani bildiğimiz sofra tuzu bulunan bir çözeltiden başka bir şey değildir.
Her birinde 5 ml serum fizyolojik bulunan 12 flakonun fiyatı tam 20 lira.
Evet, yanlış okumadınız, 60 mililitre su ve yarım gram tuzun fiyatı 20 lira, yazı ile ‘yirmi lira’.
Yani litresi yaklaşık 350 tl ye geliyor.
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın da hastalarına yazdığı 1 litresi 2-3 lira olan ve üstelik de damara zerk edilebilecek kadar ‘steril’ olan serumlardan alın ; bütün aile aylarca kullanın.
Bizim doktorda öncesinde fahiş fiyatlı olanı tavsıye etti ve bizde bilmediğimizden uzunca bir süre kullandık(kazıklandık-dolandırıldık).
Daha sonra Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın konuyla ilgili yazdıklarını okudum.
Sonuç olarak eczaneden 3,5 Tl ye yarım litrelik (500 ml) Poliforma marka PF %0,9 İZOTONİK SODYUM KLORÜR İ.V İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ adlı ürünü kullanıyoruz artık. Bırde şırınga almanız gerekiyor 50 kuruşa.
Doktorumuza tekrar konuyu açtığımızda iyi yapmışşınız dedı.(neden en başta bizi bu sekılde yonlendırmediği ayrı bir soru işareti tabiki)
Şırıngaya yaklaşık 6-10 ml serumu çekin. burun deliklerine 3-5 er ml sıkın. Her serum sıkışından sonra ters cevirip sırtına hafifçe vurarak burnunun temizlenmesini sağlayın.
Doktoru aradim canim metsil verdi gaz ilaci baya bi rahatlatti.rezene humananinkini aldim kimyonlu bebeklere de veriliomus.ama doktor kendin ic verme dedi.cok zorda kalirsam ondan da vereyim.erkek cocuklari gercekten cok gazli.bi kendin ne yiyorsun.internetten bakiyorum hersey gaz yapio.bizr yicek hicbisi kalmio.ne yicemi sasirdim
Benim annem de haftasonu gidiyo. Makarna pilav sulu patates kofte et. Biraz onceki mesajimda daha ayrintili yazdım canim. Bebekler yemek yapmaya da musade etmeyecek makarnaya yumurtaya talim edicez galiba :))Siz yemektir çorbadr neler yıyosunuz kızlar. Şimdilik annm var on gune gıdıcek ne yapp yerım acaba ozaman
Hahaha sanki bizi anlatmissin canim :))Kızlar sızın bebeklernzde cok geriniyomu. Ya gerınmekten bi hal oluyo benım cimcimik. Kucakta bile gerınemeynce aglıyo Ayaklarını ve kafasını orttürmüyo. Agladgnda altını açınca mest oluyo resmen. Bacakları acık olunca bezı olmaynca oyle rahatkı. Gıydırınce kıyamet kopartıyoki kaln asla gydrmıyrm yani.
Bu donemde cogu bebiş aynı demekkı. Artk gerınmesını çıkardgı seslerden ayrt edebiliyrm.Hahaha sanki bizi anlatmissin canim :))
Tipkinin aynisiyiz sizinle. Hatta o kadar geriniyoki bizim ki elleri ayaklari titriyo :)
Bende bırebır aynı şeylerı yıyorum cnm. Sevmedgm seylerı yer oldum kızım için napim. Ama annem gıdınce fena bocalıcakmışım gbi geliyo. Cunku artk bebişim gunduz cok sık uyuyp uyanıyo. Uyuması en fazla yarm saat suruyo. Uyanıyo hemn emince arada uyyo yıne butun gunumuz boyle gecıyo. Ev ne halde olur bi sure bılmıyrm valla.Benim annem de haftasonu gidiyo. Makarna pilav sulu patates kofte et. Biraz onceki mesajimda daha ayrintili yazdım canim. Bebekler yemek yapmaya da musade etmeyecek makarnaya yumurtaya talim edicez galiba :))
Arkadaslar sut tikanikligi (mastit) sorunu yasayan var mi? Varsa ne yaptiniz gecmesi icin. Gogsumu sagdim baya, sicak kompres falan yaptim ama pek rahatlamadi. Atesim cikti miden bulaniyo gogsum semsert ve kizarmis durumda agrisini da sormayin
herkese merhaba bebeklerınız hayırlı olsun arkadaslar.benım bır rıcam olacak.epıdural anestezyle sezryan olan arkadaslar neler yaptılar sıze.amelıyathaneye gırdıgınız ılk andan ıtıbaren neler yapıldı.belınızden yapılan ıgne acıdımı.sıkıntı oluyormu peki.dogum olurken bısey hıssettınızmı cevaplarınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler
Bizimki de geriliyor işin kötüsü meme emerkende geriliyor. Meme ucum kopacak gibi oluyor canımı çok acıtıyor. Lansinohu.meme kremi hiç bir etkisi olmadı.sütyen giymekté zorlanıyorum.Göğüs uçları bükülüyor ve çok acıyor.Bir de bebeğim 4 saat uyuduğunda süt biriktiğinden göğüslerim çok sertleşir ve ağırlaşıyor. Sağamıyoruz bebeğim doymuyor diye. Şimdi evdeyim ama ilerki Zamanlarda nasıl dışarı çıkarım?bnle aynı sorunları yaşayanlar nasıl bir çözüm uyguluyorlar?Hahaha sanki bizi anlatmissin canim :))
Tipkinin aynisiyiz sizinle. Hatta o kadar geriniyoki bizim ki elleri ayaklari titriyo :)
Sallama rezene yerine 1 tatlı kaşığı normal rezene koysak olmaz mı?kızlar size bi tarifim var.. bi çok şeye faydası var, öncelikle sütünüzü arttırmaya yardımcı olacak, tuvalete çıkışınızı düzenleyecek, malum doğum sonrası kabızlık ve hemoroid baş belası, gazınızı azaltacak, bebeğin de kaka ve gaz olayında yardımcı olacak. Tamamen her şeyi halledecek demiyorum ama yardım edecek.
3-4 kuru incir
3-4 kuru kayısı
10 çekirdeksiz kuru üzüm
10 çekirdekli siyah kuru üzüm
(eklemek isterseniz meyve kuruları)
Bunları akşamdan 3 bardak suya koyun. Sabah kaynatıp altını kapatın. İçine sallama rezene çayı koyun, ya da humananınkini falan içiyosanız 1 ölçek ekleyin. Bu karışımı rondo ya da blender ne kullanıyosanız çekin. Boza gibi bi kıvamı oluyo.. İçin afiyetle. Sadece suyu içmeyin yani.. böylesi daha iyi.
Şifa olsun inşallah
O dediğin kanguru gibi bir şey mi?Canım her bebeğin tarzı farklı, kimi hemen çıkarıyor, kimi uzun sürede. Mümkün olduğunca cikArmaya çalış sen. Wrap sling diye.bisey araştırıyorum ben de su sıralar, kendime bağlayıp işlerimi de hallederim, hemde bebek sıcaklıkla rahatlar diye. Çocuk 9 ay annesiyle yaşamaya alışmış olarak doğuyor. Ayrılması da yavaş yavaş olmali. Ne kadar kucağımıza alsak, ona güven versek o kadar iyi
Hic söyleme canim yaa benim karnim da öyle gecen dusa girecektim Esim karnimi gördü nolmus ya öyle dedi gözleri ayrildi adamin bi bagirdim nolmusa benziyor çocuk dogurdum iste diye ya çok moralim bozulduKızlar bu karındakı çatlaklıkları napıcazya. Benım karnım harıta gbı vaşla. Bebişin gazndan bunları pek düşünemiyoruz ama aynada baknca önümüzde yaz olunca bır kötü oluyorum valla
ben spinal sezeyan oldum belden uyusturmali epiduralle ayni mi bilmiyorum ama iğne acitmiyo hic hissetmedim bile ama biri seni tutuyo oturur pozisyonda omuzlarini da hafif asagi sarkitarak sanki yorulmuş gibi duruyosun yani o şekilde igne oluyosun zaten sana anlatirlar doktorun karnina dokunmasini cekistirmesini hissediyosun ama aci yok sadece bebeği cikarirken karninda değişik bir baski hissediyosun sonra bebisinin aglamalari yankilaniyo havluya sarip yanak yanağa getirtiyolar çok güzel bir anherkese merhaba bebeklerınız hayırlı olsun arkadaslar.benım bır rıcam olacak.epıdural anestezyle sezryan olan arkadaslar neler yaptılar sıze.amelıyathaneye gırdıgınız ılk andan ıtıbaren neler yapıldı.belınızden yapılan ıgne acıdımı.sıkıntı oluyormu peki.dogum olurken bısey hıssettınızmı cevaplarınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler
2800 doğmuştu 45 günlük oldu 4.100 oldu şimdi. Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin. 2 hafta sonra yeniden gidicez bakalım sağlık ocağına kaç olur bilmem.Anladım canım ama aynen korktum bende senin adına. Peki kilo alımı nasıl, sık sık sağlık olacağına falan götürüp kontrol ettirsen. Eğer normalse olabiliyormuş demek Ki boyle, takma kafana
canim metsili dene bizimkini o rahatlattiBu zinco nun hiç bi faydası olmadı bize her gece aynı saatte başlıyoruz ne yapacağım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?