2014 Aralık Anneleri

Arkadaşlar merhaba; Burayı hamileliğimin hemen hemen ilk gününden beri takip ediyordum ama 3-5 mesaj haricinde pek yazma fırsatım olmadı. Öncelikle doğum yapan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Bebekleriniz ömürlü olsun. Allah sağlık sıhhat versin tüm aileniz ile birlikte . BEN BEBeğimi 39. Haftada kaybettim. Hem toparlanamadığım için hem de doğum yapmayan arkadaşlar etkilenmesin diye yazmadım. Doğuma 6 gün varken son kontrolümde bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. O an bütün dünya başıma yıkıldı. Öyle ki beni o an öldürseler, kor alevlere atsalar o kadar canım acımazdı… Maalesef kucağıma o güzel yavrumun cansız bedenini verdiler… Beşiğine yatıracağımız bebeğimizi babası elleri ile kara toprağa yatırdı… Öldük, bittik, yandık kavrulduk… içimde ki bu acıyı tarif edebilecek kelimeleri DAHİ bulamıyorum… Oysaki bebeğimin odasını bile kurmuştuk. Beşiği, yatağı, eşyaları, şampuanları, hastanede dağıtacağımız şekerler, kurabiyeler…. daha neler neler Ama her şey ALLAH’ tan.. O verdi o aldı, bize sabretmek düşer. O yüzden hiç üzülmeyin, gazıydı, pişiğiydi, doğum yapmayanlar için kurabiyeydi şekerdi, valizdi herşey olur.. Bunlar o kadar kolay ki. Ama anladım ki her şey boşmuş… Keşke bebeğim yanımda olsaydı da o eşyalar hazırlıklar varsın olmasaydı… Keşke bebeğimin o güzel eşyaları olmasaydı da patiskalara sarsaydım… O özenerek süslediğim odası yatağı olmasaydı da bebeğimi yerlerde koynumda da yatırsaydım.. Ama kader işte sabır ediyorum. Rabbime Hamd ediyorum.. Beterin beteri var. Demek ki bizim sınavımız buymuş.. Ama biliyorum ki yavrum şuan cennet bahçelerinde. Tertemizdi o çünkü.. Tertemiz, günahsız, saf, Pirü-Pak… O yüzden bunlar aklıma geldikçe içimi tarif edemediğim bir huzur kaplıyor.. Artık yavrumu Mahşer günün de göreceğim.. Bilmem ki onunla görüşmeye, onun olduğu yere gitmeye layık olabilecekmiyim ?... Allah inşallah babasıyla birlikte nasib eder. İşte böyle arkadaşalar, artık bir ömür boyu önüne geçemeyeceğim bir hasretin sahibi oldum. İnşaallah Rabbim annelik duygusunu tatmayı tüm isteyenlerle birlikte bana da nasip eder. Sizleri de evlatlarınız ile birlikte mutlu mesut eder. Dediğim gibi hiçbir şeye, eksiğe takmayın. Evladınız yanınızda ya ,sağlıklı sıhhatli ya, her şey olur. Yavrularınıza sıkı sıkı sarılın. Allah’a emanet olun.

Yaşadıklarını çok acı birebir olmasada benzerini bende yaşadım 20 haftalık tı benimki.çok doğru detaylara değinmişisn okdr boşki herşey ama çok güzelde tevekkül etmişsin Rabbim imtihanı bunu idrak edebildiysek ne mutlu bize dilerim acıların hafifler sabrını verir Rabbim güzel allahım inşllh başka bi bebekle kucağını doldurur dua ile inşllh

Kızlar herkese merhabalar doğumdu çatlak tı sezeryan mi normalmi kilomu derken Kavuştuk yavrulara muhabbetler boyut değiştirdi şimdi gazıydı kakaksıydı sütüydü derken 1 ay lık olduk biz.dğn sağlık ocağına getirdim aşımızı olduk kuzum iğne olurken ben dayanamadım dışarıya çıktım ama öğle bir bağırdı ki dışarıdan bile duydum hiç Kıyamadım içim parçalandı.neyse atlattık çok şükür birde monavitD3 damla verdiler hergün 3 damla die. Sizler nasıl veriyorsunuz yani emdikten sonramı yoksa emmeden öncemi bemim bebeğim kusuyor çok nasıl yapmalıyım sizce

Allah sabır versin canım bende 37 haftalik doğum yaptım hastaneye gittim bebeğin kalp atimlarini almadılar dünya karardı içim boşaldı sanki hayal aleminde gibiydim sonra ebe dediki çok derinlerden çok hafif bişeyler geliyo beni Apar topar ameliyata aldılar şükür kavustum bebegime ama o 5 dk yi hiç unutmayacağım. Rabbim herkesi sınav ediyor sana üzülme demeyeceğim nasıl denir o senin yavrundu ama bu yaşadıklarını mükafatı çok güzel olacak Rabbim hiçbir şeyi zayi etmez

Allah sabır versin canım, yazdıklarını okuyunca şikayet ettiğim basit şeylerden utandım, kolikmiş gazmış uykusuzlukmuş geçecek dertler bunlar.. o kadar doğru yere vurgu yapmışsın ki hepimiz bebeklerimizin çok bunaldığımız ağlama seanslarında senin bu yazını hatırlatmalıyız kendimize.. ne kadar acı çektiğini tahmin edebiliyorum, ben de önceki gebeliğimde 23 haftalık bebeğimi kaybetmiştim, mezarı bile var yavrumun. seninki çok daha ağır bi imtihan tabi, kıyaslanamaz. İnşallah sana şefaatçi olacak meleğin.. . Allahım sana da istediğin zaman sağlıklı bir evlat nasip etsin.. Rabbim yardımcın olsun.

canım ya ne dicegimi düsünecegimi bilemedim cidden.Allah sabır versin, sana ve eşine, dedigin gibi bu bi sinav, Rabbim dayanma gucü versin.sana da insaallah hayirli evlatlar nasip etsin

Rabbim sabır versin diyecek gerçekten bir şey yok. Okurken Boğaz'ım Düğüm düğüm oldu nefesim kesildi benimde kayıplarım oldu gerçi Çok küçüklerdi. Ama onlar beni darma duman etti cok Ağladım cok üzüldüm tabi üzülmenin ötesinde yaşadıklarım ama asla isyan etmedim ve Rabbim beni bir evlatla sevindirdi. Ne kadar üzülme desemde yersiz kalır. Allah ım acısın sağlıklı evlatlar nasip etsin. Ama bil burada yalnız değilsin aynı kaderi paylaştığımız yüzlerce kadın var burada. En azından biz birbirimizi anlayabiliriz

Arkadaslar sut tikanikligi (mastit) sorunu yasayan var mi? Varsa ne yaptiniz gecmesi icin. Gogsumu sagdim baya, sicak kompres falan yaptim ama pek rahatlamadi. Atesim cikti miden bulaniyo gogsum semsert ve kizarmis durumda agrisini da sormayin
Benim oldu acile gittim genel cerrah bakiyomus yaringel dediler soğuk uygulama yapacaklarmis eve geldim sagdim makinayla soğuk uygulama yaptım geçince gitmedim gerçekten ağrısı çok kotu bütün kemiklerin ağrıyordu birde bol bol emzirin ve sağın..

Aynen benim kiz ben altını biraz açık birakiyorum. kendinigere gere fıtığı çıktı..

Canim sisince göğüslerin sağ. Sonra emzir bebegini. Sonra da sagdigin sütten ver doyar. Arta kalani da buzluga koyarsin.

bebeğin nasıl kusuyor, az mı fışkırarak mı

Allah Size sabır versin. Acısını azaltır mı bilmem ama en yakın zamanda yeniden hamile kalırsın ve bebeğini kucağına alırsın...

Merhaba güzel anneler bende ekim de doğum yaptım ama.Kasım annelerinden...biraz tecrübe sahibi oldum artık sorularınız var sa yanitlayabilirim

selam kızlar
bebeğinde hiç fışkırır tarzda kusma yaşayan var mı
Ben yaşadm canım. Hatta bır gunde ıkı kere oldu dayanamadm acile gıttım. Cok şükür hiçbişeyi yok. Sadece gazdan dedı doktor. Ama gaz konusunda daha bilinclym artk. Amzırr emzrmez kaldryrm gazını cıkartyrm nerdeyse yarm saat dik tutuyrm. Gazı cıkmadan yatrmıyrm. Gaz masajları yapıyrm. Arada az rezene ve gaz ilacını verıyrm. Tavsıye ederm. Kusuyo ama fazlasını cıkartıyo eskısı gbı fışkırr gbı degıl şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…