Canim bizde sali gunu olduk aşımızı aynı sekilde benim oğlanda aşıdan dolayı cok huzursuzlandi ve bir kac gunde huzursuzlugu devam etti. Eşin kusura bakma ama boş konusmus 3 aşı birden bebelere agir geliyor hemsire bize soyledi birkac gun huzursuz olur aglar, ateslenebilir diye kaldıki öylede oldu. Kocanin laflarina aldiris edip sinirlerini bozma, benimkide isten gelio kucagina alip iki seviyo sonra hemen internetin basina oturuyor malesef. Bizde bebek dogdugundan beri ayrı yatıyoruz o bebekle baska odada yatiyor ben kizla yatiyorum. Neden bebekle yatmadıgıma gelince kızım cok fena kıskanıyor. Neyse eşim allahtan gece bebekle ilgileniyor, bazen cok uykusuz falan oluyorum beni uyandirmayip sagilmis sutten veriyor , altını degistiriyor.Arkadaşlar moralim çok bozuk bugün 2 aylık aşımızı olduk. 3 tane birden. bebeğim çok huzursuzlandı. memede her zaman susardı memeyi bile almadı hiç durmadan evde çığlık çığlığa ağladı. sonra uyuyakaldı. Eşim annem ve bana yüklendi bakamıyorsunuz diye. Bebeği tutuşuma bile laf söyledi.oysa ki ilk defa böyle oldu ve ben aşılardan olduğunu düşünüyorum. Annem gecesini gündüzüne kattı bana ve bebeğe bakmak için. Ben elimden gelen her şeyi yapıyorum. Ne uyku uyuyabiliorum ne yemek yiyebiliorum. bebeğim ağlamasın diye tuvalete bile gitmiyorum çoğu zaman. Eşim ise evde kendine bir oda ayarladı bekar odası gibi. Hiç durmadan pofur pofur sigara ve net başında okey oynuyor.Arada gelip bebeği seviyor o kadar. söylediklerini hak etmediğimi düşünüyorum. 2 aylık bebeği olanlar sizinki de benze şeyler yaşadı mı? Nasıl geçti bebeklerinizin huzursuzluğu?
Ah canımya ne guzel şanslıymışsın. Benımkınde allah korkusu falan nerde. Nerde kocakarı şeylerı var bin yıllık seyler var hep onlarda aklı. Inanılmaz eskı kafalı. Ama bana ve bebegıme bişey yapamıyo tabiki basta gostetdım pencelerı. Konuşuyo ne takan ve ne dıkkate alan. Saf yagına yatıyo ama cok fesat ve kıskanc. Özellikler annemı cok kıskanıyo. Laf sokmaya calışıyo ona annemde cvbını oyle bir verıyokı akşama kadar sesını cıkartmadan oturuyo sonra. Entetesan bi insan. Ben 5 dk tahammul edemiyorum valla. Allahtan benden korkuyo oda olmasa hiç çekilmez vallaAllahın izniyle herşey hallolur ama bende baya sitres yaptım mevlüdü bi atlatalım rahatlıcam.ben böle kv problemleri duyunca ve okuyunca gidip kendi kv mi öpmek istiyor um gerçekten çok anlayışlı ve yardım sever bi kadın allah korkusu var ve kendi kızlarına yapılmasını istemediği şeyleri banada yapmıyo o mantıkla aslında insan olmak lazım. Ve ben bu konuda şükürler olsun çok şanslı yım allah onlardan razı olsun
Hastanede ilk gun vermek istedim dr gordu kesinlikle verme gormeyim dedi 2 gun hastanede kaldigim surece veremedim. Sonra eve geldim verdim almadi daha sonra belki 10 cesit emzik aldim birinden birini alir belki diye ama malesef almadi. O emzikki ne guzel seydir bilirim buyuk rahatlik, keske alsaydi ama malesef almayinca almiyor. Kizim 4 yasina kadar emdi en sonunda biraktirmak icin emzigini kesmistikde oyle birakmisti ama cok rahat etmistik emzik aldıgı icin.Göğüsten ayrılmayan bebekleri neden emziğe alıştırmıyorsunuz benimki emziği Doğduğu gün hemşireler tıktı Ağzına emmesi ve çenesi güçlensin diye Şimdide emzikle uyuyo ve rahat niçin asla alıştırmam diyorsunuz çocuk bu seferde sizi yalancı emzik niyetine kullanıyor ben aventinkini kullanıyorum damaksız olan ucu anne göğsü gibi 1 yasından sonra damaklılar öneriliyo
Benımkıde naptıysam almıyo biberon dahı almıyoya.Hastanede ilk gun vermek istedim dr gordu kesinlikle verme gormeyim dedi 2 gun hastanede kaldigim surece veremedim. Sonra eve geldim verdim almadi daha sonra belki 10 cesit emzik aldim birinden birini alir belki diye ama malesef almadim o emzikki ne guzel seydir bilirim buyuk rahatlik, keske alsaydi ama malesef almayinca almiyor. Kizim 4 yasina kadar emdi en sonunda biraktirmak icin emzigini kesmistikde oyle birakmisti ama cok rahat etmistik emzik aldıgı icin.
Göğüsten ayrılmayan bebekleri neden emziğe alıştırmıyorsunuz benimki emziği Doğduğu gün hemşireler tıktı Ağzına emmesi ve çenesi güçlensin diye Şimdide emzikle uyuyo ve rahat niçin asla alıştırmam diyorsunuz çocuk bu seferde sizi yalancı emzik niyetine kullanıyor ben aventinkini kullanıyorum damaksız olan ucu anne göğsü gibi 1 yasından sonra damaklılar öneriliyo
Kizlar rotavirusu asisi yaptircak misinuz??dr bana yaptir dedi
Asla alıştırmam demiyorum ben ama 40ı çıksın diye bekliyorum zaten 6 gün kaldıGöğüsten ayrılmayan bebekleri neden emziğe alıştırmıyorsunuz benimki emziği Doğduğu gün hemşireler tıktı Ağzına emmesi ve çenesi güçlensin diye Şimdide emzikle uyuyo ve rahat niçin asla alıştırmam diyorsunuz çocuk bu seferde sizi yalancı emzik niyetine kullanıyor ben aventinkini kullanıyorum damaksız olan ucu anne göğsü gibi 1 yasından sonra damaklılar öneriliyo
Ben sütü sagarak verdim biberonla hastanede yatarken ozamandan beri alisti biberona. Memeyide biberona alıstığı icin pek emmek istemiyor malesef. Bugunlerde onun savaşını veriyoruz biberon vermiyim memeden emsin diyorum ama iki emio hemen pes ediyor. O emdiginide midesine degil hep ustune döküyor. Biberonlan iki saatte bir 60 ml iciyor. Ama bu gidisle beni dogru duzgun emmedigi icin sutumuzde kesilecek.Benımkıde naptıysam almıyo biberon dahı almıyoya.
Benımde durum aynı cankm vermeyınce aglıyo emzıkte alıyo ama bos oldugunu anlayınca aglayıp dılıyle ıtıyo cok uyanıklar coookKızlar benim bebeğim uyanık olduğu her an emmek istiyor sürekli aranıp duruyor. Doktor kilo alımı iyi anne sütüne devam dedi o yüzden başka bişey vermiyorum ama sürekli emdiği için göğüslerim hiç dolmuyor. Emziğede alıştırmadım daha. 40ımız çıkınca alıştırırım diyordum. Benim durumumda olan var mıbi de uykusuzluk eklenince bebeğimi tutup emzirmeye bile gücüm kalmıyor
Ah ahh canim hemen hemen hepimizde ayni seyler oldu sanirim. Ben her gun agliyordum. Bakamayacagim bu cocuga. Beceremeyecegim. Hic uyuyamiycam falan filan. Yaşadıkların cok normal ama inan hic kimse senden iyi bakamaz bebege. Zaten annen ve kv. Ev işleriyle ugrassin sen sanki tek basinaymissin gibi bebeginle ilgilen. Annem burdayken biz oyle yaptik. Arada cok uykusuz kalinca emzirip anneme veriyordum ben uyuyordum 1-2 saat. Onun disinda gece gündüz ben baktim hep bebegime. Annem gidince de zorlanmadim. Sadece ev işi ve yemek yapamiyorum. Azcik uyursa hemen bi corba makarna disardan pizza idare ediyoruz. Temizliği de eşim yapıyorKızlar bende 30aralıkta normal doğum yaptım doğuruyum dıye can atıyodum ama uykusuzluk ve doğum yorgunluğu hamileliğin son gunlerını bıle ozlettı bana doğumum cok zor oldu ve galıba lohusa bunalımına gırdım sımdılık annem ve kayınvalıdem kalıyo ama tek basıma bakamayacakmısım gıbı geliyo sızdede aynı durum var mı
Ah aa benimki de uykusunda paşam oğlum kasiliyo bak falan diye konuşuyor. :)Senın koca kolayını bulmuş valla. Benimkı gece ruyasında bile pişpiş eee dıyo zavallım. Gece hep o uyutmaya calışıyo ama bı aglasn aç bu galıba deyıp verıyo anında kucagıma. Susana kadarda uzaktan sevıyo.
Alistrmaya calisiorm canim o atio ben veriorm agzindan ciktigi an uykudan uyanip aglamaya baslioGöğüsten ayrılmayan bebekleri neden emziğe alıştırmıyorsunuz benimki emziği Doğduğu gün hemşireler tıktı Ağzına emmesi ve çenesi güçlensin diye Şimdide emzikle uyuyo ve rahat niçin asla alıştırmam diyorsunuz çocuk bu seferde sizi yalancı emzik niyetine kullanıyor ben aventinkini kullanıyorum damaksız olan ucu anne göğsü gibi 1 yasından sonra damaklılar öneriliyo
Aslında bende ona gayret edıyorum ama bazen dayanamıyorum uykusuzluğa hemen bunalımlarıma gerı donuyorumdoğumdan cıktım bebıse oyle bı sarılmısımkı ben onu kımselere vermen nasıl zor doğurdum onu ben dıye ınsan hıc kıyamıyo ama dısardsn gorundugu gıbı degılmıs coook zor ve daha basındayız acaba ıkıncı cocuk dusunurmuyum merak edıyorum unutuluyomus zaman gecınceAh ahh canim hemen hemen hepimizde ayni seyler oldu sanirim. Ben her gun agliyordum. Bakamayacagim bu cocuga. Beceremeyecegim. Hic uyuyamiycam falan filan. Yaşadıkların cok normal ama inan hic kimse senden iyi bakamaz bebege. Zaten annen ve kv. Ev işleriyle ugrassin sen sanki tek basinaymissin gibi bebeginle ilgilen. Annem burdayken biz oyle yaptik. Arada cok uykusuz kalinca emzirip anneme veriyordum ben uyuyordum 1-2 saat. Onun disinda gece gündüz ben baktim hep bebegime. Annem gidince de zorlanmadim. Sadece ev işi ve yemek yapamiyorum. Azcik uyursa hemen bi corba makarna disardan pizza idare ediyoruz. Temizliği de eşim yapıyor
Ilkinde bende oyle diyordum bir daha dogurmam diye ama zaman gectikce ozluyosun bebek kokusunu biraz zahmetli ama dunyanin en guzel duygusu anne olmak. Eşim sezeryanli olmasan sen besde dogurursun altida diyor:) kafa buluyor benle son hakkin kaldi diye:)Aslında bende ona gayret edıyorum ama bazen dayanamıyorum uykusuzluğa hemen bunalımlarıma gerı donuyorumdoğumdan cıktım bebıse oyle bı sarılmısımkı ben onu kımselere vermen nasıl zor doğurdum onu ben dıye ınsan hıc kıyamıyo ama dısardsn gorundugu gıbı degılmıs coook zor ve daha basındayız acaba ıkıncı cocuk dusunurmuyum merak edıyorum unutuluyomus zaman gecınce
Aynı ben başta ikinci istemem çok zor dedim şimdi de diyorum bu günler geçecek sezeryan olmasa 4 düşünürdüm benIlkinde bende oyle diyordum bir daha dogurmam diye ama zaman gectikce ozluyosun bebek kokusunu biraz zahmetli ama dunyanin en guzel duygusu anne olmak. Eşim sezeryanli olmasan sen besde dogurursun altida diyor:) kafa buluyor benle son hakkin kaldi diye:)
Gozum fena korktu normal yaptım ıc dıs dıkısım fazla 2de doğurdum salondan 6bucukta cıktım 2bucuk saat dıkıs surdu o neydı dıyorum bazen dogumdan cıktım korkuluk gıbı gezıyodum sımdı bı ay oldu yenı yenı toparladım sukur felaket gozum korktuIlkinde bende oyle diyordum bir daha dogurmam diye ama zaman gectikce ozluyosun bebek kokusunu biraz zahmetli ama dunyanin en guzel duygusu anne olmak. Eşim sezeryanli olmasan sen besde dogurursun altida diyor:) kafa buluyor benle son hakkin kaldi diye:)
Sımdıden ıkıncıyı soranlar oluyo ve son derece gozum korktu esımede dyorum hıc heveslenme dıye ben dHa ıkı senelık evlıyım sımdı bıle bebek ıcın acele etmısım dyorum yenı evlenenler falan dusunuyolar evlılıkten bısey anlamadan hemen bebıs bıde oyle olsaydım benı bunalımdan kımse cıkaramazdı heraldeAynı ben başta ikinci istemem çok zor dedim şimdi de diyorum bu günler geçecek sezeryan olmasa 4 düşünürdüm ben
Bende senin gibi normal doğum Yaptım ama kesik atıldığı için dikişim hem içten hem dıştan çok fazlaydı sayısını bile söylemediler 2 ay oldu daha yeni ağrısı geçti diyebilirimGozum fena korktu normal yaptım ıc dıs dıkısım fazla 2de doğurdum salondan 6bucukta cıktım 2bucuk saat dıkıs surdu o neydı dıyorum bazen dogumdan cıktım korkuluk gıbı gezıyodum sımdı bı ay oldu yenı yenı toparladım sukur felaket gozum korktu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?