- 1 Temmuz 2014
- 494
- 154
- 133
Of ya aynı ıste benımde durum fena dıkıslerım daha kotuyken emzırmek ıcın sureklı uyanıyodum keske bıberonu onceden kesfetseydım sagardım sutumu annemgıl verırdı bende uyur bıraz toparlardımBende senin gibi normal doğum Yaptım ama kesik atıldığı için dikişim hem içten hem dıştan çok fazlaydı sayısını bile söylemediler 2 ay oldu daha yeni ağrısı geçti diyebilirim
canım benim kızım da aynı seninki gibi.5 ya da 6 günde bir defa yapıor . korkacak bişey yok. benimki de bu hafta pazartesi yapmıştı bir de bugün yaptı yani nerdeyse bir hafta olmuştu. Biriktirip yapıyor yapınca da bezden taşıyor elbiselerine bazen battaniyesine bile taşıyor. doğduğu gün anne karnında biriken yeşil kakaları her gün yaptı. sonra sarı renklilere geçmesi zaman almıştı ben panik yaptım önce aile hekimine gösterdik. popodan su verdi. tabi bebeğim gene yapmadı. yani kabız olsa yapması gerekirdi. her çocuğun bağırsakları farklı oluyormuş. Başta tabi aynı senin duygularını yaşadım çok üzülüyodum. şimdi hiç panik olmuyorum. çünkü bebeğim kaka yaparken rahat çıkarıyor bazen denk geliyorum yüzü biraz kızarıor çıkarırken o kadar yani rahat ıkınırken zorlanmıor,ağlamıor. sen de denk gelirse yaparken zorlanıp zorlanmadığına bak bir de cıvık yapıosa bence sorun yok. sadece anne sütü içiosa 10 gün yapmasa dahi sorun yok diyor çocuk doktorları ama bazı aile hekimleri hemen kabız sanıorlar.mama takviyesi yapıosan ve bebğin zor çıkarıosa doktora danışabilirsin.Iyi akşamlar arkadaşlar sizlere bisey danışmak istiyorum. Kızım 35 günlük ve kaka sorunumuz var en son pazartesi yaptıcok üzülüyor um. Duyuyorum ki bazu bebekler hergun yapiyomus. Doymuyodur diyolar Etraftanda sabun koy zeytinyağı icir rezene icir diye akil veriyolar ama sizlerede danismak istedim. Bizim gibi olaniniZ var mi yada olupta çare bulaniniz. Lutfen yardimci olun
canım ilk sene tuz şeker bal falan yasak diye biliyorum ama.sen yinedenbi arastr istersen.söylemeden gecmiyimdedimGaz ilaci vermiyorum acikcasi kullanmak istemiyorum cok agladigi zaman ananem söyledi azicik sekerli su yapip veriyorum sakinlesiyor. Dogrumu yapiyorum bilmiyorum ama işe yarıyor.
Canim fitil onermiyorlar ama bir defaya mahsus bi parca kagit peceteyi kivir zeytinyagina batir azicik poposundan içeri ittir bezini kapat ayaklarini da karnina it. Aninda yapiyor rahatliyor ama sık yapma çok zorda kalinca yapiyorum ben yoksa bas bas bagiriyolarKızLar cok şükür mevlüt bittı bende bittım ama. Benmkı hiç durmadı. Kakasınıda yapamıyo yapmadgm şey kalmadı aglamaktan helak oldu yavrum. Bir kere yaptı sadece hala rahatlamadı yavrum
çok zorda kalmadikca vermiyorum verirsemde iki yada uc cay kasigi veriyorum canim yasak oldugunu biliyorum ama sanki işe yariyor gibi ama yinede uyarin icin sağol.canım ilk sene tuz şeker bal falan yasak diye biliyorum ama.sen yinedenbi arastr istersen.söylemeden gecmiyimdedim
Evet artık biraz olsun rahatladı göğsüm. Sertliği gitti. Stresten de sütümün bolluğu azalmıştır diye düşünüyorum. sıkıntım göğsüm büyüdü. Doğumdan önce 85 ti şimdi 95 oldu. Çok rahatsız oluyorum çok ağırlaştırılmış.Göğüs uçlarını iltihabı geçmedi dr.a gitmem gerek ve banyodan çıkarken göğüs uçlarım ağrıyor.. Sizlerde de aynı sıkıntı var mıCanım emmesı varken bence sagdıgını verme şimdilik. Doymasa cok aglar hiç durmaz zaten. Benmkıde oyle cok uyumuyo 5 dkda bır uyanıyo. Bence emzır rahatlar gogsun. Ilık duş al masaj yap goguslerıne.
Böyle durumlarda ben banyo yaptırıyorum rahatlıyor hemen bi de Ihlamur sen kendin iç ya da incir falan ye hemen cırlatıyor çocuğuKızLar cok şükür mevlüt bittı bende bittım ama. Benmkı hiç durmadı. Kakasınıda yapamıyo yapmadgm şey kalmadı aglamaktan helak oldu yavrum. Bir kere yaptı sadece hala rahatlamadı yavrum
ay kizlar aynen valla, benimki de kafasi büyükmüs, iç diş dikisler coktu.bende son 1 haftadir oturuyom 50 gün oldu.ama şöyle rahat rahat diil.bide 40günden sonra iliski oluyomus.yalan o benceBende senin gibi normal doğum Yaptım ama kesik atıldığı için dikişim hem içten hem dıştan çok fazlaydı sayısını bile söylemediler 2 ay oldu daha yeni ağrısı geçti diyebilirim
canim harikaymis yaa:) benimki henüź bezi eline almadi.bende ilk zamanlar yardim bekliyodum tek basima oldugumdan, föremeyincede üzüluyodum ama simdi istese de birakmam.50günlügüz ve her sn si yaninda olmak istiyorum oglusumun.neden böyle oldum bende bilmiyorum.kocamdan bile kiskanicam nerdeyse.Allahtan tekim kimse gelmiyoCanim bizde sali gunu olduk aşımızı aynı sekilde benim oğlanda aşıdan dolayı cok huzursuzlandi ve bir kac gunde huzursuzlugu devam etti. Eşin kusura bakma ama boş konusmus 3 aşı birden bebelere agir geliyor hemsire bize soyledi birkac gun huzursuz olur aglar, ateslenebilir diye kaldıki öylede oldu. Kocanin laflarina aldiris edip sinirlerini bozma, benimkide isten gelio kucagina alip iki seviyo sonra hemen internetin basina oturuyor malesef. Bizde bebek dogdugundan beri ayrı yatıyoruz o bebekle baska odada yatiyor ben kizla yatiyorum. Neden bebekle yatmadıgıma gelince kızım cok fena kıskanıyor. Neyse eşim allahtan gece bebekle ilgileniyor, bazen cok uykusuz falan oluyorum beni uyandirmayip sagilmis sutten veriyor , altını degistiriyor.
Yok canım duzelmez 3 aya kadar yolu var ben ilk dogum yapanlardanim hala düzelmedik dun gece hic uyutmadi, bugün bu saat oldu kafayi kaldiramiyorum kahvalti bile yapmadim. Aksine eşimde nöbetci bu gece tek basima napacam bilmiyorum40ı çıkan arkadaşlar bu 40ı çıkınca bebrk düzene girer diyenler yalan mı söylüyor? 40 günümüz ama düzelmenin aksine düzenimiz bozuldu.
Ayy cok mutlu oldum okuyunca canim.annem yanimda hala 47gunluguz yakinda gidecek.napcam nasil bakcam diye fusunup duruyorum.okuyunca bi guc geldi:)Hayirli günler herkese
Sizleri yetisebildigim kadar okuyorum tam cevap yazacakken kızlarımdan fırsatım olmuyor.biri 22 aylık kızım diğer kızım da 70 günlük araları 19 ay.ikisini birarada büyütmekti niyetimiz öyle de oluyor çok şükür. zorlanıyorum yoruluyorum sinirleniyorum yetişmeye calisiyorum ama ikinci çocugunda tadi baska ☺
tek başıma bakamam diye endişe duyan arkadaşım hele bi tek basina kal evinde herseye nasilda guzel yetiseceksin duzenini kurucaksin gör bak Rabbim o kadar büyük ki seni hiç yanlız kalmis gibi hissettirmiyor
24 şubatta is başı yapıcam süt sagiyorum süt saklama posetine koyup buzluga attım tarih ve ml yazıp ona göre kullanilcak
Arkadaşlar ilişki de sorulmustu kirkimiz çıktığından beri başladık 2 aya kadar rahim toparlanmis oluyor bilginize doğum yaptınız diye soğumaya eslerinizden sizede onada yazık etmeyin☺
geceleri bebeği çosan arkadaş kolik olabilirmi acaba benim kizimda böyleydi bir haftadır düzene girdi şükür çareyi tele fon makinesi olan bu uygulama indirdik o sesle sakinloyordu coştugu saatlerde.
kusura bakmayın arkadaslar uzun yazdım kızlardan fırsatım oldukça yine yazmak isterim Allaha emanet olun
ben bana söylediklerini bi şekilde unuturum ama eşimin anneme çıkışması beni hala üzüyor o günden beri aynı evde konuşmuyorlar ikisi de barışmak için yanaşmıyor. arada kalıorum. annem 2 gün sonra gidecek küs ayrılırlarsa daha cok üzülücem. ben açıkçası eşimden oldukça soğudum böyle uzak bir baba ve eş olacağına inanmazdım. ama neyse hayırlısı zamanla düzelecek bu günler geçecek diye ferahlamaya çalışıyorum. bebeğim 28 kasımda doğmuştu seninki ne zaman doğdu? İlk doğuranlardanız galiba.Canim bizde sali gunu olduk aşımızı aynı sekilde benim oğlanda aşıdan dolayı cok huzursuzlandi ve bir kac gunde huzursuzlugu devam etti. Eşin kusura bakma ama boş konusmus 3 aşı birden bebelere agir geliyor hemsire bize soyledi birkac gun huzursuz olur aglar, ateslenebilir diye kaldıki öylede oldu. Kocanin laflarina aldiris edip sinirlerini bozma, benimkide isten gelio kucagina alip iki seviyo sonra hemen internetin basina oturuyor malesef. Bizde bebek dogdugundan beri ayrı yatıyoruz o bebekle baska odada yatiyor ben kizla yatiyorum. Neden bebekle yatmadıgıma gelince kızım cok fena kıskanıyor. Neyse eşim allahtan gece bebekle ilgileniyor, bazen cok uykusuz falan oluyorum beni uyandirmayip sagilmis sutten veriyor , altını degistiriyor.
Yok canım duzelmez 3 aya kadar yolu var ben ilk dogum yapanlardanim hala düzelmedik dun gece hic uyutmadi, bugün bu saat oldu kafayi kaldiramiyorum kahvalti bile yapmadim. Aksine eşimde nöbetci bu gece tek basima napacam bilmiyorum
40ı çıkan arkadaşlar bu 40ı çıkınca bebrk düzene girer diyenler yalan mı söylüyor? Sizin bebekleriniz düzeldi mi? Bizim yarın doluyor 40 günümüz ama düzelmenin aksine düzenimiz bozuldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?