canım günlerimiz ayniymişMerhaba taze anneler bende 50gunluk bir erkek evlat annesiyim. kolik bir bebegim var. sirtustu yatirmak pek mumkun olmayan gaz sancisi ceken uyanikken surekli mikirdanan bir bebek. ben bu 50 gunde tecrube etiklerimi yazacagim umarim isinize yarar.
bebegimin belinde atletinin altinda ve uatunde iki bez var. karni sicak tutmak onemli. iki pijama ikicorap ve sirtta yelek. erkek cocuk sicagi sevmez diyenleri opuyorumarti bio gaia denen gaz ilaci o inanilmazsancilari kesti. altini alirken bas bad bagiran yavrum gulucukler saciyor.
ayrica bebegim onunla konusurken gulmeye basladi. Surekli konusuyorum. ayrica anlamsiz seslerle onu tesvik ediyorum. simdilik bir iki kez aular cikiyor arka arkaya. Daha devamli deil. oda degistirdigimde her yeri inceliyor. kafasi surekli hareketli. bana sesimi taniyor gibi geliyor. Ama daha disaricikmaya hazir deil
tabi bi gunumuz bi gunu tutmuyor. benden bildirimler simdilik bu. eger farkli seyler kesfedip bebeginin algisini gelistirenler varsalutfen yazsn.
Sagol cnm. daha goz temasi yok.insallah o gunlerde gelecek. simdilik sacima bakiyor :) en koyu buldugu yere. ayrica farkli biri kucakladimi kafasini yan cevirip inceliyor. harwket eden seyleri takip ediyor. opunce kendine has bi gulme sekli var agzini kocaman acip guluyor. yani bebek ilgi ile algiyi gelistiriyor. sende bende ayni seyi yapiyoruz. ve uyku guzel buyutiyor. kucuk bir besikte. uatiyor sallananlardan yatagina alisti simdi koyiyorum veriuorum agzina emzigini hemen uyuyor.(masallah tabi) gazi ilmayinca bebek daha keyifli ama gai varken anloyorum ve hemn msaja geciyorum. uc dort pirttan sonra rahatliyor.altini actigimda o zaten ayaklari ile o gazi cikariyor.canım günlerimiz ayniymişcok güzel özetlemisin, benim ki de coktandir kisa kisa gulüyodu sanirim bilinçsizdi onlar, ama 10gündr falan yüzume bakark kinusmalarima seslerime ben devam ettgm sürece tepki veriyo.ve hatta yatiyosa ellrini ayaklarini birden heycanla salliyo bazen.tabiki acauip mutlu oluyorum bunu da bebegimle tek olmama ve sadece onunla ilgilenmeme bagliyorum, cunku mesela bizimkiler geldmi odaklanamiyorum tamemen, ve biraz huysuzlk düzensizlik oluyo.bide hep ama hep konusuyorum onunla,erken konussun diye, dedigin gibi auu diye sesler cikiyo arada gaz icin benn farkettgm sey sicaklik dedgin gibi, ilc kullanmiyorm.disari da bi kez balik yemeye gittk ama kisa süreli, saglik ocagini saymiyorum tabi.ya kizlar benm bebis mi cok uysal bilmiyorum da, masallah bi skintisi yok, aglicaksa bile bi iah diyo sessizce,o kadr mazlum bi hali var ki bazen korkuyorum.daha önce bebeklerle hasir nesir olmadm kiyaslayamiyorum da.insallah gazlar uykusuzlklar bian önce gecer de tadini cikarrsinz.herkese musmutlu bebisler dilerim
Masallah de bebeğine cnm fazlada dilleme herkesin yaninda söyleme, nazar değmesin bebişine.. benimkide uzun zamandir gulucukler atiyor ve surekli takip ediyor gözleriyle. Hatta ben arada söyleniyor gibi yapiyorum oda bana hı hı diye cevaplar verip karşılıklar veriyor. Bide kizlar arada kucagima aldığımda bastiriyorum ayaklarini fazla yuk vermeden tabi massalah iyi basiyor hatta adim atmaya calisiyor massalah cok gayretli tosbağam benim. yanliz bir sorunumuz var bizim surekli agzinda yani ust dudağındaki etler kalkiyor biberon kullandigim icinmi anlamadim cani yaniyormu onuda bimiyorum yani oyle cani yanarcasina bir aglamada yok ama dudak bildigin yarilir gibi olup etleri kalkıyor. Neden olur acaba hic yaşayan oldumubu durumu?canım günlerimiz ayniymişcok güzel özetlemisin, benim ki de coktandir kisa kisa gulüyodu sanirim bilinçsizdi onlar, ama 10gündr falan yüzume bakark kinusmalarima seslerime ben devam ettgm sürece tepki veriyo.ve hatta yatiyosa ellrini ayaklarini birden heycanla salliyo bazen.tabiki acauip mutlu oluyorum bunu da bebegimle tek olmama ve sadece onunla ilgilenmeme bagliyorum, cunku mesela bizimkiler geldmi odaklanamiyorum tamemen, ve biraz huysuzlk düzensizlik oluyo.bide hep ama hep konusuyorum onunla,erken konussun diye, dedigin gibi auu diye sesler cikiyo arada gaz icin benn farkettgm sey sicaklik dedgin gibi, ilc kullanmiyorm.disari da bi kez balik yemeye gittk ama kisa süreli, saglik ocagini saymiyorum tabi.ya kizlar benm bebis mi cok uysal bilmiyorum da, masallah bi skintisi yok, aglicaksa bile bi iah diyo sessizce,o kadr mazlum bi hali var ki bazen korkuyorum.daha önce bebeklerle hasir nesir olmadm kiyaslayamiyorum da.insallah gazlar uykusuzlklar bian önce gecer de tadini cikarrsinz.herkese musmutlu bebisler dilerim
Bizde de aynı sorun oldu rezene anason 4-5 kez içtim üstüne 4 kase hoşaf artı incir. Ve iki gündür kaka yapamayan Çocuğum 4 kere kaka yaptı ve nasıl rahat gaz çıkarıyor anlatamam ay nazar edicem. Bildigin iki gün önce Kafayı yıyordum. Ha bi de sıcak suya kimyon ekleyip içiyorum.Ya kızlar bebegım kolay kaka yapsın dıye benım yıyebilcegım bişeyler varmı. Ikınmaktan gece gunduz uyuyamıyo yavrumya. Uyarmakta istemıyorum poposunu
maşallah canım nazar degmesin sana da.cidden ayniymisiz.bende gazi olunca hemen masajla yardim ediyorum,bide agzimi karnina dayiyip hava üflüyorm isinsin diye.hosuna gidiyo ama ise yariyomu bilmiyorumSagol cnm. daha goz temasi yok.insallah o gunlerde gelecek. simdilik sacima bakiyor :) en koyu buldugu yere. ayrica farkli biri kucakladimi kafasini yan cevirip inceliyor. harwket eden seyleri takip ediyor. opunce kendine has bi gulme sekli var agzini kocaman acip guluyor. yani bebek ilgi ile algiyi gelistiriyor. sende bende ayni seyi yapiyoruz. ve uyku guzel buyutiyor. kucuk bir besikte. uatiyor sallananlardan yatagina alisti simdi koyiyorum veriuorum agzina emzigini hemen uyuyor.(masallah tabi) gazi ilmayinca bebek daha keyifli ama gai varken anloyorum ve hemn msaja geciyorum. uc dort pirttan sonra rahatliyor.altini actigimda o zaten ayaklari ile o gazi cikariyor.
oo hıhı diyosa daha ne olsunMasallah de bebeğine cnm fazlada dilleme herkesin yaninda söyleme, nazar değmesin bebişine.. benimkide uzun zamandir gulucukler atiyor ve surekli takip ediyor gözleriyle. Hatta ben arada söyleniyor gibi yapiyorum oda bana hı hı diye cevaplar verip karşılıklar veriyor. Bide kizlar arada kucagima aldığımda bastiriyorum ayaklarini fazla yuk vermeden tabi massalah iyi basiyor hatta adim atmaya calisiyor massalah cok gayretli tosbağam benim. yanliz bir sorunumuz var bizim surekli agzinda yani ust dudağındaki etler kalkiyor biberon kullandigim icinmi anlamadim cani yaniyormu onuda bimiyorum yani oyle cani yanarcasina bir aglamada yok ama dudak bildigin yarilir gibi olup etleri kalkıyor. Neden olur acaba hic yaşayan oldumubu durumu?
Canım bende hissetmiyorum bırak dikişi dikişe yakın hiç bi yeri hissetmiyorum. Bazen ağrıyor fark etmeden ağır kaldırıyorum tabii öecburen zaten çocuk sürekli elimde beş kg. Belim omuzları m kalmadı zaten Allah canlarına sağlık versin de ben memnunum. Ne sorucam Dr ne kremi verdi? Bana bi şey vermedilerSezeryanla dogum yapanlar bişey sorucm. Dıkış yerınızde yada ustlerınde azda olsa hissizlik varmı. Birde kalıntı. Bende hissizlik var. Doktorum krem vermişti hissizligin gecmesı için duzenli kullanmasm ondan gecmedı heralde. Bugun tekrar basladm kullanmaya
meht_up canım bizim ikinci ay aşımız var gitmeden sen fitil ya da Ağrı kesici verdin mi bebişe.? Senin deneyimlerine güveniyorum bi yazarsan sevinirim
Rezene anasonı nasıl içiyosun kaynatyomusun sıcak sudamı bekletyosun. Ben humanann kımyonlu rezene cayını içiyorum. Tarıfı verrsen sevnrmBizde de aynı sorun oldu rezene anason 4-5 kez içtim üstüne 4 kase hoşaf artı incir. Ve iki gündür kaka yapamayan Çocuğum 4 kere kaka yaptı ve nasıl rahat gaz çıkarıyor anlatamam ay nazar edicem. Bildigin iki gün önce Kafayı yıyordum. Ha bi de sıcak suya kimyon ekleyip içiyorum.
Kremin ası contractubex canm hem iz kalmasn hemde hissizlik gıtsn dıye sabah akşam kullanyrm. Hiç izim yok lazerle oldugu için ama minnacık belirginlik vardı bu kremle gıttı oda.Canım bende hissetmiyorum bırak dikişi dikişe yakın hiç bi yeri hissetmiyorum. Bazen ağrıyor fark etmeden ağır kaldırıyorum tabii öecburen zaten çocuk sürekli elimde beş kg. Belim omuzları m kalmadı zaten Allah canlarına sağlık versin de ben memnunum. Ne sorucam Dr ne kremi verdi? Bana bi şey vermediler
Bende çok hevesliyim bebeğimin gülmesine o yüzden herkese soruyorum netten araştırdım falan 3.ayı bulurmuş biraz daha beklicez yani :)
Ya aynen gecenin bu vaktınde onu araştırıyorum erken doğunca Endişe edıyorum hareketlerini takıp ediyorum
Cnm benimkide kolikli bir bebek.sancisi cok olunca bende fitil veriyorum.insan sancidan kivranmasina dayanamoyorr.ceken
Bende ayni sebepten dogum yaptim.bir haftadir gulucuklere basladikk
Ya kızlar bebegım kolay kaka yapsın dıye benım yıyebilcegım bişeyler varmı. Ikınmaktan gece gunduz uyuyamıyo yavrumya. Uyarmakta istemıyorum poposunu
Canım benmkıde hergun yapıyo bır kere ama benım zorumla. Cok ıkınıyo uyuıyamıyo ıkınmaktan. Hiç yapmıyo degıl. Gaz cıkartırkende azcıkta olsa yapıyo. Ama baya zorluyo ozellıkle gece.sen kabızken ne yiyorsan onu ye, seni kabız yapan ne varsa birazcık uzak dur. kuru kayısı, incir, üzüm benim işime yarayanlar. 5-6 günde 1 yapardı artık hergün yapıyor.
Hissizlik var tabi. Ordaki sinirler de kesildigi icin hissetmezmisiz. Doktorum 5-6 ay surebilir dedi. Kalintidan kastin nedir? Bende hafif kirmizi bir çizgi var o kadar.Sezeryanla dogum yapanlar bişey sorucm. Dıkış yerınızde yada ustlerınde azda olsa hissizlik varmı. Birde kalıntı. Bende hissizlik var. Doktorum krem vermişti hissizligin gecmesı için duzenli kullanmasm ondan gecmedı heralde. Bugun tekrar basladm kullanmaya
Benim oglan da 45-50 gunlukken gulmeye basladi.. hatta beni tanıyor ben konustukca cok gülüyor. Babasi konuşuyo hic tepki yok. Ben konusuyorum agzini aca aca guluyo :)3 ayı bulmaz gülmeleri kızlar. benimki 1 hafta sonra 3 aylık olacak, epeydir gülüyor. 2. aydan sonra güler sizinki de. ama ses çıkmıyo gülerken, kahkaha 4. aydaymış.
Aynen cnm o hissizlik bendede var bende soracaktim sizlere, hem hissizlik var hemde idrara cikma sorunum var dogumdan sonra gunde 2 kere falan cikiyorum idrara bu anormal degilmi ameliyat sırasında yanlis birseymi yaptilar anlamadim gitti. Ürolojiye gitmeyi dusunuyorum.Sezeryanla dogum yapanlar bişey sorucm. Dıkış yerınızde yada ustlerınde azda olsa hissizlik varmı. Birde kalıntı. Bende hissizlik var. Doktorum krem vermişti hissizligin gecmesı için duzenli kullanmasm ondan gecmedı heralde. Bugun tekrar basladm kullanmaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?