- 24 Mayıs 2014
- 3.699
- 1.802
- 178
Aynı seylerı düşünüyrz cnm. Birde gecen gun biyerde okudun nekadar dogru bılmıyrm ama. Gaz yapan yıyecekler süte gecmezmiş. Bebek etkılenmezMiş anneye gaz yapan şeylerden. Anne herseyı yemelı gaz yapıyo dıye yememezlik yapmamalı dıyo. Sadece soganın falan kokusu geçermiş sütekesinlikle ben de gaz ilaçlarının durumu daha da kötüleştirdiğini düşünüyorum. doktora da sordum bu gaz sıkıntısını tam geçiren bi ilaç yok, değil mi diye. evet yok dedi. o zaman neden boşuna bebeğimin bünyesiyle oynayayım ki. doktorlar biraz da şu yüzden ilaç veriyolar her şeye, şikayetlere "bi şey olmaz hadi git emzir bol bol" dese anne yeterli bulmuyor bu cevabı, illa destek bi ilaç arıyor. bunu da bi doktor anlattı röportajda
Canım valla sana okadar dua ettımkı anlatamam. Rezene anason içtim. Kızım ıkı kere kaka yaptı cok şükür. Allah razı olsun canım benım. Ya bi insan kaka yapınca gaz cıkarnca mutlu olucamı soyleseler inanmazdm. İçim öyle rahatladıki anlatamyaAz önce yazamadım tam. Bir tatlı kaşığını bir bardak ya da fincan kaynamış suda beş dk falan bekletip sıcak sıcak içiyorum. Hemen etki ediyor ama en az 4 bardak içmek gerek günde ki süte iyi karışsın. Çocuğum sütümü içince de rahat rahat geğiriyor gazını çıkarıyor her türlü. Bi de aynen bende humana emziren anne içiyorum iki fincan her gün. Bana kimyon iyi gelmiyor ilk Başlarda kanyonu sıcak suya koyup bir yemek kaşığı içerdim. Hiç bi faydasını görmedim. Tabi kişiden kişiye değişir ama bebeğim yine ağlıyordu. Şimdi daha iyi
Doktora sormuştum ben saatle olmaz ne zaman isterse o zaman emzir bölme çocuğun uykusunu dedi. Sen yinede istersen doktoruna sor canımKızlar bişey sorucam. Gece bebegıniz uyudugunda. Emzirmek için saatli uyandırıyomusunuz. Kendısı uyandgı zamanmı emziriyosunuz. Bırde gunduzde hiç saar tutmam mesela. Acıkma aglamasını ayırt edebiliyorum artık. Nezaman isterse emzırıyorum. İstemedgnde doydugunda memeyı ıtıyo diliyle zaten. Gece ben kendısı uyandgnda emzırıyorum. Eşimde saat tutmak lazm dıyo bilemedmkı hangısını yapmam lazım
Canım benim. Hayırlı uğurlu olsun bebişin. Görünce bi selam veriyim dedimKizlar bebek mevlutunde neler ikram ettiniz,siz ve bebeginiz neler giydi fikir verirseniz sevinirim.buarada gazi cok olan bebekler icin relaktaz adli ilaci onerebilirim.ben 4ilac denedim sonunda bunun faydasini gordum.sutteki laktozun sindirimini kolaylastiriyor.
Canım ben mevlutte tayt ve sık bir bluz gıydım. Kızımada beyaz mini elbise gıydrdım. Ve minik pembe tuylu kuran. Kurabiye ve kolonya şişesı dagıttım. Birde lokum vs falan işte.Kizlar bebek mevlutunde neler ikram ettiniz,siz ve bebeginiz neler giydi fikir verirseniz sevinirim.buarada gazi cok olan bebekler icin relaktaz adli ilaci onerebilirim.ben 4ilac denedim sonunda bunun faydasini gordum.sutteki laktozun sindirimini kolaylastiriyor.
Aynen canım bende bir sorim doktora. Ya aslnda acıkınca aglıyo zaten. Uykusunu bölmenın anlamı yok gbi geliyo ama eşimde öyle dıyınce içim rahat etmedıDoktora sormuştum ben saatle olmaz ne zaman isterse o zaman emzir bölme çocuğun uykusunu dedi. Sen yinede istersen doktoruna sor canım
Allah kolaylik versin cnm bir ara bizimkide oyle cani yanarcasina agliyordu, senin yasadiklarini anliyabiliyorum. Kulagi falanda agriyabilir baktirdinmi kulaklarina hicBen ne yaptiysam bi caresini bulamadim su gaz olayinin. Gerci artik gaz mi ne bilmiyorum. Kakasini yapiyo mu derseniz yapiyo. Her emmeden sonra 2 kez gaz cikariyo agizdan. Pirtlamalarimiz derseniz bebek gibi degil buyuk gibi masallah. Ama uyanik oldugu her an kasiliyo agliyo. Zaten uyudugu anda cok nadir. Sallamayi biraktigim anda da uyaniyo. Gece dahil. Aglamadigi tek zaman banyo ve alt degistirme o kadar. Gaz yapmasin diye nerdeyse bisey yemiyorum. Gaz ilaclarinin hicbirisinin faydasini gormedim(biogaia, metsil, colinox) rezene, kimyon faydasi yok. Lavanta koydum yatagina yok. Masaj yapiyorum banamisin demiyo. Banyo yaptiriyorum rahatlasin diye yok o da ise yaramiyo. Aglarken bogulcak gibi oluyo. Ne yapacagimi bilemiyorum. Dr.lar biseyi yok diyo. Sadece fitil rahatlatiyo. Onu da vermek istemiyorum. Hetkes bebektir aglar diyo ama sonra gorunce nasil agladigini normal degilmis Allah sabir versin diyip gidiyorlar. Hic bi isimi yapamiyorum. Degil kadinligimdan insanligimdan vazgectim ama bebegim de ya boyle basit gaz sancisi degil de baska bisey varsa biz hep gaz diye oyalaniyosak. Allahim sifa versin hepimizin bebeklerine.
Bi de benim oğlum bi kere uyanınca bi daha uykuya dalamıyor sallamayı bıraktığım an uyanıyor. O yüzdende uyandırıp emzirmiyorum hiç uykusunu alsın diye. Zaten bugüne kadar hiç 3 saati geçmedi muhakkak uyanıyor :)Aynen canım bende bir sorim doktora. Ya aslnda acıkınca aglıyo zaten. Uykusunu bölmenın anlamı yok gbi geliyo ama eşimde öyle dıyınce içim rahat etmedı
Gaz problemine karşı acı elma yağıyla masaj yapan varmı arkadaşlar varsa uygulama yı anlatabilir mi
Kac aylik oldu? Biz 1 aydan sonra uyandirmayi biraktik. Simdi istefigi kadar uyuyor,uyaninca emiyor. Sarilik tehlikesi gecince ve kilo alisi iyi ise birak uyusun. Zaten efektif emen bebek gercekten doydu ise uyur.Kızlar bişey sorucam. Gece bebegıniz uyudugunda. Emzirmek için saatli uyandırıyomusunuz. Kendısı uyandgı zamanmı emziriyosunuz. Bırde gunduzde hiç saar tutmam mesela. Acıkma aglamasını ayırt edebiliyorum artık.zaman isterse emzırıyorum. İstemedgnde doydugunda memeyı ıtıyo diliyle zaten. Gece ben kendısı uyandgnda emzırıyorum. Eşimde saat tutmak lazm dıyo bilemedmkı hangısını yapmam lazım
Oh oh şükür her şey yoluna girmiş gibi. Bende mamayı keseli bi ay oldu. Bugün tartıldık 5200 olmuşuz. Hafif öksürüğü var diye götürdüm günde 10 Öksürük normalmiş ama burun akıntısı ya da ateş de varsa o zaman ayrı dedi Dr. Ateş ölçer sordum kulaktan Ölçüm yeni doğanlarda sıkıntılı dedi kulak zarını ben bile zor buluyorum bebekte denk getirmek bi mesele dedi. En Güvenilir klasik yontemmiş tabii şimdilik Büyüyünce en Güvenli kulak ölçümü dedi. Ayrıca rezene ver çocuğa cok Gazlı dedi. Almanlar'ın bebek Çayı var onu önerdi. Valla güzel haberlerine cok sevindim. Umarım kilosu da iyidir paşamızın. Ha fitili sordum aynen senin dediğini dedi hemen verme dedi. Hiç bi şurubu önermedi bir tek fitil o da gerektiğinde kullanışmalıymış yalnız bebekten bebeğe fark edermişbraun ırt 4520 benimki, tavsiye ederim. birçok doktorun kulaktanölçeri önerdiğini biliyorum. çok hızlı ölçüyo ve doğruya en yakınmış ölçümleri, öyle zannedildiği gibi bebek durmamazlık falan yapmıyo, kullanımı kolay
biz iyiyiz canım, 87 günlük oldu oğlum, kıpır kıpır ama çok kucakçı kerata.. uykusu eskisinden iyi, gündüz çok kısa uyuyo (20 dakika en fazla) ama gece 12.30dan sabah 9-10 arasına kadar uyuyo, tabi emmek için mızıklıyo hemen uykusunda emziriyorum gece. mamayı geçen ay tamamen bıraktığım için kilosunu merak ediyorum bu ay, 700 gram falan aldıysa bile yeter. yarın akşam kontrolümüz var bakalım, neler diyecek doktor. gerçi ben onun her söylediğine de körü körüne inanmıyorum.. benimkinin de kahkahası yok, ama gülmeleri çok net, gözlerinin içi aydınlanıyo gülerken. bu ara saçları çok dökülüyo, 3 ay civarı dökülüp yenileri çıkarmış zaten. ben de geceleri daha iyi uyuduğum için eskisi kadar bitkin değilim ama gündüz yanından hiç ayrılamıyorum o kötü oluyo, hemen ağlıyo odadan çıksam, ev işi falan yapamıyorum, yemek de akşam eşim gelince yapıyorum. çok şükür, gün geçtikçe rahatlayacağız inşallah.. bol bol konuş bebeğinle, kalçayla ilgili bi sorun olmadığını öğrendiğinde de masajlara devam et. hergün düzenli masaj yapılan bebeklerin daha iyi kilo aldıkları ispatlanmış. ben hergün bi masaj müziği açıyorum youtubedan (hands of love), odanın sıcaklığını biraz daha artırıyorum klimayı açıp, 10-15 dakika konuşa gülüşe sakin sakin masaj yapıyoruz, çok hoşuna gidiyo, hiç ağlamıyo.. ayak tabanlarına hergün masaj yaparsan yürümesi de çabuklaşırmış. bir de oyuncaklarla daha çok ilgileniyo artık, bi arısı var müzikli sesli, onu konuşturursam 20 dakika falan oyalanıyo. sen de uyguladıklarını yaz, bilgimiz olsun.
Bizimkinde ilk zamanlar fazla emmetekten su topluyodu sonra o parca dusuyodu. Acimiyodu ve de garip bi sekilde. Kac kez oldu gecti bitti.Masallah de bebeğine cnm fazlada dilleme herkesin yaninda söyleme, nazar değmesin bebişine.. benimkide uzun zamandir gulucukler atiyor ve surekli takip ediyor gözleriyle. Hatta ben arada söyleniyor gibi yapiyorum oda bana hı hı diye cevaplar verip karşılıklar veriyor. Bide kizlar arada kucagima aldığımda bastiriyorum ayaklarini fazla yuk vermeden tabi massalah iyi basiyor hatta adim atmaya calisiyor massalah cok gayretli tosbağam benim. yanliz bir sorunumuz var bizim surekli agzinda yani ust dudağındaki etler kalkiyor biberon kullandigim icinmi anlamadim cani yaniyormu onuda bimiyorum yani oyle cani yanarcasina bir aglamada yok ama dudak bildigin yarilir gibi olup etleri kalkıyor. Neden olur acaba hic yaşayan oldumubu durumu?
Ben altini acmak icin iyandiriyorum siz sabah kalkinca mi aciyosunuz pisik olmuyo mi? O arada da emziriyorun uykuya gecince yatiriyorum.. Cunku alti acilinca cok uyaniyo, uyutmak icin emzirmem gerekiyo yine. Yanlis mi acaba?Doktora sormuştum ben saatle olmaz ne zaman isterse o zaman emzir bölme çocuğun uykusunu dedi. Sen yinede istersen doktoruna sor canım
CAnm aynenn bizde oyleyiz kolik sanirm bizimki ben artik onu dusunuorm yada doymuo kestiremiorm hangisi ama herkes uzuluo halime bebegin haline okadarrBen ne yaptiysam bi caresini bulamadim su gaz olayinin. Gerci artik gaz mi ne bilmiyorum. Kakasini yapiyo mu derseniz yapiyo. Her emmeden sonra 2 kez gaz cikariyo agizdan. Pirtlamalarimiz derseniz bebek gibi degil buyuk gibi masallah. Ama uyanik oldugu her an kasiliyo agliyo. Zaten uyudugu anda cok nadir. Sallamayi biraktigim anda da uyaniyo. Gece dahil. Aglamadigi tek zaman banyo ve alt degistirme o kadar. Gaz yapmasin diye nerdeyse bisey yemiyorum. Gaz ilaclarinin hicbirisinin faydasini gormedim(biogaia, metsil, colinox) rezene, kimyon faydasi yok. Lavanta koydum yatagina yok. Masaj yapiyorum banamisin demiyo. Banyo yaptiriyorum rahatlasin diye yok o da ise yaramiyo. Aglarken bogulcak gibi oluyo. Ne yapacagimi bilemiyorum. Dr.lar biseyi yok diyo. Sadece fitil rahatlatiyo. Onu da vermek istemiyorum. Hetkes bebektir aglar diyo ama sonra gorunce nasil agladigini normal degilmis Allah sabir versin diyip gidiyorlar. Hic bi isimi yapamiyorum. Degil kadinligimdan insanligimdan vazgectim ama bebegim de ya boyle basit gaz sancisi degil de baska bisey varsa biz hep gaz diye oyalaniyosak. Allahim sifa versin hepimizin bebeklerine.
Canım zaten gecede 2-3 saatte bir uyanıyor o zaman açıyorum altınıBizimkinde ilk zamanlar fazla emmetekten su topluyodu sonra o parca dusuyodu. Acimiyodu ve de garip bi sekilde. Kac kez oldu gecti bitti.
Ben altini acmak icin iyandiriyorum siz sabah kalkinca mi aciyosunuz pisik olmuyo mi? O arada da emziriyorun uykuya gecince yatiriyorum.. Cunku alti acilinca cok uyaniyo, uyutmak icin emzirmem gerekiyo yine. Yanlis mi acaba?
Saolasin canim .benim hazirliklarimda uygunmus.bu da ayri bi heyecanmis.Canım ben mevlutte tayt ve sık bir bluz gıydım. Kızımada beyaz mini elbise gıydrdım. Ve minik pembe tuylu kuran. Kurabiye ve kolonya şişesı dagıttım. Birde lokum vs falan işte.
Bizimde dogdugundan beri oluyor ama hep boylemi gidicek anlamadim gitti. Ayni dedigin sekilde su topluyor dudaklarBizimkinde ilk zamanlar fazla emmetekten su topluyodu sonra o parca dusuyodu. Acimiyodu ve de garip bi sekilde. Kac kez oldu gecti bitti.
Ben altini acmak icin iyandiriyorum siz sabah kalkinca mi aciyosunuz pisik olmuyo mi? O arada da emziriyorun uykuya gecince yatiriyorum.. Cunku alti acilinca cok uyaniyo, uyutmak icin emzirmem gerekiyo yine. Yanlis mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?