3 dr. baktı 3'de bişey yok dedi. hatta yeşil kakadan şüphelenmiştim ama dr bişey yok arada öyle yapması normal dedi. ön sütü çok alan bebeklerde yeşil kaka olabiliyomuş.Allah kolaylik versin cnm bir ara bizimkide oyle cani yanarcasina agliyordu, senin yasadiklarini anliyabiliyorum. Kulagi falanda agriyabilir baktirdinmi kulaklarina hic
kolik belli saatlerde tutar. işte oyüzden bilemiyorum bizimki ne. çünkü öyle saati yok gündüzde hep ağlıyo. tek fark gece çok daha fazla ağlıyo. doymuyo mu diye endişeleniyodum ben de sütümü sağdım kaç kere sütüm var. emerken kontrol ediyorum elimle sıkarak geliyo mu diye geliyo. hatta emmeye yetiştiremiyo göğsüm sertleşiyo. mecbur boşaltıyorum pompayla. 3.aydan sonra gaz sancıları hafifler diyolar. bakalım 1 ay var 3'e. inş geçer.CAnm aynenn bizde oyleyiz kolik sanirm bizimki ben artik onu dusunuorm yada doymuo kestiremiorm hangisi ama herkes uzuluo halime bebegin haline okadarr
Oh oh şükür her şey yoluna girmiş gibi. Bende mamayı keseli bi ay oldu. Bugün tartıldık 5200 olmuşuz. Hafif öksürüğü var diye götürdüm günde 10 Öksürük normalmiş ama burun akıntısı ya da ateş de varsa o zaman ayrı dedi Dr. Ateş ölçer sordum kulaktan Ölçüm yeni doğanlarda sıkıntılı dedi kulak zarını ben bile zor buluyorum bebekte denk getirmek bi mesele dedi. En Güvenilir klasik yontemmiş tabii şimdilik Büyüyünce en Güvenli kulak ölçümü dedi. Ayrıca rezene ver çocuğa cok Gazlı dedi. Almanlar'ın bebek Çayı var onu önerdi. Valla güzel haberlerine cok sevindim. Umarım kilosu da iyidir paşamızın. Ha fitili sordum aynen senin dediğini dedi hemen verme dedi. Hiç bi şurubu önermedi bir tek fitil o da gerektiğinde kullanışmalıymış yalnız bebekten bebeğe fark edermiş
Nasıl mutlu oldum anlatamam onlar rahatlayıp kaka yapıncaCanım valla sana okadar dua ettımkı anlatamam. Rezene anason içtim. Kızım ıkı kere kaka yaptı cok şükür. Allah razı olsun canım benım. Ya bi insan kaka yapınca gaz cıkarnca mutlu olucamı soyleseler inanmazdm. İçim öyle rahatladıki anlatamya
Telimde sorun var bi yazamadım. Cok sevindim mutlu oldum ben ihmal etmeden içiyorum rezene anason hatta Dr artık yeni Doğanlık bitti bebeğine bi Kaşık ver içtiğinden dedi tabii temiz temiz. Iyi ki bu platform var bende cok şey öğreniyorum buradan bunu da bana Alman bi kadın Demişti rezene anason bol bol iç diyeCanım valla sana okadar dua ettımkı anlatamam. Rezene anason içtim. Kızım ıkı kere kaka yaptı cok şükür. Allah razı olsun canım benım. Ya bi insan kaka yapınca gaz cıkarnca mutlu olucamı soyleseler inanmazdm. İçim öyle rahatladıki anlatamya
Benimki de sivilceleniyor ben kendi sütümü sürüyorum yüzüne anında geçiyor bir dene istersen bir de ben halen krem kullanmıyorum poposuna baktım kızarmış pişik geliyor hemen sütümü sıkıyorum hemen normale Dönüyor bunu da yabancı bi kanalda sağlık Programı'nda öğrenmiştim hem tamamiyle doğal Hemde zararsız yalnız Göze kulağa nuruna anne sütü asla sıkılmamalıoooh büyütmüşsün sen de maşallah :) gaz sancıları da bitecek, az kaldı, biraz daha sabredelim. ondan sonra da diş sancıları için ya sabır çekicez :)
canım işte her doktor kendi düşüncesine göre bi şeyler söylüyo. herhangi bir konuda 2 farklı doktora danışsan dedikleri birbirini tutmuyo. ben hem hastanedeki hem asmdeki doktora aynı şeyleri soruyorum, kafama hangisi yatarsa onun dediğini uyguluyorum, hatta bazen ikisinin dediğini de yapmıyorum.
mamayı asmdeki doktor bıraktırdı, sağolsun iyi motive etti, hastanedekine kalsa devamdı. hastanedeki rezene çayı falan içir diyo, içirmiyorum. bebek beslenmesi hakkında zayıf buluyorum onu, büyük ihtimal ekgıdada da dedikleri bana uymayacak, yapmayacağım.
ama hastanedeki de kolay kolay ilaç vermiyor, o hoşuma gidiyor, yüzünde sivilce çıkmıştı mesela, hastanedeki "geçer, sadece suyla yıka" dedi, asmdeki bi krem verdi, bi baktım krem kortizonlu. sürmedim tabi.
ateşölçer konusunu da çok araştırdım, profesörün biri tvde söyledi kulaktanı, hatta nasıl ölçüleceğini anlattı. öğrencinin kulağını çeker gibi hafif kaldırılıp ölçülüyo. o da klasik yöntemle doğru ölçemezsiniz demişti mesela. işte herkes farklı bi şey söylüyo. araştırıp, bilgi edinip, bilgiyi süzüp kendimize göre bir doğru oluşturacağız artık.
46 gunluk cnm. Bende uyandrmıyorum zaten.Kac aylik oldu? Biz 1 aydan sonra uyandirmayi biraktik. Simdi istefigi kadar uyuyor,uyaninca emiyor. Sarilik tehlikesi gecince ve kilo alisi iyi ise birak uyusun. Zaten efektif emen bebek gercekten doydu ise uyur.)) ama tabi gaz sorunu baska. Ama her aglamasi sa
3 dr. baktı 3'de bişey yok dedi. hatta yeşil kakadan şüphelenmiştim ama dr bişey yok arada öyle yapması normal dedi. ön sütü çok alan bebeklerde yeşil kaka olabiliyomuş.
kolik belli saatlerde tutar. işte oyüzden bilemiyorum bizimki ne. çünkü öyle saati yok gündüzde hep ağlıyo. tek fark gece çok daha fazla ağlıyo. doymuyo mu diye endişeleniyodum ben de sütümü sağdım kaç kere sütüm var. emerken kontrol ediyorum elimle sıkarak geliyo mu diye geliyo. hatta emmeye yetiştiremiyo göğsüm sertleşiyo. mecbur boşaltıyorum pompayla. 3.aydan sonra gaz sancıları hafifler diyolar. bakalım 1 ay var 3'e. inş geçer.
Bnm bebek de gece 11 de emiyor yarım saat kadar sabah 6.30 a kadar. Kuzenim çocuk dr.û. 1 ayı geçtikten sonra uyuyabilir dedi. Rahat olun arkadaşlar46 gunluk cnm. Bende uyandrmıyorum zaten.
Eşim de aynı bilgiyi okumuş..Aynı seylerı düşünüyrz cnm. Birde gecen gun biyerde okudun nekadar dogru bılmıyrm ama. Gaz yapan yıyecekler süte gecmezmiş. Bebek etkılenmezMiş anneye gaz yapan şeylerden. Anne herseyı yemelı gaz yapıyo dıye yememezlik yapmamalı dıyo. Sadece soganın falan kokusu geçermiş süte
Cnm nasilsin. hangi doktora gidiyosn. Ben jimerde muzaffer beye gidiuorm. Oneri ile gittim. Detayli herseyi anlatiyo gibi ama iyidir herhalde 2 kere gittik daha 36 gunluguzoooh büyütmüşsün sen de maşallah :) gaz sancıları da bitecek, az kaldı, biraz daha sabredelim. ondan sonra da diş sancıları için ya sabır çekicez :)
canım işte her doktor kendi düşüncesine göre bi şeyler söylüyo. herhangi bir konuda 2 farklı doktora danışsan dedikleri birbirini tutmuyo. ben hem hastanedeki hem asmdeki doktora aynı şeyleri soruyorum, kafama hangisi yatarsa onun dediğini uyguluyorum, hatta bazen ikisinin dediğini de yapmıyorum.
mamayı asmdeki doktor bıraktırdı, sağolsun iyi motive etti, hastanedekine kalsa devamdı. hastanedeki rezene çayı falan içir diyo, içirmiyorum. bebek beslenmesi hakkında zayıf buluyorum onu, büyük ihtimal ekgıdada da dedikleri bana uymayacak, yapmayacağım.
ama hastanedeki de kolay kolay ilaç vermiyor, o hoşuma gidiyor, yüzünde sivilce çıkmıştı mesela, hastanedeki "geçer, sadece suyla yıka" dedi, asmdeki bi krem verdi, bi baktım krem kortizonlu. sürmedim tabi.
ateşölçer konusunu da çok araştırdım, profesörün biri tvde söyledi kulaktanı, hatta nasıl ölçüleceğini anlattı. öğrencinin kulağını çeker gibi hafif kaldırılıp ölçülüyo. o da klasik yöntemle doğru ölçemezsiniz demişti mesela. işte herkes farklı bi şey söylüyo. araştırıp, bilgi edinip, bilgiyi süzüp kendimize göre bir doğru oluşturacağız artık.
ben 4 saati geçirmemeye çalışıyorum zaten en fazla 3.5 saat uyudu bugüne kadar. bir de artık iki aylık benimki kendi kendine uyanıyor acıkınca.Kızlar bişey sorucam. Gece bebegıniz uyudugunda. Emzirmek için saatli uyandırıyomusunuz. Kendısı uyandgı zamanmı emziriyosunuz. Bırde gunduzde hiç saar tutmam mesela. Acıkma aglamasını ayırt edebiliyorum artık. Nezaman isterse emzırıyorum. İstemedgnde doydugunda memeyı ıtıyo diliyle zaten. Gece ben kendısı uyandgnda emzırıyorum. Eşimde saat tutmak lazm dıyo bilemedmkı hangısını yapmam lazım
valla bi mercimek çorbası içtim evladım mahvoldu nasıl geçmiyormuş süte görmüş olduk tüm aile.. Canan Karatayı daha da dinlemem süt yapar mercimek yiyin diyor ki doktorum çok kızdı. ne yiyorsan bil ki bebeğine geçiyor dedi yavrum inim inim inledi bir de daha anne sütünü bile mideleri yeni yeni hazmediyor hatta cogu zaman hazmedemeyip kusuyorlar. sakın her yazılana ya da araştırmaya güvenmeyin. hele günümüzdeAynı seylerı düşünüyrz cnm. Birde gecen gun biyerde okudun nekadar dogru bılmıyrm ama. Gaz yapan yıyecekler süte gecmezmiş. Bebek etkılenmezMiş anneye gaz yapan şeylerden. Anne herseyı yemelı gaz yapıyo dıye yememezlik yapmamalı dıyo. Sadece soganın falan kokusu geçermiş süte
dr a git sakın ihmal etmeKızlar bebeğim grip oldu babasından geçti yavrum dun hiç durmadı bugün daha iyi nasıl burnunu çekiyor ağlaması bile değişti kaç günde geçer ki bu grip bebeklerde
Emzik denedim almadı. hatta bi defasında çok fena kustu ben de tövbe ettim. tekrar deneyeceğim heralde bu gidişle.Bnm yaşadığımız aynısını yaşıyorsun. Gece gündüzden çok ağlıyordu. Sütüm olduğu halde doymuyor mu acaba diyor sağdığım sütlerden de veriyorduk.moralim çok bozuluyordu. Bir yandan da bnm bebeğim etmeyi çok sever 40_50 dk emdiğini bilirim. Bunu düşününce de emme isteği mi oluyor acaba aklıma geliyordu. Bunu sağlık ocağında hemşireye sorduğumda onayladı ve emzik ver dedi. Beni resmen kurtardı büyük dertten. Acıktığım zaman bebeğim daha farklı ağlıyor aranıyor kafasıyla. Göğüslerimdeki sertleşmede baya azaldı sanırım düzenli sandığımdan dolayı. bizimkinin de gaz sancısı oluyor ve bazen kakasını yapmakta zorlanıyor. Ayaklarını hızlı hızlı çekip çekip duruyor emerken bile bunu yaşıyoruz gazı çıkınca anca rahatlıyor. Ama emzirmen mi bilmiyorum ama sıkıntılarımız baya azaldı. Arada ( dün) hiç uyumadı uyutmadı çok yorgundum. 3. Ayımız bekliyorum bakalım nolcak. Hepimizaman inş kolaylıkla büyütürüz
İnsan hiç kıyamıyo ne zormuş annelik biraz daha hamile kalabilirmişim diyorum bakımı kolaydı o zMananasın rezene içmiyomusun iyi gelmişti sankiYavrum geceden berı kakasını yapamadı. Cok huysuz uyumadıda. Naptıysam yapmadı kakasını. İçim gıdıyo aglamasınaya. Yorgunluktan bayılıcam nerdeyse.
Benimkide 2 gündür yapamadı ne denediysemYavrum geceden berı kakasını yapamadı. Cok huysuz uyumadıda. Naptıysam yapmadı kakasını. İçim gıdıyo aglamasınaya. Yorgunluktan bayılıcam nerdeyse.
İçiyrm cnm kusucam artk onlardanda. İlk içtgmde bı ıkı saat içinde cok guzel yapmıştı. Şimdi yok. Yavrum uykuya dalıyo sanıyeler sonra uyanıyo agrıylaya. Evwt gercekten cok zor. Dayanamıyorum agrı cekmesıne aglamasına. Bazen bende aglıyorum onunlaİnsan hiç kıyamıyo ne zormuş annelik biraz daha hamile kalabilirmişim diyorum bakımı kolaydı o zMananasın rezene içmiyomusun iyi gelmişti sanki
Aynen benımkıde almıyo. Kusucak gbı oluyo hep. Biberon bile almıyo benımkı ememıyo.Bu emziğe alıştıranlar nasıl alıştırdı ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?