Merhaba benim bebiş 2 aralık doğumlu tam iki aylıkken sünnetini özel bir hastanede yaptırdım sünnet derisi dardı çişini yapmadan önce ağlıyordu biz de eşimle hemen sünnet ettirelim diye zaten düşünüyorduk 15 tatilde sünnet oldu çabucak iyileşti maşallah. Şimdi fıskiye gibi çiş yapıyor :) ağlamıyor. Ameliyattan çıkınca çok ağladı o kadar. ağrıkesici ağlatmadı pek Bebekken yaptırmak en iyisi diyor doktorlar idrarı ile daha çabuk iyileşiyormuş ve acıyı daha az hissediyormuş kesilen alan da az:)Erkek bebek anneleri sünnet yaptirdiniz mi? Çok geç kalmadan lokal anesteziyle yaptiralim diyoruz ama içim gidiyor düşününcezaten gaz bi taraftan mahvediyor çocuğu bi de sünnet zorlar mi acaba bilemedim..
Kamuda mısınız? Doğum parası için işyerine dilekçe veriliyor değil mi süt parası ve her ay yatan çocuk parası için sgk ya mı başvuluyormuş bilgisi olan varsa paylaşabilir mi bebeğim 3 aylık olacak ve hala bana kayıtlı olarak gözükmesi gerekirken babasının sağlık güvencesinde görünüyor.Bu arada bugün doğum paramı aldım :)) ama süt param yatmamış. Sebebi ne olabilir ki acaba??
Biz uc aylik olduk beni anlattin.ayakta susuyor oturayim hemen agliyorrrrGazını bazen kendi çıkarıyo bazen de ben masaj yaparak çıkarıyorum ama sonrasında rahatlamıyo. Bi de gazı olsa da ayakta gezerken susuyo o neden olabilir
Sari canimkızlar bebeğinizin kakası ne renk, benimki sarı kaka yapıyor hep
çok sağol canım :)Sari canim
Normal olan da sari olmasiymis zaten.
Arada bende düşünüyorum sünnet işini ama annemler daha erken diyorlar bi de bana o sünnet derisi bi garip gibi geliyor sanki ucunu kapatıyor gibi bu ay ki doktor kontrolünde bi göstermek istiyorum. Bi de canım sünnet eskisi gibi korkulacak bişey değil artık çevremden duyduğum kadarıyla ağrı sızı yapmıyor zaten hemen hallediyorlar.
Teşekkürler kizlar bebekken yaptirip kurtulmak en iyisi anlasilan bir de kasiklari tombislesince pipisi içine kacarmis o zaman yapilmaz diyorlar bir an evvel yaptiralim biz de.. anestezi agri kesiciyle çok cani yanmaz belki..Merhaba benim bebiş 2 aralık doğumlu tam iki aylıkken sünnetini özel bir hastanede yaptırdım sünnet derisi dardı çişini yapmadan önce ağlıyordu biz de eşimle hemen sünnet ettirelim diye zaten düşünüyorduk 15 tatilde sünnet oldu çabucak iyileşti maşallah. Şimdi fıskiye gibi çiş yapıyor :) ağlamıyor. Ameliyattan çıkınca çok ağladı o kadar. ağrıkesici ağlatmadı pek Bebekken yaptırmak en iyisi diyor doktorlar idrarı ile daha çabuk iyileşiyormuş ve acıyı daha az hissediyormuş kesilen alan da az:)
Biz de çok gazliyiz gazi cikarmasi için bebegin hareket etmesi gerekiyor altini değiştirince yatakta biraz oynuyoruz bacaklarini itip cekiyorum kollarini indirip kaldiriyorum yüzüstü yatirip sirtina masaj yapiyorum ayaklarini destekleyince emeklemeye calisiyo:) bi iki pirt cikiyo netice olarak:)Merhaba arkadaşlar hamileliğin son ayında düzenli takip ettiğim forumu bebeğim 15 günlük falan olunca bıraktım. Halbuki ne güzel bilgi alışverişinde bulunuluyormuş. Bebeklerimiz aynı yaşta sorumlar da ortak sonuçta. Benim ilkokul 1. Sınıfa giden bir kızım var çok kıskanç. Kardeşimi çok seviyor ama bütün vaktimi kardeşi aldığı için en çok da beni kıskanıyor, ağlıyor. Bebek de gazlı, devamlı ilgi isteyen, geceleri geç uyuyan zor bir bebek. Eşim de yoğun çalışıyor. Yardım edenim yok maalesef. Bazen o kadar bunalıyorum ki anlatamam.
Benim oğlum emzik almadı midesi bulanıyor verincr iki aylıkken denedim, wee diye bir markanın başka markaları denesemmi. Emzik de temiz gelmiyor bana almada daha iyi belki de. Uykuya bir türlü geçemediğinde bebekler in white noise müzikşer var dr öz de tavsiye ediyormuş onu dinletiyorum seviyor. Sadece anne sütü aldığı için kimyon, rezene ona vermedim rezeneyi ben içiyorm. Zinko veriyordum çok gaxlı olduğunda o da hiç fayda etmiyor artık sanırım bağışıklık kazandı. Gaz için tavsiyeniz var mı?
Bende yaşıyorum lohusa ligi biteli 20 gün oldu 2 ser gün kanama oluyorum nasıl alınıyor rahim den parça yaaarkadaşlar doğumdan beri 75 gün geçmesine rağmen ara sıra 2şer gün süren kanamalarım vardı. sonunda cesaret toplayıp dr a gittim. Rahim duvarım kalınlaşmış iltihap olabilir dedi. Rahimden parça alınacak inceleme için falan dedi. Emzirdiğim için ilaç vermek istemedi ama bi şekilde tedavi edicez dedi. Bi de aşka bi dr a aldım randevu bakalım o ne dicek. İhmal etmeyin benzer şey yaşadıysanız.
Zaten kontrole gitmemiz lazim 40 imiz çıktıktan sonra. Ben de 2 aylik olunca gidebildim. Smear alindi sonuc temiz allaha şükür. Ama rahimde yara varmis. Tedavi için verilen ilac süte geciyormus. Doktorum takibe alalim dogum sonrasi olusabiliyor bu tarz yaralar dedi 6 ay sonra yine bakalim durumuna dedi. Haklisin. Ihmal etmeyin kendinizi. Gidin kontrole.arkadaşlar doğumdan beri 75 gün geçmesine rağmen ara sıra 2şer gün süren kanamalarım vardı. sonunda cesaret toplayıp dr a gittim. Rahim duvarım kalınlaşmış iltihap olabilir dedi. Rahimden parça alınacak inceleme için falan dedi. Emzirdiğim için ilaç vermek istemedi ama bi şekilde tedavi edicez dedi. Bi de aşka bi dr a aldım randevu bakalım o ne dicek. İhmal etmeyin benzer şey yaşadıysanız.
arkadaşlar doğumdan beri 75 gün geçmesine rağmen ara sıra 2şer gün süren kanamalarım vardı. sonunda cesaret toplayıp dr a gittim. Rahim duvarım kalınlaşmış iltihap olabilir dedi. Rahimden parça alınacak inceleme için falan dedi. Emzirdiğim için ilaç vermek istemedi ama bi şekilde tedavi edicez dedi. Bi de aşka bi dr a aldım randevu bakalım o ne dicek. İhmal etmeyin benzer şey yaşadıysanız.
Bir de canım vajinal muayene mi oldun ben ondan çok korkuyorum daBende yaşıyorum lohusa ligi biteli 20 gün oldu 2 ser gün kanama oluyorum nasıl alınıyor rahim den parça yaa
şırınga gibi bir şeyle alıyoruz dedi ama ben cesaret edemedim acımaz dedi ama ben galiba vajinismus oldum bayılcak gibi oldum zaten. ama diğer dr da aynı şeyi sölerse mecbur aldırıcam. Rahimden sıvı ve doku parçası alıcaz dediBende yaşıyorum lohusa ligi biteli 20 gün oldu 2 ser gün kanama oluyorum nasıl alınıyor rahim den parça yaa
Ben hep gitmek istiyodum ama cesaret edemedim açıkçası doğumun şokunu atlatamamıştım baya bi süre. doğumuma giren dr da başkaydı. o çağırmamıstı kontrole ama kanamalar başlayınca gideyim dedim sonra 2 gün sürüp kesilip 10 gün olmuodu geçti galiba diye kendimi kandırıodum galibaZaten kontrole gitmemiz lazim 40 imiz çıktıktan sonra. Ben de 2 aylik olunca gidebildim. Smear alindi sonuc temiz allaha şükür. Ama rahimde yara varmis. Tedavi için verilen ilac süte geciyormus. Doktorum takibe alalim dogum sonrasi olusabiliyor bu tarz yaralar dedi 6 ay sonra yine bakalim durumuna dedi. Haklisin. Ihmal etmeyin kendinizi. Gidin kontrole.
önce karnımdan baktı sonra parçayı ver geri gel dedi ama alttan mı bakacaktı bilmiorum. tabi ben eve geldim. Alttan muayenden ben inanılmaz korkuorum parça bile verecek kadar cesaretim yok hiç böle değildim. Bi cok defa alttan muayene olmustum hamile bile değilken.. doğumda tuşe muayeneleri ve doğum olayı beni baya korkuttu. şimdi ilişkiden bile cok korkuorum ve eşim isticek die tırsarken bu kanamalar oluodu bahanem oluodu benim de ama inşallah kötü bi şey çıkmaz. bence siz de gidin bi. belki bir şey yoktur sizde inşallahBir de canım vajinal muayene mi oldun ben ondan çok korkuyorum da
ben de normal doğum yaptım doğum sonrası bir hafta yapamadım sonra sokol duphalac gibi şurupları bitirdim onlar içerken tuvalete çıkıyorsun ama doğal değil sonuçta ve çatlağım olduğu için ağlayarak çıkıyordum.tek önerim ben böyle kurtuldum,bir avuç incir,bir avuç kayısı düdükl tencerede az suyla 10 dk haşla sıcakken sabah aç karnına bir kase ye,arkasına da 2 bardak ılık su iç tuvalete giderken de makata biraz anestol krem sür bana dua edeceksin geçmiş olsun.kızlar normal doğum yapıp basur sorunu yaşayan oldu mu? İlaç kullanmamakta direniyorum ama bir türlü geçmiyor.doğal tavsiyesi olan var mı ?
yön tıp merkezı var benım bıldıgım canım yaaKizlar ankarada parayla heyet raporu veren bildiginiz yer varmi 1 ay almam lazim
Canım merak etme gayet normal. Benim hamileliğim boyunca haftasına göre çok iyi gidiyordu gelişimi banada hep iri bi bebek olacak annesi derdi doktor bende çok korkardım bi de normal doğum düşğndüğümden. Doğuma 2 ay kala kontrolde bebek çok zayıf kalmış 2-3 hafta geriden geliyor gelişimi minyon bi bebek olacak dedi doktor neye uğradığımı şaşırdım ne kadar ağladım bilemezsin ama bebeğim 3200 gr doğdu Allaha şükür ultrason hesaplamalarına çok takılma yani :)deneyimli anneler, sizlere bir sorum olacak. ben hamileligimin 26. haftasındayım yani 26 bitmek üzere kontrolumuz vardı bu gun, 1230gr 38 cm olmus benim tosun, doktor bu haftada 900 gr olmasını bekleriz masallah kilosu da boyu da 29 haftalık gibi dedi. birazcık telaslandım acıkcası, şeker yuklemesi de yapıldı degerler normal cıktı. benim gibi olan var mı acaba aranızda, doktor iri bir bebek olabilir dedi. biraz evham yaptım sanırım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?