2014 Aralık Anneleri

Tecrübeli anneler size bişey sorucam benim ilk bebekte acemiyimbizim bebişlerin uyku düzeni ne zaman oluşcak gündüz 1 saat uyuyo öyle bi yattım mı 2saat aralıksz uyumuyo

canim down sendromlularin tipik yüz ifadesi vardir yüzü basik gibidir gözler cekik kulaklari hafif asagidadir dilleri biraz büyüktür agizlarina sigmaz falan hemen anlasilir yani senin bebisinin burnu basik diye ds li değildir korkma hareketleri nasil sana guluyo mu tepkileri falan nasil bence birşey yok yavrunda boşuna kafani bulandirma sakincasi yoksa bebeğinin fotosunu at bir bakalim gerçekten şüpheli bir durum var mi allahim korusun bütün yavrulari

Çift bezliyorum ama sıkılıyor oda artık altını açınca gülücükler atıyor hemen ya şimdide kızımın kafasında sarı kabuk gibi bişeyler çıkmış bu neki
Normal onlar konaktır bizimde ara ara oluyor. Sıkılmaz mı yavrum benimki de aynı durumda iyice bunalıyor coçuklar

bende biktim bu cevre baskisindan allah yeni annelere sabir selamet versin ne bu böyle yaa bir yere gitmek bile istemiyorum artik çok canini sikiyolar gaz masaji yapiyorum yengem ayy napiyosun bagirsaklarina birşey olacak diyo altini aciyorum 5 kişi basima dikiliyo pisik olmuş bacak arasi bilmem ne napim oğlum biraz tombul etleri degiyo kizariyo off yaa daha neler neler anlatsam roman olur ya annelik öğretmeye calisiyolar çok rahatsiz oluyorum kafama takiliyorum bunaldim bazen ağlıyorum sinirimden neyse ki yalniz değilmişim yani

Tecrübeli anneler size bişey sorucam benim ilk bebekte acemiyimbizim bebişlerin uyku düzeni ne zaman oluşcak gündüz 1 saat uyuyo öyle bi yattım mı 2saat aralıksz uyumuyo
Canım bende çok tecrübesizim bu konuda baya bi araştırma yaptım şu an için daha erkenmiş 4.aydan sonra uyku eğitimine başlanabilirmiş. Ama ben şimdi akşam 11 gibi banyo yaptırıp emziriyorum ışığı kapatıp beşiğinde sallıyorum her gün aynı saatte yapmaya özen gösteriyorum en azından gece 3-4 e kadar uyuyor çok gazı yoksa. Gündüz uykusu için başlamadım daha.

Canım ben doğumdan sonra ilk 10gün falan ağlıyordum ama şimdi akıllandım kimsenin yanında ne altını açıyorum nede emziriyorum :) benim oğlumda tombik biraz gıdığı var ondanda boynu kısa duruyor pudra sür bilmem ne herkesin bi fikri var anlayacağın. Bi de benim küçük kardeşim yeğenim falan yok daha ilk kez küçük bebekle zaman geçiriyorum çık acemiyim yani herşeyi kendi başıma öğrendim ve oğlum kolikti gaz masajı konusunda aynı sıkıntıları yaşadım.. Hatta kucağıma aldığım ilk bebek oğlum oldu çok korkardım küçük bebekten alamazdım :) bu kadar dertlenmişken bişey daha söyleyim bi de kucağına alıp 2.5 aylık çocuğu oturtmaya çalışanlar var onları direk allaha havale ediyorum zaten uyarsan bi dert uyarmasan bi dert

Ya ben cok rahatsızdım daha bebekle yeni yeni basbasa kalıyoruz tek başıma banyo yaptırmadım daha bugün bi deneyim akşam eşimlegündüz uyumuyo ya bi saat uyuyo geri uyanıyo oda uyursa bazen yarım saat bile oluyo bide nasıl vakit gecireceğimi şaşrıyorm evde ve sanırım tekrar çıkamadığım lohusa bunalımına giryrm cok şükür Kolik değil bide öyle olsa kriz geçirirdim Allah sana sabır versn

Ben daha yalnız yıkamadın hiç ya annemle ya eşimle yıkadık. Ben hala çıkamadım lohusa bunalımından ama şükür ki yavaş yavaş geçiyor kolik krizlerimiz daha rahatız :)

Ben daha yalnız yıkamadın hiç ya annemle ya eşimle yıkadık. Ben hala çıkamadım lohusa bunalımından ama şükür ki yavaş yavaş geçiyor kolik krizlerimiz daha rahatız :)
Ayy ayy ikimiz zaten hamileyken de aynı durumlrı paylaşmıştkgece 12 gibi uyuyo benim prens ama 2 4 6 olmak üzre 3 kere uyanıyo ve 7 bucuk gibi kesin kalkıyoruz sürekli uyanmak yoruyo insanı şöyle bi 4 5 saat uyusalar nolurbi büyüselerdi ya yanyana uyusak uyu deyince uyusa falan hayallerim bunlar şimdilk ve büyüynce daha zormuş

Ayy zaten çok özlüyorum hamilelik günlerini büyüdükçe derdide büyür diyorlar benimkide çok sık uyanıyor hatta gündüz 15-20 dk ancak uyuyor. Ya ağlamasında o bile yeter bana :)

Ayy zaten çok özlüyorum hamilelik günlerini büyüdükçe derdide büyür diyorlar benimkide çok sık uyanıyor hatta gündüz 15-20 dk ancak uyuyor. Ya ağlamasında o bile yeter bana :)
Bende özlüyorum bulantıdan cok cektm ama uyuyunca unutuyodumşimdi uyuyamıyorummm off offkolik çok zor demi benimkide gaZı olunca cok aglıyo nasıl üzülüyorm skntımız bitmişti geri geldi

Ya bide bişey sorcam günlük nasıl vakit geçiriyosunz bigünü özetlesen ben nasıl vakit geçirceğimi şaşrıyorm biraz gezdiriyorm evde biraz pusetinde biraz dönencesinde oyalanıyo falan öyle baska ne yapabilrz onlarla diye düşünyrm

Bende özlüyorum bulantıdan cok cektm ama uyuyunca unutuyodumşimdi uyuyamıyorummm off offkolik çok zor demi benimkide gaZı olunca cok aglıyo nasıl üzülüyorm skntımız bitmişti geri geldi
Kolik ağlamalarına dayanamıyordum bazen uykusuzluk bi taraftan onun öyle katıla katıla ağlamaları çok bozulmuştu psikolojim. Şimdi gazını falan biraz masaj yaparak çıkarıyor o yüzden rahatladım gibi

Ben milupanın rezene cayını içiriyrm kendmde içiyrm onu deneyeblirsn

Havalar daha soğuk olduğu için çıkarmıyorum dışarı. Çıkmaya başlasak daha rahat edeceğiz. Bazen oturup konuşuyorum çıngırakla oynatıyorum. Çok girmediğimiz bi oda var oraya girince hemen etrafı incelemeye başlıyo. Oyun halısı var ona yatırıyorum elleriyle o oyuncaklara vurarak oynuyor.

Benimkiyle oturup konussan akşama kadar dinler o kadar seviuoki konusmamızı agular cıglıklar havada ucusuyooyun halısına koydumda daha vurmuyo. Eliyle bakıyo sadece

Benimkiyle oturup konussan akşama kadar dinler o kadar seviuoki konusmamızı agular cıglıklar havada ucusuyooyun halısına koydumda daha vurmuyo. Eliyle bakıyo sadece
Ben kendim alıştırdım vurmaya elinden tutup vuruyorum öyle alıştı. Benimkide öyle sürekli karşısından konuşacaksın çenem yoruluyor bazen bi de benim buzdolabının üstünde değişik magnetler fotoğraflar falan var çok rengarenk ona bakmayı çok seviyor tek tek inceliyor

baska bir dr da goturdum yani bana soylemesen aklima down falan gelmez dedi tipik bir yuzu yok burnu basik ama burnu oyle olabilir dedi. ellerinde falan simian cizgisi yok . tepkileri normal gulmesi agu yapmalari hepsi var. ben aglayinca dedi senin icine bu suphe dusmus o kemirmesin istiyosan genetik analiz yapalim ana direk gelsen aklima gelip yaptirmazdim ama senin rahatlaman icin dedi cunku mozaik down diye bisey okumustum belirtilerin sadece biri oluyo oyle mi acaba kafama takildi. diger dr da kizdi oyle biseyden supheleniyorsa neden genetik analiz onermedi boyle sizi uzdu falan dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…