- 10 Mayıs 2012
- 1.296
- 681
- 198
Üzerinde ne varki yani 750 gr gelecek.çıplak tart tek iç zıbınla yada boş bezin ağırlığı 21 gr.çıtçıtlı zıbında en fazla 50 gr gelir.bu kadar fark olmaz yani.Canım ya birinci derece akraba olunca bişey denmiyo hele bi tanesinin bana seslenişi var 'sütçü' 'fabrika' gel al bari falan.. Ya bişey dicem ben bebeğimi evde tartıyorum elbisesiyle 6400 geliyo dün orda çırılçıplak tarttılar 5650 geldi bu kadar farkeder mi elbise sanki tartıları yanlışmış gibi geldi bana
3 ay kontrolünde 40 cm çıktı.Yani bizimde kafamız küçük ama doktorumuza sordum sorun var mı dedim yok dedi.bakalım 1 hafta sonra ne çıkacak. Moralini bozma belki yanlış ölçmüştür. Takibe alır doktorun biranönce düzelir.Kızlar bebekkerinizin baş öevresi ne kadar doktor bize biraz küçük gibi dedi. İnternetten baktım ama çok moralim bozuldu
Bizimde 3 ay kontrolüydü. Heralde anormal bi durum olsa doktor bişeyler söylerdi ama işte benim yinede kafama takıldı.. Gerçi kafa ölçüsü genetikte olabilirmiş belkide öyledir babasınında kafası küçük çünkü :)3 ay kontrolünde 40 cm çıktı.Yani bizimde kafamız küçük ama doktorumuza sordum sorun var mı dedim yok dedi.bakalım 1 hafta sonra ne çıkacak. Moralini bozma belki yanlış ölçmüştür. Takibe alır doktorun biranönce düzelir.
Allah korudu ya kotu düşünme normaldir benceDoktor bişey demedi ama internetten baktım ben beyin gelişimi dururmuş kafası çok küçük olursa. Normalde doktorumuzdan çok memnunuz ama pek üstünde durmadi
İnşallah normaldir anne olmak çok zormuş yaAllah korudu ya kotu düşünme normaldir bence
Aynen inşallah bir sorun çıkmaz bu doktorlar ne kadar çok korkutuyor bizleriİnşallah normaldir anne olmak çok zormuş ya
Benim dört yaşında oğlum iki yaşı a kadar hep küçüktü dr tehlikeli diyordu iki den sonra koca kafa oldu zeka olarak da masaallah sıkıntı yokİnşallah normaldir anne olmak çok zormuş ya
Ohh valla içimi rahatlattın canım yaa hiç böyle bi insan değildim doğumdan beri çok pimpirikli oldum herşeyden nem kapıyorum :)Benim dört yaşında oğlum iki yaşı a kadar hep küçüktü dr tehlikeli diyordu iki den sonra koca kafa oldu zeka olarak da masaallah sıkıntı yok
Canım şu yatağa eklenen karyoladan mı aldınız yarım gibi olan bende düşünüyorum onlardan almayı ama alıştırmakta istemiyorum çok kararsız kaldımKızlar konunuzla alakasız ama oğlumla yatma işini çözdüm karyola aldık bizim yatakla birleştrdik mecburen çünkü pıspıslanarak uyuyo böyle bi süre idare edecem diğer türlü yapamadım çok yoruluyorum uzmanlar asla alıştırmayın diyoda ben beceremedim
Onlar sallanmıyo değil mi sen hiç sallamıyosun o zaman. Bizim kız beşikte sallanmayı seviyo bazen öyle uyutuyorum.bencede alıştırmasaydın iyi olurdu sonra sana zor olur ama belki de kolay bırakır belli olmazKızlar konunuzla alakasız ama oğlumla yatma işini çözdüm karyola aldık bizim yatakla birleştrdik mecburen çünkü pıspıslanarak uyuyo böyle bi süre idare edecem diğer türlü yapamadım çok yoruluyorum uzmanlar asla alıştırmayın diyoda ben beceremedim
Aslında ben karyola alıyım bebek odası olsun orda uyuturum ondan sonra kendi odama geçerim diyodum daha çok küçük kendi yatagımızın yanına koyduk duvara yasladık uyuyoruz 3ümüz yoksa eşimden ayrı kalıyodum aman alışsınlar zor doğurduk zaten onlar bizim herşeyimizCanım şu yatağa eklenen karyoladan mı aldınız yarım gibi olan bende düşünüyorum onlardan almayı ama alıştırmakta istemiyorum çok kararsız kaldım
Canım uyurken ya emerken uyuyo yada ayağımda sallıyorum gece sallamıyorum pış pış yapsam yetiyo çok şükürOnlar sallanmıyo değil mi sen hiç sallamıyosun o zaman. Bizim kız beşikte sallanmayı seviyo bazen öyle uyutuyorum.bencede alıştırmasaydın iyi olurdu sonra sana zor olur ama belki de kolay bırakır belli olmaz
Benim kızımın da kafası küçük ölçüsünü bilmiyorum ama herkes görünce şaşırıyo tıfıl diyolar hep bence bi sıkıntı yoktur çok hızlı büyüyolar kafası da büyür nolcak ben kafaya takmıyorumİnşallah normaldir anne olmak çok zormuş ya
İnşallah canım herşeyi kafaya takmaktan benim kafam küçülecek yakında :)Benim kızımın da kafası küçük ölçüsünü bilmiyorum ama herkes görünce şaşırıyo tıfıl diyolar hep bence bi sıkıntı yoktur çok hızlı büyüyolar kafası da büyür nolcak ben kafaya takmıyorum
Çok küçükler daha ya ayrıda kalınmaz dediğin gibi. Boşver canım alışırsa alışsın eninde sonunda bırakacak sizle yatmayıAslında ben karyola alıyım bebek odası olsun orda uyuturum ondan sonra kendi odama geçerim diyodum daha çok küçük kendi yatagımızın yanına koyduk duvara yasladık uyuyoruz 3ümüz yoksa eşimden ayrı kalıyodum aman alışsınlar zor doğurduk zaten onlar bizim herşeyimiz
Diğer türlü çok kötü oldu eşimi salona attım olmadı oturma odasına yatak yaptım o zamanda düzenim bozuldu ev dağınık gibi olunca iyce gerildim babam mobilyacı zaten adamında burnundan getirdim yok şunu yap bunu yap diyeen sonunda buldum çözümü odamız biraz dağıldı ama sonuçta kimse görmüyoÇok küçükler daha ya ayrıda kalınmaz dediğin gibi. Boşver canım alışırsa alışsın eninde sonunda bırakacak sizle yatmayı
Bebek olunca zaten yatak odası olmaktan çıkıyor :) biraz büyüyene kadar böyle idare edeceğizDiğer türlü çok kötü oldu eşimi salona attım olmadı oturma odasına yatak yaptım o zamanda düzenim bozuldu ev dağınık gibi olunca iyce gerildim babam mobilyacı zaten adamında burnundan getirdim yok şunu yap bunu yap diyeen sonunda buldum çözümü odamız biraz dağıldı ama sonuçta kimse görmüyo
işte olmaya çalistigim model:) gecen pazar mevlüdümüz vardi, bi baktim 3 e giden bi kiz cocuhu vardi onun kucagina yatrmislar cocugu salliyo ama kimsede yok, anaaam sinir oldum.kiza bise demedim tabiki hemen anneme gittim cocuga cocuk emnet edilir mi ya diyerek.o da ben görmedim dedi.ay herkes cocugunun kucagina oturtmaya ne merakli ya.oyuncakti sanki.ve ben kizamiyorum.bisi demedikce abartiyolar cunku onu gördümOyle bende öyleyim bir gün Mevlut. Gittim annemin kucağındaydı bi kız geldi seviyor annemde bişey diyemez bende aldım kucağından sevme dedim kıza
eşime simdi bile malesef bakim konusunda güvenemiyorum.bi bez bile degistirmediÇok ama çok agladi özellikle cinsini yaparken mahvoldu ya aninda değiştirmek gerekiyor. Sakin tek basima bakarim Esim de var idare ederiz deme sünnet olayinda bi iki kişi lazim yanina benim annem vardi sağolsun o ben buradayken yaptiralim dedi ama bi kişi daha olsa olurmuş ilk gün sallamaktan bildiklerimiz koptu resmen.. Dayanamayinca Salincak kurduk çok ise yaradi aklinda olsun..
valla benim saglik ocaginda ince elbisesiyle tartip 200gr düsügunu söylüyolar. okadr farketmemesi lazim bencedeCanım ya birinci derece akraba olunca bişey denmiyo hele bi tanesinin bana seslenişi var 'sütçü' 'fabrika' gel al bari falan.. Ya bişey dicem ben bebeğimi evde tartıyorum elbisesiyle 6400 geliyo dün orda çırılçıplak tarttılar 5650 geldi bu kadar farkeder mi elbise sanki tartıları yanlışmış gibi geldi bana
canim naptin yaptirdinmi aşiyi merak ettm.3 ay 15gunden sonra yapilmaz demati bzm dr da.son gunlerinde yaptirdikCanım hemşire önerdi sağlık ocağında oda 2 doz dedi 2 doz yetiyo gelirsen yaparız biraz maliyetli dedi ne yapsam çok kararaızım
şu bitek aglayinca akillarina gelmemiz yokmu sinir oluyorum yaa.sen de bisey diyemeyenlerdensin desene :))Bizimki daha üç aylık şimdiden yavaşlaması normal değil bence. Yazık bebeğim bir haftadır kucaktan kucağa gezdi hoplatmalar falan. Verin çocuğumu da denmiyor ki çocuk sakinleşsin de emsin. Ağlayınca al bunu emzir diyolar o da emmiyo tabi
canim endise etme normal gayet.d vit kullaniyomusun sen bi onu soriyim. cok ciddi bi yan etkisi yok ama bingildagin erken kapanmasina neden oluyomus.ben kullanmadim, ama icim rahat diil tabi.neyse havalar isinsin has güneş görür artik napiim:))))Görünüş olarak hiç belli değil biz farketmedik ama 39 ölçtü doktor küçük gibi dedi
canım ben hep birlikte yattim oglumla.ilk zamanlar rahat bi koltugmz var onda idare ettik simdide yatak odasinda yataktayiz, besiginde ayri hic yatrmadim,uzmanlar defgn gibi alistirmayin diyo ama dusununce annesine aliscak nolur ki diyosun hem kucuckler daha bence hala adapte olamadilar dünyaya.ayrica hic rahatini bozmadan kafasini yana cecirip memeyide emiyo.hic uyanmiyo sukur.bence bebisler icin tek şart güven heralde kizlar yaa.güvende oldugunu bilince sakinler :) he kocamdan ayri kaldim evet ama istese yanmzda yatabilir sigiyoruz ama korkuyo nedenseKızlar konunuzla alakasız ama oğlumla yatma işini çözdüm karyola aldık bizim yatakla birleştrdik mecburen çünkü pıspıslanarak uyuyo böyle bi süre idare edecem diğer türlü yapamadım çok yoruluyorum uzmanlar asla alıştırmayın diyoda ben beceremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?