- 1 Temmuz 2014
- 494
- 154
- 133
İyi senin kv ben bakarım dememiş bizde o sıkıntı var kv dururken annem bakamaz ortak bakcaklar zaten şimdilk öyle görünüyo zaten oğlum2 buçuk yaşında olcak inş o zamanda bakarlar heralde yaniTorunlarını kendi bebekleri sanıyor bunlar yaa. Çok sinir bozucu ama benim kv kp öyle desin nereye götürüyon der çıkışırım. Zaten dertliyim evde çocuğu bırakıp çalışıyorum birde götürecekmiş pehh. Şaka yollu bile takılsalar zoruma gider valla.
Hmm uzakmışız ama olsun hemşeriyiz :) Bursa pilot bölge :) Ayrıca bizi de kapsıyor sadece yasa yürürlüğe girmemiş ama kanunlaşmış. O gün hava güzel olursa gelirdim :) Tabi hafta sonu olması da lazım çalışıyorum malum :) İsterdim tanışmayı.nilüfer görükleyim bende.yok kiz bursayi cok seviyorum da hani tuttmuyo ya tarihi simdilik o yuzden sikayet ediyorum.guya pilot bolge mi olir diyeyıldırimda benim teyzem oturuyodu.ay ben diş bugdayini evimde yapsaydim sizi de cagirirdim, ama gemlikte annemde yaparim muhtemelen.gelirmiydiniz kiz hem tanisirdik bebişlerimiz de arkadaş olurdu hehee
Benim kv laftaa bakar anca. doğum sonrasında bile bakmaya gelmedi neymiş sebep ben onun yanında emzirmiyormuşum. Hayır emzirmeye yardım etmeyeceksin ki evi derleyip toplamaya yardım edeceksin. Kırgınım ben çok o yüzden bakarım dese bile baktırmam. Kendi annem dururken kimse kusura bakmasın.İyi senin kv ben bakarım dememiş bizde o sıkıntı var kv dururken annem bakamaz ortak bakcaklar zaten şimdilk öyle görünüyo zaten oğlum2 buçuk yaşında olcak inş o zamanda bakarlar heralde yani
Benim doğumda geldi oda sıkıntı kendi annemi îstyorum doğumdan çıktm kv anneme sen kal dedi öğleye kadar annem kaldı sonra annem dinlenmek için gitti kv duruyo o kalacaktı bende eşime mesaj attım annemi getir diye kv haberi yoktu annemi görünce bozulur gibi oldu ama olması gereken o 2. Günde kv kaldı hastanede ama insan çekiniyo eşim annesiyle daha rahat ediyo diye annemn kalmasına bişey demesede annesinde rahat ettiğini anladım doğumu sen yaptın heralde oran buran senin dikişli kendi rahatını düşündüğüne göre dedim artık çıldırttı beni eşim o yönden biraz kuralcı öncelik onun annesigilHmm uzakmışız ama olsun hemşeriyiz :) Bursa pilot bölge :) Ayrıca bizi de kapsıyor sadece yasa yürürlüğe girmemiş ama kanunlaşmış. O gün hava güzel olursa gelirdim :) Tabi hafta sonu olması da lazım çalışıyorum malum :) İsterdim tanışmayı.
Benim kv laftaa bakar anca. doğum sonrasında bile bakmaya gelmedi neymiş sebep ben onun yanında emzirmiyormuşum. Hayır emzirmeye yardım etmeyeceksin ki evi derleyip toplamaya yardım edeceksin. Kırgınım ben çok o yüzden bakarım dese bile baktırmam. Kendi annem dururken kimse kusura bakmasın.
Merhaba Canım, Bilirim hem iş hem bebiş yorucu olur. Arkadaşımın bebeğide yaklaşık 1 ay hiç kaka yapmadı. Başlarda uyarmıştı ama uyarmak zararlı alışkanlık yapıyır. fitil hakkında tam kesin bir şey diyemeyeceğim ama arkadaşımda fitil de etkili olmadı. Sadece karnına ve bacaklarını karnına doğru ittirerek masaj yaomaya devam etti uyarmayı bıraktı. 1 ayın sonunda kendi kendine yapmaya alıştı. Ama onunki çok ıkınıp sıkılıyordu yapamıyordu o halde bile dayandı kız. Sonunda kendi yapmayı öğrendi çok şükür.herkese merhaba,
uzun zamandır forumu takip edemiyorum hem bebek hem iş çok yoğun ve yorucu geçiyor günler. sizlere danışmak istediğim bi konu var benim kızım neredeyse bir aydır hiç kendiliğinden kakasını yapmıyor 5. ya da 6. günde gliserin fitille yaptırabiliyorum. sütüm yetersiz değil kilo alımı gayet iyi 4. ay kontrolünde 6100 gr çıktı 2600 gr doğmuştu yani gelişiminde bi sıkıntı yok neden kakasını yapmıyor anlamıyorum. Doktorumuz ek gıdaya geçince düzene girer şimdilik 6. güne kadar yapmazsa fitille mutlaka yaptır dedi. internetten fitil alışkanlık yapar gibi şeyler okudum onu da sordum doktora ama gliserin fitil popodaki sinirleri uyararak kaka yaptırmıyor bağırsaklara su çektiği için kakasını yapabiliyor alışkanlık yapacak bişey değil dedi ama nedense içim hiç rahat değil. sizlerin bebişleri nasıl? bizim gibi olanlarınız var mı neler deniyorsunuz kendiliğinden kaka yapması için??
Hmm senin eşinden yana sıkıntı var o zaman. Ben ilk hafta annem kendimi toparlayınca da kv gelsin demiştim. Bizim eve gelip giden misafir çok oluyor çünkü. Bebişle başından beri ben ilgilendim onda sıkıntı yok ama pasta poğça falan ev silip süpürmede yardım gerekiyordu. Tmm dedi eşim öyle olsun. Sonra gelmedi zaten kv:)Benim doğumda geldi oda sıkıntı kendi annemi îstyorum doğumdan çıktm kv anneme sen kal dedi öğleye kadar annem kaldı sonra annem dinlenmek için gitti kv duruyo o kalacaktı bende eşime mesaj attım annemi getir diye kv haberi yoktu annemi görünce bozulur gibi oldu ama olması gereken o 2. Günde kv kaldı hastanede ama insan çekiniyo eşim annesiyle daha rahat ediyo diye annemn kalmasına bişey demesede annesinde rahat ettiğini anladım doğumu sen yaptın heralde oran buran senin dikişli kendi rahatını düşündüğüne göre dedim artık çıldırttı beni eşim o yönden biraz kuralcı öncelik onun annesigil
Benim kayınvalidem istemesem de geliyordu doğum yaptığımda dedem gelmişti annemlerde kalıyordu sen gelme ona bak demiştim kaynanam geliyordu oturup oturup gidiyordu misafir geliyordu ne kalkar çay koyardı ne bişey kalkar ben koyardım sonra sen niye yatmıyorsun diyorlardı ben misafiri öyle gonderemem ne bir çorba yapardı ne yemek kalkar az bir ekmeğe peynir koyar yerdim insan demezmi süt veriyosun bir çorba yapayım diye evide yakın kaynanamın insan evinde yapar getirir demi annem uzak bana bir ara geldi yemek getirdi çorba getirdi pekmez falan getirmiş çok sinirlenmiştim o zamanHmm uzakmışız ama olsun hemşeriyiz :) Bursa pilot bölge :) Ayrıca bizi de kapsıyor sadece yasa yürürlüğe girmemiş ama kanunlaşmış. O gün hava güzel olursa gelirdim :) Tabi hafta sonu olması da lazım çalışıyorum malum :) İsterdim tanışmayı.
Benim kv laftaa bakar anca. doğum sonrasında bile bakmaya gelmedi neymiş sebep ben onun yanında emzirmiyormuşum. Hayır emzirmeye yardım etmeyeceksin ki evi derleyip toplamaya yardım edeceksin. Kırgınım ben çok o yüzden bakarım dese bile baktırmam. Kendi annem dururken kimse kusura bakmasın.
Böyle devam ederse ortada evlilik falan kalmıcak bence. Ya insan hiçmi düşünmez bütün gün yoruluyo ediyo saat onda geliyosun yemeğin hazır şaftım kaymış hala neymiş üç gün olmuş beş gün olmuş da töbe töbee. O kadar bencil ki anlatamam bi de para sıkıntısı var altı yedi ay oldu kendime bi çorap dahi almadım bebişe sadece hediyeleri giydiriyorum kendi hep gereksiz harcama peşinde sonra da diyorki harcamaları kısalım bak maaş sıkıntımız var gel de delirme. Bi gün iyi patlıyacam ama ne zamanCanım dert etme tüm erkekler öyle benimki 7buçukta geliyo bebişi biraz kucağına alıyo tam uyku saati oda mızmızlanıyo durduramıyo hep bana veriyo anne olmak böyle bişey banyoya bile giremiyom 10 dk zor duruyo erkeklerinde işine geliyo benimki eski rahatlığında çekirdeğini alıp surviver e bakıyo bende sinir oluyorum evliliği oturması bebekten sonra belli oluyomuş bence
Bence doktorun biraz hatalı davranmış 6.günde fitile hiç gerek yok hem de bal gibi alışkanlık yapmış işte. Öncelikle senin hergün çok sayıda kayısı ve incir yemen gerekiyor kesinlikle çok faydası var. Bebişin de kendisi yapana kadar beklemelisin ablamınki 12 güne kadar yapmadığı olurdu hiç fitil vermedi kendi yedikleriyle ve masajla yaptırırdı ve şimdi çok şükür kendisi yapıyor o fitili bi daha kullanma bence banyo da iyi geliyorherkese merhaba,
uzun zamandır forumu takip edemiyorum hem bebek hem iş çok yoğun ve yorucu geçiyor günler. sizlere danışmak istediğim bi konu var benim kızım neredeyse bir aydır hiç kendiliğinden kakasını yapmıyor 5. ya da 6. günde gliserin fitille yaptırabiliyorum. sütüm yetersiz değil kilo alımı gayet iyi 4. ay kontrolünde 6100 gr çıktı 2600 gr doğmuştu yani gelişiminde bi sıkıntı yok neden kakasını yapmıyor anlamıyorum. Doktorumuz ek gıdaya geçince düzene girer şimdilik 6. güne kadar yapmazsa fitille mutlaka yaptır dedi. internetten fitil alışkanlık yapar gibi şeyler okudum onu da sordum doktora ama gliserin fitil popodaki sinirleri uyararak kaka yaptırmıyor bağırsaklara su çektiği için kakasını yapabiliyor alışkanlık yapacak bişey değil dedi ama nedense içim hiç rahat değil. sizlerin bebişleri nasıl? bizim gibi olanlarınız var mı neler deniyorsunuz kendiliğinden kaka yapması için??
Kayınvaliden alınmış demekkionlardan gelen çoktu kv durmak zorundaydı 2 gün kv kalıyo 2 gün annem falan öyle idare ettik ama dediğin gibi kayınvalide ön planda bizdeMerhaba Canım, Bilirim hem iş hem bebiş yorucu olur. Arkadaşımın bebeğide yaklaşık 1 ay hiç kaka yapmadı. Başlarda uyarmıştı ama uyarmak zararlı alışkanlık yapıyır. fitil hakkında tam kesin bir şey diyemeyeceğim ama arkadaşımda fitil de etkili olmadı. Sadece karnına ve bacaklarını karnına doğru ittirerek masaj yaomaya devam etti uyarmayı bıraktı. 1 ayın sonunda kendi kendine yapmaya alıştı. Ama onunki çok ıkınıp sıkılıyordu yapamıyordu o halde bile dayandı kız. Sonunda kendi yapmayı öğrendi çok şükür.
Hmm senin eşinden yana sıkıntı var o zaman. Ben ilk hafta annem kendimi toparlayınca da kv gelsin demiştim. Bizim eve gelip giden misafir çok oluyor çünkü. Bebişle başından beri ben ilgilendim onda sıkıntı yok ama pasta poğça falan ev silip süpürmede yardım gerekiyordu. Tmm dedi eşim öyle olsun. Sonra gelmedi zaten kv:)
Senin eş kendi rahatına düşkün anlaşılan. ama senin rahatlığın önemliydi.
Bîraz daha sabret canm olmadı çalışmaya başlarsınBöyle devam ederse ortada evlilik falan kalmıcak bence. Ya insan hiçmi düşünmez bütün gün yoruluyo ediyo saat onda geliyosun yemeğin hazır şaftım kaymış hala neymiş üç gün olmuş beş gün olmuş da töbe töbee. O kadar bencil ki anlatamam bi de para sıkıntısı var altı yedi ay oldu kendime bi çorap dahi almadım bebişe sadece hediyeleri giydiriyorum kendi hep gereksiz harcama peşinde sonra da diyorki harcamaları kısalım bak maaş sıkıntımız var gel de delirme. Bi gün iyi patlıyacam ama ne zaman
Ne zorlanmışsındır ya benîm kv çok iyi bakıyo saolsun gelenîmi de güzel ağırladı hakkını yiyememBenim kayınvalidem istemesem de geliyordu doğum yaptığımda dedem gelmişti annemlerde kalıyordu sen gelme ona bak demiştim kaynanam geliyordu oturup oturup gidiyordu misafir geliyordu ne kalkar çay koyardı ne bişey kalkar ben koyardım sonra sen niye yatmıyorsun diyorlardı ben misafiri öyle gonderemem ne bir çorba yapardı ne yemek kalkar az bir ekmeğe peynir koyar yerdim insan demezmi süt veriyosun bir çorba yapayım diye evide yakın kaynanamın insan evinde yapar getirir demi annem uzak bana bir ara geldi yemek getirdi çorba getirdi pekmez falan getirmiş çok sinirlenmiştim o zaman
Yok kız ne alınması Sırf onu çağırmayalım diye kendi annesini evine götürdü kaç yıldır bakmadı bakmadı evine alacağı tuttu. Annem dedi ben sen kalırsın bu gece demiştim dedi annemi bize götürüyorum dedi.Kayınvaliden alınmış demekkionlardan gelen çoktu kv durmak zorundaydı 2 gün kv kalıyo 2 gün annem falan öyle idare ettik ama dediğin gibi kayınvalide ön planda bizde
Aynen aynen kalıyo ya ama bi tuhaflar akrabalar hemen geçmiş olsuna geldi bide milleti ağırladık evde biraz geçsin zaman demi yani ama yok ondan diyorumya bidaha çocuk düşünmüyorm düşünsende 10 sene sonra ancaYok kız ne alınması Sırf onu çağırmayalım diye kendi annesini evine götürdü kaç yıldır bakmadı bakmadı evine alacağı tuttu. Annem dedi ben sen kalırsın bu gece demiştim dedi annemi bize götürüyorum dedi.
Kv ile başlarda zor olmuştur senin için mutlaka ama geçti gitti boşver artık. Gerçi ne kadar boşversende içerde bir yerlerde kalıyor.
Bizde hastaneden çıktık. Zaten akşama doğru saat 4-5 gibi. Daha yerleşemeden teyzesi geldi. Yuhh dedim bari ilk gece rahat edeydik evimizde. Hiç anlayış yok. Onların misafirleride annem ağırladı çok ta güzel. benim ağrıma gitti ama zamanı gelecek hepsini tek tek söyleyeceğim.Aynen aynen kalıyo ya ama bi tuhaflar akrabalar hemen geçmiş olsuna geldi bide milleti ağırladık evde biraz geçsin zaman demi yani ama yok ondan diyorumya bidaha çocuk düşünmüyorm düşünsende 10 sene sonra anca
Zorlandım tabi sezaryanlıyım bide yani Allahtan ağrım falan yoktu ilk çocuk bide alışmasıda zor oldu uykusuzluk falan eşim sağolsun yardım ediyorduNe zorlanmışsındır ya benîm kv çok iyi bakıyo saolsun gelenîmi de güzel ağırladı hakkını yiyemem
Maşallah hep öyle yardım etsinZorlandım tabi sezaryanlıyım bide yani Allahtan ağrım falan yoktu ilk çocuk bide alışmasıda zor oldu uykusuzluk falan eşim sağolsun yardım ediyordu
Haklısın tabi ama eşin var aradaBizde hastaneden çıktık. Zaten akşama doğru saat 4-5 gibi. Daha yerleşemeden teyzesi geldi. Yuhh dedim bari ilk gece rahat edeydik evimizde. Hiç anlayış yok. Onların misafirleride annem ağırladı çok ta güzel. benim ağrıma gitti ama zamanı gelecek hepsini tek tek söyleyeceğim.
Eder ya akşam gelince çocukğa bakar hafta sonu bakar iş yaparım bendeMaşallah hep öyle yardım etsin
ne güzel olur çok isterim, illaki haber veririm burdan zaten :)) bu arada emzirmeme yardim etmicek demisin ya, dogumdan sonraki ilk emzirmemde, kv resmen mememi tuttu, nefesi nefesimde cocugumu emzirdim.ben yaparim dediysemde belli bi süre sonra ancak biraktiHmm uzakmışız ama olsun hemşeriyiz :) Bursa pilot bölge :) Ayrıca bizi de kapsıyor sadece yasa yürürlüğe girmemiş ama kanunlaşmış. O gün hava güzel olursa gelirdim :) Tabi hafta sonu olması da lazım çalışıyorum malum :) İsterdim tanışmayı.
ayy canim benim yaa, sende bursali sayilirsin,illa dişe diil yolunuz düsse keske buraya dicem ama esin niye göndemezdi yaa.gerci o da hakli, güvenemeyebilir buraya.ben ankaraya bu gidisle sık sık gidicem.seninkinin dişne gelirim velki kismetttBende gelirdim bursada olsaydım gerçi benim eşim göndermezdi uyuz ediyo
valla sen nasilsin bilmiyorum da 2büklüm de olsam çok alistim birlikte yatmaya.bebek anneye bagimli hale gelir denir ya, sanirim ben bebisime bagimli oldum.nasil ayrilcam bilmiyorum hicBende yatıyorum oğlumla mecbur kaldım benimki daha dönemiyo sürekli dönmek istyo beşiğinde olunca debelenip duruyo dönmek için kendini uyandırıyo ağlıyo yanımda olunca ben döndürüyorum geri uyuyo şimdlik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?