2014 Aralık Anneleri

Kızlar masajı yaptım ve kulak çöpünü zeytin yağına batırıp poposunu uyardım ama yine de yapmadı. Dün sekizinci gündü huzursuzlandı korktum gliserin fitil verdim yine bayaa bi boşalttı bağırsaklarını beklicektim daha kendisi yapması için ama doktor tıp kitapları 7.günü geçirmeyin der demişti korktum ben de bişey olur diye nasıl düzene solucan bu kaka olayını bilemedim. Su ben de vermiyorum sadece anne sütü alıyo kızım iki kere rezene verdim geçenlerde ama bi etki etmedi

Canım ben kendi tecrübemi anlatayım sana. Öncelikle ben kızımla hiç aynı yatakta yatmadım. 40 güne kadar hiçbi düzenimiz yoktu ya memede ya da beşiğinde sallayarak ve müzik açarak uyutuyoduk ve gece 2-3saatte bi uyandırdı. 2aylıktan itibaren akşam saat 9 10 arası odasına götürdüm kırmızı bi gece lambası var onu açıp loş ortamda emzirdim ve yatağına yatırdım emziği de verdim ben ya da babası da yanında koltukta oturduk bizi görüyordu huzursuzlanınca kucağımıza alıp sakinleştirip tekrar yatırıyoduk ve o şekilde kendisi uykuya dalıyodu. Bunu bi rutin haline getirdik açıkçası farkında olmadan. Normalde salonda bizimle oturuyo uykusunun geldiğini anlayınca ki saat 9 gibi geliyo gözlerini ovuşturmaya başlar ben alıp odasına götürüyorum emziriyorum yatağına yatırıyorum gece lambasını da açıyorum odadan çıkıyorum kendi kendine uyuyo. Ama huzursuzlanınca mutlaka gidip sakinleştiriyorum ağlatmıyorum kesinlikle böyle bi rutin oturdu bizde. Sende bi dene bakalım.

Canım karışmak gibi olmasın ama keşke vermeseydin huzursuzlanması ıkınma hissiyle alakalı demek çocuk ıkınma hissi geldi alışkın da değil bi gün daha bekleseydin yapardı belkide. Benim kızım hergün yapardı son 15 gündür arayı açtı 3 4 güne bir yapmaya başladı yapacağı gün aşırı huzursuz oluyor mesela bugün üçüncü gün sanırım yapacak gece uyutmadı şimdi de ıkınarak ağlıyo böyle böyle büyüyecekler napalım ilaç çok zararlı ve çocuğun alışmasını kesinlikle engelliyor. Hem bence tıp kitaplarına herşeyde uymamak lazım başın ağrıdı ağrı kesici ateşi çıktı ateş düşürücü derken o böbrekler mideler hep hasta oluyor sonra. Sen bol bol kayısı ye hoşaf iç mutlaka farkeder

Maşallah ne güzel alışmış hep böyle devam eder inşallah benimki gece iyi idare eder yatağında da gündüz beraber uyumaya alıştı ben yatmadan uyumuyor nasıl düzeltecem hiç bilmiyorum bikaç kere denedim yatağına yatırmayı iki dk sonra açtı gözlerini gündüz dışarı çıktığımızda hiç uyumuyor malesef bu yüzden

Bende akşamları uyutmam bizim yatmamıza yakın ışıkları sondururum tv izlerim ben kısık sesle onu emziririm öyle uyur yatırırım bayada uyur bide dışarı çıktıkmı gorsen hep uyur arabasında baksın diye etrafa çıkarırım 5 dakikada uyuyor hemen bide ben geceleri emziririm uyur hemen uyanır bazen babası alır omzunda geze geze pışpışlar öylede uyur

Evet haklısın aslında ama ne bileyim eşim de şehir dışında korktun o yokken iyice rahatsızlanır hastalanır falan diye deneyemedim beklemeyi hoşaf olayını da deneyim bu süre içinde bakalım inşallah fayda eder.

Gündüz de ana kucağında uyuyo kendisi ama şöyle bişey keşfettik biz ara ara kustuğu için önlük takıyorum ben devamlı önlüğü yüzüne kaldırıp öyle uyumaya başlamıştı şimdi ben küçük ağız mendillerinden örtüyorum gözlerine uykusu geldiği zaman hemen dalıveriyor öyle ☺☺

Arkadaşım ben hamileyken sizleri takip ediyordum ama pek yorum yazmamıştım. Ben de aralık annesiyim kızım şimdi 4,5 aylık. muhtemelen senin ki de o civardadir. Bir doktor bebeklerin kulak çöpüyle uyarılmasını ve fitilleri asla önermiyorum demişti, cinsel gelişimlerini olumsuz etkilediği için. Bebekler bu dönemlerde anne sütünü daha fazla kullandıklarından daha az kaka yapıyorlarmış. buna yalancı kabızlık deniyor. benim kızım da 8 günde bir yapıyordu, bizim doktorumuz sıcak su önerdi ve çok işe yaradı, şimdi günde 2-3 defa yapıyor. temiz bir bezi, bebeği yakmayacak kadar sıcak olacak (banyo suyu gibi ılık değil daha sıcak) suya batırıp poposuna sıkacaksın ya da azar azar su dökeceksin. bu ıkınma hissi veriyor bebeğe. sağlıkla büyüt bebeğini :))

Bu yöntemi duymamıştım çok sağol tavsiyen için bunu da bi deneyeyim fitil kullandığım için ben de huzursuzum açıkçası inşallah bi an önce düzene girer. Sen de sağlıkla büyüt bebeğini :)

Slm Kızlar aranzda bambu beşik kullanan varmı. Varsa onun içindekı yatagımı yoksa başka yatakmı kullanıyosunuz

Slm Kızlar aranzda bambu beşik kullanan varmı. Varsa onun içindekı yatagımı yoksa başka yatakmı kullanıyosunuz
Canım doğumdan sonra kayboldun bi biz kaldıl burdaben kullanıyorm o yatak ince gelmişti annem yünden yumuşacık yatak yaptı benim paşaya hep onda yatırdm

Canım doğumdan sonra kayboldun bi biz kaldıl burdaben kullanıyorm o yatak ince gelmişti annem yünden yumuşacık yatak yaptı benim paşaya hep onda yatırdm
Canım kasım annelerındeyım bayadır. Burdan bazı arkadaşlarda orda. Daha tecrubrlı olduklarıiçin sagolsunlat cok yrdımcı oluyolar. Ama burayıda takıp edıyorum. Buranın ayrıcalıgı var benım içinSagol cnm cvbn için. Bebişinde ıyıdır ınş

selam kızlar
bir iki haftadır bizim bebiş insanlardan korkmaya başladı
hüngür hüngür ağlıyor
bir de süt içmek istemiyor
var mı aynı durumları yaşayan

selam kızlar
bir iki haftadır bizim bebiş insanlardan korkmaya başladı
hüngür hüngür ağlıyor
bir de süt içmek istemiyor
var mı aynı durumları yaşayan
Benim kızımda öyle birileri varken hep mız mız bir yere gittigimizde öyle hep ağlıyor korkuyor mu huzursuzmu oluyor anlamadım kayınvalidemler bile gelse aynı hep ağlıyor oda hastamı oldu bir yerimi ağrıyor niye ağlıyor deyip duruyor daha çok sinirleniyorum yalnız kaldıgımızda ondan mutlusu yok yatağında ya babasını ya beni gorunce hemen güler eve gelirim yatırırım oynar kendi kendine bu durum benide rahatsız ediyor ama emmesinde bir sorun yok şükür

5. ayın içinde aile büyüklerinden korkabilir yazıyordu bir sitede
ama birden bire çok ağlamaya başlıyor

Mucize gibi bi damla bence :) tabii arada yine kolik krizlerimiz tutuyor ama en azından gazını kolay bi masajla çıkarabiliyorum ve infacol sayesinde hergün kaka yapmaya başladı :)
Etkisini hemen gösterdi mi infacol benim bebegimin de gaz sancisi cok oluyo

Bebiş iyi maşallah eşkiya oldu iyce beni hizaya getirdi valla Hamilelik günlerimi özlüyrm sadece

Arkadaşlar merhaba,haziran ayında kismetse ek gıdaya başlıcaz şimdiden gerekli şeyleri arastirmaya başladım da.kaşık mama tabağı suluk gibi şeyleri aldınız mi yada benim gibi şimdiden araştıran var mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…