Ben ne yalan söyleyeyim bende yerim pek dikkat etmem ama denedim bende gaz yaparsa yemem dedim ama şükür öyle bir sorunumuz olması patır patır yapar yavrum :) o yaptıkça seviniyorum benKızlar emin olmadan yazmayım diye bekledim ben iki haftadır gaz yapan yiyeceklere başladım şimdiye kadar kurufasulye mercimek ve brokoli yedim ama çok değil bir iki öğün bebeğim önce rahatsız oldu kesik kesik ağladı ıkındı falan sonra alıştı çok şükür alışmasa bırakacaktım. Şimdi gaz çıkarırken adeta keyif alıyor tek bacağını kaldırıp köpecik gibi yapıyor çok tatlıtabi bir gün önceden haşlayıp suyunu döküp gazını alıp öyle pişirdim size de tavsiye ederim ufaktan öğrensinler
Fark etmiyor bu seferde bana bakıyor suratıma :)bebekler buyudukce etrafla daha ilgili oluyor.benim kizimda emerken durup konusulanlari dinlerdi.cit ciksa kafasini cevirib bakardi sonrada ne yaparsam emmezdi. simdi emzirirken sakin bir yerde isiklari kapatip emziriyorum.oyle guzel emiyor.
Kızlar emin olmadan yazmayım diye bekledim ben iki haftadır gaz yapan yiyeceklere başladım şimdiye kadar kurufasulye mercimek ve brokoli yedim ama çok değil bir iki öğün bebeğim önce rahatsız oldu kesik kesik ağladı ıkındı falan sonra alıştı çok şükür alışmasa bırakacaktım. Şimdi gaz çıkarırken adeta keyif alıyor tek bacağını kaldırıp köpecik gibi yapıyor çok tatlıtabi bir gün önceden haşlayıp suyunu döküp gazını alıp öyle pişirdim size de tavsiye ederim ufaktan öğrensinler
Biz 4. Aydan itibaren ferrum kullanıyoruz sadece anne sütü alıyo bebeğim ve 4. Aydan itibaren demir ihtiyacını karsilamiyomus mecburen başladık bu paraben olayini bende çok araştırdım çok az miktarda var evet ama demir eksikliği çok çok önemli bebeklerde ve çocuklarda...Kızlar hemşire bide vegaferon kan damlası verdi siz kullanıyor musunuz erken değilmi daha
Kullanıyorum bende zaten eşimin bir akrabası vermedi çocuğa sonrada içmiyor diye vermedi şimdi çocuk kansız bembeyaz çocuk kan bile alırken zor alıyormuş çocuktanBiz 4. Aydan itibaren ferrum kullanıyoruz sadece anne sütü alıyo bebeğim ve 4. Aydan itibaren demir ihtiyacını karsilamiyomus mecburen başladık bu paraben olayini bende çok araştırdım çok az miktarda var evet ama demir eksikliği çok çok önemli bebeklerde ve çocuklarda...
Bize ne doktor ne de sağlık ocağı bişey demedi demir damlası için kafama takıldı şimdiKullanıyorum bende zaten eşimin bir akrabası vermedi çocuğa sonrada içmiyor diye vermedi şimdi çocuk kansız bembeyaz çocuk kan bile alırken zor alıyormuş çocuktan
Canimbiz kontrollerini her ay doktora yaptirtiyoruz aşılarını da özel hastanede yaptırıyoruz bebegimizin 1 yaşına kadar multi tabs(acd vitamin) ve ferrum kullancaz.. gerçekten kansızlık oluyo çocuklarda verilmediğinde daha ağır oluyo sonuçları allah korusun.. Allaha Şükür bebeğimin kilosuda boyuda gelisimide iyi ve 6. Ayına kadar su bile vermicez sadece anne sütü alacak.. doktorumuza güveniyoruz.. aslında sağlık ocaklarindada veriyolar size nasıl vermediler anlamadım.. biz gitmesekde sürekli bilgilerini almak icin arıyolar..Bize ne doktor ne de sağlık ocağı bişey demedi demir damlası için kafama takıldı şimdi
Canım bende her ay doktora yaptırıyorum kontrolünü ve aynı zamanda sağlık ocağınada gidiyorum. Ama ikisinden de bu konuda bişey duymadım doktorumuz çok ilgili biri aslında ama anlayamadımCanimbiz kontrollerini her ay doktora yaptirtiyoruz aşılarını da özel hastanede yaptırıyoruz bebegimizin 1 yaşına kadar multi tabs(acd vitamin) ve ferrum kullancaz.. gerçekten kansızlık oluyo çocuklarda verilmediğinde daha ağır oluyo sonuçları allah korusun.. Allaha Şükür bebeğimin kilosuda boyuda gelisimide iyi ve 6. Ayına kadar su bile vermicez sadece anne sütü alacak.. doktorumuza güveniyoruz.. aslında sağlık ocaklarindada veriyolar size nasıl vermediler anlamadım.. biz gitmesekde sürekli bilgilerini almak icin arıyolar..
Canm hiç takma 4.aydan ıtıbaren az kilo alıcaklar zaten benımkı 300 grm aldı. Ben ufaktan eke basladm. Yıgurt elma suyu falan tattırıyorum sadece. Hareketlendıler etrafı kesfedıyolar normal az almaları. Benımkı etrafı ızlıcem dıye emmıyodu ayın baslarnda şimdi düzeldi şükür. 600 grm çok iyi maşallh.Kızım bu ay 600 gram almış sağlık ocağında az almış dediler 6 kilo 440 gram bi dahaki ay bir daha getir böyle olursa ek gıdaya geçicez dedi sinirim bozuldu istiyorlarki her au 1 kilo alacak ben 6 ayına kadar ek gıda vermek istemiyorum
Ben başından berı yıyorum canım. Kımyon atıyorum gaz yapanlara o gazı azaltıyo zaten. Suan herseyı yıyorum bır sıkıntıda yok şükür. Evetya tek bacagı kaldırıp oyle gaz cıkartıyolar. Çok komık oluyo.Kızlar emin olmadan yazmayım diye bekledim ben iki haftadır gaz yapan yiyeceklere başladım şimdiye kadar kurufasulye mercimek ve brokoli yedim ama çok değil bir iki öğün bebeğim önce rahatsız oldu kesik kesik ağladı ıkındı falan sonra alıştı çok şükür alışmasa bırakacaktım. Şimdi gaz çıkarırken adeta keyif alıyor tek bacağını kaldırıp köpecik gibi yapıyor çok tatlıtabi bir gün önceden haşlayıp suyunu döküp gazını alıp öyle pişirdim size de tavsiye ederim ufaktan öğrensinler
BU gittiğinde sorarsin canım merak etme gec kalmış değilsin...5 ay kontrolüne bizde haftaya gitcez.. bu arada tüm annelerin anneler gününü Kutlarım rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu insallah..Canım bende her ay doktora yaptırıyorum kontrolünü ve aynı zamanda sağlık ocağınada gidiyorum. Ama ikisinden de bu konuda bişey duymadım doktorumuz çok ilgili biri aslında ama anlayamadım
Amin canım. Dün gece biraz araştırma yaptım netten sadece anne sütü alan çocuklarda 6.aya kadar sıkıntı yokmuş. Bizim doktorda bu konuda çok hassas 6. Ay bitene kadar hiç bişey verme demişti belki de ondan bahsetmemiştir demir damlasından. Ben kendim sürekli kansızlık çektiğim için çok endişelendim bebeklerimiz sağlık olsunda inşallah :)BU gittiğinde sorarsin canım merak etme gec kalmış değilsin...5 ay kontrolüne bizde haftaya gitcez.. bu arada tüm annelerin anneler gününü Kutlarım rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu insallah..
Çok bile almış biz üçüncü ay sadece 200gram aldık sade anne sütü alıyor bebeğim doktor normal dedi şükür bi şey de olmadı. Yarın kontrol var bakalım bu ay durumumuz ne yazarım yine. Sadece Bebeğin ilk üç Ay'ı bitirince Doğduğu kiloyu ikiye katlamalı kimi bebek dört ayda katlıyor bunu kimse aynı değil benim Bebeğin ilk ay 1100kg ikinci ay 600gram son ayda da 200gram Aldı cok hareketli doğduğundan beri dönebiliyor bence bunlar hep etken. Yalnız ben ek gıda bi gün meyve bi gün yoğurt keçi Sütünden başladım altıyı beklemek cok geç çünkü altıyı bekleyen tüm Arkadaşlarımın bebekler şu an yemek yemiyor zorluk çekiyorlar özellikle çiğneme ve yutkunma sorunları. Tam tat duygusu gelişmeden o zamanda bu zaman alıştırmak gerek her şeye. Hipp in Tahıl maması Avrupa'da tek organik diye ödül Aldı. Yarın doktora sorucam. Yatırmadan bi Kaşık vereyim diye.Kızım bu ay 600 gram almış sağlık ocağında az almış dediler 6 kilo 440 gram bi dahaki ay bir daha getir böyle olursa ek gıdaya geçicez dedi sinirim bozuldu istiyorlarki her au 1 kilo alacak ben 6 ayına kadar ek gıda vermek istemiyorum
Bende de aynı sorun var. Sonumuz hayır olaKızlar bebişlerde uyku düzeniniz nasıl benimki gece sürekli uyanıyo saat başına uyanıyo emip geri uyuyo kafayı yiycem sabahta erken uyanıyo hiç dinlenmiş hissetmiyorm kendimi gündüZde yarım saat uyuyo ben yatana kadar coktan uyanıyo gündüz hiç uyuyamıyorm
İçimi rahatlattınız valla ya üzülüyordum bende araştırcam bakalım söylediğin iyi oldu canım çok sağolÇok bile almış biz üçüncü ay sadece 200gram aldık sade anne sütü alıyor bebeğim doktor normal dedi şükür bi şey de olmadı. Yarın kontrol var bakalım bu ay durumumuz ne yazarım yine. Sadece Bebeğin ilk üç Ay'ı bitirince Doğduğu kiloyu ikiye katlamalı kimi bebek dört ayda katlıyor bunu kimse aynı değil benim Bebeğin ilk ay 1100kg ikinci ay 600gram son ayda da 200gram Aldı cok hareketli doğduğundan beri dönebiliyor bence bunlar hep etken. Yalnız ben ek gıda bi gün meyve bi gün yoğurt keçi Sütünden başladım altıyı beklemek cok geç çünkü altıyı bekleyen tüm Arkadaşlarımın bebekler şu an yemek yemiyor zorluk çekiyorlar özellikle çiğneme ve yutkunma sorunları. Tam tat duygusu gelişmeden o zamanda bu zaman alıştırmak gerek her şeye. Hipp in Tahıl maması Avrupa'da tek organik diye ödül Aldı. Yarın doktora sorucam. Yatırmadan bi Kaşık vereyim diye.
Çok zorlama bence bende kan damlasını kaşığa damkatıp veriyorum açmıyor ağzını anlıyor dilini değdiriyor açmıyor zorla veriyorumgunaydin herkese.sabahtan beri kizima yogurt yediremedim.kasigi zorla elimden almaya calisiyor.sonunda kasigi eline verdim.simdi heryerini yogurta buladi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?