- 9 Ekim 2014
- 1.145
- 368
- 83
Canımmm hoşgeldin annende rahat etmişsindir bende gitmek istyom yaaa ne rahatlık ama eşim gitmez:)benim bebişte iki büklüm dediğin gibi uykumuz düzensiz bizde pipiş darlığından sünnet olcaz hiçte dişimiz yok:)kizllaaar selaaam..nasilsiniz,bebisler büyüdü demi iyce.1aydir yokum.annemdeydim, ay intrnetsizlik ne zormus.bu kocaman sürede, oglusumun disleri kocaman oldu hatta ısıriyolar beni fenabide pipisinde darliktan dolayi enfeksiyon oldu.son 3 gndür herseye gulen cocuk aglar oldu ama bugun iyiyiz coook sükür.sunnet olcak iylessinde bi tammen.bu arada hala oturamiyo biizmki, otrnca kafasini ayaklarina kadar indiriyo 2 buklum oluyo bende kaldiriyorum tabiki hemen.sizde ne var ne yok.son sayfalari bi okiyim bakiiyim.ya burasnin nasil yarari varmis bikrzdaha anladim
Yerim onun uyuzluğunu.canım napalım öyle böyle büyücek ler süt konusuna gelince maşallh subhanallah diyelim.bizimkide Huzursuz ve Huysuz dişleri çıktı sürekli bişeler ısırmak istiyo herşeye sinirleniyor cadıAy canım ya benim sütüm var diye düşünüyorum çünkü bazen emmek istemiyo yüzüne fışkırıyo biyere gidecek olsak emziriyorum üstüne sağıyorum bi içimlik daha çıkıyo ben mi yanlış biliyorum ki anlamadım var gibi geliyo uyuzluğuna yapıyo benim bebiş alışkanlık oldu doğduğundan beri öyle bak mesela gecemizi anlatıyım bendemi sıkıntı var çözemedim 9 buçuk 10 da uyutuyorum 12 de 2 bazen 4 bazen 5 oluyo mutlaka 6 da da bi kalkıyo hava aydınlanıyoya sonra 7 de kesin uyanıyo gün içindede öyle çok uyumaz 40 dk en fazla keske benim eşimde kabul etse ama imkansız doğumda bile gitmedi evde rahat ediyorum diyo
Dimi ya zaten insan lar illa bişe bulurlar o olmasa başka bişe bulacaklar iyisimi tın tınBen takmıyorum bile kafaya benim kızımında biraz önde ama çok küçük kulakları tabi dikkat çekmiyor boşver hiç bişey onlar kadar güzel olamaz onlar kurban olsunlar bebeğine
Bacaksızlar ya benimki erkek ama oda cırlıyo sinirlenince ciyak ciyak:)çok tatlılar maşallh yaYerim onun uyuzluğunu.canım napalım öyle böyle büyücek ler süt konusuna gelince maşallh subhanallah diyelim.bizimkide Huzursuz ve Huysuz dişleri çıktı sürekli bişeler ısırmak istiyo herşeye sinirleniyor cadı
hoşbuldukk canim benim..anne evi cok güzel tabiki ama illa insan evini ariyomus:)bu darlik neden oluyoki genetikmi acaba ya, sunnet ne zaman yaptircaksiniz peki canim.7aylikken deniyo ama bakalim zaman sartlar hepsi uymasi lazim.bu arada yds icin ankaraya gelicem yine.anacim bi evde oturamadimCanımmm hoşgeldin annende rahat etmişsindir bende gitmek istyom yaaa ne rahatlık ama eşim gitmez:)benim bebişte iki büklüm dediğin gibi uykumuz düzensiz bizde pipiş darlığından sünnet olcaz hiçte dişimiz yok:)
canim bu kan ilacini ben 10gundur kullaniyorum.o da bi arkadasim ben kullanmadm kan degerleri baya dusuk cikti demisti ondan yani, yoksa kullanmocaktim paraben falan yaziyo icinde diye.bide sen ek gidaya erken mi baslamisin sanki,dr mu tavsiye etti, ben henuz tattirma asamasindayim.ama bi tattimi bida hep istiyo vermedinmi mizmizlaniyo tabikiben kan ilacini cok az kullandim.kan degerleri iyiydi gerek duymadik.8aralik dogumlu kizi bes bucuk aylik oldu.ek gidaya bes ayindan basladim.
ilk kizimin kan degerleri iiydi.kan ilaci hic kullanmadim.kucuk kizimin kan degerlerine bakildi dusuk cikdi kan ilacina basladik.15gun kullandim.kan degerleri normale dondu.dr ilaci biraktirdi.kq dusuk oldugu ucun ek qidaya baslatdi.kizim cok sevdi.bizim yediklerimizde istiyo.sofraya oturmadan onu doyuruyorum.ana biz ne yesek agzini sapirtatiyo.canim bu kan ilacini ben 10gundur kullaniyorum.o da bi arkadasim ben kullanmadm kan degerleri baya dusuk cikti demisti ondan yani, yoksa kullanmocaktim paraben falan yaziyo icinde diye.bide sen ek gidaya erken mi baslamisin sanki,dr mu tavsiye etti, ben henuz tattirma asamasindayim.ama bi tattimi bida hep istiyo vermedinmi mizmizlaniyo tabikiayy bide ne farkettim, bizimkimin dislari baya buyudu, bide yogrt falan vrrmistm o 1 2 gun agzi koktu inanamadim ya.suan yok koku.kizla napicam ben ya, bizimkiler hemen curucek mi nolcak.az biseyde koku yalti.bide sekerli biseyler asla vermemeye calisiyorum
Maşallh bebişin duruyo benimki pusetine bi koyuyorum arabayla 3 dk sürüyo anneme gidene kadar ağlıyo hiç sevmiyo beni eve hapsediyo geçen koydum pusete bindim arabaya gitceğim yere gittimde sürekli ağlıyo hep yanımızda biri mi olacak taksiye bin bin paramız kalmadısünnet için bu ay kontrolümz var eğer yine darsa 6 aydan snra yapıyoruz dedi bakalımhoşbuldukk canim benim..anne evi cok güzel tabiki ama illa insan evini ariyomus:)bu darlik neden oluyoki genetikmi acaba ya, sunnet ne zaman yaptircaksiniz peki canim.7aylikken deniyo ama bakalim zaman sartlar hepsi uymasi lazim.bu arada yds icin ankaraya gelicem yine.anacim bi evde oturamadim
sabah ilk olarak yumurta sarisindan findik kadar vererek basladin.uc gun yalniz onu verip gozlemledim.hic bi alerji yapnadi.simdi sbh yarim yumurta biraz peynir.yarim mama kasigi pekmez veriyorum.bulamac yapmiyorum.ayri ayri veriyorum.besinlerin tadini anlasin.oglene dogru meyve puresi veriyorum(armut elma muz dut kayisi erik...)Ek gıdaya başlayan anneler tarifleri bekliyoruz heeçorbalar püre ler neleri sevdiler nasıl yediler hepsini paylaşalım bizde 6. Adımız 3 hafta sonra bitiyo ve ek gıdaya başlıca hayırlısıyla inşllh
Arkadasım sen marifetlisin maşallah biz dha başlamadık ek gıdaya anca meyve falan yalıyo ek gıdaya da başlayınca yetememekten korkuyorum şimdi bile kendimize anca yemek yapabiliyorum bakalım nasıl olacaz1tavuk suyuna bir arpacik sogan. 1patates 1havuc sonra kabak brokoli ve baska sebzelerle cesitlene bilir.hepsini kaynatiyorum.ezip icine biraz ekmek ici katip veriyorum.(kemik suyuylada olur)
2.tavuk ya et suyuna biraz mercimek biraz prin.sogan katip pisiriyorum.bu corbaya bayiliyor.
3. 1s.b yogur 1y.k un. biraz haslanmis princ 1yumurta sarisi dereotu ispanak.once princi yumurta ve yogurtu unu iyice karistirip uzerine bi kahve fincani sudokup iki uc yaprak dereotu ve ispanagi ekleyerek durmadan karistirarak pisiriyorum.ocakdan aldigimda ispanak ve dereotunu cikarip biraz ekmek katip veriyorum.bunuda seviyo.
4.qiyma sogan princ patates havuc domates birazcik tere yagi.1,5 su bardagi su.cok guzel corba oluyo.
qurme bebekden farkli tarifler bula bilirsiniz.cok yazdim kusur bakmayin:)
ikinci cocukda biraz tecrubeli oluyosun.yetememekden korkma.ilk basta bende oyleydim.ama insan alisiyo.hergun bdaha neyapabilirim diye arastirmalara baslarsin.Arkadasım sen marifetlisin maşallah biz dha başlamadık ek gıdaya anca meyve falan yalıyo ek gıdaya da başlayınca yetememekten korkuyorum şimdi bile kendimize anca yemek yapabiliyorum bakalım nasıl olacaz
Erken değilmi ek gıda için ben daha vermedim öyle püre falan:)Ben ek gıdaya başlayalı daha 1 hafta oldu. Henüz sebze vermedim. Meyve püresi, yoğurt, muhallebi, pekmez, tuzsuz beyaz peynir, yumurta sarısı ve yoğurtlu pirinç çorbası verdim. bi de yulaf ezmesi veriyorum. Ama yulaf ezmesini içinde pekmez olmadan yemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?