2014 Aralık Anneleri

Annesı gıbı çenesi çalışıyo benımkının :)) dün top atmaya ve alkış yapmaya alıştrdm.öyle tatlı oluyolarkıya. Dvul almıştm ona sallana sallana mıdırladnıp davula vuruyo şarkı söyler gıbı. Artık öksürme ve uykusu gelmiş numarası yapıyo. Kucagıma başını koyup gozlerını kapatıyo ytagına yatrıyorum hemn gulmeye başlıyo cadı. Resmen dalga gecıyolar bızımle.

Kızlar kızıma dun tavuksuyu corba yapym uzun zamandr bişey yemıyodu iştahla yedı tarıfı paylaşmak istedm
Akşamdam but haşlamıştm. Onun suyu. Butlarıda mınık didikledm. Bıraz suyla tavuksuyunu karıştrtm içine çok az yeşil mercımek. Domates rendesı. Tel şehrıye. Ve havuç rendesı koydum.attım ocağa:) suyunu bıraz cekene kadar pişirdm. Sulu yapmadm muhallebı kıvamnda yaptm zaten yannda su içiyo diye nerdeyse blendr hiç kullanmıyoum baya tanelıyw alıştı şükür. Bunu bır kaseye yakın yedı benıde şaşırttı inş sizinkilerde iştahla yer.

Maşallah seninkine ya biz daha öyle alkış falan yapamıuoruz 7 ayımız 30 nda bitti çağırdıgımızda kollarını uzatıyor geliyor bide ga aga falan diyoruz ne zaman yapar onları sabırsızlıkla bekliyorum eşimde 1 aydır nerdeyse izindeydi iznide bitti alışmıştım kolaylık sağlıyordu bana gece kalkıp nerdeyse hep o uyutuyordu geri şimdi kara kara düşünüyorum ne yapcam diye

yüzüstü yatinca daha bi tatlilar yaaa uyku düzeni devam eder insallah dedigin gibi kisin daha kolay.ya sicakta cocuk bakmak da zor,bizede o
hehe tam bi cadi desene ama en tatlisindan.valla bizimkini dusundumde ellerini yumruk yapip birbirine vuruyo gangam style gibiben bisey ögretemedim ya.bi gel gel yaptirmayi denedim,gülüyo sadece yapmiyobide dunden beri agzini sapirdatiyo.bende öpücük atiyo diyorum herkesehihihi

Gangnam style hareketini benimkide çok yapıyor bi de elleri öyleyken ağzına vuruyor çok komik alkış öğretmeye çalışıyorum bende ama hiç çabalamıyor. Gel gel yapıyor. De de anniiiii baaaabaaaaa diyor ama tabii ki hala bilinçli bi şekilde söylemiyor. Özellikle anniyi ağlarken diyor yada biz anne dedi diyerek kendimizi teselli ediyoruz ama ne yazık ki benim oğluşum çok mız mız kızlar yaa neredeyse sürekli ağlıyor hala daha dişimizde yok ondan mı sıcaktan mı anlayamadım bi türlü. Bir de asla kendi kendine uyunuyor 1 saat uyutmak için uğraşıyorum 10dk uyuyor. Bebeğine uyku eğitimi verebilen var mı. Gerçekten yardıma ihtiyacım var.
A aysenur1298 canım tam hatırlayamıyorum o ara tatildeydim yorum yazamadım ama şekerli diye pekmez vermek istemeyen sen miydin. Ben bi arkadaşımın kayınvalidesinden ev yapımı şekersiz pekmez buldum aldım. Şimdi havalar çok sıcak olduğundan hergün değil ama haftada 2-3 kere veriyorum. Aklında bulunsun

canim seninki bilicsiz de olsa baya sey diyomus.bizimki didididi dedi bi nadir.aglamaya yeltendimide inneaa gibi biseyaglarken zaten hep anne denir demi ama.canim ben uyku egiyimi vermedim zaten bizimkide bi garip cok uykulu bi cocuk.masallah diyim de.sadece sunu tecrube ettim uykusu var diyerek uyutmaya calistigimda hep yastiktan kaldirmaya calisti kebdisini bende zorlamadim kaldirdim.uykusu varsa yastiga gecirmeden memede uyuyo zaten.he bide sundan eminim yorulmadan uykusu gelmiyo bebislerin cocuklarin.hatta ben uyku saatine yakin evi 4döndürüyorum bazen.hemde yurume alistirmasi oluyo.illaki seninkide yoruluyodur ama tecrube ettigim bunlar var bitebenimde gece yatmamiz cok sorun.yataktan duscem diye korkmaktan ziplaya ziplaya uyuyorum yaa.düstü gecen çünkü oglum ya.bizi yer yatagi paklar ancakpekmezi de ben demistim canim evet.acaba evde nasil yapiliyo yapabilirsem yapiyim yoksa bende aliyim dicemde senn gibi güvenilir bulamamkiiisaol canim fikir icin

kizlar bende genel bi sıkıntımi paylasmak istiyorum.cok şükür lohusa depresyonu falan olmadan atlattik ama isler iyce zorlasiyo sanki.yeni ev tasidim belki ondanda zor gelmis olabilir bu ara oglunla hrrsey ama ben geneldede böyleyim galiba.mesela eşime kahvalti hazirlayamiyorum tam o saatlerde kendim gecmis gibi uyuylrum cünkü, evi ne kadar toplarsam okadar dagiliyo sanki, yemegi zarzor yapiyorum ve yaptigimdada cok buyuk bisi yaptim saniyorum.pastayi böregi cöregi hic saymiyorum.bizim bicirigin yemesi kakasi banyosu günümü aliyo bide gezmiukrumda.hayalim bigün super anne olmakhergun kahvaltinin saatinin belli oldgu, misafir geldimi ayy napicam simdi demeden önceden yaptiklarimi ikram ettigim, herseykn yerli yerinde oldugu, hamaratlara yakisir yemeklerin süsledigi ve bol bol misafir agirlamaktan korkmadigim ve tabiki ogluma her turlu besinini kendim yaptigim, bir zaman bir SÜPER ANNE hayal ediyorum.olur mu dersiniz.bide bunun yaninda isimi de yapmak var tabi.ya bilseydim cocuk gelisimnokurdumAllahim.nasip etsin insallah hepimize.yorum bekliyorum ona göreeee

Bende uyku öncesi spor yaptırıyım da yorulsun bari pekmez konusundada haklısın canım nerden bulacaksın güvenilir birini ne zormuş çocuk bakmak yaa.

Kışın daha iyiydi demi sarıp sarmalayıp yatırıyorduk sıcakta uyanasıda gelmiyor onlarda uyuyordu bende kızıma baba baba diyorum opretmeye çalışıyorum bide su verince biberonu ağzında tutuyo buuuu buuu diye bağırıyor butun suyu etrafa saçıyor

Kızlar kızımı günde 3 kere suya sokuyorum isilik olmasın diye ama kollarında olmuş ne yapmam gerekiyor acaba ya

Kızlar kızımı günde 3 kere suya sokuyorum isilik olmasın diye ama kollarında olmuş ne yapmam gerekiyor acaba ya
canim aklima nemli birakmamak geliyo bezlerken.islak mendilde kullaniyosan yapiyo olabilir.bende ilmstu bikez de.kremlemisindir zaten ama sicak bide cok o da yapabilir.

Yok ıslak mendil kullanmıyorum yatana kadar 3 kere dr suyun altında yıkıyorum kollarında var sadece
ben popsunda var diye yorum yapmistim.kollar icin bilemiyorumki canim ya.karsilasmadimda hic.bi saglk ocagina mi gtrsen yada dr a gecmiyosa.benimkiyle de bayadir disardaydik pisik az vardi kotulesmistir kesin, acamadimda altini meme istedi direk.uyudu hemenoglumla cay bahcesi keyfi yaptik daa

kizlar kimse yok valla burda herkes kasim annelerinde zannimcabrnde bi bakiyim su kasim annelerine merak ettim.bu arada kizlar benim oglum cok fazla su icmiyodu bugun pipetli suluk aldim.yapamaz sanmistim ama oyin bahanesiyle baya su içti.en olmadi pipetiyle disini kasiyo hehe.tavsiye ediyorumm

Oh oh ne güzel valla bense çocuğu 2 gündür çıkaramadım hiç sokağa ya bugün geceden beri huysuz şimdi keyifli biraz

Bende alıştırma suluklardan almıştım silikon başlı bizimkise biraz içiyor oynuyor onunla ağzında suyla oynuyor

Kızlar ne olur yardımcı olun bana çok korkuyorum kızımın karnında hafif beyaz leke fark ettim bunun vitiligo olmasından korkuyorum çoğalmasından korkuyorum ağlıyorum inanınki

canım bunu söylediğin iyi oldu
benim kızım 2 aydır ishal, tahlilleri temiz çok şükür
bizim de geceleri uykumuz sık sık bölünüyor bir süredir
diş çıkardı ama bu dönemde gece uyanmaları normalmiş
bizimki de emeklemiyor
sadece baba diyor
bir de bu ara biraz zayıfladı, kilo almayı bırak
sıcaktandır diyorlar, inşallah her şey yolundadır

sabah peynir yedirmeye başlıyorum, 3 saat mücadeleden sonra hala bitmemiş oluyor küçücük peynir :)
labneyi daha kolay yiyordu ama tuz var diye yedirmiyorum artık
ek gıda azıcık yese saatlerce süt içiremiyorum bazen

maşallahı var demek ki annesi :)
Rabbim korusun hepsini inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…