2014 Aralık Anneleri

bende zaten çocuğu uzun süre yanında tutma taraftarı değilim. ilk çocuğumda senin gibi düşünüyordum :) yanlız yatıo oğlum, karanlıktada yatıo çok şükür...o mekik dokuma olay ı beni çok harap etmişti ama...sen korkularını yansıtmassan...o korkmaz ins...benimde mesela hayvan korkum var...oğlum köpek görünce sevio...ama ben öyle bi tepki veriyorum ki...çocuk benden korkuyor...

bence o yaştan alıştırmakla alaksı yok. sonradan ailenin korkutmamasıyla ilgili. öcü va öcü, aaa karanlık orası die korkutursan tabi korkar.daha sonraları üç harflileri anlatmalar falan. korkular bu yüzden hep. korkutularak büyütülüodu eskiden çocuklar.ben küçükken babam beni hiç korkutmazdı onu babası hep korkutarak büyütmüş.evin arka tarafında kömürlük gibi bi yer vardı.karanlık ve orda bisikletim vardı. hep beni cesaretlenrirdi.hadi git kendi başına al bakalım bisikleti. korkuyorum derdim.korkacak ne var. her canlı birbirinden korkar.onlar senden korksun derdi. gidip alırdım. evimizin ikinci katı karabinaydı yine karanlık dıştan merdivenli.erkek kuzenimle iddaya girioduk oraya ben gidebiirim diodum.ben hayatta gitmem sen hiç gidemezsin diyordu.gidip balkonundan el sallıyodum.

Aynen cocuk sadece yasadiklarindan degil cevresindeki insanlarin yasantilarindanda ogreniyor. Anne korkunca bu sefer korku ondada basliyor. Hatta seye sahit oluruz cogu zmn kucuk cocuk bocek gorse ona dokunmak ister anne korkar bocekten bebek eller cunku ogrenme gerceklesmemis daha korku ogrenmesi .. ilerde anne korku davranisi gosterdiginde cocukta da korku olusuyor. Herseyin en iyisi en ozeli cocugumuzda olsun istiyoruz soyle olsun boyle olsun. Dusunenlerle yasananlar muhakkak farkli olcak. O yuzden cocugun fiziksel ozelliklerine psikolojisine gore davranmak en onemlisi :) kucagimiza alsaydik bi :))) ben hic birakmicam onu asiri ozlem var yogun duygular icindeyim :))

tamam canım o zaman sipariş veriyorum :))

ver canım, okuyalım birlikte :) bu arada bebek bakımı ile ilgili videolar da var, ayşe öner'in videolarını veya ona benzer videoları da buldukça izliyorum ben

çok tatlı hepsii :) bizim modellerimiz de belli az çok, mobilyalarımızı yaptırdığımız yere yaptırmayı düşünüyoruz. çok memnun kalmıştık bu kadar çabuk tekrar gideceğim aklıma gelmemişti

Çok güzelmiş bunlar. Ama ben böyle çok özeniyorum Biz hemen oda yapamayacağız. Sadece beşik ile idare edeceğiz. Acilen 3+1 e geçmemiz lazım ama oda zor. Neyse. Ben sizinkiler bakar sevinirim artık. Tabi kopya da çekerim daha sonra yapacağımız odamız için

canım bebiş hep beşiğinde yattı ilk bebişi 3 yaşından sonra ayrı odaya yatak felan aldılar beşikten yatağa geçti hep beşikte yattığı için yatağı hiç yadırgamadı

aslında biz de kirada olduğumuz için oda yapmamayı düşünüyordum başta. 1 yıl sonra da taşınma ihtimalimiz var çünkü. ama baktım herşey muallakta, ev alabilecek miyiz, taşınırsak yine kira mı olacak hiç bir şey belli değil o yüzden yapalım gitsin dedim. eşim de, ailelerimiz de çok hevesli o yüzden kırmak istemedim onları da. bebekler kısmetiyle gelirmiş canım, hepimiz için öyle olur inş sen de en güzel şekilde yaparsın sonra, içine sindiği gibi rahat rahat yaparsın

İnş Allah canım. Biz kredi ile ev aldık. Onu ödüyoruz ama o anda 2+1 alabildik. Şimdi oturma odamı iptal etmem gerek. Onada kıyamıyorum daha yeni, çokta severek kullanıyorum. 3-4 yıl sonraya erteledik oda yapmayı o zaman oturma odamızı iptal edeceğiz. Gerçi kısmet belli de olmaz. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Bizde hic kullanılmamış sıfır var mobilyada var buyuzden ilk dogum yaptigim zaman oturma odasinda yatacagimiz icin portatif bisey istiyorum bambu gibi
Park besiklerde portatif canim
oda yapıcam ama park yatakta mutlaka alıcam çok kullanışlı oluyormuş. yani amcamız alıcakmış

sağol canım..bende yeni yaptım oğlana odayı.park yatak kullandık 3 yıl artık küçük geliyordu..kardeşide olunca oda yaptık..park yatak çok kullanışlı ...
Bende park besik alicam ilk etapta 60*120 veya 70*110 2 yasina kadar onda yatircam sonra odasina geciricem bos odam var zaten simdilik utu odasi yaptim :)
Benim yegenimde 2,5 yasina kadar park besikte rahat yatti..
bende bebek almayı düşünüyorum ve birde park yatak oturma odasına yada yatak odasına koyabilirim
ama bu beşikte şahaneymiş

benim annemde odayı ben alcam diyo,
anneanne alırmış öyle diyo :44:
Bizde herseyini anane yapar ilk cocukta kiyafetten besigine kadar..odasini babannesi alicak biz yirttik yani :)
bizde oda yapıcaz ama ilk aylardan orda yatmıcak zaten yatak odamızada park yatak alıcaz el kadar çocuk ayrı odadamı yatarmış bunlar sadece ilerisi için hazırlık
Aynen canim ben odasinida ayirmaya karar verince alicam odasini..
Eki Görüntüle 1165872

ayy ayyy ilk hediyemizde geldi çok tatlısın seeennnn

Ayy buna bayildimmm benn.gule gule giydir tatlim :)

Yazdiklarinin her kelimesine katiliyorum canim :)

kendi evin olsunda ne olursa olsun kafana takma cnm

çok teşşekkürederiz teyzesi :)

bu çok güzelmiş sade ve şık bir havası var.

sende zamanı gelince en güzelini yaparsın inşallah

ben bunları beğendim en çok
3.yü beğendim güzelmiş fiyatı da uygun.

insan heves ediyor tabii ne kadar süre bekleyeceğini ve sonucun ne olacağını da bilmeyince en iyisine karar vermişsin imkanın varsa al tabi odasını

ben dün başladım oda hazırlığına boşalttık odayı tertemiz boyadık sildik temizledik
cinsiyeti öğrendikten sonra duvar kağıdı ona uygun boya olarak tekrar elden geçiririz inşallah

Son düzenleme:
kendi evin olsunda ne olursa olsun kafana takma cnm

İster istemez özeniyorsun ama çok şükür evimizi aldık ya. Diğer şeyleri kafama takmıyorum. Taksam da herşey olacağına varır deyip rahatlıyorum. Odasını da 2-3 yıl sonra oturma odamızı bozup yaparız. Gerçi ben 3+1 e geçelim diyom da durumlar neyi gösterecek göreceğiz bakalım

İnş Allah canım. Biz daha hiç bir şeye başlamadık. Beşiğimiz hazır bizim o yüzden heralde bu rahatlık ama nereye konacak :26::26: Bizim bebiş gibi bizde çok tembeliz. Bebiş dönüp cinsiyet göstermezse bizde protesto ederiz. Yok sana hazırlık falan

öyle mi yaptı size
bi sonraki kontrolde gösterir annesi kızma.

Çok güldüm benim çocuk da aynı olur kesin benim tepkiden korkar :))

Canım benim ablam ayrı kalmış odası ilk çocuktu çünkü..şimdide hiç bir şeyden korkmuyor ben annemlerin odadan anlamın yanına transfer olduğum için hep bir nefes ihtiyaçı hissettim...yoksa annem Babam asla öcü vs diyerek korkutmadı beni..aksine özellikle babam hep yüreklendirirdi gece tuvaletin gelirse ışıkları aça aça git kapatmadan yat bebek alacağım sana vs diye, biz karanlık korkumu yenmek için ailecek karanlıkta en güzel resim çizmece oyun oynama vs Çok uğraştı ailem küçükken ama olmadı..

Tabi canım dolaylı duygusallık, dolaylı ceza vs bir sürü sebeple yaşamadığımız şeylerden korkarız üstünkörü aldığım psikolji derslerinde korku kazanma yollarını bi görsen öyle çok ki..hangimiz yılan gördük ama hepimiz kaçarız bir yılan görsek benim korktuğumu hisseden çocuk elbette korkmaya başlayacaktır.. işte ben de onun olmaması için psikolog yardımıyla çocukken değil bebekken önlem almaya başlamak istiyorum..tabi çocuğun yapısı elbet çok önemli zamanla çocuğumu tanıdıkça farklı yollar denemek gerekecek belki de...ben sadece psikolog böyle dedi diye paylaştım canım yoksa tabiki herkes kendine mantıklı geleni yapar :) inşallah sağlıkla gelirler de özlem gideririz kuzularımızla :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

bizimkide yaydı ne varsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…