Günaydınlar ......
Evet Kasci da 20 tl mi 25 tl mi ne yaptıracak. Aynen valla tatile giderken bir uğramak falan da olabilir. Sırf bunun için gelinse bile daha uyguna mal olur. Nasılsa çoğu kişinin kendi doktoru değil daha alanında uzman olanlar yapıyor. Bekleriz gelin misafirimiz olun
Ben henuz dogum bilgilerı için doktorumls konuşmadm. Yanı o muabbet hiç geçmedi. Epıdurel nedemek. Hiç bilmiyorum. Bende inşş olursa normal istıyorum tabiki
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Günaydın şekerim. Bana da arkadaşım telefon etti gel bursa da yaptır ayrıntılıyı diye. fehmi bey süper dedi. kac tl biliyor musun??? 800 tl:18: benim dr um kendisi yapacak ayrıntılıyı ama bir farkli kişide de yaptırmamı istedi. inşallah sonuçlarımız iyi çıkar. pompalanacak mısınız siz bugün
Canım epidural, Belden omurgadaki disklerin arasına katater takıyorlar ucunda serum hortumu oluyor. Ordan ağrı kesici yapıyorlar 2-3 defa. Normal doğumun o deli sancılarını hafif şekilde atlatıyorsun. Ağrı eşiğine ve yapılan epidural dozuna da bağlı bazıları kasılmaları bile hissedemiyor. Bazıları hafif olarak hissediyor. Ağrısız doğum olarak geçiyor. Bende öyle yapmayı düşünüyorum kısmetse.
Birde sezeryanda genel anestezi ile olmak istemeyenlere spinal diye tabir edilen uyuşturma şekli yapıyorlar. Oda yine belden omurga disk boşluklarına tek seferde yapılan bir iğne. Onda belden aşağını hiç hissetmiyorsun ama herşeyi görüyorsun. Bebeğinin doğuşuna tanıklık ediyorsun.
Yalnız spinalde boyun tutulması ve baş ağrısı olabilirmiş.
Bu arada kaynım anestezi uzmanı
demek kaynın anestezi uzmanı. bunu öğrendiğim iyi oldu.tatlım rica etsem sezeryan de spinal mi epidural mi daha iyiymiş? öğrenip bana söyler misin?
demek kaynın anestezi uzmanı. bunu öğrendiğim iyi oldu.tatlım rica etsem sezeryan de spinal mi epidural mi daha iyiymiş? öğrenip bana söyler misin?
Spinal daha iyi diyorlar ki genelde spinal yaparlar. SEzeryanın saati belli ya ağrı kesicinin etki süresi de belli. Tek bir iğne belden yapıp kateterle falan hiç uğraşmadan seni kesip bebeğini kucağına verirlerSordum ben ne kadar normal istesemde ne olacağı belli olmaz o yüzden hepsini sordum SAdece spinalde baş ağrısı genelde olur muş. Ama çözümü var. Bol sıvı ve sek kahve şekersiz olarak tüketmeni öneriyorlar.
Gunaydinnnn:):)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım epidural, Belden omurgadaki disklerin arasına katater takıyorlar ucunda serum hortumu oluyor. Ordan ağrı kesici yapıyorlar 2-3 defa. Normal doğumun o deli sancılarını hafif şekilde atlatıyorsun. Ağrı eşiğine ve yapılan epidural dozuna da bağlı bazıları kasılmaları bile hissedemiyor. Bazıları hafif olarak hissediyor. Ağrısız doğum olarak geçiyor. Bende öyle yapmayı düşünüyorum kısmetse.
Birde sezeryanda genel anestezi ile olmak istemeyenlere spinal diye tabir edilen uyuşturma şekli yapıyorlar. Oda yine belden omurga disk boşluklarına tek seferde yapılan bir iğne. Onda belden aşağını hiç hissetmiyorsun ama herşeyi görüyorsun. Bebeğinin doğuşuna tanıklık ediyorsun.
Yalnız spinalde boyun tutulması ve baş ağrısı olabilirmiş.
Bu arada kaynım anestezi uzmanı
Günaydın gönül, sende mi aralık annesisin?
Kızlar çok güzel yağmur yağıyor, kalkıp dua edeyim yavrularimiza
Pekı bu ıgnelerın bi riski yan etkisi yokmu. Netten araştrdmda biraz kotu yorum yapan yok. Bazılarnda igne işe yaramamış mesela. Ama bazılarınada doktor. riskı olabilir demiş. Bilemedm yani. Rabbim bir avazda bebişlerımızı kucagımıza almayı nasip etsin inşallahhh
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
günaydınnn,yazdıklarını okudum da kız korkmuyo musun omurgaya takılacak hortum falan,ben ondan daha çok korkarım valaa
Günaydın kızlar herkese
İyi hafta sonları
Hafta boyunca geçmişi okumaya ancak yetisebiliyorum
Cevap yazamıyorum ama aklimdasiniz
Cinsiyet ogrenenlere hayırlı olsun
Ağrısı,sıkıntısı olanlara Allah kolaylik versin
Biz aynı devam Oğluşumu beklemeye
Sayfalar çok doluyor valla haklısın. Epidural normal de pek başağrısı yaşanmıyormuş ama tabi olanı da var. Genelde 1 gün. Spinal dede genelde 1 gün ve bol sıvı, kafein ile atlatıyormuşsun. Ablam epidural normal oldu. Hiç baş ağrısı çekmedi. Gerçi ablamın ağrı eşiğide yüksekmiş.Bizi aydınlattığın için teşekkürler canım
Baş ağrısı ne kadar sürede geçiyor acaba
Fananaycim iyi yolculuklar
Genel anesteziden ayılması çok zor. Annem ameliyat olduğunda ayılırken betül ne yaptın bana betül diyerek uyanmıştı. Ben etkisinde çıkamadım kaç gün. İyileşince anneme sordum anne neden bana öyle dedin diye. AAA ben mi dedim niye diyim ki yanlış anlamışsındır sen dedi. Ben böyle fıtığı çekeceğine ameliyat ol diye biraz baskı kurmuştumda onun etkisiyle heralde. Ama kaç gece ağlamıştım :2::2: Ayılma kısmı gerçekten çok kötü. Allah yardımcı olsun herkesin.ben vajınusmus hastası olduğum için sezeryan raporum vvardı ilk kızımda ve tamamen anestezi yapmak zorundalardı...zararı şu oluyo,ilk uyanırken karnında çok acı hissediyorsun,narkozu zor atıysn sürekli öksürük tutuyo ve dikişlerin öksürürken felaket oluyo,ayıldığında baya baya sarhoşlar gibi saçma sapan şeyler sölüysn,saçma sapan davranıyosun...
Günaydın canım.Gunaydinnnn:):)
AAAA bizim burda tık yok kavruluyoruz. Bereket olsun inş Allah.Günaydın gönül, sende mi aralık annesisin?
Kızlar çok güzel yağmur yağıyor, kalkıp dua edeyim yavrularimiza
günaydınnn,yazdıklarını okudum da kız korkmuyo musun omurgaya takılacak hortum falan,ben ondan daha çok korkarım valaa
Şimdi çoğu kişi doğumunu bu şekilde yapıyor. Ablam 2 çocuğunu da epidural normal ile yaptı. Kaynımın söylediğine göre risk her şekilde var. Ama bu risk basit bir ameliyatta masa da kalmak kadar dedi.Yapan kişi önemli tabi ki. Tecrübeli olması lazım. Birde sen sabit dururken epidural kateteri ve ya spinal iğnesini yapıyorlar. SAbit kıpırdamadan durman çok önemli. Çevremde çoğu kişi ya epidural ile ya spinal ile doğum yaptı. Kaynım da epidural ve spinal yaptığım hiç bir hastam da sorun yaşamadım diye moral de verdi. Bu arada omurgaya değil canım omur boşlukları varmış oralara. Yan etkisi baş ağrısı oluyor ve spinal de omuz tutulması nadir görülüyormuş. Herkesin kendi seçimi ama ben aksilik çıkmazsa normal olsun istiyorum ve madem böyle bir şansım var ağrısız da olsun diyorum
Sayfalar çok doluyor valla haklısın. Epidural normal de pek başağrısı yaşanmıyormuş ama tabi olanı da var. Genelde 1 gün. Spinal dede genelde 1 gün ve bol sıvı, kafein ile atlatıyormuşsun. Ablam epidural normal oldu. Hiç baş ağrısı çekmedi. Gerçi ablamın ağrı eşiğide yüksekmiş.
Genel anesteziden ayılması çok zor. Annem ameliyat olduğunda ayılırken betül ne yaptın bana betül diyerek uyanmıştı. Ben etkisinde çıkamadım kaç gün. İyileşince anneme sordum anne neden bana öyle dedin diye. AAA ben mi dedim niye diyim ki yanlış anlamışsındır sen dedi. Ben böyle fıtığı çekeceğine ameliyat ol diye biraz baskı kurmuştumda onun etkisiyle heralde. Ama kaç gece ağlamıştım :2::2: Ayılma kısmı gerçekten çok kötü. Allah yardımcı olsun herkesin.
Günaydın canım.
AAAA bizim burda tık yok kavruluyoruz. Bereket olsun inş Allah.
Benim gorumcem o yöntemle 2 dogm yaptı sadece iğneyi hissediyorum aci fln yok diyordu.o çok memnun kalmisti
ben vajınusmus hastası olduğum için sezeryan raporum vvardı ilk kızımda ve tamamen anestezi yapmak zorundalardı...zararı şu oluyo,ilk uyanırken karnında çok acı hissediyorsun,narkozu zor atıysn sürekli öksürük tutuyo ve dikişlerin öksürürken felaket oluyo,ayıldığında baya baya sarhoşlar gibi saçma sapan şeyler sölüysn,saçma sapan davranıyosun...
Günaydın teyzelerimiz :) biz şimdi yola çıktık oğlumun ilk yolculuğu oluyor :) 10 saat kadar bir yol bizi bekler akşama ancak varırız..oğlumla ben gelene kadar çok şey kaynatmayın tamam mı :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?