2014 Aralık Anneleri

hanımlar burda yararlı şeyler paylaşmak için varız. şimdi çevremizde bizim gibi bu dönemden geçen muhakkak arkadaşımız eşimiz dostumuz vardır. ama aynı anda yaklaşık haftalarda bizler varız. o yüzden diyorum ki neler yediklerimiz, kilo durumumuz, son zamanlarda yeni öğrendiklerimizi paylaşalım. düzenli olarak bu sayfayı okuyan biriyim. dikkatimi çeken konuları yazmam gerekirse;

bebeğine ilk eşyasını alanlar
kendi fotosunu çekip fırlayan göbüşlere örnek verenler
aldığı kiloları yazanlar
bebeğinin fotosunu paylaşanlar
bebeğe faydası olacak yiyecekler
bebeğe zararı olacak yiyecekler(bakla, hurma vs vs)
hamile kıyafetleri

neyse; sormak istediğim ve şuan en önemli nokta benim için kilo. kilo alımlarınız nedir. kilo almadım diyenlerin göbekleri belli midir?
ben 12 haftalık gebeyim ve 3 kilo aldım. bu normal mi deli gibi araştırıyorum. abur cubur namına bişey yemiyorum. sadece yediğim öğünler arttı. birde cips, çikolata, vs yesem ne olurdu bilemiyorum. kilo yoğunluğum bel bölgesinde. sizler ne durumdasınız??

Cnm bende 12+5 teyim evdeki baskül e dayanarak söylüyorum hiç kilo almadim. Vede cips yemeyen ben bigun cnm çekti yedim. Kilo almak mı iyi almamak mı bilmiyorum. Almayincada insan endişe ediyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hanımlar burda yararlı şeyler paylaşmak için varız. şimdi çevremizde bizim gibi bu dönemden geçen muhakkak arkadaşımız eşimiz dostumuz vardır. ama aynı anda yaklaşık haftalarda bizler varız. o yüzden diyorum ki neler yediklerimiz, kilo durumumuz, son zamanlarda yeni öğrendiklerimizi paylaşalım. düzenli olarak bu sayfayı okuyan biriyim. dikkatimi çeken konuları yazmam gerekirse;

aldığı kiloları yazanlar
hamile kıyafetleri

neyse; sormak istediğim ve şuan en önemli nokta benim için kilo. kilo alımlarınız nedir. kilo almadım diyenlerin göbekleri belli midir?
ben 12 haftalık gebeyim ve 3 kilo aldım. bu normal mi deli gibi araştırıyorum. abur cubur namına bişey yemiyorum. sadece yediğim öğünler arttı. birde cips, çikolata, vs yesem ne olurdu bilemiyorum. kilo yoğunluğum bel bölgesinde. sizler ne durumdasınız??

16+2 yim. 3,50 kilo aldım. Göbişüm çıktı. Genellikle bel bölgesine aldım. Göğüslerde de büyüme var.
Semiz otunun kalsiyum açısından çok faydalı olduğunu biliyorum. Şimdi tam zamanı bol bol yiyin diyorlar. Ne kadar ilaç kullansakta doğal yollardan almak en yararlısı.
Benden bu kadar :1:

Son düzenleme:
Ben 1 kilo falan aldim toplam tabiki belim kalinlasti hatta buraya en cok gobek resmi koyan benim :D
Haftaya tekrar resim koyucam cunku 4. Ayim bitiyo onceki resimlerimi 3 aylikken koymustum.ben sabah cok az gobekle baslayip yatana kadar 6 aylik modunda oluyorum genelde :)
Buda bu sabahki gobegim bugun 15+0 tabi ultrasonda dun 15+4 tu :)
equ5uzu2.jpg

ehy6yny6.jpg

Son düzenleme:
arkadaşlar bir kızım daha olcakmış inş..bulantılardan ne çektiğimi hatırlayan vardır bu hafta azaldı ama midemde agrı ve akşamarı oluşan sişlik cok ktü..demekki mide ve sindirim sistemyile ilgili hastalıklar hiç bitmeyecek bu gebe3likte..birde dün gece aksi gibi dişim ağrımaya başladı..ilk 3 ay tedavi yapılmaz diyo nette ben 13 +5 im..ikinci 3 aya girmiş oluyormuyum..yaptırsammı tedavimi??? sgrı artarsa mahvolourum ben.. :2:
:5:

17+1 :21::21:

Yani devlete git o zaman zaten kocaman olmuş olacak gösterir heralde artık. :31: Bende de kansızlık yoktu ama her gebenin kullanması gerekiyormuş. Bebek bizden alıyor sonra kansız kalırmışız. İç dediler içiyoz :9::9:

Ayy sorma valla ben zaten zar zor yapıyom. :17: Yarım yamalak oluyor. acıya dayanamıyom yarıda bırakıyom :17: Şimdi dayanmaya çalışıyom ama zor olacak gibi. Ben 3-4 defa ağdacıya gittim. 5 bilemedin 10 dakikada tertemiz. Kendi yaptığın kadar da acı çekmiyorsun :17::17:
Benim sonum yine ağdacı gibi geliyor ama günah olduğu için gitmekte istemiyorum. :50:

İnanmıyorum insan kaç haftalık olduğunu yanlış yazar mı ? :52::52::52: Yazmışım.:18: Doktora gittiğimde 17+1 olacağım. Şİmdi 16+2 yim aslında.

Cinsiyeti öğrenseydim olmaz dı bunlar :19:

arkadaşlar bir kızım daha olcakmış inş..bulantılardan ne çektiğimi hatırlayan vardır bu hafta azaldı ama midemde agrı ve akşamarı oluşan sişlik cok ktü..demekki mide ve sindirim sistemyile ilgili hastalıklar hiç bitmeyecek bu gebe3likte..birde dün gece aksi gibi dişim ağrımaya başladı..ilk 3 ay tedavi yapılmaz diyo nette ben 13 +5 im..ikinci 3 aya girmiş oluyormuyum..yaptırsammı tedavimi??? sgrı artarsa mahvolourum ben.. :2:

Hayırlı bir evlat olur inş Allah. :21::21::21: Bir kız daha :46::46::46: Diş ağrısı çekip hem kendini hem bebeğede acı çektireceğine tedavi olmak daha mantıklı gibi. Tabi doktorun en doğru kararı verir. Bence bir ona danış. 2 üç aylık döneme girmişsin bu arada.12 hafta dolunca giriliyor.

cnm bende 12+5 teyim evdeki baskül e dayanarak söylüyorum hiç kilo almadim. Vede cips yemeyen ben bigun cnm çekti yedim. Kilo almak mı iyi almamak mı bilmiyorum. Almayincada insan endişe ediyor

şu aralar almaman senin yararına bence :)
ben durduramıyorum :( ve endişeliyim

merhaba canım hoşgeldinnnnn
bende geçen hafta gittim %70 kız dedi kemik ölçümünü yapan dr ama %30 da bi ihtimal eşime dünyaları verdiler bakalım inş değişmez %70 oran
mutlaka sanada bi oran verir..
bizlere kalsa hergün dr.gidip iyimi diye baktırcaz temmuz 15 e kadar gün geçmez bana artık :34::34:

rabbim hepimizin evlatlarını korusun bizlere bağışlasın

Günaydın canım, hayırlı olsun :) Ay insan çok heyecan yapıyor. Acaba ben ne zaman öğreneceğim :44:

16+2 yim. 3,50 kilo aldım. Göbişüm çıktı. Genellikle bel bölgesine aldım. Göğüslerde de büyüme var.
Semiz otunun kalsiyum açısından çok faydalı olduğunu biliyorum. Şimdi tam zamanı bol bol yiyin diyorlar. Ne kadar ilaç kullansakta doğal yollardan almak en yararlısı.
Benden bu kadar :1:

3,5 kilo ile 16 da iyi durumdasın bence :)bende doğal yolları tercih ediyorum

aldığı kiloları yazanlar
hamile kıyafetleri

canım bende1.5-2 kilo aldım birkaç haftadır aynıyım şimdiden sonra kilo almaya başlayacaksın dedi doktor ..
bebeğe faydası olan yiyecekler peynir süt yoğurt bu 3lüye çok dikkat ediyorum,cips kola çok severim ama azalttım çok şükür kola bayadır içmiyorum içersem yarım bardak anca..hamurişi kek börek dr.um bebeğe faydası olmayan şeyleri azalt dedi %100 yapamasam da uğraşıyorum mercimekte fln doğal folik asit varmış bir de hurma zararlı yazmışsın ilk defa senden duydum annem özellikle ye sütün bol olur dedi.bir de hurma doğal şeker ne zararı olabilir bilmiyorum..özellikle kayısı,çilek yememi söyleyenler var bebek zeki olsun diye bir de tabiki fındık ceviz kuru üzüm ve kuru kayısı..
ayrıca bu konu da çok dikkatimi çekiyor; okumayanlar buyursun ;:10::10:

http://www.kadinlarkulubu.com/adim-...-yediklerinin-cocuk-uzerindeki-tesirleri.html

Guzel anneker hepinize merhaba, bende bugün dr gittim 15 haftaligiz hatta birkac gunde önden gidiyormuş bizimkide bagdas kurmuş oturuyordu dr göremedi birsz ugrastiktan sonra % 90 kiz dedi, bir prenses daha geliyor :) sagkikla sihattle insallah... gunlerdir okuyorum bugun yazasim geldi uzerimdeki ataleti attim sonunda agdadan bahsetmissiniz ben agdacimi dr gibi goruyorum buyuk bir ezadan kurtarıyor beni cunku kendim yapamiyorum acidan sikayet edenler için emla kremi tavsiye ederim tabiki dogumdan sonra dr sormustum uyusturucu etkisi oldugu icin hamileyken kullanma demisti, Krem ve yaglardan da bahsetmissiniz dr bana krem olarak mustela ve pregnacare adki kremi onerdi ben su sn onu kullaniyorum, sabahlarida kakao yagi ama kakao yagini krem olarak almadim sabun gibi vücud isisiyla eriyor cok kolay sürülüyor, Vitaminlerden de konu açılmış ondan da bahsedeyim 1 aydir decavit ve gyno ferro sanol birini sabah birini aksam kullaniyorum,
Sonuna kadar okuyan olacak mi bilmiyorum ama Allah hepimize yavrularimizi saglikla sıhhatle kucagimiza almayi nasip etsin....

hayırlı olsun prensesin canım :) mustela aklımdaydı benim de bir arkadaşıma alerji yaptığını öğrendim. benim de cildim hassastır sanırım önce deneyip öyle devam etmeliyim. gerçi burda kimseden de alerjiyle ilgili bir şikayet okumadım ama bakalım..
İnsallah sen ogrenirsin canim benimki kiza benziyorla kaldi :( 5 aylik olunca ogrenirim artik
benzemekle kalmadı o ta kendisi :9: çok yakında alırız prensesinin müjdesini canım :9:
canım bana elevit yazdı burdan öğreniyorum ya domuz bişeyleri varmış dedim dik dik baktı tamam decavit yazdım dedi
dedim ense kalınlığı kaç orda da baktı kızdı sanırım nerden öğreniyorsun bunları dedi netten dedim internete takılma dedi :(
hiçbir şey sormuycaz bunlara herhalde .. bizi tatmin edecek açıklamalarda bulunsalar biz de sormak zorunda kalmayız değil mi ama :) bazılarının ağzından cımbızla laf alıyoruz.
Şu hamileliği çalışmadan evde geçirmemizi sağlayacak bir yasa çıksa ya :(
evet yaaa böyle bir yasa çıksıın :9:

aldığı kiloları yazanlar
hamile kıyafetleri

ben 16. haftamdayım ve tam 3 kilo aldım. dr um bu durumdan çok memnun :)) 15 le bitirebilmeyi hedefliyorum. kızımda 19 kilo almıştım. gerçi 6 ayda verdim hepsini.
sen eğer zayıf biriysen 12. haftada 3 kilo alman normal bence. normal kilonun üstünde birinin gebelik boyunca 8-10 kg, normal kilolu birinin 12-15 kilo çok zayıf birinin de 15 in de üzerinde kilo alması normal kabul ediliyor. benim çevremdeki örneklerde hep böyle. kilolu bi arkadaşım 8 kilo aldı sadece zayıf bi arkadaşım da 20 ile bitirdi. ikisi de gayet iyi beslendiler ve hemen hemen yakın ağırlıkta bebekler doğurdular 3kg nun üzerinde. hamileliğin doğasında var kilo almak. almamak anormal bence. vucüt herhangi bir açlık durumumda ya da iyi beslenememe durumda kendi depolarını kullanmak için özellikle bel bölgesinde yağ depoluyor. önemli olan besin değeri düşük kalori değeri yüksek gıdalardan tüketmemek. hem bu yollar alınan kiloları vermek daha zor hem de bebek için faydası yok zararı var. özellikle cipsten uzak durun arkadaşlar. çok canınız çekerse bir iki tanecik yiyin. trans yağ içerdiği için zararlı.

Ben 1 kilo falan aldim toplam tabiki belim kalinlasti hatta buraya en cok gobek resmi koyan benim :D
Haftaya tekrar resim koyucam cunku 4. Ayim bitiyo onceki resimlerimi 3 aylikken koymustum.ben sabah cok az gobekle baslayip yatana kadar 6 aylik modunda oluyorum genelde :)
equ5uzu2.jpg

ehy6yny6.jpg

canım durumun gayet iyi. fitsin. ben resmen göbekten ibaretim.

canım bende1.5-2 kilo aldım birkaç haftadır aynıyım şimdiden sonra kilo almaya başlayacaksın dedi doktor ..
bebeğe faydası olan yiyecekler peynir süt yoğurt bu 3lüye çok dikkat ediyorum,cips kola çok severim ama azalttım çok şükür kola bayadır içmiyorum içersem yarım bardak anca..hamurişi kek börek dr.um bebeğe faydası olmayan şeyleri azalt dedi %100 yapamasam da uğraşıyorum mercimekte fln doğal folik asit varmış bir de hurma zararlı yazmışsın ilk defa senden duydum annem özellikle ye sütün bol olur dedi.bir de hurma doğal şeker ne zararı olabilir bilmiyorum..özellikle kayısı,çilek yememi söyleyenler var bebek zeki olsun diye bir de tabiki fındık ceviz kuru üzüm ve kuru kayısı..
ayrıca bu konu da çok dikkatimi çekiyor; okumayanlar buyursun ;:10::10:

http://www.kadinlarkulubu.com/adim-...-yediklerinin-cocuk-uzerindeki-tesirleri.html

canım hurma doğuma faydalıymış. özellikle 35 ten sonra tüketilmesi ile ilgili bişey okumuştum. yani çok yemek zararlı dersem doğru olur herhalde. hurmada söktürücü özellik var diye biliyorum yanlışsam bunu da düzelteyim. bilgisi olan paylaşırsa doğruyu böyle buluruz :)

Sen kan ilacina kac haftalikken basladin canim?
Mecburen ogrenicem ben 1 ay daha cinsiyet bekleyememki :)

Agda konusunda kesinlikle katiliyorum sana ben aciya dayanamiyorum kendim yapinca ama kuaforde hic aci cekmiyorum birde kuafor gibi hayatta temizleyemeyiz biz heryerini tertemiz aliyo kadinlar.kaca yaptiriyosunuz agdayi?

Hicte zor olmaz canim agda yapan insanlar icin hiic farketmiyo onlar is olarak goruyo bende eskiden cok utanirdim ama artik utanmiyorum tertemiz oluyorum.bende kendi parami kazaniyoken komple agda yaptiriyodum ayda bir manikurumu pedikurumude yaptiriyodum mis gibi.evlenince kocadan para istemek zor geliyo :(
Bide bulamadim burda dogru duzgun bi yer..

Sihatler olsun canim o hissi iyi biliyorum :)

günaydın kızlaaarrrrr........
yaptırdım ama yerinde dibine girdim yani :17::17: komple 40 tlye yaptı canım arkadaşlarımın hepsi oraya gidiyordu benide zorla götürdüler işte :9::9: güzel oldu güzel :21::21:

equ5uzu2.jpg

ehy6yny6.jpg

bittercim bence haftana göre çok iyisin. kıyafetlerle hamile olduğun belli bile olmaz.benim hamilelik öncesi göbüşüm böyleydi nerdeyse :) kilolu olmamama rağmen hep bi ayva göbüşüm vardı.

kızlar günaydın. bişey sorucam. doktorum bana gynoferon diye demir hapı verdi. sadece bunu kullan dedi. kan hapı falan vermedi. sizdede böylemi? ben hamilelikte kan sulandırıcı mı ne bi hap kullanılması gerek diye bişey duymuştum. bizim bir tanıdığımız hamilelikte bu hapı kullanmamış diye gebelikte kısmi felç geçirdi :( acaba herkesin mi kullanması lazım yada kişiye göre değişir mi?

Canım benim sağlam dişimin içi dolgu gibi kırılıp çıktı resmen içi oyuk şuan yerken çok rahatsız ediyor..çürük de değildi nasıl oldu anlamadım..diş hekimi şuan müdahale edemem dedi haberin olsun canım geçmiş olsun sana da ;)

aldığı kiloları yazanlar
hamile kıyafetleri

Ben de 14. Ün içindeyim 3 kilo aldım normal dedi dr...yemeğe gelince ceviz, badem, muz, kuru üzüm, bal, pekmezi ısrarla ye diyor doktorum...

equ5uzu2.jpg

ehy6yny6.jpg

Wuhuuuuuu :)) maşallah göbüşe 9 aylık olunca da atalım :D

kızlar günaydın. bişey sorucam. doktorum bana gynoferon diye demir hapı verdi. sadece bunu kullan dedi. kan hapı falan vermedi. sizdede böylemi? ben hamilelikte kan sulandırıcı mı ne bi hap kullanılması gerek diye bişey duymuştum. bizim bir tanıdığımız hamilelikte bu hapı kullanmamış diye gebelikte kısmi felç geçirdi :( acaba herkesin mi kullanması lazım yada kişiye göre değişir mi?

o da kan hapı diye biliyorum. bana gyno ferro sanol verdi. folik asit+ b12+demir içeriyor. henüz vitamin vermedi. beslenmen iyi olduğu için 4 aydan önce vermiyorum dedi.

Back
X