2014 Aralık Anneleri

Günaydın Kızlar Dün kontrole gittim bebeğim 31. haftalık

doktor ılk önce kilosu bir numara küçük dedi :S sonra yok yok ıyı dedi. 1650 gr mış.40 cm de boyu. Doğduğunda 3 kilo doğarmış
o kadarda dikkat ediyorum yememe içmeme.

31 haftada sizin bebek kilolarınız nasıldı?
bebeğe kilo aldırmak için ne yapmalıyım ?

Dogru diyosun valla.. kimseye bahsetmicem artik.. israrla soranlari da gecistiricem. Bir de cevremde erkek evladi olmayanlar cok kiskanclik yapiyo anlamiyorum evladin kizi erkegi olur mu... ilk cocugu hemen erkek doguracak faln diye konusuluyo hakkimda. Esim de tek erkek.. oyle cahil bi cevrem yok aslinda. Ama hala bu zamnda boyle seyler varmis.. halbuki ben ilk cocugum kiz olsun isterdim hep ama Rabbim erkek nasip etti. Sanki onun kararini biz verebilirmisiz gibi.. neyse canim dedigin gibi biraz tatli tuketmeliyim sanirim. Yani seker icerikli seyler.. oldum olasi tatliyi sevemedim. Bu durum hamileligimde de degismedi. Ben elimden geleni yapayim da gerisini Rabbime birakayim. Saglikla gelsin yeter diyorum artik. O korkuyu yasayinca herseyi unutuverdim inan ki..
Ben de aynı dertten muzdaribim canım. Hiç anlamıyorum insanları ilk bebeğimin kız olmasını çok istedim dualar ettim yalvardım. Herkes oğlun olacak diyordu niyeyse.Allah da gönlüme göre verdi kızım oldu. Üstüne korunduğum halde pat diye hamile kaldım. İlk dr a gidişimde bir de oğlum olacağını öğrendim. En başta abimin eşi psikolojimi bozuyor. İki kızları var dünya tatlısı yeğenlerim.Ama erkek çocuk hastalığı var naparsın. Tam da öbürü çocukluğunu yaşayacaktı yok kızına yazık olacak. Son günlerini iyi değerlendirsin bidaha böyle olmayacak falan diye laflar ediyo deliriyorum sakin olmaya çalışıyorum. İstemeden hamile kaldım zor kabullendim diyebilirim ama olan olmus insanların bana destek olacağı yerde köstek olmasını anlamıyorum.

günaydın kızlar,

Kızlar bırakın her şeye takılıp durmayı. Inanın her şey olacağına varıyo.
ilk oğlumda benden 1-2 hft önde hamile bi ark vardı. Hamileliğin ilk dönemlerinde bahsediyodu böle şeylerden. Hiç uğraşamam walla dedim.
Aylar geçti. Bnm nişanım geldi hastaneye koştum. Tabi o zmn nişan mişan bilmiyorum. O ana kdr en ufak ağ
rım sızım yok bi de. Bi gittim 7-8 cm açılmam olmuş!

O ark ise 40 haftayı doldurdu o kadar bekledi zerre açılması olmadı ve Sezeryana aldılar.

yani bu doğum olayı tamamen yapı meselesi. Siz yürüyüşünüzü bol yapın ve normal doğurmaya kararlı olun yeter...

inşallah senin gibi oluruz canım valla sürekli dua ediyorum bunun için :) seninki de inşallah yine aynı şekilde olur :KK68:
şimdiye kadar düzenli yürüyüş yapamadım hiç ama artık haftada 3 gün çıkacağım. hergün 4 kat merdiven inip çıkıyorum inşallah onun da faydasını görürüm :)

Kızlar doğuma ailemin yanına gidicem en az 2 ay belki 3 ay orda kalacağım. şimdi karar veremedim. basitinden bi park yatak mı alsam yoksa anadizi (anakucağı) mi alsam. bi yandan diyorum park yatak alayım sonra da yatar oraya gittikçe. bi yandan da bakıyorum ucuzları acaip dandik biraz iyi olanlar da 200 civarı. anadizleri 60-70 liraya var ama onu da sadece 2-3 ay için mi alacağım diyorum. Ne tavsiye edersiniz?

bence de park yatak al canım, ben de kayınvalidemin evine park yatak aldıracağım. sen yokken katlar kaldırır annen, gittiğinde de açıp kullanırsın. ana kucağı birkaç aylık bir şey, park yatak alırsan sonra gittiğinde de bebeği nerede yatıracağım sıkıntısı olmaz.

anam bugün sanki cumartesi.. biri beni zorla işe getirmiş :)

aynen ben de öyleyim, sabah alrm sesiyle uyanınca afalladım zaten bugün cumartesi bu alarm neden çalıyor diye :KK48:

Günaydın Kızlar Dün kontrole gittim bebeğim 31. haftalık

doktor ılk önce kilosu bir numara küçük dedi :S sonra yok yok ıyı dedi. 1650 gr mış.40 cm de boyu. Doğduğunda 3 kilo doğarmış
o kadarda dikkat ediyorum yememe içmeme.

31 haftada sizin bebek kilolarınız nasıldı?
bebeğe kilo aldırmak için ne yapmalıyım ?

günaydın canım, bebeğin kilosu iyi ya biz 32+2 olduk bugün ve 1750 gr civarı dedi doktorum. aynen seninki gibi 3 kilo civarı doğar muhtemelen dedi ama ben üzülmedim açıkçası. 3 kg gayet iyi, üstelik bir de normal doğum istiyorsan hiç takma kafana sevinebilirsin bile buna :)

günaydın kızlar,

inşallah senin gibi oluruz canım valla sürekli dua ediyorum bunun için :) seninki de inşallah yine aynı şekilde olur :KK68:
şimdiye kadar düzenli yürüyüş yapamadım hiç ama artık haftada 3 gün çıkacağım. hergün 4 kat merdiven inip çıkıyorum inşallah onun da faydasını görürüm :)

bence de park yatak al canım, ben de kayınvalidemin evine park yatak aldıracağım. sen yokken katlar kaldırır annen, gittiğinde de açıp kullanırsın. ana kucağı birkaç aylık bir şey, park yatak alırsan sonra gittiğinde de bebeği nerede yatıracağım sıkıntısı olmaz.

aynen ben de öyleyim, sabah alrm sesiyle uyanınca afalladım zaten bugün cumartesi bu alarm neden çalıyor diye :KK48:

günaydın canım, bebeğin kilosu iyi ya biz 32+2 olduk bugün ve 1750 gr civarı dedi doktorum. aynen seninki gibi 3 kilo civarı doğar muhtemelen dedi ama ben üzülmedim açıkçası. 3 kg gayet iyi, üstelik bir de normal doğum istiyorsan hiç takma kafana sevinebilirsin bile buna :)

ne bileyim birden panik oldum :)

Ben 36yı doldursam yeter diyodum ama ne gibi sıkıntılarınız oldu cnm ?
Dr um bu haftada doğan bebeklerde sorun çıkma olasılığı miadında doğanlardaki kadardır demişti. Bnm oğlum 33+2 de doğduğunda küveze girmedi ama 39 haftalık doğan bi bebek Küvezdeydi mesela...

Oglumda Erken dogum olcak diye igne atildim cigerleri gelissin diye.onu beklersem suyum bitmeli oldu ve mosmor dogmus.o yuzden 8 gun kuvezde kaldi.en kotu tarafi bana 8.gun cocugumu verdiler.ilk defa o zmn emzirmistim.cok uzuntulu gunlerdi o zmn.ins bunda oyle bisey yasamayiz.

Perine masajını duyan var mı?
34 haftadan itibaren yapılıyormuş. Vajina masajı diye de geçiyor. Normal doğum yapacaklar için öneriliyor.
Biliyorsunuz çocuğun kafasının çıkması için bazen kesmek zorunda kalıyorlar vajina girişini. Bu masaj sayesinde, araştırmalara göre 50 kadından 45 civarı kesilmeye gerek duyulmamış. Ben dün yapmaya çalıştım. İçim bi garip oldu aslında ama gerçekten gevşediğini hissettim. Normal doğumda çabuk açılmaya da yardımcı olur diye düşünüyorum.
bir araştırın derim..
Canım ben duydum ama bu doğum işi kısmet kader açıkçası. 1 ay öncesinden perine masajına başlayan yakınım da hiç açılma olmadığı için sezeryan olmak zorunda kaldı. Açıkçası ben rahim kasma gevşetme hareketi yapıyorum aklıma geldikçe. Rahim kaslarını esnetiyormuş. Hani idrarını tutup salma gibi düşün. Bol bol da yürüyüş yapacağım izne çıkınca artık gerisi Allah'tan deyip bekleyeceğim.
Kızlar şimdi geldim doktordan haberler pek iyi değil. Karaciğer değerlerim çok yükselmiş.Doktor en fazla 35 e kadar dayanırsın dedi daha fazla bekletirse bende karaciğer yetmezliği başlarmış. Hemen ciğer geliştirici iğne yapıldı iki doz yarın da iki doz yapılcak. Popom çok acıdı yalnız hala yanıyo Bebeklerin kilosuda 2000-1800 olmuş İnşallah 2500 oluruz kızlar dua edin 37 e kadar dayanalım
Canım öncelikle aklına kötü şeyler getirme sen rahat olursan bebişlerde rahat olacak. Hem daha 2 haftanız var ve MAş Allah bebişlerinin kilosu çok iyi. Çiğer geliştirici iğne yapılması da çok önemliydi. Yapılmışta inş Allah sorun olmadan zamanın da kucağına alacaksın meleklerini. Zey88 de protein kaçağından dolayı vücut ödem yaptı preaklempsi gelişti.o yüzden erken aldılar.
Kızlar aralık anneleri doğum hikayeleri sayfasını açmış bulunuyorum umarım zamanından önce sayfada bi hareketlilik olmaz :110:
Hadi hayırlı olsun. Sayfa açıldı diye bebişler harekete geçmesin :)
Güzel annisler merhaba bugün oglusumu gördüm calisamaz raporumu aldim hayirlisiyla.2 kilo olmus dedi doktorumuz büyüyolar masallah.4d gösterdi bize oglumu ama sipa hep eliyle yüzünü kapatiyor zar zor baktk.Ters duruyo 30. Haftadan beri.Dogum pozisyinunda dedi.Ayaklari gögsüme patlatmasindan anlasiliyo zaten.çikolata kistimi söyledim normal doguma engel degil sezerysn olursa alinabilirr yerde ise alirim dedi.Benim doktorum normal dogum yanlisi.Ama bn cok korkuyorum yapamiycam diye.Sezeryan isteyebilirim.Bnde günde 7-8 kez kasiliyorum.Tas gibi yumruluyo karnimda bebek.Egilip kalkinca hareket edince daha sik oluyo.Alttan bakmadi agdada bosa gitti:110: Nts filan da baglamadi.2 hafta sonra gidicem yine.Mide yanmam icin rennie duo surup verdi ama icen var mi bundan napsam icsem mi bilemedim.Bizden haberler böyle kizlar.Bebisleri ve sizi öptümmmmm:KK46:
Maş Allah bebişine. Raporun da hayırlı olsun. Otur evinde bebişini bekle işte negüzel. Ben 37. haftama kadar işe gelmeye devam :(
kızlar bugün ben de doktordaydım biliyosunuz. öncelikle haberler şöyle: bebişim 2680 gram olmuş, FL de 7 cm. çok iyi değerler bunlar maşallah. suyu, kordonundaki kan akışı, hareketleri falan iyiymiş. dün akşamdan beri hafif adet sancısı gibi bi şeyler oluyo dediğim için nstye aldılar, önemli bi kasılma çıkmadı. bebeğin hareketlerinde azalma ya da kanama olmadığı sürece sorun yok merak etme dedi. olurmuş böyle hafif sancılar. kasılmayı nasıl ayırt edeceğimizi sordum, bebek hareketlerinden ayıramıyorum dedim. bazen bi taraf şişiyo sanki poposunu çıkarırmış gibi, o hareket mi kasılma mı dedim. çoğu kişi onu ayırt edemez, bahsettiğin şey ikisi de olabilir dedi. önemli olan gittikçe şiddetlenen ve düzenli olan kasılmalar dedi, öyle olursa gidecekmişim hastaneye. doğumdan korkmuyorum ama şu haftalarda doğurmaktan korkuyorum dedim, en azından bi 36yı görelim inşallah dedim. o da aslında korkmana gerek yok doğsa bile ama 36 olsa çok daha iyi tabi dedi. bebek kız olsa hiç sorun olmaz ama erkek bebeklerin ciğerleri nispeten daha geç gelişiyo dedi.

tam kontrol süper geçti derken nazar değdi, inanılmaz bir sırt ağrısı başladı, eve geldikten sonra da idtifra ettim. sanırım üşütmüşüm, sıcak basıyo diye dikkat etmiyorum ama vücut üşüyo demek ki. soğuk bi şeyler içmiştim ondan da olabilir. ama şimdi daha iyiyim. :)
Maş Allah canım. Her şey yolundaymış çok şükür. Valla bende anlamıyorum kasılma olup olmadığını. Hayırlısı olsun :)

canım geçmiş olsun.. riskli dönemi atlattılar canım. ikizleri saten 36-37de alıyorlar. ha 36 ha 35 sıkma cnaını. sen stres yapma bol dinlen.

bacım biz neydecez bu bebelerle. benim oğlan meğer ne kadar gürültülü oyun oynuyormuş yükses sesle konuşuyormuş farkında değilmşiz. eve misafir geldi 7 aylık bebek. emre de her zamanki gibi kendince oyun oynadı ama bebek uyuyamadı gürültüden. eşim sürekli oğlum sessiz ol yavaş dedikçe emre gerildi, hırçınlaştı ben neden oyun oynamayım baba dedi. kardeşi olunca devamlı sessiz ol ses yapma diye çocuğumu uyarıp sindirip pasifize etmek de istemem. kıyamadım kuzuma babası sessiz ol yapma etme dedikçe içim sızladı. bana ne küçük alışsın gürültüye. kuzumu bastıramam :)

Bebiş alışacak gürültülü ortama yapacak bir şey yok :)
Ablamın 14 ay arası var iki çocuğunun. Büyük olan oyun oynarken çığlık falan atardı bebişte korkardı başlarda ama alıştı. Şimdi büyüdüler ikisi birlikte çığlık atıyor :)

canim benim bebek 30. haftada tersti 32. haftada geri düzelmis dogum pozisyonu almisti gel görki simdi 34 de yim geri ters pozisyon almis ..doguma kadar kesme umudunu daha var senin dönmesi icin ..ebe bana bi ilac verdi moxen die bi arastir bebek dönsün diye ayaklarina yapistiriyosun sirt üstü yatip beline yastik koyuyon o yaktigin sey bitene kadar beklion ..
bencedee bebekler hareketli döner diye düşünyorum amaa ebenin sana verdiği ilaca da anlam veremedim şimdi madem döner diyoz ilaca şimdiden ne gerek var.. yoksa şimdiden mi almak gerek haftaya dr a gidince sorayım maalesef bir ebemiz bile yok ;=)
ebeler daha iyi işi biliyorlar bence

Sağol canım Stresten uyku falan kalmıyor ya. Bugünde hastaneye gidicem inşallah iyi haberler alırımda azalır gerginliğm
Bende iki gun once gittim doktorailk cocugum erken dogdugu icinbanada ciger gelistirici igne verdi iki gun ikiser vurdum bide hap verdi erken dogum riskine karsi benimkizimin kilosu dusuk iki hafta gerilik devam ediyo1660 gram allah saglik versin. Zamaninda dogarsa 2.5kiloya raziyim..

canım selam, bugün yine gittim de gecelik aldığım yere (bi gecelik daha aldım :confused:) senin gösterdiğin lizözlü takımdan yoktu. aynı desenden aynı kumaştan yarım sabahlık şeklinde bir takım vardı. yani lizöz gibi kısa ve kibar değildi. bir yer daha var, haftasonu da oraya giderim belki, ona da soracağım. yazarım sana yine

Ay canımm cok saol ya bizde doktorumuz izin verirse haftasonu edirne gezisi yapcaz inş istanbuldan 2-2.5 saat ztn , 29 ekim tatilinde bakcam pijama olmadı kremini alırım ya ne biliim .. merterde pijamacılar var diolar ama sabah arkadaşımla konustum orası toptancı vermezler tek gitmene gerek yok dio var mı kızlar mertere yakın oturan pijamacıları bilenn nerden bulcam ben o marilyn pembeyi ya.. buarada marilyn e mail attım hemen geri döndüler ama 189 a satıolar eminönü gibi 150 ye 135 e inmiyorlar..çok gıcık!

Kızlar birşey daha soracam :) biz bebeğimize ilk aylar için küçük sepet beşiklerden aldık. set halinde oluyolar içinde incecik bir şilte gibi bişey var. beşik oval. yatak olarak ne koyulmalı? ona uygun yataklar satılıyormu?

4:30 da uyandım geri uyuyamıyorum.Fazla stres yaptım kızlar ben çok korkuyorum aklıma kötü şeyler gelmesini istemiyorum ama düşünce işte bu engel olamıyosun. @zeyy88 de de gebelik kolestazı vardı dimi yanlış mı hatırlıyorum O yüzden mi erken alınmıştı bebekleri off :KK43:
içini ferah tut bacım ALLAHIN izniyle senin oğluşlar kurtardı kendini sen de bi kendini kurtarabilsenn hayırlısıyla ;) rahat ol (demesi kolay ama yinede çok düşünmemeye çalış)
Sağol canım Stresten uyku falan kalmıyor ya. Bugünde hastaneye gidicem inşallah iyi haberler alırımda azalır gerginliğm
güzel haberlerle gel inşallah

Kızlar bırakın her şeye takılıp durmayı. Inanın her şey olacağına varıyo.
ilk oğlumda benden 1-2 hft önde hamile bi ark vardı. Hamileliğin ilk dönemlerinde bahsediyodu böle şeylerden. Hiç uğraşamam walla dedim.
Aylar geçti. Bnm nişanım geldi hastaneye koştum. Tabi o zmn nişan mişan bilmiyorum. O ana kdr en ufak ağ
rım sızım yok bi de. Bi gittim 7-8 cm açılmam olmuş!

O ark ise 40 haftayı doldurdu o kadar bekledi zerre açılması olmadı ve Sezeryana aldılar.

yani bu doğum olayı tamamen yapı meselesi. Siz yürüyüşünüzü bol yapın ve normal doğurmaya kararlı olun yeter...
haklısınnn çok haklısın bacım bakalım nasıl birer doğum hikayemiz olacak

Ben de rahat yatsın dedim ilk. sonra kafam karıştı kararsız kaldım biraz.
e-bebekte baby&plus diye bi markanın park yatağı var 169 lira bu yatağı alan veya gören var mı kalitesi nasıl. özellikleri baya iyi. burda mağazası yok insan tereddüt ediyo.
bacım biz 1 ay önce baby plus un e bebek antares mağazası yeni açılmıştı ankarada orda ekstradan indirimle 109 tl ye satılırken aldık geldik eve bir kuralım dedik aman yarabbi bu kadar adi bukadar kokulu bir naylon olurr iğrençti eşim derhal topladı aman gökçe okadar herşeye dikkat ettik yatakda boğduracaz veledi dedi hemen iade ettik... ve hala da alamadık bi park yatak kesinlikle tavsiye etmiyorum aşırı dandik bir ürün

kızlar bişey dahasorayım. bana muhtemel doğum tarihi 18-12 diyo ama 32. hafta raporu için pazartesi gel dedi. geç vermiş olmuyo mu. yoksa benim bebiş geriden geliyo da bana mı söylemiyo.
bizim bebişde geriden geldiği için dr usg deki verilere göre doğum iznini verdi... mesela bu hafta 34 olmamm gerekirken yeni 32 gözüktüğü için doğum iznine pazartesi ayrılabildim. önemli olan usg dedi dr zaten erken doğarsa ekleriz sonrasına diyede teselli etti beni

bu arada kızlar dün birileri deterjanı sormuştu bugün frendly ürünleri butik bebede satışta.. ama indirimli falan değil hani bende o fiyata almıştım

Ehhh yani tr de olsam ben yinede vermezdim sanirim :KK66: cunku onun maliyeti bence en fazla tas catlasin 25 tl dir :) ama olsun paran varsa al gitsin..ben yakinda burada biaey bulamadigim icin tasi sikip suyunu cikarcam :) herseyi kendim yapiom profesyonel olmuyorlar ama neydiyim..simdide kurabiye yapcam bi haftaya kadar..bende kokosum bu arada takiliyorum sana oyle:) I
orası öyle tabi maliyetine göre yüksek meblağlara satıyorlar ama napim hem onu yapacak beceri hem de vakit yok ben de :( pasta börek çörek yemek işinde kendime çok güvenirim ama böyle biçki dikiş örgü vs hiç bilmem. ama isterdim öğrenmeyi gerçekten.

Güzel annisler merhaba bugün oglusumu gördüm calisamaz raporumu aldim hayirlisiyla.2 kilo olmus dedi doktorumuz büyüyolar masallah.4d gösterdi bize oglumu ama sipa hep eliyle yüzünü kapatiyor zar zor baktk.Ters duruyo 30. Haftadan beri.Dogum pozisyinunda dedi.Ayaklari gögsüme patlatmasindan anlasiliyo zaten.çikolata kistimi söyledim normal doguma engel degil sezerysn olursa alinabilirr yerde ise alirim dedi.Benim doktorum normal dogum yanlisi.Ama bn cok korkuyorum yapamiycam diye.Sezeryan isteyebilirim.Bnde günde 7-8 kez kasiliyorum.Tas gibi yumruluyo karnimda bebek.Egilip kalkinca hareket edince daha sik oluyo.Alttan bakmadi agdada bosa gitti:110: Nts filan da baglamadi.2 hafta sonra gidicem yine.Mide yanmam icin rennie duo surup verdi ama icen var mi bundan napsam icsem mi bilemedim.Bizden haberler böyle kizlar.Bebisleri ve sizi öptümmmmm:KK46:
hadi gözün aydın canım hayırlı olsun raporun da :)

kızlar bugün ben de doktordaydım biliyosunuz. öncelikle haberler şöyle: bebişim 2680 gram olmuş, FL de 7 cm. çok iyi değerler bunlar maşallah. suyu, kordonundaki kan akışı, hareketleri falan iyiymiş. dün akşamdan beri hafif adet sancısı gibi bi şeyler oluyo dediğim için nstye aldılar, önemli bi kasılma çıkmadı. bebeğin hareketlerinde azalma ya da kanama olmadığı sürece sorun yok merak etme dedi. olurmuş böyle hafif sancılar. kasılmayı nasıl ayırt edeceğimizi sordum, bebek hareketlerinden ayıramıyorum dedim. bazen bi taraf şişiyo sanki poposunu çıkarırmış gibi, o hareket mi kasılma mı dedim. çoğu kişi onu ayırt edemez, bahsettiğin şey ikisi de olabilir dedi. önemli olan gittikçe şiddetlenen ve düzenli olan kasılmalar dedi, öyle olursa gidecekmişim hastaneye. doğumdan korkmuyorum ama şu haftalarda doğurmaktan korkuyorum dedim, en azından bi 36yı görelim inşallah dedim. o da aslında korkmana gerek yok doğsa bile ama 36 olsa çok daha iyi tabi dedi. bebek kız olsa hiç sorun olmaz ama erkek bebeklerin ciğerleri nispeten daha geç gelişiyo dedi.

tam kontrol süper geçti derken nazar değdi, inanılmaz bir sırt ağrısı başladı, eve geldikten sonra da idtifra ettim. sanırım üşütmüşüm, sıcak basıyo diye dikkat etmiyorum ama vücut üşüyo demek ki. soğuk bi şeyler içmiştim ondan da olabilir. ama şimdi daha iyiyim. :)
maşallah cnm bebişine gözün aydın. beni de rahatlattın kasılma konusunda. ben de birkaç gündür onu taktım kafaya. ben sezeryan olacağım için en büyük korkum plansız apar topar sezeryana girmek.
dikkat et kendine. aynen çok sıcaklıyoruz ama farkında olmadan üşütebilirz.

kızlar lohusa şerbeti e bebek te hazır satılıyormuş alan yapan var mı herseyi içinde sadece su mu ekliyoruzx bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim

canım geçmiş olsun.. riskli dönemi atlattılar canım. ikizleri saten 36-37de alıyorlar. ha 36 ha 35 sıkma cnaını. sen stres yapma bol dinlen.

bacım biz neydecez bu bebelerle. benim oğlan meğer ne kadar gürültülü oyun oynuyormuş yükses sesle konuşuyormuş farkında değilmşiz. eve misafir geldi 7 aylık bebek. emre de her zamanki gibi kendince oyun oynadı ama bebek uyuyamadı gürültüden. eşim sürekli oğlum sessiz ol yavaş dedikçe emre gerildi, hırçınlaştı ben neden oyun oynamayım baba dedi. kardeşi olunca devamlı sessiz ol ses yapma diye çocuğumu uyarıp sindirip pasifize etmek de istemem. kıyamadım kuzuma babası sessiz ol yapma etme dedikçe içim sızladı. bana ne küçük alışsın gürültüye. kuzumu bastıramam :)
Bişi yapmıcaz hayatım küçükler gürültüde uyumaya alışıcak. Daha ii işte:) zaten ilgi bölünmesi olunca sarsıntı yaşıcaklar. Aslında bölünmicek de onlar öle hissedecek ilk zmnlar. Bir de yeni misafir için bastırırsak hepten kötü olur.

Back
X