2014 Aralık Anneleri

Evet ya tesadüfe bak :) iki hafta erken dogumu tetikler dedi bize neticede gelişimi onde gidiyor. Ama
Belli de olmayabilir bana hazırlıklı olmam söylendi yalnız bi tanıdığında önceydi benek kadın bir grip oldu ana karnında bebek iki gunde 700 gram kaybetti. O yüzden cok dikkatli olmamız gerek hepimiz. Bizim de su an sezeryan gibi. Dr bu bebek koca kafalı zor çıkar diyo :) sen vitamin kullanıyor musun? Bi de bizim bas gövde 34 kol bacaklar 32 hafta gorunuyor
canım doktor bana onemlı olan kol bacak ve govdenın aynı orantıda onden yada gerıden gıtmesı dedı bu zamana kadar hep ondeydı ıkı gun once gıttıgımızde gelısımı artık yavasladı dedı ama olması gereken buymus artık yerlerı daralınca gelısımı daha yavas ılerlıormus. bızım cok sukur kol bacak govde hepsı aynı haftada. ama ıkı hafata sonra gıdınce muhtemelen hala 34 haftalık olacak :) ozamanda benım ıcım daralcak :) senın bebısde haftasına ulasır buaralar bence. koca kafalı olmalar dert deıl kafalarının dıkıne gıdıor bunlar :)

Evet ya tesadüfe bak :) iki hafta erken dogumu tetikler dedi bize neticede gelişimi onde gidiyor. Ama
Belli de olmayabilir bana hazırlıklı olmam söylendi yalnız bi tanıdığında önceydi benek kadın bir grip oldu ana karnında bebek iki gunde 700 gram kaybetti. O yüzden cok dikkatli olmamız gerek hepimiz. Bizim de su an sezeryan gibi. Dr bu bebek koca kafalı zor çıkar diyo :) sen vitamin kullanıyor musun? Bi de bizim bas gövde 34 kol bacaklar 32 hafta gorunuyor
ayrıca vıtamınım yok benım tatlım. kan degerım bı basamak dusmus bıde tsh dusuk cıktı bu kan tahlılınde bakalım ıkı hafta sonra kontrole gel dedı ne dıcek bılmıorum.

Sağol canım ya O kadar da olmamak için uğraşıyorum benim bu ikinci oluşum.
bendee hamile olduğumu öğrenmeden önce olmuştum birde 2 hafta önce oldumm,hemen yakalanıyorum yaa,şimdi olallım da bebişler doğmadan en azından onlara geçmez hastalık :KK68:

Giremiyorum nete telefonum bozuldu internet ayarlarında sorun var. Evde wi fi yok kasıtlı bağlamıyoruz zarar olmasın bize diye. Ama hepiniz aklimdasiniz. Az kaldı kismetse kavuşucaz yavrularımıza. Benim bebis 32 haftalik ama son donem depar attı 34 görünüyor. Dr erken dogum olabilir dedi. Bir de şimdilik ters duruyor dönmeye pek niyeti yok gibi :) sizde durumlar nasıl? Bebek arabası puseti alıcaz kismetse bu hafta. Son hazırlıklar yani :)

bizde de durumlar benzer, hazırlıkları tamamlayacağız diye uğraşıyoruz işte.. benimki 34+5 bugün. bizim bebe de önden gidiyo doktora sordum erken mi doğar diye, 5 yaşındaki çocuk büyük gösteriyor diye okula kaydettiriyo muyuz, hiç ilgisi yok doğum tarihiyle dedi. bakalım artık, hayırlısı

bacım xl al derimmm

ben başlarda gittim... doğumu sezeryan yapacaksan erkek dr ları fena değil.. ama kadın doktoru berbat.. zaten odaya giriyon hop karşıda perde merde yok hemen yat ultrason çatal.. o yüzden kapıyı hemşire nezaretinde açıyolar ben hiç beğenmedim... birde 4 aylık olmuşum o kadar eski ki ultasonları kese mese yok diyor... biz başka dr da gitmişiz keseyi bebeği görmüş bunlara eve yakın diye ani bir durumla gittik nerdeyse hamile değilsin diyip kan aldırttı aptal sarışın genç bir kadındı asla tavsiye etmem... ve hatta o gün kan testi aldırttı ..sonra çıktı bhcg 3000 lerde bu kez aa ikiz olabilir bebek. gözükmeyip bu derece fazlaysa değeriniz diye üstte çıktı... aman neyse moralini bozmayım o kadın dr a gitmede kime gidersen git be bacım
erkek doktora gdıyorumda sımdıden bebek ırı demeye basladı cocugum daha 1700 gr boyuda 44 cm dı en son gecen hafta 32 haftalıktım sezeryan olmak ıstemıyorum onun ıcın devam etmemeye karar verdım sen nerde yapcaksın dogumu

bendee hamile olduğumu öğrenmeden önce olmuştum birde 2 hafta önce oldumm,hemen yakalanıyorum yaa,şimdi olallım da bebişler doğmadan en azından onlara geçmez hastalık :KK68:
Evet canım ya kendimize dikkat etmemiz gerek. Bebeklerle sürekli temas halinde olcaz

bacım xl al derimmm

ben başlarda gittim... doğumu sezeryan yapacaksan erkek dr ları fena değil.. ama kadın doktoru berbat.. zaten odaya giriyon hop karşıda perde merde yok hemen yat ultrason çatal.. o yüzden kapıyı hemşire nezaretinde açıyolar ben hiç beğenmedim... birde 4 aylık olmuşum o kadar eski ki ultasonları kese mese yok diyor... biz başka dr da gitmişiz keseyi bebeği görmüş bunlara eve yakın diye ani bir durumla gittik nerdeyse hamile değilsin diyip kan aldırttı aptal sarışın genç bir kadındı asla tavsiye etmem... ve hatta o gün kan testi aldırttı ..sonra çıktı bhcg 3000 lerde bu kez aa ikiz olabilir bebek. gözükmeyip bu derece fazlaysa değeriniz diye üstte çıktı... aman neyse moralini bozmayım o kadın dr a gitmede kime gidersen git be bacım
ayy sende mı o sarısın kadına gittin .. sanırım aynı kadından bahsedıyoruz sarısın donuk bi kızdı... bende kan testınde hamılelik cıkınca rmın olmak ıcın en erken ondan randevu aldıgımdan gittim.. esımle gıcık olduk . donuk donuk bakıyor .. bide 5 haftalık gbesindir utrasyonda gorulmez alttan bakıcam dedı bende ıstemıyorum altttan baktırmak dedim neyse bakalım dedi utrasyonda .. sonra aa utrasyonda gorundu kese ii dedi bu kadar.. eşimle bi bakıstık kalk kalk dedi eşim cıktık .kimseye onermem o kadını

kızlar mrb 34 haftalık hamileyim benm doktor hala ayda 1 kontrole cagırıor sizler nasıl gidiorsunuz? doktorummu sorumsuz yoksaa olması gereken mi bu:)?
canım ben 32. haftamdayım dun gittim daha dr.a cok sukur bızım herseyımız ıyı.. dedı cok ıyısın normalde 2 haftada bir cagıabılırdım ama 3 hafta sonra gel dedi.. birazda senın durumunla da alakalı olabilir

Beni de ayda bir cagiriyordu dr.um. gecen hafta 34 te kontrolum vardi. 3 hafta sonra gel cati muayenesi yapicam dedi. Ama kasilmalarin artarsa daha once de gelebilirsin dedi. Bazi dr.lar haftada bir cagiriyor bizimki niye boyle anlamadim...

valla bende anlamıorum doktorumun hastası cok fazla ondan mı böle yapıor ki die düsündüm salı gününe baska doktordan randevu aldım bakalım bu nasıl bi metod uygulayacak.. sennki yine insaflıymıs benmki kasılmalarım 28 ci haftadan beri oldugunu bile bile 5 hafta snrasına cagırdı

canım ben 32. haftamdayım dun gittim daha dr.a cok sukur bızım herseyımız ıyı.. dedı cok ıyısın normalde 2 haftada bir cagıabılırdım ama 3 hafta sonra gel dedi.. birazda senın durumunla da alakalı olabilir

canım önceki hamileliklermden iki düsügüm var artı tehlikeye atmayalım die sezeryan dior ama böle cagırmayarak tehlikeye atıor bence:(

Kizlar yatak odamiza kucuk bi sepet besik aldik. Geceleri odasinda yatamayacagi icin ve surekli emzirecegim icin yaza kadar hep yatak odamda yatiracagim. Gunduzleri odasinda uyuturum diyorum.. bu arada odasinin son halinin resimlerini paylasacagim daha sonra :KK66:
Canim ya çok güzel iyi günlerde kullanin:) bizim besigimiz de bunun kremi de aklima yatak takildi. İçinde ince bir pamuk minder vardi beşiğin sen ekstra bir şey alacak misin? O minder içime sinmedi sanki annem de yun minder yaptı o da sert değil sanki olmaz gibi biz bu minikleri neye yatiricaz yaa:S

Canim ya çok güzel iyi günlerde kullanin:) bizim besigimiz de bunun kremi de aklima yatak takildi. İçinde ince bir pamuk minder vardi beşiğin sen ekstra bir şey alacak misin? O minder içime sinmedi sanki annem de yun minder yaptı o da sert değil sanki olmaz gibi biz bu minikleri neye yatiricaz yaa:S

O minder bnm de aklima takildi. Bizim de yun yatagimiz var onu serebilirim.

Canlar nerelerdesiniz?? Bisey sorucam bu eslerimizin bizimle beraber dengeleri mi bozuluyo napiyo anlamadim. Bnmki cok heyecanli mutlu bebek icin tamm iyi guzel ama her seyi zorla yaptiriyorum sinir oluyorum yaa!!! Her seyi ben dusunucem ben planlicam.. sikayet edince de ben sana guveniyorum diyo. Ama istiyorum ki o da bebekle ilgili biseyler heves etsin sunu da soyle yapalim desin mesela. Ama yok...

Canim bn bavul hazirlamadim. Kucuk bir canta kendime kucuk bir canta da oglusuma hazirladik halasiyla beraber. Acil bi durumda el cantasi daha iyi oluyor hemen al cik. Oyle herseyi yuk etme kendine.. bi liste yapicam sana ama yatak konusnda yorum yapayimm.. yenidogan bebis biraz sertte yatmasi lazimmis ama yine de anneler daha iyi bilir. Heves ediyosa yapsin hic kirma. Bi sure sonra kullanmaya baslarsin. Saglik acisindan da pamuk iyidir.
cantalarda sunlar var:
Bebis icin:
*4 takim (2si hastane cikisi 10'lu. 1 tanesi tulum, body, sapka, eldiven. 1i de 5li zibin seti ve kadife cikista giydircem. Ve hepsine uyumlu renk corap) hepsinin de sapkasi eldiveni onlugu vs.si var. Altlar ve tulumlar ayakli.
*3 battaniye.(1i penye, 1i ince pelus, 1i de port bebenin icinde kadife fermuarli. Hastaneden cikista hic usumez.)
*biberon
*her ihtimale karsi; emzik ve emzik kutusu.
*agiz bezi(4-5 adet)
*istenilen miktarda yenidogan bezi (bn 15 tane koydum)
*pisik onleyici krem
*port bebe
*islak pamuk mendil
*kirli çamaşır torbası

Kendim icin:
*2 takim pijama
*sabahlik ya da uzun hirka
*lohusa terligi ve taci
*makyaj malzemesi
*kisisel bakim malzemlri (el aynasi, tarak, deodorant, dis fircasi ve macunu, sabun, sac tokasi)
*el havlusu
*silikon gogus ucu
*gogus ucu kremi
*gogus pedi
*1 paket buyuk boy ped
*onu rahat acilan atletler
*bol kulotlar
*2 adet emzirme sutyeni
*kalin havlu coraplar
*havlu kagit
*kirli çamaşır torbası
*ozel gunluk ve kalem (dr.uma dogumla ilgili notlari yazdiricam guzel bi hatira olur)
*yasin cuzu (bn dogumdayken okunsun diye)
*evlilik cuzdani
*hastane kapi susu ve bi hazirlik varsa ikram vb onlar da hazirda dursun.
*cikista giyilecek rahat giysi.(hastane yakinsa evde belli bi yerde hazirda bulundurabilirsin. Eve illaki gelip giden olur)

Bn bir de dogumdan cikinca altima farkli bisi giyeyim diyorum. Hemen guzelim pijamalarim batmasin diye polar bi pijama mesela. Cnku bi pijamam ekru, digeri bebek mavisi.. aklimdakiler bunlar :) kolay gelsin tatlim :KK66:
Evlilik cuzdani hic aklima gelmemisti. Ne icin gerekli olabilir ki?

Canlar nerelerdesiniz?? Bisey sorucam bu eslerimizin bizimle beraber dengeleri mi bozuluyo napiyo anlamadim. Bnmki cok heyecanli mutlu bebek icin tamm iyi guzel ama her seyi zorla yaptiriyorum sinir oluyorum yaa!!! Her seyi ben dusunucem ben planlicam.. sikayet edince de ben sana guveniyorum diyo. Ama istiyorum ki o da bebekle ilgili biseyler heves etsin sunu da soyle yapalim desin mesela. Ama yok...
Erkekler kadinlar gibi degil. Incik cincik dusunmeyi sevmiyo onlar. bosver en guzeli bi beklentiye girmemek.

Back
X