2014 Aralık Anneleri

Merhaba kızlar benim de ilki sezeryandı bebek ters gelmişti. Bunda herşey normalse normal olma ihtimali var mı? ankara'da büyük doğum devlet hastanedinde yapacağım doğumu zor sanırım. Hiç duydunuz mu ikinciyi normal yapan? İki hafta daha çalışıp sonra mecburi doğum iznini alacağım 3 haftadır kontrole gitmedim nst ye hiç bağlanmadım hatta demir hapım bitti yenisini de almadım. Pzt kontrol var doktora ilk kez gideceğim doğumu yapacağım hastanede takiplere devam edeyim dedim. Önceki doktorum 4 aralıkta sezeryanla alırız demişti bebeği bakalım bu doktor ne diyecek? Bu haftalarda alttan muayene yapıyorlar mı? İlki hep makat gelişli olduğu için vajinal muayene doğum yapacağım gün olmuştum da. Karnm büyüdüğü için benim de şikayetlerim artıyor, bu dönem iyice ağırlaştığımız için kabızlık,mide yanması,bel ağrısı bazen rahim de sancı olması normal sanırım bunları son günlerde çok sık yaşar oldum.

2.yi normal dogum yapabilirsin.bi tanidigim sezeryandan 2 yil sonra normal dogum yapti ama normal dogumu destekleyen dr yi bulman sart.

Merhaba kızlar benim de ilki sezeryandı bebek ters gelmişti. Bunda herşey normalse normal olma ihtimali var mı? ankara'da büyük doğum devlet hastanedinde yapacağım doğumu zor sanırım. Hiç duydunuz mu ikinciyi normal yapan? İki hafta daha çalışıp sonra mecburi doğum iznini alacağım 3 haftadır kontrole gitmedim nst ye hiç bağlanmadım hatta demir hapım bitti yenisini de almadım. Pzt kontrol var doktora ilk kez gideceğim doğumu yapacağım hastanede takiplere devam edeyim dedim. Önceki doktorum 4 aralıkta sezeryanla alırız demişti bebeği bakalım bu doktor ne diyecek? Bu haftalarda alttan muayene yapıyorlar mı? İlki hep makat gelişli olduğu için vajinal muayene doğum yapacağım gün olmuştum da. Karnm büyüdüğü için benim de şikayetlerim artıyor, bu dönem iyice ağırlaştığımız için kabızlık,mide yanması,bel ağrısı bazen rahim de sancı olması normal sanırım bunları son günlerde çok sık yaşar oldum.
İlki sezeryan olunca drlar o riski pek almak istemiyorlar ama benim isyerinden bir arkadasim ısrarla 2. Ciyi normal dogurcam dedi, sadece korudaki umit hoca kabul etti normal dogum yaptirmayi tabi ucretide ona gore oldu:)

kızlar kaçıncı haftadan itibaren nst ye girmeye başladınız. benim 35 bitiyor ama hiç girmedim. dr bişey demeyince ben de sormadım aklıma gelmedi. ilk hamileliğimde kaçıncı haftada girmiştim hatırlamıyorum hiç. bi sonraki muayeneme 2 hafta var. 37 bitmiş olacak nerdeyse.

Benim doktorumda bahsetmişti daha önce sezaryen olan birini normal doğum yaptırmış. Ama devlette var mı öyle doktor bilmiyorum canım. Bu arada kaç yıl oldu doğum yapalı, o da önemli

kızlar kaçıncı haftadan itibaren nst ye girmeye başladınız. benim 35 bitiyor ama hiç girmedim. dr bişey demeyince ben de sormadım aklıma gelmedi. ilk hamileliğimde kaçıncı haftada girmiştim hatırlamıyorum hiç. bi sonraki muayeneme 2 hafta var. 37 bitmiş olacak nerdeyse.

Ben de 36 bittiğinde gireceğim inş canım, öyle dedi son gittiğimde. 37de geç değildir heralde, Allah korusun bi tehlike falan olmadığı sürece o haftalarda nst ye başlıyorlar sanırım.

Ya kızlar çok özür dileyerek söylüyorum benim yine lekelenmem var şuan... biliyorsunuz riskli gebelik olduğu için olumlu yönden bakılmıyor:KK43: geçenlerde yine olmuştu doktora gittim yorulmuşsun fazla ayakta kaldığın için olmuş demişlerdi... Bu sefer de kötü bir şey olmasın:KK43: ..

teşekkür ederim canım. 3,5-4 kg arası doğar diye tahmin ediyorum vaktinde gelirse inş. evet ilki sezeryandı. çatı muayenesinde çatın çok dar normal doğum yapamazsın, bebeğin hareketleri ve suyu azalmış diye apar topar sezeryan olmuştum. bu da mecbur sezeryan. evet sabah erken gidip odayı falan süsleyebileceğiz.
canım ben en son 32. hafta çalışamaz raporu almaya gittiğimde 32+2 de 2460 gr dı. dün de 2850 ölçtü dr. yani 18 günde 400 gr almış gibi görünüyor. ama mesela bi öncekinde yine 18-20 günde 700 gr almıştı. belli olmuyor yani. bence hiç düşünme. senin bebişin de maşallahı vardı öyle hatırlıyorum. bi de bu ölçümler +- 300 gr kadar farkedebiliyor.

Sagol canimm verdigin bilgiler icinn.. dun yaramaz oglum bizi korkuttu hareketi yoktu pek. Biz de dr.a gittik. Herseyi iyiymis. Suyu vs. Kilosunu boyunu da ogrendik :) bnmki 30. Haftada baya tombikti ve o ay 900 gr almisti. Sonraki ay 400 gr almsti. Hareketi de olmayinca bi de az kilo alinca cok korktum acaba kan akisi mi azaldi diye.. yavrucugum masallah 10 gunde toparlamis. Simdi kilosu fena degil. Gecen sefer zayif sayilabilecek gibiydi dusun yani.. demek ki bazen az bazen cok kilo alabiliyolar..

Canim ben 34 bittiginde girdim. Bi de 10 gun sonra girdim yani dun.. hersey yolundaysa sart degil nst. Bnm sancim vardi ve kasilmalarim artmisti. Mecburen girdim yani..

Ya kızlar çok özür dileyerek söylüyorum benim yine lekelenmem var şuan... biliyorsunuz riskli gebelik olduğu için olumlu yönden bakılmıyor:KK43: geçenlerde yine olmuştu doktora gittim yorulmuşsun fazla ayakta kaldığın için olmuş demişlerdi... Bu sefer de kötü bir şey olmasın:KK43: ..

Canim moralini bozmayayim ama normal bisi degil sanki. Tamm dr. sana olabilir demis ama bu ara oluyo hep galiba dimi? Agir filan mi kaldirdin yoruldun mu naptin? Bnce dr.a gorunmende fayda var..

Merhaba. Ben 25. Haftamdayım ve 16. Haftadan beri aşırı kabızlığım var. Doktorum üç günde bir magnesie calsinee iç dedi. Onsuz mümkün değil zaten bağırsaklarım hiç çalışmıyor. Sana kaç günde bir kullan dedi doktorun? Ben fazlamı kullanıyorum acaba diye merak ettimde.
Hamilelikte ilaç kullanma olayı beni geriyor ama mecburum çok zor durumdayım. Bebeğe zararı olur mu diye açıklama da yapmadı doğru dürüst doktor. Seninki bir şey söyledi mi bu konuda??
Aci yemeyi denedin mi? Minik biber tursulari harika geliyor. ;)

Canim moralini bozmayayim ama normal bisi degil sanki. Tamm dr. sana olabilir demis ama bu ara oluyo hep galiba dimi? Agir filan mi kaldirdin yoruldun mu naptin? Bnce dr.a gorunmende fayda var..
Bilmiyorum ki canim ya yorulmadim ki ben ama... Gecen sefer sadece 1 kere oldu bir de bugun oldu o kadar... Soğuk kanli Sakin olmak istiyorum doktor olabilir dedigi icin... Ama bekleyip gorcem olmadi giderim doktora... Bir de doğuma yaklasiyorum acaba ondan da olabilir mi ki?

Geçmişi okumaktan anca gelebildim. Herkese günaydınlar :anneadayı:
Babamla kavga ettik 3. aydan beri beril dediğim(iz) bebeğin adını cansu koycam diyor.:KK62:
Beni biliyorsun olay çıkartırım diyip trip attım odama geçtim :KK70:

Sez
Sezeryan sonrasi normal dogum yanlisi bir doktor bulmalisin bu konuda israrciysan. Umarim orada bulabilirsin. :) bol sans.

Sagol canimm verdigin bilgiler icinn.. dun yaramaz oglum bizi korkuttu hareketi yoktu pek. Biz de dr.a gittik. Herseyi iyiymis. Suyu vs. Kilosunu boyunu da ogrendik :) bnmki 30. Haftada baya tombikti ve o ay 900 gr almisti. Sonraki ay 400 gr almsti. Hareketi de olmayinca bi de az kilo alinca cok korktum acaba kan akisi mi azaldi diye.. yavrucugum masallah 10 gunde toparlamis. Simdi kilosu fena degil. Gecen sefer zayif sayilabilecek gibiydi dusun yani.. demek ki bazen az bazen cok kilo alabiliyolar..
maşallah canım. evet işte hiç belli olmuyor. biz aynı beslensek bile onların kilo alım hızı değişebiliyor. bazı haftalarda daha hızlı gelişim gösteriyorlar. kasılmaların ne durumda. nst ye de girmişsin bi sorun yok dimi. erken doğum riski vs.

Ben ilk olarak 32. haftada (geçen hafta) girdim çalışabilir raporu verebilmem için şart dedi doktor. Bundan sonra her geldiğinde yani iki haftada bir nst ' ye gireceksin dedi. Aslında istemiyorum doktor ve hastane nst olayına tamamiyle ticari yaklaşıyor bana kalırsa. Özel sigortamdan 264 tl kesmişler çünkü sadece nst için:((

Bilmiyorum ki canim ya yorulmadim ki ben ama... Gecen sefer sadece 1 kere oldu bir de bugun oldu o kadar... Soğuk kanli Sakin olmak istiyorum doktor olabilir dedigi icin... Ama bekleyip gorcem olmadi giderim doktora... Bir de doğuma yaklasiyorum acaba ondan da olabilir mi ki?

Olabilir canim. Bdt lerimiz de ayni gun gozukuyo. Bende de fakli belirtiler var. belki de sende lekelenme seklinde kendini gosteriyodur doguma yaklasirken. Bilemiyorum ki kuzum. Tekrar olursa ya da agrin olursa beklemeden git. Zaten bebisin hareketliyse sorun yoktur. Lekelenmen nasil peki az cok? Bi de rengi koyuysa tehlike yoktur cnku nisan faln olsa pembemsi oluyomus.

Ben ilk olarak 32. haftada (geçen hafta) girdim çalışabilir raporu verebilmem için şart dedi doktor. Bundan sonra her geldiğinde yani iki haftada bir nst ' ye gireceksin dedi. Aslında istemiyorum doktor ve hastane nst olayına tamamiyle ticari yaklaşıyor bana kalırsa. Özel sigortamdan 264 tl kesmişler çünkü sadece nst için:KK43:(
inanmıyorum 264 tl mii. tek nst ücreti mi bu. ayrıntılı usg den bile pahalıymış. koruya gidiyorum ben ama hiç sormadım ücretini.

Back
X