2014 Aralık Anneleri

bu da benim karaf.. sadece sapı böyle ayrık değil şişeye bitişik benim.

Eklentiler

• krf.webp
    krf.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 92
kızlar şu bacak ile popo birleşimi neden acıyo çatı şeysi mi benim için erken mi anlamadım lutfen cevapp

hayır canım bence gayet normal, tabi yine içine sinmezse ya da artarsa doktoruna danışırsın ama ben çok yaşadım bahsettiğin şeyi, özellikle senin haftalarında gayet sık olan bi şey

muskat da mı konuyormuş bak benim baktığım tarifte yoktu ama güzel koku da verir aslında koyalım bari :)
eskiden süt yapsın diye şerbetler tatlılar veriyorlarmış o yüzden zavallı kadınlar doğumdan sonra daha çok kilo alıyormuş herhalde :)

aynen, sürekli içilecek bi şey değil bence, birkaç arkadaşımı ziyarete gittiğimde içmiştim hastanelerde, minik bardakla tadımlık okey de fazlası bayar. muskat nası bi şey ben bilmiyorum ama güzel kokulu bi şeymiş heralde. soğuk ikramda üzerine antepfıstığı serpiliyomuş o da iyi fikir bence. :)

Kizlar hastane cantanizi hazirladinizmi .cantanizin icine neler koydunuz. Birsey daha bugun ben8m mardimda kasilma felan yok fakat alt tarafim rahim agzim kasigim acayip batmalar oluyor aciyor kramp gibi ivne batiyor yurutmuyor y nexen acaba

çantayı hazırlayalı epey oldu benim, paylaşmıştım içeriğini burda da. kısaca kendim için pijamalar gecelikler iç çamaşırları bakım malzemeleri bebiş için de battaniye hastane çıkışları zıbınlar bi de süs püs :)

hayır canım bence gayet normal, tabi yine içine sinmezse ya da artarsa doktoruna danışırsın ama ben çok yaşadım bahsettiğin şeyi, özellikle senin haftalarında gayet sık olan bi şey

valla kızlar ben hangi ağrı kramp hangisi sancı hangisi çatı ağrısı hiç bilmiyorum, ilk olunca böyle oluyor işte :) biraz bekliyorum geçiyorsa he tamam önemli değilmiş deyip devam ediyorum :KK48:

tamam önemli ya da bi işaret değilse okdir. rahatladım . ohh be . Şerbet yapalım da süsleme de mi yapcaz. şu kahvenin yanına konan ufak bardaklarda ikram edilmez mi.

muskat evde var bizim. güzel koku veriyor. eşim bazen bazı şeylere katıyo :KK57:

tamam önemli ya da bi işaret değilse okdir. rahatladım . ohh be . Şerbet yapalım da süsleme de mi yapcaz. şu kahvenin yanına konan ufak bardaklarda ikram edilmez mi.

muskat evde var bizim. güzel koku veriyor. eşim bazen bazı şeylere katıyo :KK57:

yok be canım, insan en ufak şeyde korkuyo tedirgin oluyo, ben de öyleyim tabi. ama merak etme bence önemli bi şey değil çok fazla olmadığı sürece. benim yürüyüşümü bile kısıtlıyodu o acı ama doktor önemsemedi bile :) normalmiş. dediğin gibi ufak bardaklarla olur şerbet, hepimizin evinde şık bi sürahi de vardır çeyizden falan, onu götürürsünüz.

Ayy deme kiz bayiliyom zaten bozaya;( Hamileligimin baslarinda memleketteydik esim de orali.Yazin karakediyi acik görünce esimle nasil daldigimizi bilemedim.Yazin bulmak beni cok mutlu etmisti.Keske eskisehirde olsam hem annemi hem karakediyi özledim kizzz:KK61:
kıyamam canım benim doğumu orda mı yapıcaksın?ben sana yollayayım boza canın çektiysee

edilir canım ben de istediğim gibi bardak bulamadım, minik su bardaklarında vereceğim. bulabilirsem mevlüt için bardak alırım belki doğumdan sonra bakarım ona.

hazır şerbet konusuna denk geldim iyi oldu
bende dün akşam bardaklarımı hazırlamıştım:)
nasıl olmuş sizce

eline sağlık canım çok hoş olmuş. bardaklar mika sanırım, nereden aldın bunları ya ben hep düz mika görüyorum kadeh gibi olanları görmedim hiç

Hayirlisi camim daha zaman var bekleyelim bakalim.bende korkuyorum acikcasi.3 hafta sonra gel dedi sonrada haftada 1 dusurcekmis kontrolleri.artik zaman daraliyo.bu arada sinav aciklandi.81 almisim o dertte bitti sukur :)
canım benim gözün aydın çok sevindim umarım eşimde kazanır.benimde aynı 3 hafta sonra gitcem.bi görüşemedik ya hazır izindeyken görüşelim

selamlar bacılarım...
pek iyi hissetmiyorum o yüzden nete bile giremedim.. ne yemek yiyesim var ne oturasım.. neler oluyor acaba?
sabah kahvaltımla duruyordum taki bişeyler yedimmm şimdi nasıl kıpır kıpır oldu bıdık yazık yaa düşünce onunda vebaline giriyorum... bana mahkum bir canlı....
neyse sizlerde herşey yolundadır inşallah geçmişi henüz okuyamadan bir selam yazmak istedim... bu arada bıdığın eşyalarının ilk postasını yıkadım... 2 kalın battaniye 2 ince battaniye 2 orlon yelek ve yan yatma yastığı.. frendly ile yıkadım ama yıkama aşamasında azcık köpük görünce tekrar durulama yaptırttım.. ayrıca özdilekten aldığım battaniyeyi bir çıkardımki o eski halinden eser yok... beğenmedim ürünü... şimdi kuruyunca azcık eski güzelliğine dönmüş gibi ama yine de daha ucuza aldığım kalın battaniye aynı çıkarken özdilek fos çıktı.... neysee artık

aslına bakarsan süt yaptığı düşünülen bir şerbet, lohusaların içmesi gerekiyormuş ama agaydinin dediği gibi gelenlere de ikram ediliyor. Ben de minik kadehler ve paşabahçenin şerbet karafı var çok şık onları aldım, onda sunucam inşallah hastanede ve sonrasında evde. tarifi nette var, kızılcık şekeri, toz şeker, su, kabuk tarçın, muskat, karanfil malzemeleri. haftalarca durabiliyormus buzdolabında. biraz daha vakit geçsin yaparım ben heralde

vallahi ben de bir sorun var artık emin oldum.herkeste bir şerbet hazırlığı çikolata bebek süsü hazırlığı. ben hiçbirşey yapmadım yapmıycam. ilk 2 ay aileler dışında gelmek isteyeni de kabul etmem. ne işi var milletin daha ben kendime gelmemişken. doğum tarihini hep aralık diyorum ki kimse hastaneye falan gelmesin diye :)
hiç unutmuyorum ilk doğumumda hastaneden eve geldiğimiz gün daha bebeğim 50 saatlik falan, çapraz komşu elinde 4-5 kase sütlaç ve 3 yaşında kızı ile çalmış kapıyı. annem tepsiyi almış teşekkür etmiş, senin istemeyeceğini bildiğim için buyur edemedim kadın bozuldu dedi. buyur etseydi bir de ne işi var sadece merabalaştığım bir komşunun taburcu olduğum gün yani pessss.
ne evlenince mevlüt yaptım ne ilk bebeğime. kendime düğünde yapmadım. oğlanlara sünnet de yapmam. içim sıkılıyor böyle ortamlarda. bende var bi cinslik:)

tesekkur ederım mıka,kullan at bardak yani
ben hastaneye götürmuycem zaten mevlüdümde kullanırım muhtemelen
yada hastaneden sonra eve gelnelere ikram için

benim çok dikkat ettiğim şey herkesle aynı bardaktan içmemek. hani su dağıtırlar susayanlara, herkes aynı bardakla içer arka arkaya.. gıcık olurum, susuzluktan ölsem içemem.. onun için ben de mika aldım hastanede azcık bardakla yıkamaya falan uğraşılmasın diye. 40 tane aldım yeter heralde. seninkinden daha minik kadehler.. çok da şirin duruyo

edilir canım ben de istediğim gibi bardak bulamadım, minik su bardaklarında vereceğim. bulabilirsem mevlüt için bardak alırım belki doğumdan sonra bakarım ona.

eline sağlık canım çok hoş olmuş. bardaklar mika sanırım, nereden aldın bunları ya ben hep düz mika görüyorum kadeh gibi olanları görmedim hiç

canım sen bursada mıydın? bursada satılan yeri söyliycem öyleysen :)

Günaydın kızlar,

Ne yaptınız nasıl gidiyor çok merak ediyorum ama girmeye pek fırsatım olmuyor. İş yerinde son günlerim işleri toparlayacağım diye perişan oldum. Gerçi home ofice olayına döneceğim bu haftadan sonra tamamen kopamadım yine işlerden :KK17:
Dün mobilyalarımız geldi, kuruldu. Havalandırılması lazım ama tüm ev koktu resmen :rolleyes: Onun dışında bizde durumlar iyi çok şükür. Sizler neler yapıyorsunuz anlatın bakalım.
kokar kokmaz mı.. hayırlı olsun bacımmm eşyalarınız

ah gökçe dün akşam dedim ben de eşime. acaba bir gün yine tiyatroya baleye Bilkent senfoniye vs gidebilecekmiyiz diye. her ctesi akşam bir şey bulur giderdik sezon açılınca. en son emreye 8 aylık hamileyken gitmiştim tiyatroya. 3 yıl olmuş..

selam canım. benim de 12si son günüm. 2013den 1 tanecik senelik iznim kalmış. bu cuma onu alıcam. çankayadaki sosyete pazarına gitsem diyorum delimiyim neyim.
ne hikmetse bana enerji geldi ağırlaşmama rağmen. kimseden hayır yok ne varsa eşimde var. o emrenin yükünü alıyor ben hazırlıklarımı yapıyorum.

anam zorun ne duvarların da pis kalaydı. maşallah diyeyim yine de. eline sağlık..

hay maşallah enişteme.. canım allah kolaylıklar versin. yakın olsak ben sana en azından yemekte destek çıkarım ama eryamandasın sanırım. bizler ne bulsak yer geçiştiririz de çocuk olunca illaki bir çorba ve arkasına bir yemek gerekiyor. damdan düşenin halini damdan düşen anlar.
bana bir enerji geldi ne hikmetse. domuz gibiyim. oğlumu kucağıma fazla almazsam, gelenim gidenim olmazsa kendi kendime yetiyorum şükür.
çocuksuz ve ev hanımı ya da bekar arkadaşlarıma güceniğim biraz. fink fink gezerler nasılsın bi ihtiyacın var mı diye aramazlar, hafta içi akşam çaya gelmeye kalkarkar :) oysaki o akşam ne kıymetli. tüm gün gebe gebe çalışmışsın ve ertesi güne yemek lazım ve hala doğum hazırlıkların bitmemiş ve ertesi gün 7,30da çocuğu servis alacak erken uyutulması lazım ve insanlar 20de çaya gelip 23e kadar oturma derdinde. dedim ya damdan düşenin halinden damdan düşen anlıyor. ben ince düşünüyorum o inceliği de bekliyorum sanırım.
bacımmm deme ya gidilemiyor dimi.. ama seneye veledi babanneye atarız gideriz tiyatroya dönüşte de alır geçeriz evimize diye şimdiden yer yapıyom ama bir çok arkdşm yaptığın işten tat almıyon aklın hep bebekte oluyor demişlerdi haklısın artık bizden de geçti tiyatro vs...
bu arada sosyetede ne işin var yahu ne alacan

vallahi ben de bir sorun var artık emin oldum.herkeste bir şerbet hazırlığı çikolata bebek süsü hazırlığı. ben hiçbirşey yapmadım yapmıycam. ilk 2 ay aileler dışında gelmek isteyeni de kabul etmem. ne işi var milletin daha ben kendime gelmemişken. doğum tarihini hep aralık diyorum ki kimse hastaneye falan gelmesin diye :)
hiç unutmuyorum ilk doğumumda hastaneden eve geldiğimiz gün daha bebeğim 50 saatlik falan, çapraz komşu elinde 4-5 kase sütlaç ve 3 yaşında kızı ile çalmış kapıyı. annem tepsiyi almış teşekkür etmiş, senin istemeyeceğini bildiğim için buyur edemedim kadın bozuldu dedi. buyur etseydi bir de ne işi var sadece merabalaştığım bir komşunun taburcu olduğum gün yani pessss.
ne evlenince mevlüt yaptım ne ilk bebeğime. kendime düğünde yapmadım. oğlanlara sünnet de yapmam. içim sıkılıyor böyle ortamlarda. bende var bi cinslik:)
aslında bende böyleyim...

estağfirullah canım cinslik demeyelim, aykırısın demek ki biraz. bizde olmaz o dediğin şey, ayıp karşılanır, gelmek ister herkes. yakınlarda doğum yapan bi arkadaşım da hastaneye ziyaretçi istememişti mesela ama ben zaten yapı olarak da öyle değilim, okulda herkesi tembihledim gelin bak yalnız bırakmayın diye :) geleneksel taraflarım çoktur, evlenince de mevlit yaptım, eve taşınınca da.. yapılmazsa bi terslik olurmuş gibi geliyo, bebek için de yaparım mutlaka

Back
X