2014 Aralık Anneleri

Kgokce benim teyze kizi istanbul umraniyede ozel camlica hastanesinde dogum yapacakti aylarca oraya para sacti.sonraaa o zamanlar kucuk oldugum icin bilmiyorum ama cocuk erken dogdu.yani senin anlayacagin daha 32-36 hafta arasinda birseydi biz sile agvada tatildeydik..gideli iki uc gun olmusti.biraz yuruyus yapalim dedik hani biseyide yoktu..canavar gibi yiyodu cok sakindiii..mutlu huzurlu bi hamilelikti..sonraaaa yuruyus yaptik geldik eve merkeze inmistik..meger bunun azae azar suyu gelmis anlamamis akinti sanmis sanci felan yok..sonra uyuduk uyandigimdaki konusmalar soyle:: ...... abla ben heralde altima kacirmisim uykudayken..yok kizzz ne altina kacirmasi..inanki yatak islak...aaa suyunmu yoksa..gel bakayim..sonra yatagi koklayan tecrubeli teyze aaaa .....senin suyun gelmis..kiz sok oldu tabi..hemen apar topar merkeze goturdu annem taksiyle..geldilerki surat bes karis hemen istanbula gitmesi lazim dogum baslamis.hamis bayani aldi aglama..hemen ilik dus al dedi annem bi yandan canta hazirlioz bi yandan annesi ve babasi almaya geldi hadi istanbul yolcusu.hemen ozele gittiler.ozel demesinmi suyun tukenmek uzere senin arastirma hastanesine gitmen lazim biz mudahale edemeyuz bebekde kucuk...sezeryan dediler..bunlar kizin ayaklarindan sular aka aka devlete gitriler umraniye devlete.sabaha kadar acilma ve sanci beklemis gelmeyince sabah erkenden bi mesaj geldi bize kalkkkinnnnn bacimi sezeryana aliolar diye..bbek sag salim dogdu kuvoze girmedi anne hemen kendini topladi derkennn kendi hikayemmis gibi anlatmis oldum.yani diyecegim su ki: ozelde yapacam diye sartlamayin kendinizi nolur nolmaz allah bilir herseyi o anda tek onemli sey bebeginizin sagligi.ve inanilmazda memnun kaldi teyze kizi..hemsireler cok iyiymis hic utanma demisler bizim icin hersey normal burada cok destek olmuslar..insan utanir tabi cis gibi suyun gelio sonra kusan tuvaletten cikmayan bagiran cigiran kan felan...kimbilir biz ne halde olcaz.allah kolaylik versin hepimizede..insallah oyle acil bi durumda butunnnn devlet hastaneleride kabul eder ozellikle arastirma hastaneleri..ne dicekler dogurma acik daha icinde tutmu dicekler?..

Kızlar benim minigin hareketleri azaldi sanki çok kipir kipir degil bi haftadir korktum ya var mi boyle olan:( 33+4 olduk bu arada..

Kızlar benim minigin hareketleri azaldi sanki çok kipir kipir degil bi haftadir korktum ya var mi boyle olan:KK43: 33+4 olduk bu arada..
Canim ya bazen uyuyo lar galiba. Benimki de bi bakıyorum hareket az bir bakiyorum karnimdan çıkacak gibi. Ama yine dikkat etmek gerekir tabi.

Kızlar benim minigin hareketleri azaldi sanki çok kipir kipir degil bi haftadir korktum ya var mi boyle olan:KK43: 33+4 olduk bu arada..

Aynen benim de öyle oldu özellikle dünden beri bebeğimin hareketleri sadece çok az ittirme şeklinde. Onun dışında bişey yok. bu arada ben de 33+1 oldum

zararlı mı? eşim tutturdu alalım diye bende katillı kaynat aç kapağını al sana buhar makinesi herşeyin makinesini almaya da gerek yok diyom ama bakalım :KK66:
kullan atlardan aldım baya ilk zamanalrda malum bokunu falan her tarafa sıvamıyım sanırım 1 aya öğreniriz değiştirmeyi... bizim ailede hiç çocukda yok bu ilk olacak ve hatta annem bile nasıl değiştirecek bilemiyom... bizi normal bezlermiş böyle prima bez falan o da bilmez diyom bakalım ne olacak...

tamam hemşommm böyle tecrübeli anneler alma diyince kaydediyommm.. almıyommm ok sağol bacım... bu arada durumun iyidir inşallah az kaldı kasımda sezeryanın di mi??? öyle anımsıyom senle @esr06

evet.. 12.12.14 güzel tarih
aslında 14.12.14 de başka bir deli tarih olur :KK66:
erkek geç gelir diyolar ama baksana bu doğan 3 bebişde erkekk hemde gayet erkenden doğdular 2 si 33. haftasında 1 i (trilaylomunki yine 35+5) di dur bakak ne olacakkk...dediğin gibi hayırlı zamanlarda gelsin
Evt cnm kasim sonu gibi ama okadar beklemiycek gibi heran dogurcak gibiyim:(

Aynen benim de öyle oldu özellikle dünden beri bebeğimin hareketleri sadece çok az ittirme şeklinde. Onun dışında bişey yok. bu arada ben de 33+1 oldum
Acaba bu haftadan sonra boyle mi oluyo ki gecen hafta baya tekme yiyodum bu hafta çok uyuşuk ya bi yere toplanip geriniyo ya ayakları asagida kasigimi ittiriyo. Dr a gitmekten de cekiniyorum artik adam bi doguraydin da kurtulaydim gibisinden bakiyo:) ayy bi huzur bi rahat istiyorum sürekli panik nereye kadar di mi?

Canim senin takviminde hatami var? Benden uc gun onde gozukuyorsun srnin bugun 34+2 olman gerekmiomu
SAT a gore öyle canim Dr um USG de böyle cikardi bi ara da buna kafayi takmistim meger benim adetlerim hep ileri atardi ondanmis.. 5 -6 gün geri geliyoruz muntazaman;)

Acaba bu haftadan sonra boyle mi oluyo ki gecen hafta baya tekme yiyodum bu hafta çok uyuşuk ya bi yere toplanip geriniyo ya ayakları asagida kasigimi ittiriyo. Dr a gitmekten de cekiniyorum artik adam bi doguraydin da kurtulaydim gibisinden bakiyo:) ayy bi huzur bi rahat istiyorum sürekli panik nereye kadar di mi?

SAT a gore öyle canim Dr um USG de böyle cikardi bi ara da buna kafayi takmistim meger benim adetlerim hep ileri atardi ondanmis.. 5 -6 gün geri geliyoruz muntazaman:KK66:
Benimde adet hep uc gun geri atardi mesela 13 martti sat 10 nisanda bekledim olmadim..yani hep uc gun one atardi..onladami alakasi varmis? Kafana takma canim uc bes gunden nolcak.uc haftadan sonrasi kafaya takilir...bide bizim usg de 12 aralik cikio bdt.ben simdi ona goremi hesaplicam...abowww oyle olmasin yanarim yanarimm..cok az kaldi o zaman paniklerimmm

kızlar perte çıkmış durumdayım resmen şaka gibi. daha saatler önce @esr06 nın düşüncesiz tandıklarına kızarken aynısı başıma geldi.hem de çifter çifter. saat 13,00 de bi telefon. "akşam çaya size gelicez müsaitseniz ama sakın bişey yapma".ne dicem tmm buyrun dedim.
en son pazar günü temizlik yapmıştık haliyle tozlandı ev. elim belimde yalandan bi evi süpürdüm toz aldım. kuru kuru çay veremeyeceğim için 2 çeşit bişi hazırlıyım dedim o da 2 saatimi aldı. belim kopacak sandım.bu arada kızım geldi kreşten onu yedir içir vs.
5 gibi bi uzanayım dinleneyim misafirler gelene kadar derken bi kapı, komşu yanında iki çocuğuyla. biri 2 biri 4 yaşında iki erkek çocuk düşünün. kapıyı açmamla beraber odalara dağıldılar. 7 ye kadar oturdu eşimin de geç geldiğini biliyo. evin altı üstüne geldi. kızımıın oyuncak sepetleri olduğu gibi boşaldı odalara. bi taraftan da kızımın "anne bebeğimi aldı, anne tokamı aldı" mızmızlarıyla uğraştım. 7 gibi arkada bir savaş alanı bırakarak gittiler.
7 den 8 e kadar sürüne sürüne evi topladım. eşim 8 gibi geldiğinde hala yerlerdeydim. eşim gelir gelmez misafirler de geldi. adamcağız yemek bile yiyemedi. hoş yemek de yoktu zaten doğru düzgün. neyse gelenlerde de var 2 küçük çocuk. 11,20 ye kadar oturdular.yine her yer her yerde vaziyeti. dünden zaten uykusuzum delirecek gibi oldum. neyse gittiler eşim odalara ben mutfağa daldım. kızımı 7.30 da servise veriyorum az önce uyudu :KK43: sabah nasıl uyanacak onu düşünüyorum.
sinirimden gireyim de iki satır içimi dökeyim şuraya dedim. kızlar siz siz olun doğum iznine falan ayrıldığınızı kimselere söylemeyin. duyan geliyor. çok fenayım inş bu gece uyuyabilirm bu yorgunlukla:KK43:

Benimde adet hep uc gun geri atardi mesela 13 martti sat 10 nisanda bekledim olmadim..yani hep uc gun one atardi..onladami alakasi varmis? Kafana takma canim uc bes gunden nolcak.uc haftadan sonrasi kafaya takilir...bide bizim usg de 12 aralik cikio bdt.ben simdi ona goremi hesaplicam...abowww oyle olmasin yanarim yanarimm..cok az kaldi o zaman paniklerimmm
Öyle güzelim USG de neyse o. Raziyecm odan bitti kurabiyeler de tamam daha napican artik bekleyebilirsin:) paniklemesi gereken benim daha doguracagim hastaneye karar vermedim antep te olsam esim yetisecek mi doguma belli deil erken dogum falan olursa allah korusun diyarbakir antep arasinda bi yerlerde bile dogurabilirim:) bebek sekeri gibi ayrintilari konuya katmiyorum zaten bu serüven içinde bu çocuk doğarsa bi kutu çikolataya bakar ayy düşündükçe afakanlar basiyo allah en hayirlisini bilir ne diyeyim:)

kızlar perte çıkmış durumdayım resmen şaka gibi. daha saatler önce @esr06 nın düşüncesiz tandıklarına kızarken aynısı başıma geldi.hem de çifter çifter. saat 13,00 de bi telefon. "akşam çaya size gelicez müsaitseniz ama sakın bişey yapma".ne dicem tmm buyrun dedim.
en son pazar günü temizlik yapmıştık haliyle tozlandı ev. elim belimde yalandan bi evi süpürdüm toz aldım. kuru kuru çay veremeyeceğim için 2 çeşit bişi hazırlıyım dedim o da 2 saatimi aldı. belim kopacak sandım.bu arada kızım geldi kreşten onu yedir içir vs.
5 gibi bi uzanayım dinleneyim misafirler gelene kadar derken bi kapı, komşu yanında iki çocuğuyla. biri 2 biri 4 yaşında iki erkek çocuk düşünün. kapıyı açmamla beraber odalara dağıldılar. 7 ye kadar oturdu eşimin de geç geldiğini biliyo. evin altı üstüne geldi. kızımıın oyuncak sepetleri olduğu gibi boşaldı odalara. bi taraftan da kızımın "anne bebeğimi aldı, anne tokamı aldı" mızmızlarıyla uğraştım. 7 gibi arkada bir savaş alanı bırakarak gittiler.
7 den 8 e kadar sürüne sürüne evi topladım. eşim 8 gibi geldiğinde hala yerlerdeydim. eşim gelir gelmez misafirler de geldi. adamcağız yemek bile yiyemedi. hoş yemek de yoktu zaten doğru düzgün. neyse gelenlerde de var 2 küçük çocuk. 11,20 ye kadar oturdular.yine her yer her yerde vaziyeti. dünden zaten uykusuzum delirecek gibi oldum. neyse gittiler eşim odalara ben mutfağa daldım. kızımı 7.30 da servise veriyorum az önce uyudu :KK43: sabah nasıl uyanacak onu düşünüyorum.
sinirimden gireyim de iki satır içimi dökeyim şuraya dedim. kızlar siz siz olun doğum iznine falan ayrıldığınızı kimselere söylemeyin. duyan geliyor. çok fenayım inş bu gece uyuyabilirm bu yorgunlukla:KK43:
Aynı sekilde izine cıktım dediğime nasıl pişmanım herkes meğer bunu beklermiş

Normal kizlar azalmasi korkmayin artik uyku suresi uzadi yerleri daraldi. Hareketleri daha az ama birden ayyy dedirticek sekilde:))

oo ben sana göre kücüğüm daha:) 33+5 deyim hani herkes çocuk aşağıda falan diyoya bana hiç demediler pank oldum birden:)

Yok yok panik olmana gerek yok canim. Bebekler dogum sancisiyla bile asagi donebiliyolarmis. Ayrica bebegin asagi inmesinden bahsediyosan (yani pelvise yerlesme) o da bnm haftamin sonlarina dogru oluyo. Senin daha vaktin var.

elifceeeee elifceeeee canim buyuk gecmis olsun. Gercekten pertin cikmistir. Baya bi hengame atlatmissin yani.. vallahi bn okurken yoruldum seni hic dusunemiyorm yani..

Back
X