2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .

canim tedavin su gibi guzel aksin hersey gonlunden gectigi gibi gelissin..

sayın editörüm.. bu 12 günlük süreç neden bu kadar uzun zaten bebek ilk günler tutunmuyor mu... bu mantığı çözemedim.. araştırıyorum... ama tatmin edici bişiy bulamadım..... bilginiz var mı..

3.gün embriyo transferi[TABLE="class: grid, width: 0"]
[TR]
[TD]Transferden
Sonraki günler
[/TD]
[TD]Embriyo Gelişimi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]1.gün[/TD]
[TD]6-8 hücreli embriyo dönerek, büyümeye ve gelişmeye devam eder.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]2.gün
[/TD]
[TD]Embriyo Morula evresine geçmiş ve hücre yoğunluğu artmıştır. Bölünme devam eder.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]3.gün[/TD]
[TD="align: center"]
Hücre sayısı 120 yi geçmiştir artık sayılamayacak durumdadır.Embriyonun içinde sıvı dolu boşluk oluşmuştur

buna blastokist denir.Balastokist etrafını saran kabuktan çıkmaya başlar (Hatching).
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]4.gün[/TD]
[TD]Kabuktan çıkma devam eder aynı zamanda embriyo tutunmaya başlamıştır.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]5.gün[/TD]
[TD]Yerleşme başlamıştır.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]6.gün[/TD]
[TD]Yerleşme (implantasyon) devam ediyor.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]7.gün[/TD]
[TD]İmplantasyon tamamlandığında, sonunda plasenta ve fetus olacak hücreler gelişmeye başlar.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]8.gün[/TD]
[TD]HCG bu gün itibari ile kanda dolaşmaya başlar.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]9.gün[/TD]
[TD]Fetal gelişim devam eder ve kanda HCG artar. [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]10.gün[/TD]
[TD]Fetal gelişim devam eder ve kanda HCG daha da artar. [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]11.gün[/TD]
[TD]HCG düzeyleri şimdi bir gebelik algılamak için yeterince yüksek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]12.gün[/TD]
[TD]Kanda gebelik testi zamanı[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
bu tablodanda anlaşılacağı üzere transferden sonra hemen tutunma olmuyor embriyo bölünmeye devam ediyor bu da embriyoya bağlı kimi yavaş kimi hızlı bölünür ve tutunma yerleşme süreside kişiye göre değişir.yerleşme olmadan BHCG salgılanmaz...3.gün embriyosunda gebelik tespiti 8.gün yapılabilir.erken tespit edilenlerde de dediğim gibi erken bölünme ve tutunma gerçekleşmiştir..normali 8.gün itibari ile bhcg nin artışa geçmesidir.12.güne test verilmesinin sebebide embriyo yavaş gelişmiş ve tutunmuşsa bhcg salınımı geç olacaktır bunun içinde en doğru gün 12.gün...

rabbim bu mübaarek cuma gününde bizim gibi evlat isteyenn hiçbir kadının kucağını boş bırakmasınnnn.....

Rabbim hepimizin dualarını kabul eylesin. Lütfen strese girmeyin bu süreç oldukça hassas çok iyi biliyorum negatif düşüncelerden uzaklaşın, herşey gönlünüzce olsun.

canımm ya ıslerın cok mu yoğun kı..
yat dınlennnnn dicem dee

çıkmam lazım kuzum üşüyorum vs..ama işlerimi bırakamam onları halledip döncem annem baksın bana..

geçmiş olsun canım veeee hayırlıda olsun korkmaaaa gelcek bebeğin evrene pozitif enerji yay geri dönüşüde pozitif olsun..
iyi düşünmek için iyi hissetmek için ne gerekiyorsa yap...

çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tesekkur ederimmmm sevgili editörümmm............................

korkma canım benim anlık bi yanma oluyor hafif daha önce 2 aşılamada da bu iğneleri kullandım tüpte de devam

anladım canımm..
saolll :)
hakkımzda hayırlısı....

aaaa tatlımmmmm korkma ve kötü şeyler düşünmeee...
her tedavi yeni bir umuttt LÜTFENNNNN..........

ANLADIM CAnımm..DİKKAT ett....
anneciğin bakarr sanaaaaaaa..
ana gibisi varmı yaa

sanırım bugün çok hassasım... cok güzel rabbim bize de nasip etsin insallah...........wallaaa duygulandımmmmmm....ağlıyorummmm......
Eğer kendinizi iyi hissedecekseniz ağlayın şu birkaç gündür kendimi sizin gibi hassas hissediyorum, gözünün üstünde kaşın var deseler boğazım düğüm düğüm oluyor akabindede şıp şıp damlayan gözyaşlarım. İyi düşüncelere odaklanın lütfen. Rabbim size ve çocuk sahibi olmak isteyen herkese bu nadide duyguyu yaşatsın hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun.

kızlar bu benim yeğenim için yaptığım bez pasta..
şimdilerde trend gibi görüyorum ben yada benm cevremde şimdilerde trenddir belki bilemicem

ailede biz hepimiz GALATASARAY lı olduğumuz için şüphesiz bebişte öyle olur diye umud ediyorum

umarım beğenirsiniz

Son düzenleme:
çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tesekkur ederimmmm sevgili editörümmm............................

rica ederim canım ne demek..

sağol canım...
belki dışarı çıkmak iyi gelir görcez...

Tatlım Cokkk güzellll olmuş eline sağlık

herşey olmuş tamamda renkleri hiç beğenmedim siyah beyaz olmalıydı
çocuğu etkilemeyin doğuştan gs li olması için baskı var olmaz öleee
ellerine sağlık canımcım bizim burda trend değil

Kuzum geçmiş olsun

sağol canım

herşey olmuş tamamda renkleri hiç beğenmedim siyah beyaz olmalıydı
çocuğu etkilemeyin doğuştan gs li olması için baskı var olmaz öleee
ellerine sağlık canımcım bizim burda trend değil
güldencimmmm yeminle yazarken sen aklımdan geçmediyse ne olayım dedim bu siyah beyaz olmalıydı der
deryada doğustan fenerli olur herkes der dedim direk ikiniz geldiniz aklıma
saol canım renkler dısında beğenmene sevindim
sen dogur inşallah ben sana postalarım burda

Hepinize merhaba, galiba bende artık tüp bebek yaptırma kararı aldım.Sizler hangi süreçlerden geçtiniz şuan ki durumlarınız ne bilmiyorum ama birilerinin (ve özellikle benim halimden anlayan birilerinin) desteğine çok ihtiyacım var. Erkek faktöründen dolayı bebeğimizin olmayacağını ve tüp bebek yapmamız gerektiğini söyledi doktor. Ben 25 eşim 26 yaşında 1,5 yıllık evliyiz 5 aydır korunmuyoruz 1-2 motil progresif ve 1-2 immotil sperm bulundu denildi. Durumu öğreneli 20 gün oldu ve şoktan henüz çıkabilmiş değilim. Allah derman bekleyen herkese yardımcı olsun. Sizde bana akıl fikir verin ne olurrrr

hoşgeldin
zamanla tanırız birbirimizi daha çooook vakit var...
erkenden öğrenmeniz iyi olmuş aslında zaman kaybetmeden çaresine bakabilirsiniz üzülme lütfen..
elimizde değil başımıza gelenler...anna olacaz ama çabalamak emek vermek durumundayız..
bizde sperm var ama ben 4.denememi yapacam demekki nasip işi bu işler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…